MotoGP

Najhitreje se je ogreval Quartararo, za njim pa Binder in Martin

Jerez, 30. 04. 2023 11.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
A.V., Ž.K.
Komentarji
8

Sobotne kvalifikacije pred današnjo glavno dirko za VN Španije (z neposrednim prenosom na Kanalu A in VOYO) so ponudile zanimiv razplet in obenem potrdile dejstvo, da se Aleix Espargaro na domačih tleh počuti odlično. Iz prve startne vrste bosta v dirko poleg Španca krenila še Jack Miller in Jorge Martin. Na nedeljskem ogrevanju pa je bil najhitrejši Fabio Quartararo, ki bo dirko začel šele s 16. položaja.

Eden od ljubljencev domačega občinstva, sicer član Aprilie Aleix Espargaro, se zaveda, da se mu z najugodnejšim startnim položajem odpira velika priložnost za vrhunski rezultat.

V kvalifikacijah je ta španski dirkač ob konsistentni vožnji prikazal tudi zadostno mero potrpežljivosti, za kar je bil nagrajen z že omenjenim 'polom', ki pa ob morebitnem slabšem vstopu v dirko ne bo igral pomembnejše vloge. Tega se Aleix Espargaro še kako dobro zaveda. "Zato smo z drugimi člani ekipe takoj po koncu kvalifikacij in kasneje sprint dirke strnili vrste oziroma staknili glave v želji, da se čim bolje pripravimo na današnjo preizkušnjo. Pred domačimi navijači je vselej užitek nastopati. Verjamem, da se ob pravem pristopu in taktično dovršenem nastopu lahko doseže vrhunski rezultat. Če me zdaj vprašate, ali se obremenjujem z rezultatom, vam iskreno povem, da se ne. Želim zgolj uživati v dirki in dati svoj maksimum. Kaj pa bo to prineslo na koncu, bomo še videli," smelo razmišlja dirkač Aprilie, ki po odličnih kvalifikacijah kasneje na tako imenovani sprint dirki ni nastopil po željah, saj je zaradi padca svoj nastop končal že v šestem krogu in tako ostal brez nekaj dragocenih točk v skupnem seštevku svetovnega prvenstva.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Čeprav je bil trenutno vodilni dirkač svetovnega prvenstva Marco Bezzecchi eden od štirih soudeležencev v množičnem trčenju po prvem startu sprint dirke in se posledično počuti fizično načet, Italijan kljub 13. izhodiščnemu položaju ne meče puške v koruzo in bo novo zmago na najvišji ravni napadal iz ozadja. "Načrt je bil povsem drugačen od končnega razpleta. Pričakoval sem, da se bom boril za čim boljši startni položaj v kvalifikacijah in kasneje za čim boljši rezultat na sprint dirki. Tokrat mi več kot za 9. mesto ni zneslo, a napake so zato, da se popravijo," je pred četrto preizkušnjo v sezoni več kot jasen Bezzecchi.

Branilec naslova Francesco Bagnaia se po nekaj slabših nastopih na minulih dirkah očitno počasi vrača v staro formo. Zanimivo bo predvsem videti, ali bo v ključnih trenutkih znal ohraniti mirnost in odpeljati vseh 25 krogov na podobni kakovostni ravni. Po osvojenem drugem mestu na sprint dirki se je njegov zaostanek za Bezzecchijem v skupnem seštevku zmanjšal na pičle tri točke. 

Na ogrevanju najhitrejši Quartararo

Na nedeljskem ogrevanju je nekoliko presenetil Fabio Quartararo (1'37.161), ki je na sobotnih kvalifikacijah sicer pogorel in bo dirko začel šele s 16. položaja. Svetovni prvak iz leta 2021 se je ogreval hitreje od zmagovalca sobotne sprint dirke Brada Binderja (1'37.399), Ducatijevega Jorgeja Martina (1'37.439), vodilnega v skupnem seštevku Bezzecchija (1'37.485) ter aktualnega prvaka Bagnaie (1'37.537). 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
VN Španije 2023
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SlepiSlovenc
30. 04. 2023 16.12
+2
Vsaka čast Pecco
weber1
30. 04. 2023 13.36
+0
Kako dolgo še bomo poslušali jamranje teh dveh komentatorjev, ki nimata pojma o dirki.. Hočemo nazaj Gabra in Pogorevca...Halooo..24 kurniki...
Aladar
30. 04. 2023 12.50
-1
Semek
30. 04. 2023 12.16
+4
Zakaj ni casov? Katastrofa od clankov.
Pa kaj
30. 04. 2023 11.49
+3
komentiranje pod vsakim nivojem..toliko razsutih informacij težko doživiš... Gaber je dr. Oetker za ta2 šalabajzerja
marelvis
30. 04. 2023 09.43
+9
pa očitno obstaja le peščica dirkačev, saj v tem članku drugih informacij ne dobiš......če bi samo copy/paste tabele kvalifikacij objavili, bi ljubitelji MotoGP dobili to kar rabimo. 🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮
Herba
30. 04. 2023 08.36
+14
Ena redkih stvari, ki ju ta dva komentatorja povesta tako kakor je potrebno, je najava reklam...
Aladar
30. 04. 2023 12.51
+2