MotoGP

Espargaro: Ekipi uspeva izjemen posel

Madrid, 24. 04. 2019 12.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Člana avstrijske motociklistične ekipe KTM Pol Espargaro in Johann Zarco v tej sezoni skušata dokazati, da se lahko "peljeta" z najboljšimi. Morda (zaenkrat) realno še ne sodita v boj za stopničke, a je gotovo, da bosta Španec in Francoz tudi v tej sezoni marsikomu prekrižala načrte. V dosedanjem delu sezone je nase, predvsem s petim mestom v kvalifikacijah VN Amerik, opozoril Espargaro.

Španec Pol Espargaro je bil izjemno vesel petega mesta v kvalifikacijah VN Amerik v Austinu, kjer je na nedeljski dirki končal na solidnem osmem mestu.

Dovizioso ima na vrhu SP po treh dirkah 54 točk, Rossi na drugem mestu 51, pred Marquezom, ki je ostal pri 45 in zdrsnil celo na četrto mesto, pa se je prebil tudi zmagovalec zadnje dirke v Austinu Rins z 49.
"Moram biti zadovoljen, vendarle gre za najboljši rezultat ekipe, odkar sem prišel v KTM. Seveda, ko gre za suho dirko, največji rezultat kariere so še naprej moje stopničke v Valencii. A takrat je bila to kaotična dirka, na mokri stezi, kjer je bil razplet zelo nepredvidljiv in nenavaden. Dirka v Austinu je bila bolj "normalna" in so tudi rezultati v mejah pričakovanj," je bil za AS objektiven Pol Espargaro, ki je še enkrat poudaril, da je "peto mesto iz kvalifikacij nekaj, na čimer lahko avstrijska ekipa gradi v prihodnje". Španec je madridskemu športnemu časniku priznal, da so bile prve tri dirke sezone zelo zahtevne za celo ekipo, ki je imela dela na pretek. "Za nas so dirke izven Evrope vselej zelo zahtevne. Zato smo komaj čakali vrnitev na staro celino," še pravi 27-letni Španec.

Pol Espargaro
Pol Espargaro FOTO: motoGP
"Težko najdem besede, s katerimi bi pohvalil delo naše ekipe. Fantje se zares trudijo, gredo "na glavo", če je treba. Rezultati so že vidni. Otipljiv napredek pa bomo videli šele z začetkom evropskih tekem."
V sezoni 2019 bo (je) 19 dirk, na koledarju ostajajo vse klasične preizkušnje, zastor nad 2019 pa bo padel 17. novembra v Valencii.

Espargaro po treh letošnjih dirkah zaseda deveto mesto v skupnem seštevku svetovnega prvenstva razreda motoGP. "Če se ozrem nazaj in pogledam rezultate zadnjih dveh sezon, potem moram biti zadovoljen, kako se razvija kariera. Napredujem(o). To je najvažneje. Ni boljšega spoznanja od tega, da ekipa diha kot eno in se zaveda, da to kar dela, prinaša vedno boljše rezultate. Jaz pa obljubljam, da bom motocikel še naprej privijal do konca," je malce duhovito pogovor z AS-om končal Pol Espargaro.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.