MotoGP

Espargaro po podpisu s Hondo: Tolažim se s tem, da sva si z Lorenzom kot dan in noč

Granollers, 13. 07. 2020 18.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Marko Gašparin
Komentarji
3

"Honda ne podpisuje z 'drugim' dirkačem, temveč z dirkačem, ki se bo boril za naslov," je katalonski dirkač Pol Esparagaro opisal življenjsko priložnost. Podpisal je namreč pogodbo s Hondo, h kateri se bo preselil po koncu letošnje sezone. Ta se bo začela že ta konec tedna, seveda s prenosi na VOYO in Kanalu A. Ne zamudite!

Pol Espargaro se bo v sezoni 2021 s KTM-a usedel na Hondin motor.
Pol Espargaro se bo v sezoni 2021 s KTM-a usedel na Hondin motor. FOTO: AP

Na vprašanje, ali ga je strah, ker si bo delil garažo z vselej lačnim Marcom Marquezom, je Pol Espargaro odgovoril: "Da, seveda. Marc je pač Marc. Vsi smo videli, kakšen je in tudi jaz sem dodobra spoznal, kakšen je.  Bil sem eden redkih, ki se je lahko boril z njim v 125 cc in moto2. Težko bo, toda po drugi strani se na to lahko gleda tudi tako, da bom, ker bom blizu najboljšega na svetu, imel dostop do nekaterih informacij, ki jih lahko dobiš le, če si v tej ekipi." Pri 29 letih je Espargaro dočakal največji izziv v karieri, seli se v moštvo, s katerim ima realne možnosti za boj za naslov prvaka. Visokih ambicij Katalonec, ki je leta 2013 osvojil naslov prvaka v razredu moto2, ne skriva. "Največji cilj, ki si ga lahko dirkač zada, je, premagati najboljšega in prav to bom poskušal narediti. Trdo bom delal in od sebe dal vse, kar bom lahko," je za španski AS še pojasnil trenutni član ekipe KTM. Avstrijski proizvajalec sicer ni skrival želja, da bi Katalonca zadržal v svojih vrstah.

Espargaro verjame, da je pravi profil dirkača za Hondo, saj sodi med tiste bolj agresivne dirkače na stezi, ki se ne bojijo oddrsavanja. A kljub vsemu se je na Hondi opekel že marsikateri dirkač, nazadnje Jorge Lorenzo. "Z Lorenzom je Hondi šlo precej slabo. Gre za motor, ki potrebuje ambicioznega dirkača, ki bo dal od sebe prav vse, kar lahko, ki ne bo varčeval z močmi in ki zna trpeti. Jaz sem se glede tega v zadnjem času veliko naučil. Veliko sem trpel v projektu KTM-a, toda uspel nam je korak naprej in lahko da sem najbolj ambiciozen dirkač v karavani," je prepričan Pol, ki se lahko z bodočim moštvenim kolegom Marquezom poistoveti tudi v tem, da v karavani elitnega razreda motoGP tekmuje tudi proti bratu. 

Pol Espargaro se ne boji napasti Marca Marqueza v boju za naslov prvaka.
Pol Espargaro se ne boji napasti Marca Marqueza v boju za naslov prvaka. FOTO: MotoGP

Z Lorenzom sta si kot dan in noč
Pa ga ni strah selitve na Hondo po slabi Lorenzovi izkušnji? "Da, tega je strah celega sveta, saj je Jorge izvrsten dirkač, toda to ti daje vedeti, da motor ni enostaven za voziti, da se je treba boriti in da gre za poseben motor. Toda jaz sem imel srečo spoznati Jorgeja pri Yamahi in videl sem, kako vozi, bila sva si kot dan in noč, popolnoma različna. Spoštujem njegovo izkušnjo s Hondo, toda tolažim se s tem, da vozim precej drugače kot on. To bi mi lahko pomagalo pri privajanju na Hondo,"  je razložil Espargaro. Ta aktualnemu prvaku Marcu Marquezu, ki ga je med elito v boju za naslov prvaka ugnal le Lorenzo, v sosednjo garažo sporoča: "Moja vloga pri Hondi je iti na stezo in premagati Marca. Honda ne podpisuje z 'drugim' dirkačem, temveč z dirkačem, ki se bo boril za naslov. Nisem podpisal zato, da bom rekel, da sem odšel k Hondi, kjer bom v vlogi 'drugega' dirkača."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

flamengo
14. 07. 2020 09.24
-15
Saj mi je to dogajanje presenetljivo. Mislil sem, da bosta brat marquez dirkala v isti ekipi. Od kje zdaj ta espargaro?
motorist_mb
13. 07. 2020 20.19
-12
Pa kaj te Toti bluzi...Lorenzo prvak ovi nula...svašta!!!
catgod
13. 07. 2020 19.05
-10