MotoGP

Fabio Quartararo še naprej navdušuje

Assen, 01. 07. 2019 06.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Fabio Quartararo je na dirki za VN Nizozemske še drugič zapored prišel na oder za zmagovalce. Novinca v razredu motoGP lahko brez dvoma označimo za eno najlepših presenečenj letošnje sezone. Če bo šlo tako naprej, bi se lahko Francoz že letos vmešal tudi v boj za stopničke v skupnem seštevku.

Takole je Quartararo proslavljal osvojeno tretje mesto na VN Nizozemske.
Takole je Quartararo proslavljal osvojeno tretje mesto na VN Nizozemske. FOTO: AP

Fabio Quartararo je v Assnu tretjič v karieri startal z najboljšega startnega položaja in dirko lep čas celo vodil, čeprav še vedno čuti posledice operacije, ki jo je prestal v začetku meseca junija. "Po dirki v Barceloni sem upal, da bom v Assen prišel stoodstotno zdrav, a sem žal še vedno čutil posledice operacije. Posebej v drugem delu dirke mi je roka povzročala kar nekaj težav, morda je bilo to tudi zaradi vetra, ki je bil danes nepričakovano močan," je občutke po tretjem mestu strnil nadarjeni Francoz. 

20-letnik je dejal, da mu bodo v spominu ostali predvsem uvodni krogi: "Začetek dirke je bil bistveno boljši kot na prejšnjih preizkušnjah. Izjemen občutek je bil voditi dirko. Žal sem od sredine dalje imel težave z obvladovanjem motorja. Ko sta me prehitela Marc Marquez in Maverick Vinales, sem se raje osredotočil na zasledovalce. Vedel sem, da imam dovolj prednosti za končno tretje mesto, tako da nisem želel tvegati s sledenjem vodilne dvojice." 

Motocikliste že prihodnji konec tedna čaka nova preizkušnja za VN Nemčije. Quartararo po dveh izjemno odpeljanih dirkah upa, da mu bo formo uspelo prenesti tudi na Sachsenring. "Zaradi nedavne operacije sem imel težave predvsem v desnih zavojih, medtem ko sem si v levih lahko privoščil nekaj oddiha. Vemo, da v Sachsenringu ponavadi odločajo prav levi zavoji, tako da ne vidim razloga, zakaj mi tudi tam ne bi uspelo," je pred nadaljevanjem sezone optimističen veliki up francoskega motociklizma.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

iga_biba
01. 07. 2019 20.52
-2
Fabio Quartararo še naprej navdušuje, kako bi šele navduševal, če bi imel tovarniško Yamaho, od zimzelenega štiridesetletnega Italjana!
AS1983
01. 07. 2019 14.37
+8
Quartararo bo še kmalu še na boljši motor, samo še vprašanje časa je, kdaj bo 1. zmagal v razredu motogp
Deo30
01. 07. 2019 11.52
+9
Dober ie mali 3 pola že ima
hondoid
01. 07. 2019 11.34
+6
Drugo leto,ko bo še bolj izkušen upam,da ga zamenjajo za nesrečnega Lorenza,kateremu Honda sploh ne leži.
Julij Cezar
01. 07. 2019 10.17
+16
Pisalo se je leto 1996 zacetek Rossijeve kariere, v njej je dosegel ogromno, osvajal naslove kot za šalo, iz leta v leto. Potem pa se je pocasi z prihodom mlajse generacije počasi zacelo ustavljati, Stoner , Lorenzo, tudi pedrosa, pa še kdo.navijam za njega še vedno, ampak mislim da počasi se bo moral sprijazniti, z dejstvom da v nedogled pri dirkanju ne gre. Njegov čas se počasi izteka , fabio je točno 20 let mlajši od njega , in mislim da tudi bodoči voznik tovarniške yamahe. Scenarij , ki se zna vrjetno zgoditi ali rossiju ponudijo par miljonov in prekinitev pogodbe, z tem pripeljejo qurtararoja, ali pa menjava moštev Fabio , tovarniška yamaha , Rossi poltovarniška.
Julij Cezar
01. 07. 2019 10.19
+11
nebel
01. 07. 2019 11.13
-2
Leta zahtevajo svoje, temu se nihče ne more izogniti. Uživa, a prilagaja se vse težje in počasneje. Hkrati pa privlači gledalce po celem svetu, torej denar. Tu je glavni razlog, da brez njega cirkus še ne more. Potrebujejo novega vodjo cirkusa in nekoga vsaj enako močnega za dinamiko in napetost. MM v tem pogledu je kandidat, a že ne več tako svež, pa tudi malo se je umazal na poti do tu. Se pa bo po moje cirkus kar kmalu pomaknil dalje. Bomo videli ali nas čaka še kakšno novo presenečenje.
nebel
01. 07. 2019 11.17
+4
Običajno, ko gledam tudi druge športe, se takrat ko se končuje neko obdobje in vsi mislijo, da takega ne bo več, kar iz nič pojavi nekdo nov, ki postavi nove razmere, prične postavljati nove rekorde in zaznamuje novo obdobje. S te plati me zanima, kdo je tisti, ki bo zaznamoval novo obdobje, ki prihaja in ga še ne vidimo.
žutaresnica
01. 07. 2019 11.23
-1
Na žalost smo vedno znova priča nevednežem ki se predstavljajo kot navijači, v lastnem obupu pa se niti ne zavedajo kdo je kdo, še manj kdo je legendarni dirkač Dr. VR. Samo da spomnim, gre za najvišje uvrščenega yamahinega dirkača z največ lovorikami v prvenstvu in če se še kdo ne zaveda naj samo spomnim da se prvega in najboljšega voznika ever nikoli ne menja, sicer vemo da konkurenca samo čaka, vrata so mu še vedno povsod na stežaj odprta! Navedel sem samo nekaj osnov za nevedneže oziroma zdraharje!
prost1
01. 07. 2019 09.36
+12
Čeprav navijam za Marqueza, bom vedno vesel tudi za Fabia Q. Spomnim se še iz starih časov ko smo gledali še Chtistiana Sarrona , prav tako na yamahi če se dobro spomnim. Od nekdaj so mi bili simpatični tile Francozi.
FAUSTOS1
01. 07. 2019 09.32
-11
večina slo navijačev je po vetru -rosijevi navijači sedaj navijajo za markeza ,ko bo nov zmagovalec pa bodo pač za tega itd.
awontuwej
01. 07. 2019 07.52
+34
Fant je iz pravega testa, pa še simpatičen. Kje ste, slovenski navijači in navijačice? Samo ne zopet žalit ostalih dirkačev in njihovih fanov.