MotoGP

Marquez prehiter za vso konkurenco, na stopničkah še Rins in Vinales

Jerez, 05. 05. 2019 06.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min
Avtor
T.Š./M.J./A.V.
Komentarji
181

V Jerezu je bila na vrsti četrta letošnja motociklistična preizkušnja. Na VN Španije je Marc Marquez ubranil zmago iz lanskega leta, na stopničkah sta bila še Alex Rins in Maverick Vinales. Najprej je bila sicer na sporedu dirka razreda moto3, slavil je Niccolo Antonelli, sledil je razred moto2 in zmaga Lorenza Baldassarrija.

Več videovsebin
  • Vrhunci dirke razreda motoGP za VN Španije 2019
    09:28
    Vrhunci dirke razreda motoGP za VN Španije 2019
  • Vrhunci razreda moto2 v Jerezu
    02:12
    Vrhunci razreda moto2 v Jerezu
  • Padec na začetku dirke razreda moto2
    03:46
    Padec na začetku dirke razreda moto2
  • Vrhunci dirke razreda moto3 za VN Španije 2019
    03:31
    Vrhunci dirke razreda moto3 za VN Španije 2019
  • Iz 24UR: Debitant Quartararo bo dirko motoGP v Jerezu začel s prvega mesta
    02:12
    Iz 24UR: Debitant Quartararo bo dirko motoGP v Jerezu začel s prvega mesta
  • Iz 24UR: Pred dirko v Jerezu duhove še naprej burijo kazni za prehitre na štartu
    02:08
    Iz 24UR: Pred dirko v Jerezu duhove še naprej burijo kazni za prehitre na štartu

Novinec v sezoni tekmovanja v razredu motoGP Fabio Quartararo je z odlično kvalifikacijsko vožnjo opozoril na velik talent in tako vrgel rokavico izkušenejšim konkurentom, ki so morali v Jerezu računati tudi na komaj 20-letnega francoskega dirkača, ki ni skrival želje po zmagi na dirki za VN Španije. A so se mu sanje hitro razblinile zaradi težav z motociklom, medtem ko je Marc Marquez (Honda) pokazal vrhunsko vožnjo in od starta do cilja le povečeval vodstvo in zmagal brez težav.

To je bila za Španca druga zmaga v sezoni in tako je najhitreje pozabil na odstop na prejšnji dirki v ZDA, obenem je znova na prvem mestu točkovanja za naslov svetovnega prvaka. Sicer ima le majhno prednosti (70 točk), le točko zaostaja Rins. Na stopničke sta se uvrstila še Alex Rins (Suzuki) in Maverick Vinales (Yamaha), prekratek je v boju za tretje mesto ostal Andrea Dovizioso. Valentino Rossi je zasedel šesto mesto, sedmi je bil Franco Morbidelli.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Drugo mesto je v sobotnih kvalifikacijah osvojil Franco Morbidelli, tretjega Marc Marquez, tudi zmagovalec lanske dirke na tem prizorišču. Dirkače je čakalo 25 krogov na dirkališču Angela Nieta, Marquez pa je takoj po startu prešel v vodstvo, za njim so bili Morbidelli, Quartararo in Maverick Vinales. V ospredju ni bilo sprememb, 20 krogov pred koncem je za slabe tri desetinke pred prvim zasledovalcem vodil aktualni prvak, bolj zanimivo je bilo v ozadju, kjer je bilo več prehitevanj. Francesco Bagnaiaja je padel 19 krogov pred koncem in ni nadaljeval z dirko, brez uvrstitve sta do konca ostala tudi Jack Miller in Joan Mir. Marquez je še malce povečeval vodstvo pred zasledovalci, prednost je bila že dobro sekundo (+1.510), Alex Rins pa je "lovil" Vinalesa v boju za četrto mesto in ga nato prehitel.

Nato je 12 krogov pred koncem Quartararo zaradi težav z motociklom izpadel iz boja za vrh, zapeljal je v bokse in izgubljena je bila priložnost za vrhunsko uvrstitev. Marquez je le povečeval vodstvo, v boju za drugo mesto je Rins prehitel Morbidellija. Slednji je nato počasi nazadoval, na tretje mesto se je prebil Vinales, četrti je bil Dovizioso. Pred zadnjimi petimi krogi je imel Marquez že skoraj štiri sekunde prednosti (+3.755) in je zanesljivo drvel k novi zmagi in jo tudi "ujel". Naslednja dirka bo na sporedu v Le Mansu, VN Francije.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ogrevanje Marquezu
Na ogrevanju razreda motoGP je bil najhitrejši Marc Marquez pred Maverickom Vinalesom in Joanom Mirom. Zmagovalec kvalifikacij Quartararo je bil sedmi, Andrea Dovizioso deveti, mesto za njim Jorge Lorenzo, Valentino Rossi pa šele 15.

Baldassarri po prekinitvi in ponovljenem startu do tretje zmage v moto2 v sezoni
Po dirki razreda moto3 je bila na vrsti dirka razreda moto2. Že v uvodnem krogu je prišlo do množičnega padca štirih dirkačev in dirka je bila prekinjena z rdečo zastavo, najbolj jo je skupil Avstralec Remy Gardner, ki je po padcu obležal na stezi, a je bil pri zavesti in so ga, podobno kot Pratamo, odpeljali na pregled v medicinski center, oba sta ostala brez nastopa na dirki. Pratamo so odpustili iz bolnice in jo je odnesel brez posledic, Gardner pa je ostal na opazovanju zaradi pretresa možganov. V nesrečo so bili vpleteni tudi Alex Marquez, Marco Bezzecchi in Dimas Ekky Pratama. Sicer pa je bilo precej materialne škode, kar nekaj dirkačev je ostalo s poškodovanimi motocikli.

Organizatorji so dirko skrajšali na 15 krogov in sledila je ponovitev starta, sicer tudi z Marquezom, ki je zaradi težav z motociklom startal iz boksov in na koncu pristal na repu, na 24. mestu. Vodstvo po startu je prevzel Augusto Fernandez pred Lorenzom Baldassarrijem, bila sta najhitrejša na čelu kolone in si privozila nekaj prednosti. Sledilo je še nekaj odstopov, v boju za zmago pa v ospredju Baldassarri, ki je prehitel Fernandeza.

Italijan si je pred Špancem privozil lepo prednost, medtem pa je Navarro prehitel Fernandeza na drugem mestu, Baldassarrija pa ni več uspel ujeti. Vodilni dirkač razreda moto2 je zmagal, drugi je bil Navarro, tretji Fernandez. Za Baldassarrija je bila to tretja zmaga v sezoni. Najhitrejši v kvalifikacijah je bil Jorge Navarro, drugi je bil Alex Marquez in tretji Augusto Fernandez. V skupnem seštevku točkovanja je vodstvo še povišal Italijan Lorenzo Baldasarri, v kvalifikacijah sicer le šesti.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Zmaga v razredu moto3 Antonelliju
V Jerezu so se najprej za točke v boju za točke svetovnega prvenstva pomerili dirkači razreda moto3. Kvalifikacije je dobil Italijan Lorenzo Dalla Porta pred Japoncem Tacukijem Suzukijem in Celestinom Viettijem. Kmalu se je zgodila nesreča med Aronom Canetom in Jaumejem Masio, v španskem trčenju jo je 20 krogov pred koncem slabše odnesel Masia, ki je končal dirko, Canet pa je nadaljeval z dirko. Oba omenjena sta bila pred dirko vodilna v točkovanju s 45 točkami v boju za naslov prvaka v razredu moto3.

V večjem delu dirke se je za vodstvo borila četverica, Suzuki, Dalla Porta, Marcos Ramirez, v boj za zmago se je po zaostanku na začetku vmešal tudi Canet, a je bilo kandidatov za preboj na vrh še kar nekaj. Štiri kroge pred koncem je padlo nekaj dirkačev, Ramirez, Garcia, Fenati in Niccolo Antonelli so bili vpleteni, Ramirez je dirko končal, tako tudi Garcia. Vrstni red se je proti koncu dirke precej spreminjal, pred zadnjim krogom je bil v vodstvu Antonelli pred Celestino Viettijem in Canetom.

V finišu je slavil Antonelli pred moštvenim kolegom pri Simoncellijevem moštvu (SIC58 Squadra Corse) Suzukiju, tretji je bil Vietti. To je bila prva zmaga v tem razredu za omenjeno moštvo. Canet je bil tik pod stopničkami na četrtem mestu, a je zanj tolažba, da je prevzel vodstvo v skupnem seštevku točkovanja za naslov svetovnega prvaka.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Quartararo (Yamaha) je bil tudi sam po odlično opravljeni kvalifikacijski vožnji malce presenečen nad razpletom, saj je tako kot mnogi drugi poznavalci dogajanja v kraljevem razredu motoGP na vrhu pred glavno nedeljsko dirko za VN Španije pričakoval druga imena.

"Nikoli si ne bi mislil, da bom v vlogi novinca že tako zgodaj v sezoni v najugodnejšem izhodiščnem položaju pred katero od dirk v razredu motoGP. To je izjemen rezultat in dokaz, da naša ekipa opravlja izjemno delo," je pred nedeljskim dogajanjem v Jerezu dejal nadarjeni francoski dirkač, ki je z zmago v kvalifikacijah z 20 leti in 14 dnevi postal najmlajši dirkač v zgodovini tega tekmovanja, ki mu je uspel veliki met. "V Jerezu se počutim odlično, tudi ritem na stezi mi je všeč, zato lahko pričakujemo dobro dirko. Ne glede na mojo in Morbidellijevo (Franco Morbidelli, op. p.) odlično predstavo v kvalifikacijah, se zavedamo, da bo Marc (Marquez, op. p.) zelo nevaren v boju za končno zmago. Naš cilj pa ostaja nespremenjen: skušati se uvrstiti med sedmim in 10. mestom," je Quartararo nekoliko znižal (previsoka) pričakovanja javnosti in navijačev Yamahe, ki se je z zmago v kvalifikacijah pridružil elitnemu klubu kvalifikacijskih zmagovalcev (Marquez, Jorge Lorenzo in Johann Zarco) na stezi v Jerezu v svoji debitantski sezoni v kraljevem razredu.

Ali lahko najmlajši med novinci Fabio Quartararo (Yamaha), ki so si kdajkoli v svoji karieri v kvalifikacijah v kraljevem razredu motoGP zagotovili najugodnejši startni položaj, preseneti tudi na nedeljski dirki v Jerezu?
Ali lahko najmlajši med novinci Fabio Quartararo (Yamaha), ki so si kdajkoli v svoji karieri v kvalifikacijah v kraljevem razredu motoGP zagotovili najugodnejši startni položaj, preseneti tudi na nedeljski dirki v Jerezu? FOTO: AP
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (181)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rr3
06. 05. 2019 11.14
+3
Pomembno je, da je Yamaha v drugi polovici nizala boljše čase kot Honda in Duce kar pomeni da je več kot samo konkurenčna. Žal samo dva nista hotela dirkat na polno. Ko bosta začela bosta redno na stopničkah.
Staritrg
06. 05. 2019 12.27
+9
V drugi polovici je MM samo kontroliral dirko, ne pa vozil na polno... kakšen poznavalec si ti...
rr3
06. 05. 2019 13.01
+0
Bom najprej ponovil tvoj komentar "Pa daj že enkrat pust MM pri miru. Pa saj ti ni nič naredil... ", je pa očitno da nimate za TV. Ker če bi gledal dirko nebi pisal traparij ali pa imaš samo potrebo po teorijah zarote (tako kot par pacientov tukaj), samo zato ker je tvoj ljubljenček spet popušil? Lahko pa nehaš stokat in si pogledaš rezultate, meritve itd..
moto-gp
06. 05. 2019 13.15
+6
Rr3...pa pustite staritrg pri miru.... brez pomena,da se ponavljate...posebno še, ker ni bil komentar dodeljen vam... ljubljenček Rossi je bil zelo soliden, ne tako kot naš 😀...a pohvalno 😃 .
rr3
06. 05. 2019 13.58
-1
Me ne ganejo taki... No moj favorit ni bil na stopničkah ko smo lih pri tem. Sicer pa super za VR, bil je soliden, bila bi res sramota, če nebi nič spacal na takšnem motorju. Škoda je samo ta, da se uničuje ta šport s tem, da se ne da priložnosti kakšnemu mlademu dirkaču, ki ima vse pred seboj in je željan zmag, saj bi hitro prevetril dirke in z zmagami naredil prvenstva veliko bolj zanimiva, pa še MM nebi bilo tako lahko. Lahko je govoriti kako je nekdo "dober", če pa vozi enega od najboljših motorjev v karavani.
LightningBolt
06. 05. 2019 15.59
+4
Se strinjam, naj odstopi lorenzo in da hondo vozit mladcu, ki jo bo znal krotit.
moto-gp
06. 05. 2019 16.48
+2
A sedaj pa se vi rr3…? Honda je seveda dober motor, v paketu z Marcom najboljša 😀... Toda priznajte že enkrat.... kdo od dirkačev se še vozi tako na limitu, nihče! Dovi bi bil velikokrat na stopničkah, pa mu vedno nekaj zmanjka.... Rossi se zbudi v drugi polovici dirke, dobri rezultati sledijo po odstopih in kakšnem prehitevanju...ampak to ni to....konstantno na vrhu so 3 ali 4...za ostale vemo...veselim se podmladka v moto gp... dirke bodo zanimive se naprej..
moto-gp
06. 05. 2019 16.52
-1
Počakajte. Ko se Lorenzo borebudi, ga bi težko ustaviti... upam, da čimprej...
rr3
06. 05. 2019 18.28
+0
MM bi bil še s kakšnim drugim motorjem najboljši paket, to je dejstvo, je pa s to vožnjo nad limitom na dvoreznem meču. Če bi prišlo do težje poškodbe se mu to zna maščevati. Če bi tukaj pisali o časih testnega voznika Yamahe bi bilo tudi jasno zakaj njihova maskota zavira razvoj Yamahe. Škoda, bo pa druga pesem naslednje leto.
moto-gp
06. 05. 2019 19.41
+1
Seveda, se strinjam... Ni to ok, da vedno vozi na limitu, da se križamo med dirko.... Ampak to je Marc . Podmladek je bil že opažen v tem vikendu.. bodimo strpni in počakajmo na rezultate naslednjih dirk... Edino kar zagotovo vem je to, da bo mravljica se naprej ostala mravljica 😄
NWO 2014
07. 05. 2019 12.25
+1
rr3 ma kaj tebi ni jasno ? Si gledal dirko morda ?
nightifly
05. 05. 2019 21.56
-11
ne glede na soboto ,je Valentino po dirki povedal ,da so naredili dolocen korak naprej glede na 2018 , po teh letosnjih dirkah pa je ze videti obrise in limite mostev .Kljub vsemu ,tudi faktu ,da je Honda z MM zelo mocna , verjame ,da se mu lahko vsaj priblizajo in poberejo dragocene tocke ,vsaj stopnicke . Treba bo delati naprej v tej smeri . Verjame za naprej in je optimisticen .
flamengo
06. 05. 2019 14.44
+4
MM93 je močan. Mislim, da so yamahe in ducatiji boljši motorji. Verjetno tudi suzuki.
mavricni doktor
05. 05. 2019 21.50
+21
prihaja nov rod prodornih dirkacev,...bravo naredili bodo gp zanimiv, svez, bravo mravljica mm previdno vendar suvereno, rins, tud vinjales ... za vse ostale pa vec srece prihodnjic
nightifly
05. 05. 2019 21.42
-20
AyrtonS 05.05.2019, 17:23:17 +63 kar dokazujejo tudi Lorenzo in ostali s Hondo ne?svašta...///////////////ayrton ,,,,,, ste zelel povedati ,da Honda Lovrencu privija pipico za bencin ,Marcu pa odpira ? Tega ne vem inne morem reci , tako razberem iz vasega pisanja . Je pa dejstvo ,da se letos Marko skace vozi , (z lahkoto krizari) spredaj kot si samo zazeli . A ni tega dokazal v letosnji sezoni , zato tudi pomenljivi komentarji vidnih oseb iz sveta sporta, ki pravijo , samo on lahko sebe ustavi . S tem je vse povedano .Honda mu daje ogromno prednost . Ne razumem nekaterih p izvrzencev spodaj ,ki se tako jezijo ,pravzaprav penijo ,ce kdo napise ,da je Honda stratosferska - kar tudi je , kar tudi pise v masi casopisov in razbrati na internetu . Za zmago sta potrebna dva faktorja , motor in upravljalec tega ´´pripomocka´´ . Marko je v tem dober , Lovrenc je pa po Yamahi v Ducat prisel po nekaj drugega , ne po poskodbe . In prav tako v Hondo .Zal ga psiha izdaja .In pti njemu je samo ta problem . Pa se en kup dirkacev ,ki se znajdejo pred njim , to pa je zanj katastrofa . Jorg je dober pilot ,samo mora biti sam ali spredaj .
moto-gp
05. 05. 2019 21.55
+23
Zakaj Marko skače? Vi, ki nikoli nič slabega ne napišete,še manj mislite... Psiha igra zelo pomembno vlogo v vseh dejavnostih, ključno pa v moto dirki....Ni samo motor, g. Nighti...to bi ja moral vedeti...lp
9474
06. 05. 2019 07.48
+24
Ayrtons je zelel povedat, kako je lahko honda tako stratosferska, ce so vse honde nekje na sredini, za raznimi yamahami, ducatiji, suzukiji itd... Ravno kontra kot je tvoja superiorna inteligenca razumela... Obenem pa pises, da da honda tiso nekaj marquezu, da je toliko pred vsemi... Kontradiktornost pa te stvari nighty... Glede na to, da se ostali s hondami zelo matrajo, je ocitno marquez tisti, ki nekaj doda hondi, da sta zmagovalni komplet, in ne obratno... Bo tezko tole prebavit za nekatere, a?
nightifly
06. 05. 2019 07.53
-19
motogp .......... in vi mislite ,da ste mi povedal kaj novega kar ne vem ? Tokrat ste spet udaril mimo . Ker ne berete mojih komentarjev .In ce jih ne berete ne morete soditi ,kaj sele obsoditi . Navijam namrec za dirkaca , ki je v 23 letih ,oz. sezonah svojega dirkanja v veliko dirkah pokazal in uveljavil svojo psiho . Ce je kdo ,ki ima trdno psiho je to prav Rossi ,in temu ne morete oporekati tudi ce ga ne marate . No ,saj prav tudi zaradi te konstantnosti veliko ljudi gleda Rossija postrani . Enostavno se ne zlomi .Niti po debaklu z Ducatijem . Torej ,kaj ste ze hotel povedati ? Aja , zakaj marko skace ? Je to za vas slabsalno ? Zame ne , ker najveckrat napisem Marc ali MM , vcasih pa cisto tako za hec ,brez zlobe ali zlih misli napisem Marko skace . In ,ce bi vi bral komentarje in ne sedel na usesih ,bi lahko prebral MOJE POJASNILO ,DA JE TA VZDEVEK cisto dobronamernega namena in ne vsebuje nikakrsne pejorative . Upal sem , da bo narod tu na tej strani malo bolj umetnisko ´´udarjen´´ ,glede na to ,da motoristi SMO TAKI , malo nekonvencionalni . Kakorkoli , dokler ne mislim z zlom ,sem lahko cisto miren . Spomnite se Ravena in podobnim nevzgojencev , s kaksnimi besedami ,ce to sploh so ,nas obkladajo , potem se boste pa verjetno v jezik ugriznil . Ce sem del horde ,rumene ,potem se cudim ,da ste mi sploh odgovoril . No , osebek @fjallraven je baje Slovenec , v kar pa zelo dvomim .
moto-gp
06. 05. 2019 08.28
+9
JackSparrowwvv
05. 05. 2019 21.01
+6
Zanimivo, kako je MM brcnil v ograjo, ko je tekel v objem mehanikom. Verjamem, da bi ta brca dohtarju polamala kako kost. Je mali pokazal, kaj čaka tistega, ki bo predrzen.
Sputnik
05. 05. 2019 21.41
-4
omg pa kaj ti misliš da v sandalih dirkajo?? dej poglej kaki škornji so tisto. z unim ograjo podreš ne pa da se boš ob brci polomil. ti bi se verjetno ker si šutast
.jezdimir
05. 05. 2019 21.54
-12
Jaz pa Korla razumem, on še ni odrasel...hehehe
LightningBolt
05. 05. 2019 20.47
+30
Marc suverno, tovarniški yamahi zamenjali mesti. Quartararu kapo dol, Rins je vedno zraven. Lorenza ni. Bo petronas letos še glasen?
nightifly
06. 05. 2019 08.01
-14
Tsukitsuki ,,,, bo ,bo .Yamahi imata ze dobro osnovo , team je mocan , dirkaca kot je videti odlicna , jasno je tudi ,da bodo letos postimali se vse drobnarije in nepredvidljive napake in okvare ,ki se ponavadi pojavijo . Vprasanje zdaj pri Petronasu je samo vzdrzljivost na long run , z gumami vred . Ze lani sem opozoril tu,da prihaja Morbidelli , ker za Quarta nisem se vedel , je pa ze na zimskih pokazal ´´zobe´´ .Odlicen voznik . Oba , In to je dobro . Pocakajmo se malo , mislim pa , da bo sta zelo dobr v GP-ju . In zadaj je se Bagnaia ,ki bo verjetno zacvetel drugo leto . Odlicno . Rossi ´´proizvaja sampione v svoji Accademia-i .
Staritrg
05. 05. 2019 20.24
+33
Sezona bo zanimiva samo od drugega mesta navzdol... škoda...
moto-gp
05. 05. 2019 20.53
+16
Mogoče pa... Marc je res suveren v svoji vožnji...,toda iz dirke v dirko mora to potrjevati.. nič se ni dorečenega....
Lolik
05. 05. 2019 20.08
-8
iga_biba
05. 05. 2019 19.48
+7
yamaha spet nekonkurenčna. vr/46, večni, legendarni, zimzeleni , bivši devetkratni, živa legenda, idol, doktor, 40 letni zmagovalec showov, prekaljeni lisjak in še kaj, komaj do šestega mesta , ker jih nekaj pred njim odstopilo. prehitel pa je Nakagamija, Quartararoju in Morbidelliju pa so sabotirali motor, da ga ne bi spravljala v sramoto.
Lolik
05. 05. 2019 20.03
-6
Lolik
05. 05. 2019 20.05
+1
prej si za lorenza navijal zdj pa za MM pa si ceu pogumen hahahaha
mavricni doktor
05. 05. 2019 21.52
+5
Lolik
05. 05. 2019 19.40
+5
lepše slike od Fabio Quartararo nebi migli dat?
Lolik
05. 05. 2019 19.34
-8
Vsi do dobri res svaka jim čast :) lorenzo pa itk tam kamor spada na 99 mesto. najbolj pokvarjen nehvaležen lažnjivi dirkač
M4h3r
05. 05. 2019 18.55
+22
Spet je vse na pravem mestu, kralj MM93 suvereno
resnicaosvobaja
05. 05. 2019 18.30
+22
Za naslov svetovnega prvaka je za dirkače važno, kateri po vrsti pridejo na cilj, za MM pa kolikokrat bo padel
resnicaosvobaja
05. 05. 2019 18.27
-5
25 letni sosedov sin se je šel pozanimal za izpit voznika “A” NEOMEJENO kategorije, kjer mora zakonsko opraviti najmanj 20 predpisanih ur vožnje in izpitno vožnjo. Ko jih je vprašal, če bodo dve uri dovolj, ker ima Hondo so ga dodatno napotili na na pregled še k drugemu zdravniku specialistu ali psihologu.
mavricni doktor
05. 05. 2019 21.53
+7
danica123
05. 05. 2019 18.07
+45
v cem je fora, da so med dirko moto gp reklame, pri nobeni drugi tekmi (nogomet, kosarka,...) pa ne????
iga_biba
05. 05. 2019 19.41
+14
nekak morajo zbrati denar za strokovnega komentatorja gabrabrrrrr, drugače si ga zaradi njegove strokovnosti in sposobnosti ne bi mogli privoščiti.
Mansell
05. 05. 2019 19.51
+15
Fora je v tem, da reklame ki jih spustijo vmes ogromno denarja stanejo naročnika in s tem denarjem delajo reportaže, nagradne igre, vožnja z Skubicom po stezi ter direktno poročanje iz dirke, potovanja iz dirke v dirko,nastanitev vseh teh.... Vse to stane ogromno in od reklam si to pokrijejo.... Vsi imamo nekaj od tega... Mi ekskluzivne reportaže, nekateri pa sanjsko službo... Lp
Sputnik
05. 05. 2019 21.44
+7
dejte še skubica in kržišnika na tečaj slovenščine pa komot še eno reklamo not
Polini
05. 05. 2019 17.57
+13
Mali Stoner po pričakovanjih do zmage. V prvi polovici dirke vozil pametno, potem pa le še dodajal in se oddaljil.
janezdollar
05. 05. 2019 17.19
-62
S Hondo je vse veliko lažje...simpl kot pasulj...
AyrtonS
05. 05. 2019 17.23
+75
kar dokazujejo tudi Lorenzo in ostali s Hondo ne?svašta...
moto-gp
05. 05. 2019 17.24
+24
Dober večer. Oooo to smo čakali 😀😀😀 Ane, kako to gre v paketu ....neulovljivo..👍👍👍
FOX1969
05. 05. 2019 17.25
+33
moto-gp
05. 05. 2019 17.31
+40
Janezdollar... Dober pasulj ni glih tako simpl narediti... verjamem, da je vaš najboljši...vsaj tako dober, kot je Marquez v moto gp...♥️♥️♥️
Drumbass
05. 05. 2019 17.59
+22
mogoče pasulj iz konzerve pa zna pogreti😂
poper00
05. 05. 2019 20.01
+8
Ja imaš prav edini boljši motor je trenutno poltovarniška yamaha
vicente1987
05. 05. 2019 17.03
+54
MM93 je trenutno res kr mal prehitr za ostale...navijam za njega anpak vseen za prvenstvo je pa dobr, da je prejsnjo dirko odstopu, drgac bi imel ze 31 tock prednosti in nebi blo tolk zanimivo...ne vem pa kaj dela Lorenzo na enakem motorju???
MitraljezovDarko
05. 05. 2019 16.29
+61
Marq je ta trenutek premocan.....Rins je zacel kazat talent in bo vedno pri vrhu......Ducati brez vsaj ene ravnine kjer vozijo nad 350kmh nima sans.......Dovi me spominja na malo boljso verzijo Pedrose(vecno drugi),ki nikoli ni bil prvak....novinca na Yamahi bosta se mesala strene pri vrhu.....Vinales bi imel vsake tolko preblisk.....Rossi pa bo moral izboljsat dneve pred dirko in kvalifikacije.....da se ne bo vozil vzadaj in zgubljal casa! Drgace pa se prvenstvo se ni prav zacelo.....ceprav vsaka tocka steje,vsi se nekako tipajo....tako da govorit in napovedovat karkoli je brezveze
Lolik
05. 05. 2019 16.28
-36
Meni je glavno da je lorenzooo med zadnjimi :)
Lolik
05. 05. 2019 16.31
-32
sramota za moto gp najbol pameten pa najboljši motor/team ima! res močno upam da ga prestavijo nazaj v moto 2 oz 3
Uporabnik1110355
05. 05. 2019 17.15
+22
mzvezda
05. 05. 2019 17.46
+13
tebe bi moral prestavit nazaj v vrtec miha novakov....
Lolik
05. 05. 2019 19.36
-6
hahaha se opravičujem če sem vam važga idola ožalil haha
Lolik
05. 05. 2019 19.37
+0
itk vsi k ste navijal za lorenza zdj navijate za marca da vam je lažje k ste že obupal nad njem tako kot njegov lasten motor