MotoGP

Espargaro: Nisem zaskrbljen, saj je dirkalnik hiter

Doha, 09. 04. 2021 16.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Dirkači vseh razredov so končali dvojček uvodnih preizkušenj v Katarju; na prvi dirki sezone 2021 je pred dobrim tednom dni slavil Španec Maverick Vinales (Yamaha), na drugi pa je slavo pobral "klubski" kolega pri Yamahi Francoz Fabio Quartararo. Španec Pol Espargaro je bil z osmim in trinajstim mestom daleč od boja za stopničke, a je prepričan, da bo že na dirkah v Evropi vse drugače. Naslednja postaja SP bo prihodnji teden preizkušnja za VN Portugalske v Portimau.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Po VN Dohe
    02:14
    Iz 24UR: Po VN Dohe
  • Vrhunci dirke razreda motoGP za VN Dohe
    03:17
    Vrhunci dirke razreda motoGP za VN Dohe
  • Iz 24UR:Druga dirka motoGP
    03:02
    Iz 24UR:Druga dirka motoGP
Pol Espargaro
Pol Espargaro FOTO: MotoGP

Čeprav se ni boril za najvišja mesta, uvodno dirko sezone je končal na osmem mestu, pa je bil pred dnevi Pol Espargaro na drugi dirki v Dohi še pet mest slabši. A pozor, v pogovoru za Corriere Dello Sport je poudaril, da se ne boji za vrhunske rezultate in je prepričan, da bo v kratkem mešal štrene najboljšim. In da bo tudi v boju za stopničke.

Skupno vodstvo v SP pa je po drugi dirki prevzel Johann Zarco, ki je obe preizkušnji v Katarju končal na drugem mestu; ima 40 točk, Fabio Quartararo na drugem pa 36.

"Hitri smo, oba dirkaška vikenda v Dohi sta razkrila, da je naš dirkalnik hiter in v tem pogledu zelo konkurenčen vodilnim. To je odlično spoznanje," je prepričan Espargaro, ki pa se z rezultatoma ob otvoritvi sezone ni ravno hvalil na vsa usta. "Osmo in trinajsto mesto nista ravno nekaj, na čemer bi z veseljem gradili. Ponavljam pa, malo slabši uvrstitvi ne razkrivata vsega. Bolj nas razveseljuje dejstvo, da smo hitri," nadaljuje 29-letni Španec, ki verjame, da bo nadaljevanje sezone precej uspešnejše. "Mislim, da je pred nami še veliko lepega. Delim mnenje naše garaže, da lahko naredimo to sezono vredno zavidljivih pogledov iz sosednih garaž," je bil Espargaro slikovit v izjavi za Corriere Dello Sport. "Moramo izboljšati predstave v kvalifikacijah. Tu se kuje pot do vrhunskega rezultata na dirki. Dobre kvalifikacije so odličen temelj za dober rezultat na dirki. Nam na prvih dveh dirkah ni uspelo priti do odličnega izhodišča, kar smo plačali na obeh dirkah. Če nam uspe izboljšati rezultate v kvalifikacijah, bomo zelo konkurenčni." Pol Espargaro je šel v napovedih še dlje ... "Če nam uspe priti v prvo ali drugo vrsto, bomo na vsaki dirki v igri za stopničke. V to sem prepričan." Že na drugi dirki v Dohi, navkljub skromnemu trinajstemu mestu, je Pol Espargaro videl veliko dobrega. "Morda bomo že na Portugalskem konkurenčni najboljšim. Razlike so majhne. Če ne bi prišlo do večje napake pri zaviranju, bi bili že v nedeljo tam nekje okoli šestega mesta. Brez kančka dvoma ima dirkalnik velik potencial."

Koronavirus pasica nova
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mojcd
12. 04. 2021 15.46
+2
Yamaha vedno štarta kot da bo simultanka čez celo sezono, potem pa izgine.......
BELAN
10. 04. 2021 09.30
-3
Zelena luč za MM,💪💪💪
mzvezda
10. 04. 2021 09.28
-3
Izredno dobra novica!!! MM93 dobil zeleno luč od zdravnikov!!! Marc se vrača v Portimau!! Go Champ!!!
iga_biba
09. 04. 2021 21.24
-15
Tudi večni, legendarni, zimzeleni, bivši devetkratni, 42 letna živa legenda, idol, doktor, nekdanji zmagovalec showov, prekaljeni lisjak, srečko, nekdanji zvezdnik motociklizma, voznik v družbi najboljših dirkačev in še kaj tako govori. Ampak govoriti je premalo, dirkat je treba, dirkat.
resnicaosvobaja
09. 04. 2021 21.02
-13
Upam, da bo ob MM še vsaj nekdo pri Hondi, ki bo prinesel vsaj 28 točk na sezono, kot jih je Lorenzo ,zadnji prvak z Yamaho .
Profesormarck
09. 04. 2021 20.10
-12
Hmmmm...kaj rečt,mi eni že dolgo časa vemo,da ve hondo krotiti in iz nje iztisnit nemogoče,samo Profesor Marc Marquez,ki je že prvo leto na njem,postal svetovni prvak.Vsi ostali,ki pridejo k hondi,so samo povrečneži,in bojim se ,da je med temi tudi p.espargaro.