MotoGP

Quartararo suvereno zmagal, Marquez in Martin odstopila

Silvestone, 29. 08. 2021 10.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 7 min
Avtor
M.J., M.G., M.D.
Komentarji
272

Moto3 je po tradiciji odprl VN Velike Britanije, zmagovalec dirke pa je bil dirkač, ki jo je tudi začel s prvega mesta, Romano Fenati. Potem ko je v sobotnih kvalifikacijah na kultnem dirkališču v Silverstonu katalonski dirkač Pol Espargaro presenetil vso konkurenco v kraljevem razredu, je vodilni v skupnem seštevku motoGP Fabio Quartararo na dirki hitro prevzel vodstvo in suvereno zmagal. Marc Marquez in Jorge Martin sta že v prvem krogu trčila in dirko zaključila. Glavni tekmeci Francoza za prvo mesto na skupnem seštevku Bagnaia (14. mesto), Mir (9. mesto) in Zarco (11. mesto) so dirko zaključili zelo slabo. V razredu moto2 je zmagal vodilni v skupnem seštevku Remy Gardner.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Na vrhu skupnega seštevka z veliko prednostjo Fabio Quartararo
    01:49
    Iz 24UR: Na vrhu skupnega seštevka z veliko prednostjo Fabio Quartararo
  • Iz 24UR: Quartararo suvereno zmagal
    03:09
    Iz 24UR: Quartararo suvereno zmagal
  • Vrhunci dirke moto2 na VN Velike Britanije
    02:13
    Vrhunci dirke moto2 na VN Velike Britanije
  • Vrhunci dirke motoGP za VN Velike Britanije
    03:18
    Vrhunci dirke motoGP za VN Velike Britanije
  • Vrhunci dirke moto3 na VN Velike Britanije
    03:11
    Vrhunci dirke moto3 na VN Velike Britanije
  • Vrhunci jutranjega ogrevanja pred VN Velike Britanije
    02:32
    Vrhunci jutranjega ogrevanja pred VN Velike Britanije
  • IZ 24UR: Pol Espargaro zmagovalec tesnih kvalifikacij
    02:11
    IZ 24UR: Pol Espargaro zmagovalec tesnih kvalifikacij
  • Vrhunci kvalifikacij moto3 v Silverstonu
    03:25
    Vrhunci kvalifikacij moto3 v Silverstonu
  • Vrhunci tretjega prostega v Silverstonu
    03:10
    Vrhunci tretjega prostega v Silverstonu
  • Iz SVETA: Pred VN Velike Britanije v Silverstonu
    02:20
    Iz SVETA: Pred VN Velike Britanije v Silverstonu
  • Vrhunci petkovih prostih treningov v Silverstonu
    01:19
    Vrhunci petkovih prostih treningov v Silverstonu
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Španski motociklist Pol Espargaro (Honda) je bil najhitrejši v kvalifikacijah kraljevskega razreda motoGP in bo veliko nagrado Velike Britanije v Silverstonu začel s prvega startnega mesta. Drugi je bil z 0,022 sekunde zaostanka Italijan Francesco Bagnaia (Ducati), tretji pa vodilni v svetovnem prvenstvu Francoz Fabio Quartararo (Yamaha). Quartararo ima po 11 dirkah SP 181 točk, drugi je Bagnaia s 134 točkami, kolikor jih ima na tretjem mestu tudi Španec Joan Mir (Suzuki). Slednji je bil v kvalifikacijah 11. Četrti čas je dosegel Španec Jorge Martin (Pramac Ducati) z 0,185 sekunde zaostanka, na naslednjih dveh mestih sta bila njegova rojaka Marc Marquez (Honda, +0,197) in Aleix Espargaro (Aprilia, +0,384). Druga vrsta bo tako odeta v španske barve. Poslavljajoči se Italijan Valentino Rossi (Petronas Yamaha) bo dirko začel z osmega mesta. Espargaro si je pred dvanajsto dirko sezone priboril prvi startni položaj na dirki, odkar je letos prestopil v ekipo Honde.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Aleix Espargaro najhitrejši na jutranjem ogrevanju

V klasičnem angleškem vremenu na slovitem dirkališču Silverstone je bil na ogrevanju pred dirko najhitrejši Aleix Espargaro s časom dveh minut in 325 stotink. Zanimivo je, da se na dirki obeta dvoboj španskih bratov, saj je njegov brat Pol na ogrevanju postavil tretji najhitrejši čas. Med njima je drugi najhitrejši čas postavil Japonec Takaaki Nakagomi. Pol Espargaro bo dirko sicer začel s prvega startnega položaja, Aleix pa iz druge vrste in šestega startnega položaja. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Suverena zmaga Fenatija v moto3, Acosta povečal prednost

Eden največjih favoritov, tudi najhitrejši na jutranjem ogrevanju, Romano Fenati, je prvi krog dirke v razredu moto3 odpeljal odlično in ga zaključil na čelu pred Niccolo Antonellijem. Andrea Migno je drugi krog zaključil na tretjem mestu in pretil vodilnima, čeprav je na jutranjem ogrevanju postavil šele 19. najhitrejši čas. V drugem krogu se je z najhitrejšim krogom sicer izkazal Darryn Binder. Vodilni trije so se v tretjem krogu oddaljili od preostalih dirkačev. Kaito Toba je v tretjem krogu zaključil z dirko, saj je zapeljal s steze. To se je Japoncu zgodilo po tem, ko je na jutranjih ogrevanjih dosegel celo drugi najhitrejši čas kroga. Zdaj se prenosi poleg VOYO selijo tudi na Kanal A.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Vodilni v skupnem seštevku razreda moto3 Pedro Acosta je četrti krog zaključil šele na enajstem mestu. Migno je tako kot Toba dirko zaključil zaradi mehanskih težav z motorjem. V sedmem krogu sta se vodilna Fenati in Antonelli bolj odločno oddaljila od zasledovalcev, saj sta svojo prednost povečala že na tri sekunde. Vodilna v skupnem seštevku Acosta in Garcia sta do 15. kroga skupaj vozila na 11. in 12 mestu. Nato pa je po napaki Acosta padel na 17. mesto. Prednost sta vztrajno zadrževala vodilna Fenati in Antonelli. Pred zadnjim krogom si je Fenati nabral dovolj prednosti, da je v zadnji krog vstopil mirno. Antonelli pa se je svojega položaja dobro zavedal in preprosto vzdrževal prednost pred tretjim Dennisom Foggio. V zadnjem krogu do sprememb pričakovano ni prišlo in dirko je na prvem mestu zaključil dirkač, ki jo je tudi začel s prvega mesta, Romano Fenati. "Zelo sem vesel, neverjetno je. Dirka je bila odlična, tudi delo ekipe je bilo odlično. Tako moramo tudi nadaljevati, saj verjamem v svojo ekipo in motor," je s širokim nasmehom na obrazu po dirki povedal Italijan, ki je zmagal prvič letos. Drugi je bil Antonelli, tretji pa Foggia. Pedro Acosta (200 točk) je kljub šele enajstemu mestu svojo prednost na vrhu skupnega seštevka celo povečal pred Sergiom Garcio, ki dirke ni končal in je tako ostal pri 155 točkah. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Fabio Quartararo v Silverstonu povečal prednost v skupnem seštevku motoGP

Odlično je na mehkih gumah štartal Pol Espargaro, tudi njegov brat Aleix mu je sledil in v drugi krog sta vstopila na prvem in drugem mestu. Tako se je prvič v zgodovini zgodilo, da sta bila vodilna na dirki razreda motoGP brata, kar do zdaj ni uspelo niti bratoma Marquez. Že pred koncem prvega kroga sta Jorge Martin in Marc Marquez trčila in dirko predčasno zaključila. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V četrtem krogu sta se za tretje meto borila vodilna v skupnem seštevku kraljevega razreda Fabio Quartararo (181 točk) in Francesco Bagnaia (134 točk). Pravljica bratov Espargaro ni dolgo trajala, saj je Aleix po napaki drugo mesto prepustil Quartararoju, ki je na Pola močno pritiskal in kmalu vodstvo tudi prevzel. Francoz je svojo prednost pred sledilci vztrajno večal in osmi krog končal s prednostjo dveh sekund. Začetek dirke zanj praktično ne bi mogel biti boljši, saj sta njegova glavna tekmeca za naslov prvaka polovico dirke dočakala na petem (Joan Mir) in sedmem mestu (Bagnaia).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V petem ovinku 12. kroga je Aleix Espargaro po napaki Alexu Rinsu prepustil drugo mesto, vodilni Quartararo pa je svojo prednost vztrajno večal in v 14. krogu je vodil že za 3,7 sekunde. Valentino Rossi je med tem vztrajno padal in 15. krog začel na skromnem 14. mestu. Najbolj zanimiva je bila borba Jacka Millerja in Aleixa Espargaroja za stopničke. A Miller v zadnjem krogu kljub tesni borbi Španca ni uspel prehiteti. V Silverstonu je zadnjih šest dirk zmagalo šest različnih dirkačev. Danes smo videli še sedmega, saj je Quartararo suvereno dirkal proti naslovu prvaka v kraljevem razredu. Njegovi glavni tekmeci za skupni naslov Bagnaia (14. mesto), Mir (9. mesto) in Zarco (11. mesto) so namreč dirko zaključili zelo slabo. Valentino Rossi je dirko končal na skromnem 18. mestu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Odličen občutek je, ker so včerajšnje kvalifikacije bile zelo zahtevne. Želim se zahvaliti navijačem. To zmago posvečam njim," je po odličnem dnevu bil zelo zadovoljen Quartararo."To so sanje, zelo sem srečen. Vedno sem verjel v projekt. Za vse v Aprilii so to bile sanje, ampak s tem se ne bom zadovoljil," je prve stopničke Aprilie komentiral tretji Aleix Espargaro.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Boj Gardnerja in Bezzecchija v moto2

Sam Lowes je dirko začel dobro in prvi krog zaključil na prvem mestu. Vodilni v skupnem seštevku Remy Gardner je kmalu prišel na tretje mesto. Marco Bezzecchi je dirko začel s prvega štartnega mesta in v drugem krogu vodilnega Lowesa prehitel ter prevzel vodstvo. Vodilni trije so dirkali odlično in solidno vodili pred preostalimi dirkači, v petem krogu sta mesti zamenjala Gardner in Lowes. Jorge Navarro in Raul Fernandez sta na četrtem in petem mestu vztrajno pritiskala na vodilno trojico.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V petem krogu je vodilni v skupnem seštevku povedel tudi na VN Velike Britanije, saj je Gardner prehitel Bezzecchija. Že naslednji krog je Italijan prehitel Avstralca, ki pa je pred zaključkom kroga znova prevzel vodstvo. Bezzecchi in Gardner nista popuščala in na polovici dirke je znova vodil Italijan. V 12. krogu sta znova zamenjala vlogi. Med tem je drugouvrščeni v skupnem seštevku, Fernandez, 13. krog začel na 13. mestu. Domačin Lowes (4. v skupnem seštevku), pa je sledil tempu vodilnega dvojca. V 15. krogu je prišlo do velike spremembe. Navarro je najprej na tretjem mestu prehitel Lowesa. Bolj ključen za razpored v skupnem seštevku pa je bil dogodek, ki se je zgodil v 13. ovinku 15. kroga. Tam je namreč drugouvrščeni v skupnem seštevku Raul Fernandez po napaki svojo dirko končal.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Jorge Navarro je v predzadnjem krogu postavil najhitrejši čas dirke in zanesljivo držal prednost pred Lowesom na tretjem mestu. Gardner pa je zadnji krog začel na vodilnem mestu. Odlično je dirkal pod pritiskom in zmagal. Tako je Gardner (231 točk) svojo prednost v skupnem seštevku še povečal pred Bezzecchijem (189 točk), ki je nesrečnega Fernandeza (159 točk) prehitel na drugem mestu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Dirka je bila dolga. Videl sem, da je Marco na mehkih gumah, in verjel sem, da ga bom na koncu prehitel, ker smo verjeli, da ta guma ne bo zdržala do konca. Mislim, da je to moja prva zmaga pred občinstvom. Brez besed sem," je Gardner povedal po koncu dirke.

"Pred dirko sem imel težave z motorjem, ampak dirka je bila čudovita. Na žalost sem tri kroge pred koncem naredil napako in imel sem težave s prednjo gumo," je pomembno vlogo izbire gum pred dirko potrdil Bezzecchi.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (272)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ni nam vseeno
30. 08. 2021 17.57
-12
Vse prave legende prevzamejo krivdo nase, ne za to, ker bi bili krivi ampak zaradi veličine in ker se spodobi...
awontuwej
30. 08. 2021 11.12
+17
Fabio tokrat superiorno proti naslovu prvaka, bravo!
Ni nam vseeno
30. 08. 2021 17.54
-13
Moral bi že lani...pa je nekdo drug imel tovarniški motor
Sorva_1
30. 08. 2021 09.34
+13
Čestitke 20 in YAM, ki tako več kot zasluženo drvi naslovu prvaka nasproti! Lepo je gledati močno YAM in 20 se ni niti rabil naprezati kaj dosti. Lepo je prenesel svojo hitrost in ritem s treningov in ušel vsem. Čestitke tudi drugemu 42 in tretjemu 41. Sedaj YAM spet vodi v vseh treh kategorijah :)
nightifly
29. 08. 2021 21.54
+18
Kakorkoli , MM naj keglja naprej ,upam samo ,da bodo vsi fantje ,in bodoci penzionist ostali celi v letosnji sezoni .Vsaj to .
Ni nam vseeno
30. 08. 2021 17.47
-12
...Pa da bo Dixon čim dlje zraven...za teh "Veličastnih 7", ki jih še mora zvoziti zimzeleni pušpan
nightifly
29. 08. 2021 21.51
+15
Torej , ce sklepam po pisanju Markecovih fanov ,,,,,,se dva prijatelja ,ali pa motorista vozita po enem pasu ceste ,ki jima je dovoljen . Prednji motorist sname ovinek na svoj nacin ,s svojo krivuljo , recimo -na sirok nacin ,zato ,da ga tudi zakljuci na ozko , medtem ko se drugi motorist veselo odloci v trenutku prehiteti prednjega v tistem ozkem prostoru med prvim motorjem in guard- plehom .....in glej ga zlomka , prednji koncuje svoj ovinek ,ko se tadrugi zabije v klin med prednji motor in varn .ograjo . Toda kriv je prvi motor-ist ............. bravo ,,,,,fani Markota skace .
nightifly
29. 08. 2021 21.53
+12
Dvomim ,da je se kaksen pristas take voznje ziv , ki si upa voziti na Markov nacin .Res pa je ,da je dirkanje cisto druga stvar , in prav zato ,so take Markotove escapade zelo nevarne ,ker gre za centimetre in tisocinke sekunde kar se tice odlocitev . Vse razumem in marsikaj je oprostljivo , toda ............
popstarr
30. 08. 2021 12.50
+9
popstarr
30. 08. 2021 13.38
+9
Dobro, šlo tam je šlo za drugo nesrečo, tu sem hotel gospoda spomniti na podoben dule Rossi - Stoner. Sicer pa je bila v obeh primerih navadna dirkaška nezgoda.
9474
30. 08. 2021 15.16
-7
Ne ghtic, ti tut zgleda ne ves kaj bi se odlocil... Enkrat pises nekaj, drugic, nekaj drugega,l samo zato ker je mm vpleten... Se enkrat si preberi tvoje razpredanje o prehitevanju malo nizje, o tvojem mnenju o tem in da so pravila prakticno enaka kot je tvoje mnenje... Tu pa zdaj cist neki drugega nabijas...
Ni nam vseeno
30. 08. 2021 17.51
-7
Lahko tudi tako...voziš po dvopasovnici, greš na prehitevalni pas in se nemudoma vrneš nazaj brez preverbe ogledal...glej ga zlomka...Res pa je, da je dirkanje čisto druga stvar in žal navijači Rossija tega ne prepoznate že 12 let, ker nimate kaj videti pri zimzelenem, pri ostalih pa tega nočete videti...
number46
29. 08. 2021 21.09
+21
Fabio je res razred zase priznam sem misli, da ga bo psiha izdala kot je Vinalesa, ampak kot kaže je mladenič na dobro poti do svoji naslov. Vesel za Aprilo.
Avstroogrski podprepnik
29. 08. 2021 21.15
+13
Fabia je res pravi uzitek gledati kako postavlje identicne case iz kroga v krog,decko je pravi material,in upam da bo tudi v prihodnje konstanten,mislim tudi na naslednjo sezono,koncno yamaha lovi naslov 🔵
number46
29. 08. 2021 21.18
+11
Mojster ni kaj za dodati zasluženo vodi v prvenstvu in, če ne bo večjih presenečenj ga bo tudi osvojil.
iga_biba
29. 08. 2021 20.37
-14
Ja, ja. Dirka je čisto nekaj drugega. Bivši 9x, zimzeleni veteran devetnajsti. Devetnajsti od dvajsetih, dva sta odstopila. drugače ne bi bil med prvih 20set. Bivši 9x niti med 20. Žalostno! Bravo Aleix ESPARGARO Aprilia Racing Team Gresini.
gogi_
29. 08. 2021 20.34
+10
Kje je mm? Ja Fabio je postal pravi dirkac ,odkar ni Vinalesa se toliko bolj prepricljiv. Vprasanje kako bi se ujela Fabio in Valentino skupaj v garazi. Menjava generacij je vec kot ocitna in tudi miler na Ducatiju ni opravicil sedeza. Dobrododel Dovi,z malo vec agresivnosti in z malo manj spostovanja do ostalih dirkacev in fairplaya bi bil tudi Dovi prvak. Se bo zanimivo.
Ni nam vseeno
30. 08. 2021 17.53
-5
V pesku...Rossi pa pred Dixonom in ga mojstrsko zapira
ErenYega
29. 08. 2021 20.02
+15
Vsako dirko je ista zgodba, vedno Marquezovi privrženci pljuvajo čez Rossija in Rossijevi privrženci pljuvajo čez Marqueza. Že 2 leti nista v samem vrhu vi pa še vedno samo Marquez, Rossi, Marquez, Rossi, Marquez, rossi... Od cca 200 komentarjev po vsaki driki jih je samo kakšnih 5 takšnih, ki dejansko čestitajo zmagovalcu. Namesto, da bi kdo omenil Quartararoja, ki se pelje naslovu svetovnega prvaka naproti, ali pa da bi kdo pohvalil Aleixa, ki je Apriliji pripeljal prve stopničke... Ne, vi boste raje pljuvali eni čez Rossija, eni pa čez Marqueza. Marquez pač po poškodbi še ni tisti pravi, to je dejstvo. Rossi pa pač tudi ne more, ker je prestar. Bi res rad videl koga od vas pametnjakovičev pri 42ih takole voziti se na motorju. Večina vas, ki pljuvate čez druge dirkače verjetno gleda MotoGP z vrečko čipsa v roki, motorja pa verjetno v življenju sploh še vozili niste. Če bi bili pravi navijači bi napisali kakšen spodbuden stavek v podporo svojemu dirkaču, ali pa čestitali drugemu dirkaču za uspeh, ne pa da samo žalite druge dirkače in tudi druge uporabnike tega portala. Lp
gogi_
29. 08. 2021 19.40
+10
Ha ha joze se dere,bolj gremo proti veceru bolj sekajo maligani. Trditve so bile da je mm se mocnejsi in popolnoma zdrav in da ni bilo nobenih tezav z zivcem na roki. Skoraj je bil tudi danes prvi,skoraj je lani osvojil naslov prvaka kot ste napovedali axsiom navijaci. Skoraj vse kar napisete je res in skoraj bi vam clovek se verjel ce ne bi gledal dirk in bral novic iz moto gp sveta. Skoraj popoln vikend je ,no kar popoln .
Ni nam vseeno
29. 08. 2021 19.26
-5
Muhiću se pa moram opravičiti...Honda se res vozi sama.... in garaža Honde tega ne zmore rešiti
Ni nam vseeno
29. 08. 2021 19.05
-7
Rossi in Dixon ...backstage že na dirki
kokolorokolo
29. 08. 2021 19.10
+12
A ko bo quartararo osvojil 2 naslova boš tudi rekel da je marquez osvajal naslove dokler quartararoja ni bilo? Tako kot praviš da jih je rossi osvajal ker ni bilo marqueza Primerjaj vse ko so bili v najboljših letih Nemoreš primerjat enega v zatonu kariere in enega na vrhuncu kariere
kokolorokolo
29. 08. 2021 19.13
+15
Tudi Haaland bo verjetno cez 5let boljši od messija. Ampak zakaj? Ker bo messi star 39, haaland pa.bo na vrhuncu. Ampak nemoreš tako ozko gledati. Pač pri Moto GP po 30.letu drastično padejo dirkači. Tako pač je. Poglej zgodovino
Ni nam vseeno
29. 08. 2021 19.21
-6
Letos bomo lahko to rekli prvič...in če se ne bo nič spremenilo bo to dejstvo...kot ne moremo primerjati dirkačev med obdobji in nekoga razglasiti za največjega...če to delamo na silo je potem bolje prešteti naslove ali pa samo naslove v elitnem razredu...drugače pa malo napihujemo stvari, ki držijo ...in eni tiste, ki ne...zaradi tega se ti ni treba obremenjevati...
Ni nam vseeno
29. 08. 2021 19.24
-6
Dirkač naredi razliko...ob motorju, ki ni najslabši...Za Valentina lahko rečemo , da ima mogoče najboljši motor v karieri ampak ga je imel tudi Vinales in ga ima Fabio...
iga_biba
29. 08. 2021 20.39
-7
Pazi Dixon vozil prvič, bivši 9x pa je zgledal, kot da vozi prvič. Prehitevali ga po levi in desni, kot da vozi z moto3
jezdimir
29. 08. 2021 21.52
+9
Korl, Honda je po zmogljivosti daleč pred konkurenco od nekdaj, imajo pa najslabšo zasedbo dirkačev v zgodovini, Call na Yamahi nima nobenih šans, vemo pa da je bil z taleseno Hondo zelo konkurenčen...hehehe
blackkesi
29. 08. 2021 18.59
+9
Dober dan za aprilijo
Protoc
29. 08. 2021 18.34
+5
Eh ste pa na Marqueza navalili..a niste dojeli da letos ne bo prvak..bo pa v podiranju prvak, clovek se trudi na drugacen nacin, da prvak rata. Drugace pa odvisno kako gledate situacijo..meni zgleda dirkasko.
Ni nam vseeno
29. 08. 2021 18.06
-9
21. v skupnem seštevku....to je še za kolesarje nehvaležen rezultat, pa ni potrebno , da si kdaj osvojil Vuelto, Giro ali Tour...Kaj šele če bi jo 7x 0z. 9x
Ni nam vseeno
29. 08. 2021 18.03
-7
Marc Marquez je zagotovo kriv in mu bodo tudi vzeli točke, kot so Valentinu Rossiju, ko je brcal....
Ni nam vseeno
29. 08. 2021 18.04
-6
Če pa ni kriv mu pa ne bodo, ravno tako ,kot Rossiju, če ne bi brcal...to je jasno?
Ni nam vseeno
29. 08. 2021 18.00
-9
Razen Rossija v elitnem razredu ni bilo dirkača, ki ne bi vozil izključno na zmago, razen če je bil v igri še naslov
Ni nam vseeno
29. 08. 2021 17.58
-7
kokolorokolo ....Vedno pišem, da se Rossi vozi v ozadju in penzionistično, po čemer je znan...Kako bi pa ti rekel strokovno temu, če si le pred nekom, ki ni še nikdar dirkal v motogp ? Nehvaležno 18. mesto...Se ve, kdo je bil kolikokrat prvak in kdo je bil prvak dokler je bila era brez MM93 in kdo ni bil nikoli več po tem
kokolorokolo
29. 08. 2021 18.40
+14
Rossi ni bil prvak v eri Marqueza, ker Rossi ni bil več v najboljših letih, ko je mm93 prišel. Kako lahko primerjaš? To je kot bi rekel, da je mbappe boljši od messija (npr da bo mbappe osvojil 3 zlate žoge, messi pa le 2 v času ko bosta skupaj igrala) ne moreš primerjat messija pri 35ih in messija pri 25. Tudi ne moreš primerjat Rossija pri 25ih in Rossija pri 34+ odkar Marquez vozi. Če bi oba vozila pri 25ih je vprašanje koliko bi bil marquez boljši in to nikoli ne bomo izvedeli. Poglej pa ai zgodovino in boš videl da po 30.letu se skoraj ne da osvojiti naslova. Večinoma po 30.letu starosti vsi dirkači drastično padejo. Tako je bilo z lorenzom, rossijem, tako bo očitno tudi z marquezom. Pa pustimo poškodbe, tudi rossija je 2010 na dobri poti k naslovu ustavil zlom noge po kateri ni bil več enak. Pač tako je...
kokolorokolo
29. 08. 2021 18.45
+13
Najlažje je rečt ko pride mlad in premaga 35letnika in rečeš, da je boljši od njega. Primerjaj oba v svojih najboljših letih. Se ti zdi da je Rosso v najboljših letih odkar Marquez vozi? Niti blizu. Veš, ko sta Vettel in Schumacher skupaj dirkala je Vettel osvajal naslove, Schumacher pa ne. Je zato Vettel boljši? NE, pač vettel je bil v najboljših letih, medtem ko je bil schumacher star 40let. Ali bi vettel osvajal naslove v Schumacherjevih najboljših letih? Ali bi Marquez osvajal serijske naslove od leta 2000-2005 ko je bil Rossi v najboljših letih? Nikoli ne bomo vedeli
Ni nam vseeno
29. 08. 2021 19.04
-12
Nikoli ne bomo vedeli....Mogoče bi se morali vprašati, kaj bi bilo ,če bi bil Marquez v tistih časih, ko je Rossi zmagoval , ko ni bilo konkurence...verjetno enako , kot sedaj ...verjetno bi moral biti tudi Dixon zraven
kokolorokolo
29. 08. 2021 19.12
+11
A potem če bo imel quartararo 2 naslova bo boljši od marqueza? Ker odlar bosta dirkala skupaj bo razmerje 2:1 v naslovih in potem boš rekel da je marquez osvajal naslove samo zato ker ni bilo quartararoja?
awontuwej
30. 08. 2021 11.16
+3
Ni nam vseeno, govoriš neumnosti o konkurenci. Konkurenca je vedno bila in vedno bo. Ko se pa najde superioren dirkač, zmaguje z navidezno lahkoto, čeprav temu nikoli ni tako.
gogi_
29. 08. 2021 17.44
+12
Joza kolk je imel mm danes najhitrejsi cas kroga na dirki? A se je odlocil za polovicko in glas ljudstva :) sam joza prav da je mel ritem za zmago. Ni bil kriv mm,joza je vidu bele miske :)
Ni nam vseeno
29. 08. 2021 17.50
-8
gogi_
29. 08. 2021 17.55
+8
Joza da ne bos komu odtrgu vzvratnega ogjedala! Za dobro salo je treba imeti tudi dovolj sirok spekter da jo lahko konzumiras. Zalis na nacin kot drugi tebe ker drugace ne znas komunicirati. Lep dan je ti se pa razburjas zaradi svoje trme. Priznaj si ,obleci sii repsolovo majico z Vr46 in imas dve muhe na en mah.
jezdimir
29. 08. 2021 17.59
+8
Dobra gogi, lampak Korla še kar žlehtnoba razganja...hehehe
titomeni
29. 08. 2021 17.28
+10
Marquez je odstopil? Ne morm vrjet. Reklame za redbull pa počuti se kot marquez😂😂