MotoGP

'Márquez želi za vsako ceno že letos osvojiti naslov'

Madrid, 19. 04. 2022 10.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Marko Juvan
Komentarji
54

Nekdanji serijski motociklistični šampion Marc Márquez se je po novih težavah z dvojnim vidom vrnil v karavano motoGP, in sicer na prizorišče VN Amerik v Austinu, kjer je osvojil šesto mesto, a je z nastopom pokazal, da je pripravljen za največje dosežke. Ta konec tedna se Márquezu in njegovim konkurentom ponuja nova priložnost za vrhunski rezultat. Motociklistična karavana se je vrnila na staro celino in konec tedna je na vrsti VN. Prenose na VOYO začenjamo v petek dopoldan, konec tedna se priključi še Kanal A.

Več videovsebin
  • Balanca: Po štirih dirkah sezone
    09:59
    Balanca: Po štirih dirkah sezone
  • Iz 24UR: Napeto dirko motoGP začinile težave Marqueza in druga zmaga Bastianinija
    02:12
    Iz 24UR: Napeto dirko motoGP začinile težave Marqueza in druga zmaga Bastianinija
  • Vrhunci dirke razreda motoGP v Austinu
    03:18
    Vrhunci dirke razreda motoGP v Austinu

Uvod v dirko v Austinu – šlo je za zadnjo preizkušnjo pred prihajajočo VN Portugalske – je zaznamoval prav izjemno slab start Marca Márqueza. Šestkratni svetovni prvak v elitnem motociklističnem razredu v letih 2013, 2014, 2016, 2017, 2018 in 2019 je z devetega položaja iz kvalifikacij zdrsnil na samo začelje, nato pa postopoma začel lov na svoje tekmece in dirko končal na šestem mestu. 

Karavana se je vrnila v Evropo. Konec tedna bo na vrsti peta letošnja dirka. Šlo bo za VN Portugalske. Prenose začenjamo v petek dopoldan na VOYO, v soboto in nedeljo se priključi še Kanal A.

Katalonec je na VN Amerik spomnil na svoje šampionske čase in mnogi so že napovedovali, da se počasi, a vztrajno vrača v staro formo ... Formo zaman lovi od leta 2020, ko so se po padcu začele zdravstvene težave, ki jim ni bilo videti konca in ki so tako zaznamovale tudi nastope dirkača iz Cervere v zadnjih dveh sezonah. "Nanizal je nekaj drugih mnenj o svojih zdravstvenih težavah, zamenjal tudi nekaj medicinskega osebja, poiskal pomoč v Madridu in zadeve so stekle na bolje. Vidi oziroma vidimo luč na koncu predora in zdi se, da bo njegovih težav kmalu konec," je za Corriere Dello Sport sprva dejal uradni zastopnik Marca Márqueza Emilio Alzamora. Ta je v pogovoru za znani italijanski športni časnik delil ambiciozni načrt 29-letnega dirkača, ki zajema najvišji možni cilj – osvojitev naslova svetovnega prvaka. Ne bi bilo prvič v karieri ... 

Marc Marquez
Marc Marquez FOTO: AP

"Marc ni navaden športnik, takšnih je malo na svetu. Ko čutijo, da se bližajo prepoznavni šampionski formi, to čutimo vsi okoli njih. In sedaj zares čutimo, da prihaja v tisto formo, ko je iz dirke v dirko in tudi iz sezone v sezono lomil nasprotnike in osvajal zmage ter tudi naslove svetovnega prvaka med dirkaško elito," je dejal menedžer Marca Márqueza in nemudoma razkril, da so ambicije njegovega varovanca že v tej sezoni vezane na osvojitev laskavega naslova. Bil bi že deveti v karieri. "Njegova želja ni zgolj spustiti se v boj za naslov prvaka. Njegov veliki cilj je naslov svetovnega prvaka sezone 2022," je bil dovolj slikovit Alzamora. "Slej ko prej bo prišla zmaga. Honda si to zasluži, saj marljivo dela v garaži in skuša uresničiti vse Marcove zamisli. Mislim, da dirkalnik še ni optimalen, a ni daleč od popolnosti. Prepričan sem, da bo Marcu steklo, ko bo prišel do prve zmage na VN, in bo nanizal še nekaj zmag. Posledično bi bil še kako v igri za končni naslov," je pogovor za Corriere Dello Sport končal Emilio Alzamora.

Emilio Alzamora in Alberto Puig
Emilio Alzamora in Alberto Puig FOTO: motogp.com

Štiri dirke, trije različni zmagovalci
Spomnimo: na letošnji uvodni dirki v Katarju je zmagal Italijan Enea Bastianini, na drugi v Indoneziji Portugalec Miguel Oliveira, na tretji v Argentini Španec Aleix Espargaró, četrto v Austinu pa je spet dobil Bastianini. Peta dirka za VN Portugalske bo na sporedu konec tedna na dirkališču v Portimãu.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (54)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nightifly
20. 04. 2022 21.40
+26
Miha1999 19.04.2022, 19:21:46 -22 Vsekakor Honda ni najboljši motor, če bi bil, potem bi Nakagami in A. Marquez stala na stopničkah kdaj...................Miha ,,,, veste kaj bi vam svetoval ? Nitreba poslusati mene , poslusajte kar Markota skace -aliaas Markeza . Se spomnite ko se je po nekem casu vrnil na motor in rekel ,da se ne pocuti dobro v sedlu ,da nima dobrega feelinga in da ne more do roba ,kot je njegova navada. Zato svetujem vam ,da v kratkem casu preizkusite cim vec tezjih motorjev razlicnih fabrik ,probate iti cim hitreje , pardon , hitreje skozi ovinke in nam na koncu opisrete vasa zapazanja ,obcutke ...etc in izberete favorita med motorji . Niste Markec ,toda v vasem malem svetu bi vseeno kaj spoznal . Zelim vam povedati ,da je veliko odvisno tudi od samega motorja , in dirkaca ,ki ta motor podredi sebi in ne obratno . Tako vi ne morete primerjati MM z bratom Alexom ,niti z Nakagamijem . Ne gre tako kot vi mislite . Tisoc faktorjev vpliva na nastavitev motorja . In v garazi sta dve ekipi ,popolnoma razlicni ekipi , z razlicnima dirkacema , mehaniki ,sefi inzenerjev ,konceptinastavitev in voznje same . Primerjave so skoraj nesmiselne . Podatke v grobem si glede na poliiko firme podajajo med boxema , toda vse ostale nastavitve so top S* . Vsak dirkac si sam kuje svoja zeleza , in prav je tako , drugace bi to lahko delali roboti ,ki so ze tako ali tako povsod v nasem zivljenju .
nightifly
20. 04. 2022 15.22
+22
No, da ne bo vecnih driblanj glede motorjev ,pa izven vsemirskih zmogljivosti Markeca in podobno ,ces da je on tisti ,ki Hondo pelje tako kot do sedaj se nihce ni vozil kaksnega dirkalnika . Naj napisem tole ,,,,in zal mi je,da moram to napisati tako,kot da pisem kaksnemu cicibanu v vrtecu . Tudi Rossi je moral imeti vrhunsko pripravljen motor ,da je lahko sploh zmagal . Tudi on je notoricno zaostajal na startih in moral skozi dirko prilesti v ospredje . Velikokrat ,nestetokrat . MM najveckrat ,ali skoraj vedno v skoraj devetih letih vidimo cisto spredaj na startni poziciji ,ali vsaj v prvi trojki . In ker ima Honda verjetno najboljsi LC ,tudi ostane spredaj ,to pa pove vse . In gre naprej brez ovir . TODA ,zakaj najveckrat napisem-o ,da je honda vrhunski motor ? Dva razloga - zato ker je tak , in priznan od skoraj vseh poznavalcev , od karakteristik voznje ,ki jo vidimo na zaslonih , in zmoznosti voznje iz ozadja ,kar pomeni vecjo obrabo tako goriva kot gum , kar spet porusi ves program -strategijo voznje v normalni proceduri . In Honda je to spet pokazala (odmislimo dirkaca ) . Agregat je opravil perfektno svoje delo , obe obesi prav tako , gume item . No , na koncu je MM spustil plin , zakaj ,ve samo on ....mogoce res zmatran . On Zmatran ? Prej bi rekel ,da je na displayu isalo Slow* a bit in pripelji kariolo v box celo . Toliko o mopedu ,ki ga samo MM lahko pripelje do zmage . Jaz pa kar verjamem ,da je to se vedno motor za Markeza , ker je osnova taka . Popolnoma spremeniti en bolid je skoraj sepuku na Japonskem .
nightifly
20. 04. 2022 15.25
+21
Pomislimo za trenutek na Ducati , ki je s takim zamahom zacel spreminjati motor tik pred prihodom Rossija , in Yamaho ,ki je imela leta probleme s sasijo , da ji moral celo Poncharal posojati sasije Mother Factory ,,,,, spomnimo se , koliko umazanije ste takrat nalozili na nic krivega Rossija , ki je zato tudi placal visoko ceno . Ampak nic hudega , to je normalen proces v moto sportu -pa tudi drugje . Samo razumeti je treba .
seeuinhell
20. 04. 2022 13.54
+26
vsaka izjemna zgodba se enkrat konca....mislim da MM93 ne bo vec prvak :(
seeuinhell
20. 04. 2022 13.53
-24
pa ni Marquez edin v karavani, ki imamo s strani tovarniske ekipe posebaj zanj izdelan dirkalnik? Se ima kateri drug dirkac ta privilegij?
gogi_
20. 04. 2022 13.27
+33
Kako se vidi pokvarjenost honde in ljudi okrog skilkota ki vrsijo najvecji mozni pritisk. Najvecji prevarant je pa njegov pohlepni oce! Mali pajacek je le marioneta v rokah honde,takega puhoglavca so si vedno zeleli. Rossi je zato odsel iz honde ker ima jajca in svoj jaz,pikota pa ne marajo v nobenem mostvu ker je enostavno prenevaren in predrag,saj vsak teden naredi skode za miljon ali vec. In hondine yakuze boli to da tudi z denarjem ne morejo vec do naslova. In vsi nutela navijaci ne veste da je honda tista ki trdi da naslove osvaja njohov motor in ne dirkac ki ga vozi. To je bil tudi eden od razlogov da je Rossi odsel k Yamahi. Zanimivo bo cez leto ali dve ko bo peskac odvrzen kot stara guma iz honde ,ker ce kdo je honda tista ki postavlja cilj na prvo mesto,ljudje so le stevilke. Nihce od bivsih dirkacov honde se ni na noben nacin vrnil nazaj v njihove vrste. Moto honde je one heart,v prevodu po uporabi odvrzi.
nightifly
20. 04. 2022 10.14
+31
..............in se nekaj , prihajajo , oz. ze vidimo mlajse ,nadobudne ,odlicne dirkace ,ki s svojimi voznjami vplivajo na nase obcudovanje . Rossi je zasluzeno prepustil svojo dediscino drugim , moto sport je tudi brez njega se kako zanimiv .
gogi_
20. 04. 2022 12.05
+36
Ti latrina res nimas pojma,pise se leto 2022,zadnji dve leti je prvak po tvojem skilko ti si pa de bil ko. Teb ni prav nic ,se hlace od lani ne. Man jej in pij pa bos bolj srecen. Tata mata ti je pa babo porihtal. Kaksni lu ze rji so tukaj,ne mores verjet.
Miha1999
19. 04. 2022 21.54
-27
Minusi kar padajo, Honda in MM sta moteč faktor na tem portalu...
nightifly
20. 04. 2022 09.55
+27
Miha ,,,,saj vam je Kaktus tako zelo jasno napisal ---preberite .
Mohiito
20. 04. 2022 16.11
-20
Z umetnimi +se hvalita abrveznika....ne no...😂
Mohiito
20. 04. 2022 16.15
-20
Nizko ste padli v življenju s to rumeno propagando🤣
. jezdimir
20. 04. 2022 19.39
+21
Nižje od podrepnikov ne gre, navš verjel...hehehe
Miha1999
19. 04. 2022 19.21
-35
Vsekakor Honda ni najboljši motor, če bi bil, potem bi Nakagami in A. Marquez stala na stopničkah kdaj... Je pa izjava, da se bo letos boril za naslov kar malo nerealna, če pa mu uspe bo pa to velik dosežek po vsej kalvariji v preteklosti.
AVTOHTONsLOVEnc
19. 04. 2022 16.55
+42
Za vsako ceno bo spet padel..... Marko, z glavo čez zid pač ne gre!
nightifly
19. 04. 2022 15.56
+39
Pa se to za Goveo Zupco ,,,,,,, o motorju Hondi . ne se bati , Honda je se vedno kot vedno v samem vrhu zmogljivosti razreda GP. Veste ,nekaj si je treba dati v glavo . Ce imate popolnoma enaka dva motorja ,je rezultat odvisen od voznikov , pa se to z nekaj zadrzki . Ko pa imate bolid ,katerega vozi MM ze dolga leta ,in se spreminja vsako leto z njim , torej ga spreminjajo po njegovih napotkih in ugotovitvah direktno skozi voznje , potem lahko vidimo tisto ,kar smo videli v Austinu .Popoln motor Honda . V superlativih . In ce pogledamo ,da je tudi tokrat MM sigurno vzel mero sebi in vozil z ´´zadrzkom´´ ,ce tako recem , torej ne z njemu podobno klasicno voznjo on edg*e , potem vsi dvomi o Hondi odpadejo . Ce ste biker boste ze vedel o cem govorim . Moramo vedeti samo nekaj .Ne Rossi ,ne MM ,ne kdorkoli drugi niso nikakrsni bogovi ali nadljudje . Vecina dirkacev zna voziti kot MM , to so pokazali tako Zarkec ,kot Martin ,kot Jorg , pa Stoner , Bastina ,tudi Quartó in naprej , toda vsak ima svoj stil , ki ne izkazuje takih ekstremnosti , poleg tega ima vecina dirkacev v sebi se vsaj procent ali dva tiste varnostne zaklopke , ki ga varuje pred disastrom . Zivljenje je kljub voznji preko 350 /h se vedno dragoceno , jaz se popoolnoma strinjam ,da naj ga vsi varujejo kolikor je le mogoce . In posteno povedano ,ko smo se prejsnja leta tu brezsramno prerekali , oz . vemo kako je bilo , lahko recem samo eno ,da res smo bili glasni tudi Rossijevci , se bolj in se bolj nesramni pa nasprotniki . Toda sam lahko nekaj recem ,kar je zdaj ze evidentno . Rossi je ,pa ne samo on , odkorakal cel in zdrav , iz tega cirkusa pri 42 letih , s 115 zmagami v tem dirkanju na najvisjem nivoju . Toda on je vedno dirkal za zabavo in svoje navijace ....zmage so se nizale . Pride dirkac ,ki dirka zato ,da bo samo rusil rekorde ,in tako tudi vozi -mogoce je vozil ,pa ne bo vec . To bomo se videli . Ce hoce sesuti rekorde VR46 , se bo moral se potruditi , in se odlociti kaj mu je vredno vec -svoje zivljenje ali tista meja rekordov ,ki jo je postavil VR . Casa ima dovolj za vse , zdravja pa ne vec toliko ,oz. rekel bi zelo malo - samo en mocan padec in je konec .
Goveja župa
19. 04. 2022 13.22
-49
Nevtralen navijac sem sam po cem vsi sklepate da je honda najbolsi motor u karavani ce se usi pelejo okoli 6-8 mesta? Zdrj bom najbrz dobil velik minusou pa nobenga odg kar je v navadi na tem portalu ker opazam da vas zelo veliko ne mara MM
nightifly
19. 04. 2022 15.40
+36
goveja zupa ,,,,,###########po pravici povedano , sploh me ne zanima ali kdo navija ali ne za MM . Vsi ,ki smo ga skozi leta spoznali po svojih dirkaskih podvigih ,tako v voznji kot pocetju ,ki ga je spravilo v status ,ki ga ima danes vemo kaksen sportnik je . Nekaj je pa sigurno , leta 2015 je dokoncno pokazal svoj pravi obraz , in roko nasrce ,tudi vsi stewardi in vodstvo dirk ga je leta in leta ujckalo ter mu odpuscalo napake ,grehe ,vcasih tudi brezobzirno dirkanje in obnasanje do sodirkacev . Veste , tudi ce nekdo navija za svojega dirkaca ,sportnika , je v vsakem sportu lahko se vedno spostljiv do drugih tekmovalcev ,ki so boljsi ,obenem se gentlemani . Govorim kot navijac Rossija , ali pa ce bi bil navijac Pinkota Palinkota -je to isto . Da ne bo nesporazumov , MM si je cisto sam skuhal zupco ,ki jo mora posrkati ,ali vrelo ali samo mrzlo . Sploh me ne zanima. Ce se ze moram odlociti za lepoto voznje kaksnega dirkaca , je zdaj Bastianini tisti , ki me s svojim nacinom dirkanja enostavno preseneca . To je lepota dirkanja in upam ,da bo ta stil obdrzal , ce mu bodo na voljo taki motorji .
varČujem
19. 04. 2022 12.55
+44
mptour
19. 04. 2022 12.25
+47
Bojim se, da bo to ultimativna cena. Zdravje? Življenje? Njegovo? Koga drugega?.....
kekec_pokec
19. 04. 2022 12.18
+41
Hja a se je kdo že vprašal zakaj želi to že letos. Zato, ker ve, da dlje, kot bo v karavani manjše možnosti ima. Že letos se bo moral zelo zelo potrudit in vozit zelo konstantno, brez odstopov, če želi imet vsaj malo možnosti, ker je konkurenca pri vrhu vsaj za zmage kar precejšnja. Osebno pa mislim, da je svoj zadnji naslov že dobil
lookaaa
19. 04. 2022 10.43
-28
MM je verjetno trenutno voznik z največjim občutkom za motocikle. Skrbi pa me, da prevečkrat reskira in hodi po robu. Ko je bil >>mlajsi<<, se je veckrat rešil iz zelo končljivih situacij, za večino nemogočih, a slej ko prej, ko si na robu prepada, lahko hitro stopiš čez. Vsekakor je sposoben še kdaj osvojiti naslov, a bojim se, da z brezglavimi dejanji tudi zaključiti kariero.