MotoGP

Milijon za Millerja: Avstralec zavrnil ponudbo, Marquezu še naprej iščejo pribočnika

Mugello, 03. 06. 2018 07.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Jan Krstovski
Komentarji
15

Dirkaški konec tedna v Mugellu je poln govoric o prihodnosti nekaterih dirkačev. Če je najprej odmevala domnevna vrnitev Jorgeja Lorenza na yamaho, se zdaj širijo vesti o ponudbi, ki naj bi jo Jacku Millerju poslala Repsol Honda.

Miller (spredaj) je na nekaterih dirkah, sploh v težjih vremenskih razmerah, znal že večkrat presenetiti konkurenco.
Miller (spredaj) je na nekaterih dirkah, sploh v težjih vremenskih razmerah, znal že večkrat presenetiti konkurenco. FOTO: AP

Honda naj bi bila pripravljena plačati milijon evrov odškodnine, s tem pa bi Jacka Millerja odkupila od Ducatija, a naj bi Miller, vsaj za zdaj, ostal zvest rdečim iz Bologne. Japonci so v zadnjem času krožili že okoli Johanna Zarcoja, Andree Doviziosa in Joana Mira, a neuspešno iščejo morebitnega naslednika Danija Pedrose, ki bi si tako uspešno in nekonfliktno delil garažo s šestkratnim svetovnim prvakom Marcom Marquezom.

Zarco se je odločil za KTM, Dovizioso je nedavno podaljšal pogodbo z Ducatijem, Mir pa je izbral Suzuki. Zdaj so Japonci dobili tudi "košarico" Millerja, ki se po informacijah iz paddocka zaveda, da bo prihodnjo sezono nesporno prvo ime moštva Alma Pramac, kjer bo lahko računal na enak motocikel kot vodilna dirkača italijanske znamke Dovizioso in Danilo Petrucci. Možno je tudi, da bi Ducati Petruccija zamenjal z Millerjem, a za kaj takšnega bo treba še počakati.

Imen je vedno manj: Rea, Marquez ...
"Jackass" se je v motoGP prebil neposredno iz razreda moto3 ravno na hondi, v kraljevskem razredu pa je bil član poltovarniške ekipe LCR Honda, takratni motocikel RC213V pa je bil veliko slabši od tovarniških izvedb japonske tovarne. Pri Ducatiju je drugače, neposredno bi bil vpleten v razvoj, prav tako pa naj bi se čutil veliko bolj cenjenega kot v prejšnji ekipi. Njegov karakter, Avstralec je zelo odprt in pogumen, se tudi bolje sklada z italijanskimi rdečimi, špekulirajo poznavalci motociklistične karavane.

V vsakem primeru Repsol Hondi počasi že zmanjkuje idej, ob čakanju na podaljšanje pogodbe s Pedroso se govori celo o prihodu Jonathana Reaja, prvaka razreda superbike, ki naj bi se tudi sam ponujal Japoncem. Kdo ve: morda se v zadnjem hipu bratu v garaži pridruži kar Alex Marquez, a za kaj takšnega je bolj malo možnosti, je poročal dnevnik AS.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (15)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Leljo
03. 06. 2018 17.24
+0
Še vedno sami sovrazni komentarji...največja sramota tega sporta ste vsi tisti ki sproscate negativno energijo na vse kar vam ne pase... ):
bossanoga
03. 06. 2018 16.50
-3
Ko jih že toliko komentira. Že dolga desetletja je znano, da pri Hondi nobeden, ampak ros nobeden dirkač nima besede. Besedo ima HONDA, dirkač pa lahko ali uboga ali pa gre. Zakaj je Mark tako dolgo pri Hondi? samo zato, ker drži jezik za zobmi. Ko bi zinil prvo po svoje, ga bodo nagnali. Ampak ga ne bodo, ker Mark bo vedno tiho.
Honday
03. 06. 2018 22.45
+5
Markec mora bit tiho, le kdo bi še sprejel tako osovraženega dirkača, nihče si ga ne želi in nikjer ni dobrodošel, žal...hehehe
HladnoLaško
03. 06. 2018 22.49
-6
Pa kaj nekaj pribijaš svoje bedaste nesmisle na stare komentarje , zblojenec bolani?
Honday
04. 06. 2018 08.38
+6
Korl jaz verjamem da si ponosen na svoj primitivizem, druge razlage ni...hehehe
DirtySanchez
03. 06. 2018 16.13
+3
normalno da je zavrnil ponudbo, kdo pa sploh hoče v istem moštvi tega markeza ? normalen noben!
Honday
03. 06. 2018 22.46
+4
Honday
03. 06. 2018 10.58
+9
Dirkači ki dajo nekaj nase ne pristajajo na najboljšo Hondo s priprto močjo in številko dve v moštvu. Vsem je izpod časti biti ob boku podležu kakršen je Markec...hehehe
Deejjaann
03. 06. 2018 11.16
+17
Jezdi po mojem se pri Millerju ne gre toliko da ne bi bil rad drugi dirkač pri Hondi kot pa za dejstvo da mu na dukatiju gre dosti bolje, dukati dosti bolj ustreza njemu in njegovemu stilu vožnje saj si videl sam kako je bilo z njim pri Hondi toda tista Honda katero je on takrat vozil ni bila ista kot tovarniška tako da bi mogoče če bi sedel na repsolko lahko dosegal dobre rezultate kar se pa Honde tiče pa imajo prav da podpirajo M.M. kajti poglej kaj je fant naredil z njihovim motorjem (trenutno je M.M. vlečna sila za Hondo, rezultatsko mislim) in z strani Honde bi bilo malce neodgovorno če bi mu iskali dirkača kateri bi se kosal z njim(težko bi ga najdli) dejstvo je da še kar nekaj sezon pri Hondi rabijo samo poslušnega teamplayerja(dirkača št.2) kar jim dam tudi sam prav, pa lepo nedeljo in prijetno spremljanje MotoGP-ja 👍👍👍
Achilleus
03. 06. 2018 13.18
-22
Dejan...trudiš se razlagat jezdiću nekaj, kar ga osebno poskušam naučiti že 4 leta. Pa fant ne dojema. Ne razume in ne zna pogledati zgodovinskih dejstev. Še vedno živi v letih Doohana in med 2001-2005........Smo pa že 2018. Poznamo z kako lahkoto zmagujejo z Yamahami...več dirkačev v zadnjih letih. Z Hondo pa samo eden..edini..največji Marc Marquez. Yamaha ima vse ok..razen Rossija. Rossi nej gre v penzijo, ker uničuje smernice razvoja. V tovarniško moštvo pa Vin in Zarco...Stvar rešena. Ampak sponzorski denar igra na in z največjimi kartami. Nekaj podobnega so dogaja že nekaj let v Formuli 1...in vidimo, kam jih je pripeljalo. Rossi danes uničuje motoGP. Če bi se umaknil iz dirk po sezoni 2012, mi tega ne bi bilo treba izjaviti. In bi o njem govorili, kot o nekoč odličnem dirkaču, ki je vedel, kdaj se je potrebno umakniti mlajšim dirkačem.
Honday
03. 06. 2018 19.07
+8
Ahil kot je razvidno tebe Rossi uničuj...hehehe
Julij Cezar
03. 06. 2018 10.37
+31
Bravoo Miller pogumna poteza, z to potezo je dokazal da ni vse samo v denarju. in jim obenem sporočil da ne bo drugi dirkač honde. Bravo Miller upam da dobiš sedež pri tovarniškem dukatiju.
Deejjaann
03. 06. 2018 09.29
+18
Bravo Miller bolje da ostane na ducatiju,to je pač moje osebno mnenje,pa ne da bi bil motor od Honde slab daleč od tega ampak zgleda da Miller dosti več doseže in je bolj konstanten z ducatijem kot je pa bil z Hondo sicer ima z Hondo sicer eno zmago kaj ko so pa bili rezultati zelo nekonstantni sedaj pri pramacu mu pa kar dobro gre in če mu naslednje leto dajo motor s tovarniško podporo (če bi se petrux in ne on presedel na tovarniškega ducatija) upam da bo fant samo napredoval,mlad je še voljo ima tudi in videt je da v vožnji z ducatijem bolj uživa kot pa na Hondi,ni vsak proizvajalec motorja za vsakega vsakemu ustreza drugi motor in hvala bogu da je tako no pa lepo nedeljo in prijetno spremljanje MotoGP-ja danes želim vsem
Uporabnik113089
03. 06. 2018 09.22
+0
Honda bo angažirala ta malega Marqueza, pa bo!
Honday
04. 06. 2018 07.37
+5
Seveda, še ena poslušna ovca, sej Mira se bojijo, vedo da če pere Alexa bi še lažje Markeca ...hehehe