MotoGP

'Podaljšanje z Espargarojem je tik pred durmi'

Rim, 06. 05. 2022 10.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Marko Juvan
Komentarji
8

Aleix Espargaro je brez dvoma eno lepših presenečenj dosedanjega dela motociklistične sezone. Izkušeni Španec z Aprilio dela čudeže in po tretjem mestu na zadnji dirki v Jerezu je 32-letni dirkač celo v igri za skupni naslov. Nič čudnega, da so vodilni možje te italijanske ekipe pohiteli in že pripravljajo podaljšanje pogodbe s trenutno enim izmed bolj vročih dirkačev motociklistične karavane. Naslednja dirka bo konec prihodnjega tedna v francoskem Le Mansu.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Majhne razlike med dirkači
    02:08
    Iz 24UR: Majhne razlike med dirkači
  • Vrhunci dirke razreda motoGP za VN Španije v Jerezu
    04:54
    Vrhunci dirke razreda motoGP za VN Španije v Jerezu
  • Jorge Lorenzo sprejet v Hišo slavnih
    00:37
    Jorge Lorenzo sprejet v Hišo slavnih
Aleix Espargaro
Aleix Espargaro FOTO: AP

Šef ekipe Aprilie Massimo Rivola je zadovoljno mel roke med intervjujem za italijanski časnik Corriere Dello Sport. Kako tudi ne. Aprilia, še posebej pa Aleix Espargaro, sta pravi osvežitvi motociklistične sezone. 

Fabio Quartararo je vodilni v skupnem seštevku. Francoz ima 89 točk, Aleix Espargaró je drugi z 82, tretji pa Italijan Enea Bastianini z 69 točkami. Francesco Bagnaia je napredoval na peto mesto (56 točk), Španec Marc Márquez pa je po četrtem mestu zdaj deveti s 44 točkami.

Malce manj je viden španski dirkač Maverick Vinales, ki se na Aprilii še lovi ... "Presrečni smo, kako se sezona odvija. Malokdo je pričakoval kaj takega," je v mikrofon priznal Rivola in nemudoma potrdil, da vroči Aleix Espargaro zasluži še posebno pohvalo. Tako zelo, da je tik pred podpisom bolj odebeljene pogodbe z ekipo. Podaljšanje zvestobe je tik pred durmi. "Kmalu bo. Težko rečem točno, kateri dan, a vsekakor bomo hitro podpisali podaljšanje pogodbe. Vsi smo močno zainteresirani." Za Massima Rivolo ni dvoma, prvi "jahač" aprilie je prav Aleix Espargaro, pa čeprav mu družbo pri moštvu dela tudi nesojeni šampion Maverick Vinales, ki pa, za razliko od bolj izkušenega junaka, še ni povsem na ti z dirkalnikom ekipe s sedežem v Noali. "Veseli smo, da se je Aleix našel v ekipi, da se počuti kot doma in njegove izjave gredo vse prav v to smer. Naredili bomo vse, da ga še naprej osrečujemo, on pa bo posledično osrečeval vse okoli z rezultati. Za zdaj je vse super." 

Massimo Rivola in Carmelo Ezpeleta
Massimo Rivola in Carmelo Ezpeleta FOTO: MotoGP

Vinales z dirkalnikom še ni na 'ti'
Malce manj prešeren nasmeh ponuja šef Aprilie, ko gre za Mavericka Vinalesa. Španec, nekdanji veliki up, ki so ga številni kovali v zvezde in mu obljubljali (še bolj) blestečo kariero, posejano z lovorikami, ima precej več težav na dirkalniku Aprilie. Vinales je na Suzukiju in Yamahi zbral devet zmag v svoji motociklistični karieri in pričakovalo se je, da bo vsaj podobno uspešen na Aprilii. Če nič drugega, da bo prav on tisti, ki bo za to italijansko ekipo zagotovil prvo zmago v zgodovini. Izkazalo se je, da ga bo (je) tudi tu prehitel Aleix Espargaro. "Naj sprva nekaj razčistimo. Vinales se odlično počuti v naši ekipi in mi vsi ga imamo še kako v čislih. Ljubezen je vzajemna, razpoloženje v garaži je temu primerno. Želim, da se to najprej pove," je bil odločen Rivola in nato le spregovoril o težavah, ki jih ima 26-letni Španec. "Vse je super, le še rezultati manjkajo," se je malce pohecal šef Apriliine ekipe in poudaril, da imajo z Vinalesom dovolj potrpljenja, saj ... "Gre za fantastičnega dirkača. Redki imajo takšen talent, kot ga ima on. Potrpežljivi smo in bomo še naprej. Zdi se mi, da gre pri njem predvsem za mentalne ovire. Psihično ni tako močan, kot je morda bil pred leti," je opazil Rivola in dodal, da slabši rezultati ne zmanjšujejo zaupanja, ki ga imajo v dirkača. "Tudi pri njem bo kmalu prišlo do podaljšanje pogodbe. To potrjuje dejstvo, da nanj računamo v prihodnje. Mora pa sam nekatere stvari razčistiti. Zdi se mi, da je on precej manj potrpežljiv kot mi in da si sam nalaga breme rezultata. Ko bo premagal določene strahove, bo v igri za najvišja mesta. Da, tudi za zmago," je prepričan Rivola.

Maverick Vinales
Maverick Vinales FOTO: motogp.com
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cbrman
06. 05. 2022 17.14
-11
Aprilia nima kaj razmišljat...Aleix Espargaro dirka odlično , privoščil bi mu naslov prvaka letos....Kakšne dolge nosove bi imeli šefi pri, Yamahi, Hondi, Suzukiju in Ducatiju...
SlukiSuzuki
08. 05. 2022 20.29
+3
Pri Suzukiju ne bi imeli dolgega nosa saj so prvaki 2020 pa lani 3 mesto.. Upam samo, da res ne odidejo po tej sezoni.
Jože Fortuna
06. 05. 2022 12.39
+9
MM 93 bo spet prvak PESKA ! ?
cbrman
06. 05. 2022 18.06
-8
Glavno , da še ni penzionist in vam povzroča sive lase.....
tetatu
07. 05. 2022 21.55
+8
Ubogi ti k ta sekret od motorja rineš...hehehe
cbrman
09. 05. 2022 10.25
-5
mcurry
06. 05. 2022 10.48
+10
A dvojni je ze 2 krt podpisau z mamo repsol
cbrman
06. 05. 2022 18.10
-8
Ni še...Ker čakajo, da te mamica pripelje v Španijo in bo tam podpisala za tebe, ki ne znaš pisat....