MotoGP

Hayden: Sam nisem videl podobnosti med Calom in Stonerjem!

Chemnitz, 04. 07. 2012 13.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ameriški motociklist razreda motoGP Nicky Hayden (Ducati) se zaveda, da so možnosti za nadaljevanje sodelovanja z Ducatijem zelo majhne, na njegov motocikel pa bo najverjetneje sedel Cal Crutchlow (Tech 3 Yamaha). Mnogi ga primerjajo s Caseyjem Stonerjem, Hayden pa te podobnosti ne vidi.

Motociklistična karavana serije motoGP se iz nizozemskega Assna seli v Nemčijo, kjer bo v dirkaškem paddocku nedvomno spet veliko govora o sestavi moštva Ducati za prihodnjo sezono. Vse kaže, da bodo vodilni predstavniki ekipe o podpisu nove pogodbe prepričali Italijana Valentina Rossija, vprašanje pa je, kaj bo z Nickyjem Haydnom. Američan ni niti približno v senci dirkaškega doktorja, pri Ducatiju pa s podaljšanjem še čakajo.

Cal Crutchlow
Cal Crutchlow FOTO: Reuters

Med drugim so uradno ponudbo o sodelovanju naslovili na Britanca Cala Crutchlowa, ki je rezultatsko eksplodiral v letošnji sezoni. Bržkone pri italijanskem moštvu razmišljajo, da bi z njim nadomestili prav Kentuckyja Kida. "Cal je pravi dirkač, njegovo obnašanje kaže na to, da bi se lahko razvil v šampiona. A on je član Yamahe, pri Ducatiju pa je vse skupaj drugače. Mnogi pravijo, da je njegov dirkaški slog sila podoben tistemu Caseyja Stonerja, a sam nisem ob spremljanju njegovih voženj videl nobene podobnosti z njim. Ne bi želel, da izpadem kot sovražnik, glede na to, da mu ponujajo moj motor," je dejal Američan in nadaljeval: "Gre za izjemnega dirkača, a ne drži, da dirka kot Stoner. Ljudje mislijo, da je treba biti na ducatiju agresiven, ampak ko smo na njem videli Stonerja, je bilo lepo vidno, da je pustil motor dirkati!"

Hayden je ravno zaradi tega prepričan, da Crutchlow za obvladovanje ducatija predvsem potrebuje dirkaško mehkobo: "Stoner je vozil zelo prefinjeno, nikoli ni 'izkoriščal' motorja. Ko spremljam Cala, vidim, da se motor močno giba, a hkrati se zelo giba tudi on."

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Borut Kopina
04. 07. 2012 21.46
+5
v Yamaho namesto Spisa
hiterkstrela
04. 07. 2012 13.45
+11
sn mnenja, da bi cal mogo zamenjat rossija ne ketuky kida, haha (koji vzdevek), rossi pa pred penzijo na japonca, pa brez izgovorov da vidimo, če še zna. Ker ta kalvarija okoli motorja se predolgo vleče, pa res nevem, kdo je tu kriv... V assnu rossi res ni mogo vozit, ker iz njegove zadnje gume so res odpadali celi fleki gume. Nevem, zakaj se te pri hodi ali yami to kdaj ne zgodi, da bi guma dobesedno razpadala.... taq da bo razočaran on in jest, če ostane rdeč......
hrc1
04. 07. 2012 13.40
+2
Škoda Cal-a saj ne bo dosegal taqo dobre rezultate kot jih sedaj na poltovarniški Yamahi ampak kaj čemo, očitno se mu gre bolj za denar kot uspehe