MotoGP

Gresini za 24ur.com: Marco je bil eden in edini!

Misano, 15. 09. 2012 10.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Med tistimi, ki so dolgo oklevali, kako naprej po smrti dirkaškega šampiona Marca Simoncellija, je bil tudi šef moštva Gresini Honda Fausto Gresini, ki je dolgo razmišljal, da bi povlekel črto pod motociklistično serijo motoGP.

Kako prazen je razred motoGP brez edinstvenega Marca Simoncellija?
"Marco je bil zelo poseben. Brez njega je bilo in je še zelo težko peljati motoGP zgodbo naprej. Kljub vsemu smo s spoštovanjem do Marca in motošporta nadaljevali projekt. Moji spomini nanj so zelo posebni, bil je eden in edini. Zame je bil preveč pomemben, zato vsi vedo, kako zelo težko mi je bilo nadaljevati dirkaško zgodbo. Najhuje je razumljivo v Misanu, saj smo v 'njegovi hiši'. Spomnim se njegove lanske dirke na tej stezi. Bilo je izjemno. Kako zelo veliko nam je pomenil, smo dokazali z zelo zgodnjo sklenitvijo dolgoročne pogodbe o sodelovanju. In potem se je zgodil Sepang ..."

Fausto Gresini v družbi novinarja 24ur.com Matica Flajšmana.
Fausto Gresini v družbi novinarja 24ur.com Matica Flajšmana. FOTO: Damjan Žibert

Lahko rečemo, da je šlo za dirkača, ki ga elitni dirkaški razred ne bo imel nikoli več?
"Težko mi je govoriti o Marcu. Na vsa vprašanja, ki mi jih zastavljate, bi lažje odgovarjala njegova starša."

Se vam zdi, da bo motoGP v naslednjih petih letih dočakal dirkača njegovega formata?
"Obstaja veliko dirkačev, ki bi mu želeli biti podobni, dirkati tako brezkompromisno, kot je on, vendar Marco je bil eden in edini. Upam in želim si, da bo v prihodnje še bolj poskrbljeno za samo varnost dirkačev in predvsem da se prizori, kot je bil tisti v Misanu, ne bodo več ponavljali. Prav tu v Misanu so predstavili močno izboljšano zdravstveno oskrbo na samem dirkališču in prav vsi se trudijo, da bi bilo v prihodnje tudi, ko gre za ta segment dirk, vse skupaj na najvišjem možnem nivoju."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Sputnik
15. 09. 2012 21.29
+6
Težko mi je govoriti o Marcu. Na vsa vprašanja, ki mi jih zastavljate, bi lažje odgovarjala njegova starša. ne vem no... staršem sigurno ni lahko govorit o preminulem otroku. bi se pa lahko poleg Sica spomnili večkrat tudi na tomizawo in kata. kato je navsezadnje tudi bil gresinijev pilot. in da ne pozabim na noricka abeja. abe je sicer umrl v prometni nesreči na cesti ampak je vseeno velik dirkač. tisti ki gleda motogp že nekaj let se ga sigurno spomne in ve da je bil vzornik samemu rossiju. naj počivajo vsi preminuli dirkači nikoli vas ne bom pozabil
Julij Cezar
15. 09. 2012 12.45
+7
Škoda ga je, Ampak a se ni nesreča zgodila, v Maleziji ne v Misanu.
osscar
15. 09. 2012 19.01
+1
Ja v Maleziji se je zgodilo, ampak Marco je bil tu blizu Misana iz Coriana doma zato je zdaj toliko o tem....
MesOjediPinGvin
15. 09. 2012 11.52
+31
Ni važno, kolikokrat je bil svetovni prvak.. Važno je, kakšen človek in dirkač je bil. Sicer nikoli nisem navijal zanj, mi je bil pa simpatičen dirkač. Vedno brezkompromisen - včasih malo preveč. Po dirkah pa vedno prijazen in zgovoren.
JezekTekaTeka47
15. 09. 2012 11.36
-37
Kolkrat je bil svetovni prvak ?!
Alcomp76
15. 09. 2012 12.23
+15
F_O_X
15. 09. 2012 11.28
-32
kakšna traparija.