MotoGP

Espargaro: Ponosen sem na potek sezone, nikoli nisem izgubil upanja

Alcaniz, 20. 09. 2022 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Aleix Espargaro se je do aktualne sezone v desetih sezonah dirkanja v razredu motoGP le enkrat zavihtel na stopničke, letos pa mu je le steklo. 33-letni Španec je na VN Argentine sploh prvič v karieri zmagal in nato na naslednjih petih dirkah nanizal še štiri tretja mesta. Po seriji nekoliko slabših rezultatov pa se je Aprilijin dirkač na VN Aragonije znova uvrstil na zmagovalni oder in dokazal, da še lahko grozi glavnima pretendentoma za naslov svetovnega prvaka Fabiu Quartararu in Francescu Bagnaii.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Quartararojeva prednost v boju za prvaka skopnela na 10 točk
    02:11
    Iz 24UR: Quartararojeva prednost v boju za prvaka skopnela na 10 točk
  • Vrhunci dirke razreda motoGP za VN Aragonije
    05:08
    Vrhunci dirke razreda motoGP za VN Aragonije
  • Padec Quartararoja in odstop Marqueza na VN Aragonije
    03:05
    Padec Quartararoja in odstop Marqueza na VN Aragonije

Čeprav se je zdelo, da so možnosti Aleixa Espargaroja za osvojitev naslova svetovnega prvaka vse manjše, se je Španec na VN Aragonije še šestič v sezoni povzpel na zmagovalni oder in po zaslugi odstopa Fabia Quartarara zmanjšal zaostanek za vodilnim v skupnem seštevku, ki sedaj znaša le še 17 točk. "Ponosen sem na potek sezone, nikoli nisem izgubil upanja," je dejal Espargaro, ko je po VN Aragonije govoril o svojih možnostih za osvojitev naslova svetovnega prvaka. "Vedno sem verjel, tudi v najtežjih vikendih, kot sta Silverstone in Spielberg. Trudil sem se, da ne bi končal na 10. mestu ali še huje padel. Vedno sem ciljal na uvrstitev med prvih pet ali šest in zaenkrat mi gre kar dobro. To je tisto, zaradi česar sem ponosen na sezono, ki jo opravljam," pa je o svoji taktiki, ki ga trenutno uvršča na tretje mesto v skupnem seštevku, povedal dirkač iz Granollersa.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Starejši izmed bratov Espargaro se prav zaradi konstantnosti uvršča tako visoko in diha za ovratnik aktualnemu prvaku Fabiu Quartararu, ki je letos odstopil že dvakrat, ter vročemu Francescu Bagnaii, ki je točkovno ničlo letos vpisal kar štirikrat. "Imam skoraj 200 točk, ker sem tudi ob slabših dneh uspel dosegati dobre rezultate, tako da zdaj poskušam samo uživati in narediti enako na naslednjih dirkah. Vem, da ne bo lahko, saj gremo zdaj na povsem druga dirkališča daleč od Evrope in fanta pred mano sta zelo, zelo močna," še dodaja dirkač Aprilie, ki je po njegovih besedah "pripravljen na igro".

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Španec se zaveda tudi, da sta Ducatijeva dirkača Bagnaia in Enea Bastianini, ki sta bila minuli vikend neulovljiva, v izjemni formi: "Ni enostavno, kar počnejo in kar dosegajo pri Ducatiju. Pecco in Enea vozita na res visoki ravni, rekel bi, da na najboljši ravni v njuni karieri. Imata zelo močan motor z močnimi ekipami in veliko informacijami ... To je motoGP. Ducati, Enea in Pecco opravljajo odlično delo in rezultati so tu. Vendar tudi z Aprilio delamo dobro, drugače ne bi bil le sedem točk za Peccom, zaradi česar sem zelo ponosen in vesel."

Francesco Bagnaia, Enea Bastianini in Aleix Espargaro
Francesco Bagnaia, Enea Bastianini in Aleix Espargaro FOTO: AP

Naslednja dirka bo na sporedu že ta konec tedna, ko se bodo dirkači merili na VN Japonske. Dirko boste lahko v zgodnjih nedeljskih urah (ob 7.15) v živo gledali na Kanalu A in VOYO.

Urnik velike nagrade Japonske
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

TheBigKahuna
22. 09. 2022 12.55
Vamos Aprilia!!!!!
bus303
22. 09. 2022 09.32
Honda pa tone in tone.
cbrman
20. 09. 2022 16.32
-2
Apriliji in starejšemu od bratov Espargaro, bi naslov prvaka 2022 privoščil iz srca....
Mihacito
20. 09. 2022 12.34
+4
mm je pa res sam za bowlinig se igrat...STRIKE vsako dirko 🤣
SlepiSlovenc
20. 09. 2022 09.03
-2
Še vedno je lahko prvak. Pa boljš on kot neimenovani kralj. 😆
mcurry
20. 09. 2022 08.56
+5
A un se uci keglat
BellaCiao
20. 09. 2022 08.24
+7
DOMINACIJA tehnologije in Italijanske proizvodnje. DUCATI & APRILIA!