MotoGP

Espargaro: To je bila ena najslabših dirk v mojem življenju

Termas de Rio Hondo, 05. 04. 2023 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

VN Argentine za razliko od lani ni prinesla veliko sreče dirkačem Aprilie. Na petkovih prostih treningih sta z najboljšima časoma blestela Aleix Espargaro in Maverick Vinales, nato pa jo je Špancema zagodel dež in jima odplaknil dobro uvrstitev na sprintu in nedeljski dirki.

Po petkovih prostih treningih je dirkačema Aprilie forma padala skoraj tako hitro, kot je padal dež. Po petkovi dominaciji sta si Aleix Espargaro in Maverick Vinales na kvalifikacijah pridirkala šele deveti in peti štartni položaj, na sobotni sprint dirki pa sta se odrezala še slabše. Vinales je drugi sprint v sezoni končal na sedmem mestu, Espargaro pa v pesku. Na nedeljski dirki Špancema ni šlo nič bolje, saj je Espargaro znova zdrsnil in tekmo na koncu končal na zadnjem, 15. mestu, Vinales pa le tri mesta višje.

"Težko je razumeti. V nekaterih delih dirke se mi je zdelo, da imam prazno gumo. Že od samega začetka dirke nisem mogel do konca zavrteti ročice za plin, na ravninah me je zanašalo, prestavljati sem moral pri 10 tisoč obratih, ker motocikel enostavno ni želel vleči. To je bila ena najslabših dirk v mojem življenju," je po dirki dejal razočarani Aleix Espargaro.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Lanski zmagovalec VN Argentine je na uvodnih dveh dirkaških vikendih zbral le 12 izmed 74 možnih točk in se v skupnem seštevku prvenstva nahaja šele na 13. mestu, kar za četrtega najboljšega dirkača lanske sezone ni dovolj dobro. "Prvi dve dirki sta bili zelo neprijetni. V Portimau sem bil res hiter, a mi soliden rezultat ni uspel. Tudi v Argentini sem bil najhitrejši, ko je bilo dirkališče še suho, v dežju pa pač ne. Seveda sem razočaran, vendar je pred nami še dolga sezona. Pred nami je še ogromno dirk," je slab uvod v sezono komentiral 33-letnik iz Granollersa.

Aleix Espargaro
Aleix Espargaro FOTO: AP

Podobno razočaran je bil po VN Argentine tudi Vinales, ki pa je z uvodom v sezono po drugem mestu v Portimau vseeno lahko bolj zadovoljen. "Nisem mogel dirkati tako, kot sem si želel. Pri pospeševanju mi je celo dirko manjkal oprijem. Privijal sem na gas, a se motor nikakor ni premaknil naprej. A nisem razočaran, ker sem dal vse od sebe. Na srečo je to šele druga dirka v sezoni, zato je prostora za napredek še dovolj. V suhih razmerah smo zelo hitri, mogoče celo najhitrejši, v mokrih razmerah pa lahko postorimo še veliko," pa je po drugi dirki sezone povedal trenutno peti najboljši dirkač sezone.

Maverick Vinales
Maverick Vinales FOTO: AP

V Termas de Rio Hondo se pretirano ni izkazal niti Apriliin Raul Fernandez, ki je ob odsotnosti poškodovanega Miguela Oliveire edini zastopal t. i. satelitsko moštvo CryptoDATA RNF MotoGP Team. "Vesel sem, ker sem bil na dirki konkurenčen fantoma na tovarniških motociklih, ampak hkrati razočaran, ker sem bil na mestih spodnjega dela razvrstitve," je povedal nekdanji podprvak razreda moto2.

22-letni Španec je nedeljsko dirko končal na 14. mestu, ravno med Vinalesom in Espargarojem: "Za nami je res težka dirka. Mislim, da je naš motor konkurenčen, a vprašati se moramo, kako to, da smo trije dirkači s tremi različnimi stili vožnje, s tremi različno nastavljenimi motocikli dosegli podoben rezultat."

Fernandez je po odstopu na VN Portugalske in slabih sprint dirkah vknjižil sploh prvi dve točki v sezoni, a optimistično zre v prihodnost: "To je samo ena dirka v sezoni. Všeč mi je mentaliteta Aprilie in prepričan sem, da se bomo v nadaljevanju sezone izboljšali."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Motociklistična karavana se sedaj iz južne Amerike seli v severno, kjer bo čez 10 dni na vrsti velika nagrada Amerike.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cbrman
09. 04. 2023 09.04
Ne verjamem,da Aprilijo daje štrom.Pač starejši Espargaro ni več najmlajši in vedno težje sledi mlajšim, Vinalesa pa smo iz prejšnih sezon že vajeni po enem podiju ali dveh si vzame par dirk dopusta in je kot zgleda to prakso prinesel tudi k Apriliji...Apriliji manjka konstantnejši dirkač ...
Bigbadjohn
05. 04. 2023 09.09
-7
Po moje jih štrom daje- tud moj avtomatik v dežju ne vleče.