MotoGP

Fabio Quartararo se otepa vloge favorita

Le Mans, 16. 05. 2022 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Aktualni prvak razreda motoGP Fabio Quartararo je na domači dirki v Le Mansu ostal brez stopničk, vendar osvojil dovolj točk, da je zadržal prednost v skupnem seštevku boja za naslov svetovnega prvaka. Čeprav ostaja v vodstvu, francoski dirkač pravi, da ni v vlogi favorita za osvojitev naslova.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: V Le Mansu zmago slavil Enea Bastianini
    02:14
    Iz 24UR: V Le Mansu zmago slavil Enea Bastianini
  • Vrhunci dirke razreda motoGP za VN Francije
    04:25
    Vrhunci dirke razreda motoGP za VN Francije

Francoski dirkač pri moštvu Yamahe je na VN Francije zasedel četrto mesto in je zaostal za željami, saj je v napovedih pred dirko želel (vsaj) na stopničke, toda pred več kot 100 tisoč navijači na tribunah mu ni uspelo. Fabio Quartararo je dirko v Le Mansu začel slabo, saj je po startu hitro zdrsnil na osmo mesto, se nato prebil do šestega, v zaključku dirke pa je imel celo priložnost, da bi zasedel tretje mesto po odstopu Pecca Bagnaie, a je kljub dobremu zadnjemu krogu ostal praznih rok (na četrtem mestu).  

"Ne, še zdaleč nisem favorit," je dirkač Yamahinega moštva odgovoril na vprašanje, ali meni, da je še vedno glavni kandidat za naslov. "Edino, kar lahko storim je, da ne delam napak. Če se ne zmotim, sem lahko na vrhu, saj je naš tempo na vsaki dirki, razen morda na nekaterih, kot sta Austin in Katar, glede na tempo iz Jereza najhitrejši. Toda takoj, ko narediš majhno napako, te ni več."

Quartararo je dodal, da četrto mesto v Le Mansu ni bil njegov pravi rezultat: "Sploh se ne počutim dobro zaradi svoje dirke. Imel sem tri nesreče pred seboj, ne morem biti zadovoljen z dirko, ker moj realni položaj ni četrto mesto, je veliko bolj zadaj. In to ne zaradi dirkaškega tempa, ker če preverite vse rezultate, smo imeli najboljši tempo. Toda ko si v položaju, ko nimaš prazne steze ali ne moreš prehiteti, potem je konec. In zato nisem bil niti pretirano jezen, ker sem se tega že malo navadil."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Kar je gotovo, da dam od sebe vedno 100 odstotkov, tudi tokrat sem dal vse. Imel sem en trenutek, ko sem skoraj izgubil oprijem spredaj v zadnjem ovinku, Aleix je to izkoristil in v petih ovinkih sem bil že zadaj," je kar nezadovoljen s trenutno situacijo francoski dirkač, ki je že večkrat potarnal na ta račun.

Francoz ostaja v vodstvu na lestvici svetovnega prvenstva, zbral je 102 točki, ima štiri več od prvega zasledovalca Španca Aleixa Espargaroja in osem od Italijana Enee Bastianinija, zmagovalca VN Francije.  

"Če sem iskren, ne vem, kaj lahko naredim, ker se trudim do meja. Sem na maksimumu, ampak enostavno ne gre. To je najbolj frustrirajoče. Ste v zadnjem krogu in četudi zaostajate en centimeter, ostali pospešijo in se oddaljijo. In potem izgubiš eno desetinko sekunde, zato se letos ne počutim v vlogi favorita," je dejal francoski dirkač. Naslednja preizkušnja je na sporedu čez dva tedna, ko se bodo najboljši dirkači merili v Mugellu na dirki za VN Italije.

Fabio Quartararo
Fabio Quartararo FOTO: AP
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cbrman
16. 05. 2022 15.47
-4
Quarti še vedno vodi v skupnem seštevku,tako ,da ima še zmeraj največ možnosti za ponovitev lanskega uspeha.Prav je tako naj zmaga najboljši