MotoGP

Ezpeleta: Vojna preostalih ekip z Ducatijem me ne skrbi

Termas de Rio Hondo, 30. 03. 2019 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Po aferi z Ducatijevim krilcem, ki še vedno dviga veliko prahu v garažah motoGP tudi na VN Argentine, je na novinarska vprašanja odgovarjal generalni direktor Dorne Carmelo Ezpeleta. Spomnimo, današnji (tretji) prosti trening si boste lahko ogledali na VOYO, kvalifikacije razreda moto2 in motoGP pa tudi na Kanalu A.

"Ne dajem pojasnil, kar odločijo sodniki," besede Carmela Ezpelete navaja španski AS. "Odločili so, kar so odločili, in zdaj je odločeno. Nimam kaj dodati. Pravila so napisana in interpretirajo jih komisarji. Seveda je mogoče, da se kakšna ekipa ne bo strinjala z interpretacijami in bo zato šla na pristojna sodišča. To se bo tam končalo. Je nekaj običajnega. Nič nenavadnega ni, da se nekdo ne strinja s tehničnimi odločitvami in želi uveljaviti svoje prepričanje," je povedal Ezpeleta, ki je že vrsto let na čelu Dorne. 

Ducatijeva krilca, ki so dvignila veliko prahu na VN Katarja.
Ducatijeva krilca, ki so dvignila veliko prahu na VN Katarja. FOTO: AP

Na vprašanje, ali ga skrbi, ali se bo zaradi te afere med moštvi (pritožbo so vložile ekipe Suzuki, Aprilia, KTM in Honda) zgodila vojna, je odgovoril: "Ne skrbi me, ker mislim, da se to ne bo zgodilo." 

Spomnimo: Ducati je na svojih motociklih v Katarju uporabljal krilca, namenjena hlajenju gum, kar pa so druge ekipe ocenile kot poseg v aerodinamiko motocikla, zaradi česar so nemudoma po koncu dirke v Losailu vložile protest pri tehničnem komisarju, ki je njihovo pritožbo zavrnil. Nato so se moštva obrnila še na FIM, ki je njihovo pritožbo prav tako zavrnil.

Urnik VN Argentine
Urnik VN Argentine FOTO:
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Sputnik
30. 03. 2019 10.28
-4
španca ne skrbi ne ker bo on tisti bog ki poda sodbo v primeru da markez škripne
FjallRaven
30. 03. 2019 10.06
+8
kot je izjavil Gigi na novinarski konferenci pred dirkaškim koncem v Arg......glede na pritožbe štirih ožigosanih.... jih je vse tole koštalo toliko evrov kot pet dni vetrovnika ...... najbolj pa jih boli dejstvo, da so jim mogli razkrit podatke delovanja tega "pripomočka"...... CFX je zakon, če ga znaš uporabljat in tukaj je Ducati svetlobna leta pred ostalimi.....zato pa .......forza Ducati
Mauzahecmauzares
30. 03. 2019 09.53
+7
Italijani so odlični inovatorji.
CarlossCarsss
30. 03. 2019 10.04
-4
Ne bo minilo pol ure in že bo Muha pokomentiral tvojo izjavo z arijami na račun Lahov. Izumijo šminkarije polno ja, a kaj ko moraš pri Ferrariju delat veliki servis na 7.000 Km, pri Mercedesu pa na 300.000.
FjallRaven
30. 03. 2019 10.12
+14
mercedes je bil lansko al predlansko leto znamka z največ vpoklici na preventivni pregled in servis.......tko, da tud MB ni to kar je bil..... imeti Ferrari pa ni enako kot imeti MB....tko kot tudi Ducati ni za vsakega ;-)
motorist_mb
30. 03. 2019 08.57
-5
Italijani razvijajo Japonci kopirajo kot vedno!
CarlossCarsss
30. 03. 2019 09.12
+11
Tak je blo pred 40 leti. Mimogrede, a veš, da je Tito že umrl?
mzvezda
30. 03. 2019 08.14
+6
Medtem ko je Aldridge v prvo zavrnil Hondo, ko so hoteli pred dnevi homologirat podobna krilca Ducatijevim, se je včeraj gospod premislil in sedaj so krilca dovoljena tudi Hondi. Me zanima, če bo Honda danes že uporabila ta krilca na treningu??
SamŠeSTRUP
30. 03. 2019 07.23
-10
najbolj da uvedejo še puške pa bombe gor.. pa preimenujejo v moto gp smrti 😂😂 bukseljni...