MotoGP

Quartararo pred domačo dirko v Le Mansu: Yamaha bo pripravljena na vrhunski rezultat

Le Mans, 14. 05. 2019 11.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Eden od novincev v letošnji sezoni kraljevega motociklističnega razreda MotoGP, sicer član moštva Yamahe Fabio Quartararo, bo na bližajoči se domači dirki za VN Francije v Le Mansu v krogu favoritov za uvrstitev na zmagovalni oder. Da si želi zmage pred svojimi navijači, ni potrebno izgubljati odvečnih besed. S prenosom uvodnih treningov na VOYO začnemo v petek ob 9. uri zjutraj.

Fabio Quartararo je med letošnjimi novinci nedvomno požel največ simpatij ljubiteljev motociklističnega športa. Za najboljšimi dirkači v kraljevem razredu MotoGP so štiri dirke sezone 2019, na katerih je odličen vtis pustil komaj 20-letni Francoz, ki je bil na dobri poti, da v Jerezu poseže po najvišjih mestih.

Zaradi okvare menjalnika je bil prisiljen odstopiti, čast moštva Petronas Yamaha pa je na dirki za VN Španije pred devetimi dnevi rešil moštveni kolega Franco Morbidelli s končnim sedmim mestom. Razumljivo je, da so Quartararojeve želje pred nedeljsko domačo dirko v Le Mansu povezane z vrhunskim dosežkom; ta bo, kot sam pravi, odličen preizkus za njegovo trenutno psihično pripravljenost. "Zavedam se, da bo ob stezi veliko mojih navijačev, ki mi bodo vlili dodatno energijo in samozavest. V zadnjih dneh smo poskrbeli za dodatne popravke na motociklu, za katerega verjamem, da bo kos dogajanju v Le Mansu," pravi Fabio Quartararo, ki je zelo ponosen na najboljši kvalifikacijski izhodiščni položaj pred dirko za VN Španije. "Takrat smo dobili potrditev, da smo na pravi poti. Tudi na sami dirki sem bil zelo hiter, vse je teklo kot po maslu, nato pa je prišel ta nesrečni trenutek z okvaro menjalnika, ki mi je prekrižal načrte. Glede na to, da sem dan po dirki na isti stezi zrušil lasten rekord kroga, smo lahko optimistični pred domačim dirkaškim koncem tedna," poudarja član moštva Petronas Yamaha, ki si na vsak način želi vidnejšega rezultata pred domačo publiko.

Novinec v letošnji sezoni kraljevega motociklističnega razreda MotoGP Fabio Quartararo (Yamaha) upa na vrhunski dosežek pred domačimi navijači.
Novinec v letošnji sezoni kraljevega motociklističnega razreda MotoGP Fabio Quartararo (Yamaha) upa na vrhunski dosežek pred domačimi navijači. FOTO: motoGP

"Vse bomo storili za to, da nam na koncu uspe. Dobro je, da domača dirka prihaja takoj po odlični preizkušnji v Jerezu. Ne čutim dodatnega pritiska, kvečjemu dodaten zagon, ki bo pravšnja motivacija za novo dokazovanje. Če bomo še malce nadgradili vožnjo iz Jereza, se lahko nadejamo vrhunskemu rezultatu. To je velika želja vseh nas, da se pred svojimi navijači pokažemo v najboljši mogoči luči. Verjamem, da bo Yamahin motocikel nadaljeval pozitivno tradicijo na stezi v Le Mansu," je še pristavil trenutno vodilni dirkač v posebni razvrstitvi med novinci v kraljevem razredu MotoGP.    

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

prost1
15. 05. 2019 11.05
-7
Po navadi , ta steza ustreza Yamaham, tako da se lahko nadeja. Skupaj s talentom, mu lahko uspe.
JackSparrowwvv
15. 05. 2019 10.30
-13
Če že Vinalesu ni uspelo, bo pa tale Quartararo poslal tečnega dohtarja v penzijo. Z Maverickom bi bila na tovarniških Yamahah Dream Team.
Deejjaann
15. 05. 2019 07.31
+2
Quartararo je res eno lepših presenečenj letošnje sezone,upam da mu ta vikend v franciji uspel dober rezultat,pa lep dan še naprej vsem
dugi159
14. 05. 2019 18.54
-4
Sej je zmer pripravljena , sam motorista nista na visini zadatka
trdokuhanojajce
14. 05. 2019 15.20
-2
🥴te yamahe so res čisto nekonkurenčne, v kameni dobi se vozijo🤪
Otancici
14. 05. 2019 18.32
-2
Profesormarck
14. 05. 2019 20.08
-4
hujše od tomosa,nikamor ne pride...konkurenti jih lahk na dirki,kar za krog zapusijo.Še sreča,da so najlažje vodljive,pa rozeku ni potrebno rezervnih koles odzad namontirat,kot bi jih baje na ducatiju morali,ko ga je "poskušal" eno sezono,pred leti peljat....
Profesormarck
14. 05. 2019 20.09
-2
.jezdimir
15. 05. 2019 18.19
+11
A ti je spet mešalc crknu, sam vprašam...hehehe
mavricni doktor
14. 05. 2019 14.18
+1
da vidimo ali si qarto ali quatro...morda pa se obeta yamahi nov prvi moz....najmlajsi... je pa prezgodaj za napovedi,...bolj je zanimivo kaj bo rins pokazal