MotoGP

Espargaro išče nove izzive: Lepo bi bilo sesti na Hondin dirkalnik

Madrid, 21. 06. 2020 08.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Ambiciozni Španec Pol Espargaro potrpežljivo čaka na uradni start motociklistične sezone. Po napovedih se bo vse skupaj le začelo sredi julija z dvema dirkama v Jerezu. Španskemu dirkaču se pogodba z ekipo KTM izteka, tako da je na "tržnici". V igri ima, kot sam trdi, (najmanj) dve možnosti, a z odločitvijo ne bo hitel.

Pol Espargaro
Pol Espargaro FOTO: motoGP

Po več mesecih ugibanj, kaj bo s svetovnim prvenstvom v motociklizmu, ki ga je prizadela koronavirusna pandemija, so pred dnevi končno uradno potrdili, da bo prva dirka sezone v kraljevskem razredu motoGP VN Španije 19. julija v Jerezu. To špansko dirkališče bo gostilo dve dirki zaporedoma, saj bo VN Andaluzije 26. julija na istem prizorišču. 

Čeprav je Dorna ob objavi posodobljenega koledarja za sezono 2020 sporočila, da bodo zaradi pandemije novega koronavirusa prve dirke zagotovo potekale brez gledalcev ob stezi, pa se utegne vse skupaj še spremeniti. Županja Jereza Mamen Sanchez je namreč sklicala sestanek, kjer bi vse vpletene strani predebatirale možnost, da bi ob stezi gostili gledalce.

Skupno bo imela sezona 2020 po pred nekaj dnevi objavljenem prenovljenem koledarju 13 dirk, prav vse pa bodo med julijem in novembrom na evropskih tleh. "Končno vemo, da se bo vse skupaj le začelo. Dobro je, da so datumi postavljeni, da lahko tempiramo svojo pripravljenost. Verjamem, da bo vsem nam zelo težko na uvodu v sezono. Je pa zdaj precej lažje, saj  je koledar sestavljen in vsaj približno vemo, kaj nas čaka med sezono," je za Corriere Dello Sport razpredal Pol Espargaro, ki se mu pogodba z ekipo KTM izteka, tako da (bo) je prost in pripravljen na nove izzive. V igri ima kar nekaj ponudb. Resni pa dve ... "Nič uradnega še ni. Imam dve uradni ponudbi na mizi iz tabora dveh ekip in še nekaj variant, ki pa niso tako resne in ambiciozne," je priznal 29-letni Španec, ki nikogar ne odganja. In snubcev ne manjka. "Vsakogar poslušam in si nikjer ne zapiram vrat. Za zdaj smo v fazi, ko se pogovarjamo in tipamo teren. Tako jaz kot potencialni delodajalci. A v nedogled ne bom čakal. Dobro je vedeti, kako se bodo stvari odvijale v prihodnje."

Njegov uradni zastopnik Homer Bosch je pred nekaj dnevi zanikal informacije, da ima Espargaro že sklenjen dogovor z ekipo Honda Repsol za naslednjo sezono. Španski mediji pišejo, predvsem madridski AS, da je najmlajši iz dinastije Espargaro odločen, da z ekipo KTM ne bo podaljšal pogodbe, ki se mu prav zdaj izteka. "Espargaro že ima sklenjen dogovor s Hondo HRC, a še ni podpisan. Bosch je tisti, ki še ne dovoli, da se stvari javno objavijo, a je dogovor bolj ali manj sklenjen." Španski mediji so celo pisali, da bo Espargaro zamenjal Alexa Marqueza, ki je pogodbo podpisal zgolj za eno sezono. "Ducati in Honda sta ekipi, za kateri bi verjetno želel dirkati vsak v naši karavani. Imata najmočnejša dirkalnika, tu zame ni nobene dileme. Seveda bi bil vesel, če bi sedel na katerega izmed njih in bil tako v igri tudi za naslov svetovnega prvaka." Espargaro KTM ni povsem zaprl vrat, vsaj uradno še ne, a očitno bodo visoke ambicije krojile njegovo odločitev pri izbiri ekipe in dirkalnika. "Nisem več rosno mlad. Približujem se 30 letom in mislim, da je čas, da napadam resne rezultate. Dovolj sem izkušen, dovolj imam znanja, da v naslednjih sezonah napadem sam vrh. S kom bom skušal to doseči, pa boste zvedeli v kratkem," je zaključil Španec.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mentallist
21. 06. 2020 17.48
-21
Spodnji zmazek janezdollarja alias jezdimir alias krutaresnica je čista provokacija, polna zlobe in neresnic. Je v čistem nasprotju s Pravili komentiranja in pričakujem, da moderator to odstrani.
.jezdimir
21. 06. 2020 18.20
+20
Dej začni na sebi delat...ne pa da Korla kopiraš, dolgočasnež...hehehe
catgod
21. 06. 2020 18.49
-24
Ocitno je moderatorju beseda srovse sporna....ali pa ktermu je namenjena....bedniki
Mentallist
21. 06. 2020 18.54
-25
Poslušaj ti jezdimir, glede na tvoja izvajanja tukaj, ki so polna umazanije, zlobe in provokatorstva , imaš ti toliko dela s samim seboj, da se ti v tem življenju tukaj več ne boš utegnil pojavljati.
.jezdimir
21. 06. 2020 19.34
+23
kar nekaj časa me ni bilo tukaj, pa še nekaj časa me nebi bilo, priklical me je nihče drug kot tvoj zlobni jezik, sam si si kriv...hehehe
Mentallist
21. 06. 2020 19.48
-22
Kar lepo dalje odpeketaj od tu, nihče ni radoveden tvoje zlobe in hudobije.
janezdollar
21. 06. 2020 12.00
+11
Vsi bi radi na Hondo kjer tudi povprečni vozniki osvajajo naslove...logično...
catgod
21. 06. 2020 12.10
-21
janezdollar
21. 06. 2020 12.37
+18
Res je...ampak je zaradi prevelike premoči presedlal na takrat nekonkurenčno yamaho...in spet osvojil naslov...temu se reče imeti jajca...tega pri MM93 npr ni za pričakovati, ker jih nima oz ne rabi...on raje dobiva v auspuh... 😂
Kaktusy
21. 06. 2020 12.42
+24
Bravo janez, res si se potrudil in podrobno razložil...tole bo še Korl zastopil, upam?!
catgod
21. 06. 2020 14.59
-19
Ocitno sami strokovnjaki za jajce in auspuhe🤷🏻‍♂️🙆🏻‍♂️....
avtokrosist1
22. 06. 2020 11.59
-8
potem pa se je rosi vsedev na vesolski Ducati in se pokakav
Mentallist
21. 06. 2020 10.26
-3
Premor je enostavno predolg, ljudem se že meša. Čakam še samo na izjave kakšnega Tito Rabata, Mike Kalia ali Karel Abrahama, ki bodo izjavili, da bodo z Marquezom pometli z levo roko.