MotoGP

Arbolinu in Holgadu drugi zmagi sezone v nižjih razredih

Le Mans, 14. 05. 2023 11.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Prvo dejanje nedeljskega sporeda v Le Mansu je tradicionalno pripadlo najšibkejšemu razredu. Dirko v moto3 je dobil Španec Daniel Holgado pred Japoncem Ajumujem Sasakijem in rojakom Jaumejem Masio. Zatem je Tony Arbolino prišel do svoje druge zmage sezone v moto2, za katero je prehitel Filipa Salača in Alonsa Lopeza.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Nora in fizično zelo zahtevna dirka. Po dveh, treh krogih sem že bil izčrpan. Ne vem, zakaj. Morda, ker je bilo včeraj v kvalifikacijah zelo mrzlo in sem se malo prehladil. Izjemno vesel sem, v soboto zjutraj smo naredili ogromen napredek. Hvala ekipi in vsem ostalim, ki so mi pomagali. Občutek je bil izjemen in mislim, da sem si to zmago povsem zaslužil," se je po zmagi v drugem razredu smejalo Tonyju Arbolinu

Preizkušnjo v drugem razredu je sicer zaznamovala rdeča zastava po množičnem padcu v tretjem krogu, ko je Albert Arensa "zletel" iz zavoja in pri tem podrl še Manuela Gonzaleza in Arona Caneta. Dirka je bila zato skrajšana, po novem startu pa je Arbolino vodil od začetka do konca. Drugi je bil Čeh Filip Salač, ki je takoj po prihodu v cilj športno čestital zmagovalcu in mu namenil objem. Zadnjo stopničko je ujel Alonso Lopez, ki je v boju za tretje mesto za seboj pustil Celestina Viettija in Jakea Dixona

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Holgado pokazal, da je po težavah s poškodbo znova nazaj

"Uspela mi je odlična dirka. Imel sem občutek, da sem z vsakim krogom boljši. V Austinu in Jerezu zaradi 'arm pumpa' v zadnjih krogih nisem mogel ničesar, tokrat pa sem zdržal do konca. To je zmaga za celotno ekipo," je bil druge zmage sezone vesel Daniel Holgado. Najboljši je bil na prvi dirki na Portugalskem, potem pa je trikrat ostal tik pod stopničkami. Tokrat je z novim kompletom 25 točk še povečal prednost v skupnem seštevku. To je bila za njegovo ekipo Red Bull KTM Tech3 prva zmaga na domačih tleh v Le Mansu. 

Najbolj se mu je približal Ajumu Sasaki, ki se je v zaključku celo spogledoval z napadom na zmago, a se je potem modro zadovoljil z drugim mestom in 20 točkami. "V zadnjem krogu sem imel občutek, da bi lahko prehitel Holgada, ampak zadnjih nekaj dirk sem doživel nekaj razočaranj. V prvenstvu sem si pridobil zaostanek, zato nisem želel tvegati. Imam občutek, da še nisem pravi, ampak sedaj sem v pravem momentu, končno nazaj na stopničkah. Upam, da bom nadaljeval v tem ritmu." 

Jaume Masia je trenutno najbolj konstanten dirkač v razredu moto3: to so bile njegove tretje zaporedne stopničke.
Jaume Masia je trenutno najbolj konstanten dirkač v razredu moto3: to so bile njegove tretje zaporedne stopničke. FOTO: motogp.com

"Neverjetna dirka. V ospredju so bili neverjetno hitri, zato sem skušal samo držati stik z najboljšimi. Ohraniti sem moral zbranost, kar je bilo zelo težko. Hvala ekipi in mehaniku Carlosu, ki ima danes rojstni dan," je bil po dirki nasmejan tretjeuvrščeni Jaume Masia, za katerega so to tretje zaporedne stopničke, potem ko je sezono začel s petim mestom in odstopom. 

Špansko-japonski dan v najšibkejšem razredu sta dopolnila četrti Ivan Ortola in peti Rjusei Jamanaka. V prvo deseterico so se uvrstili še Deniz Öncü, Xavier Artigas, David Alonso, Jose Antonio Rueda in Stefano Nepa, ki je bil z 10. mestom najboljši Italijan. Razočaral je pred to dirko drugouvrščeni v skupnem seštevku Diogo Moreira, ki je odstopil. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SlepiSlovenc
14. 05. 2023 13.55
+1
Še 5 min do kegljanja. Komaj čakam...
SlepiSlovenc
14. 05. 2023 13.04
+2
No vsaj italijan je zmagal na moto 2. Super
masai mara
14. 05. 2023 12.52
+5
Kako nam lahko en komentator dirke s svojimi verbalnimi izpadi zagabi gledanje dirke. Krzisnik je bil panik, ki ga je bilo na momente tezko pislusati, je pa veliko vedel in smo se ga nekako navadili. To kar poslusamo zdaj je pa mucenje. Pa nimam v mislih Petra.
DeycoSI
14. 05. 2023 13.02
+4
Meni se meša! ko bi vsaj na VOYO bilo brez komentiranja. Samo sound!
SlepiSlovenc
14. 05. 2023 12.33
+3
Neko raztegovanje besed in pačenje. Dodajanje na koncu besed: ouvaaa, kouaaa, boutauaa, odpreee pa oglasi.
SlepiSlovenc
14. 05. 2023 13.08
+0
Še dodajam: neeekaj sekund, tukajah, Arbolinuuuu ne mudiii, tudiii nekoliko Britanska, jaaa zmaga je bilaa.