MotoGP

Estoril: Rea po kvalifikacijski dobil še glavno nedeljsko dirko

Estoril, 30. 05. 2021 09.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
N.M., M.G.
Komentarji
3

Jonathan Rea je veliki nedeljski junak superbike razreda v Estorilu. Najprej je namreč dobil kvalifikacijsko dirko, nato pa je konkurenco v zanimivi preizkušnji pokoril še na glavni dirki. Drugo mesto je v osrednji preizkušnji pripadlo veteranu Chazu Daviesu, tretje pa turškemu predstavniku Topraku Razgatliogluju.

Jonathan Rea
Jonathan Rea FOTO: Dorna

Glavno nedeljsko dirko, ki je bila na sporedu ob 15. uri, je dobil Jonathan Rea. Veliko časa je v vodstvu preživel Scott Redding, toda iz ozadja se mu je počasi, a vztrajno približeval zmagovalec kvalifikacijske dirke Rea. Redding je sicer dobil sobotno dirko, tokrat pa je v zadnjih desetih krogih bil počasnejši od Severnega Irca. Za vodilnim dvojcem je 10 krogov do konca vozil Britanec 34-letni Chaz Davies, sledil pa je turški predstavnik Toprak Razgatlioglu. Sedem krogov do konca je Rea poskusil s prvim napadom na Reddinga, toda bil je predolg, nekaj ovinkov zatem pa je poskusil še enkrat, Redding pa je želel preveč po notranji liniji in zdrsnil ter padel in končal v pesku. Nato je s pomočjo osebja dvignil motor in se vrnil na 16. mesto. Dvoboj Reddinga in Ree v ospredju je izkoristil tudi Davies, ki se je po zdrsu Reddinga uspel priključiti vodilnemu Rei, pet krogov do konca je bila razlika med Otočanoma le slaba sekunda. V zaključku dirke je vodilni dirkač prvenstva znova pritisnil na plin in se uspel oddaljiti od Daviesa. Severni Irec se je tako zlahka pripeljal do nove zmage, s katero se je še utrdil v vodstvu skupnega seštevka, kjer mu je pred glavno nedeljsko dirko ’sledil’ le Redding, toda ta je ob zdrsu tokrat povsem pokvaril svojo uvrstitev.

Drugo mesto na glavni nedeljski dirki je pripadlo Daviesu, tretje pa Razgatliogluju. Sledila sta Alex Lowes in Andrea Locatelli. Redding se je na koncu uspel prebiti do 14. mesta.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Tudi kvalifikacijska dirka Rei
Dirko je najbolje otvoril ravno Jonathan Rea, a ga je na prvem mestu kaj kmalu zamenjal Scott Redding. Sledila sta jima Toprak Razgatlioglu ter Garrett Gerloff. Dirka je bila zelo izenačena, na prvih treh mestih pa so se izmenjevali vodilni trije dirkači. V tretjem krogu dirke je Redding storil napako in pristal na četrtem mestu, v naslednjem krogu pa je Rea prevzel vodstvo. Tri kroge pred koncem zelo zanimive dirke je bil vrstni red Rea, Razgatlioglu, Redding. Rea je svojo prednost povečeval ter vstopil v zadnji krog s sekundo prednosti, na koncu tudi zanesljivo zmagal.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Rea je tako dosegel svojo prvo zmago v Estorilu. Svojo drugo pa bo poskušal doseči na daljši popoldanski dirki, ki se prične ob 15h.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na sobotnih kvalifikacijah v razredu Superbike si je najhitrejši čas privozil neustavljivi Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK). Severni Irec, ki je tudi šestkratni svetovni prvak, je kasneje na dirki ostal brez zmage, saj je ta pripadla Scottu Reddingu  (Aruba.it Racing – Ducati). V vodstvu je ostal od začetka do konca dirke in na koncu zasluženo slavil. Na drugo mesto se je uvrstil Turek Toprak Razgatlioglu (Pata Yamaha with BRIXX WorldSBK), na tretjem pa je končal Rea in tako tudi obdržal vodstvo v skupnem seštevku točkovanja za naslov svetovnega prvaka, ki bi bil zanj že sedmi.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cbrman
03. 06. 2021 09.37
TALE Kawasaki zx 10rr, čeprav je vrhunski motor v moto gp nima kaj iskati .....Zanimivo pa bi bilo videt JR na konkurenčnem motorju v moto gp....Verjetno bi ga večina (če ne vsi) dirkačev moto gpja gledala v izpuh......
popstarr
31. 05. 2021 13.44
+1
Tale Kawasaki bi šel lahko v MotoGP.
slos
30. 05. 2021 17.51
+1
Super dirka. Škoda za 45, ampak težko je biti stalno drugi, treba tvegati. Lp