MotoGP

Iannone: Počutim se ugrabljenega, kot da so mi ukradli življenje

Milano, 14. 10. 2020 15.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Andrea Iannone je eden od najizkušenejših dirkačev elitnega motociklističnega razreda. Odkar je leta 2013 začel nastopati med elito, je dosegel eno zmago, enajst uvrstitev na zmagovalni oder in dva 'pola' (najugodnejša startna položaja pred glavno dirko, op. p.). Lani je po šestih letih zamenjal moštvo, prestopil je iz Suzukija k Aprilii, a pred 10 meseci doživel šok, ki ga je za najmanj leto in pol oddaljil od motociklističnih stez.

Zgodilo se je 3. novembra lani, ko je tik pred glavno dirko za VN Malezije izvedel šokantno novico, da je pozitiven na doping z anaboličnimi androgenimi steroidi.

Od tega trenutka dalje je Andrea Iannone, kot sam pravi, z mislimi povsem pri postopku dokazovanja svoje nedolžnosti. "Minilo je skoraj leto dni, odkar sem bil spoznan za pozitivnega na dopinškem testu. Vse od takrat skušam dokazati svojo nedolžnost in verjemite mi, da preživljam pravi pekel," je v pogovoru z italijanskimi mediji dejal član moštva Aprilie, ki ga pojutrišnjem na Mednarodnem športnem razsodišču (CAS) v švicarski Lozani čaka "Dan D". "Petek je moj najpomembnejši dan v življenju. Nikoli si nisem mislil, da bom doživel kaj takega. Danes trpim, a v isti sapi čutim, da sem zrelejši in se bolj zavedam pasti, ki prežijo za vsakim vogalom. V zadnjem letu sem se naučil marsikaj, še posebno to, da je svet sila nepredvidljiv. Danes, ko slišim ljudi okoli sebe, da tarnajo o življenjsko povsem nepomembnih stvareh, jim vselej položim na dušo, naj raje začnejo ceniti stvari, ki jih imajo. Življenje se mi je povsem obrnilo na glavo, z danes na jutri me je doletelo nekaj, česar ne bi pričakoval niti v najhujši nočni mori. Tega ne privoščim nikomur," je izlil dušo Iannone in obenem priznal, da je kljub 18-mesečni prepovedi nastopanja s strani Mednarodne motociklistične zveze (FIM) prejel nekaj zanimivih ponudb.

Andrea Iannone verjame v svojo nedolžnost. (Foto: motogp.com)
Andrea Iannone verjame v svojo nedolžnost. (Foto: motogp.com) FOTO:

Hvaležen vsem, ki so se spomnili nanj
"Počutim se ugrabljenega, oropanega, če želite. Kot da so mi ukradli življenje, kajti vem, da sem nedolžen. Na meni je, da upoštevam pravila in sledim postopkom, ki me čakajo v naslednjih dneh. Ob tej priložnosti bi se zahvalil vsem, ki so se v minulih mesecih spomnili name in mi celo ponudili možnost sodelovanja. Toda moj primarni cilj je povratek na steze. In to na Apriliinem motociklu. V niti enem trenutku nisem pomisli na menjavo moštva, saj sem presrečen v krogu ljudi, ki vodijo Aprilio. Od samega začetka krize mi brezpogojno stojijo ob strani, obenem pa je treba poudariti, da sem lani komaj začel projekt z omenjenim moštvom, ki ga želim izpeljati v celoti," je poudaril Iannone in zaključil:

"Imam veliko srečo, da sta ves čas ob meni moj odvetnik Antoni de Rensis in generalni direktor Aprilie Massimo Rivola, ki sta z večkratnimi dejanji pokazala, za kako veliki osebnosti gre. Vsi smo prepričani v mojo nedolžnost in verjamem, da bo podobnega mnenja tudi CAS (Mednarodno športno razsodišče, op. p.). Upam oziroma želim si vrnitve na motociklistične steze že pred naslednjo sezono."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

TurbinaOdStargaGolfa
14. 10. 2020 19.36
-4
no ja....ta je zabluzil ko je začel letati za tisto starleto in se bolj kot svojmu fohu začel posvečati estetskim popravkom in ostalemu lepotičenju. Mislim da ob vseh talentiranih mladcih, ki sta jih navrgli lanska in letošnja sezona, zanj ne bo več prostora v MotoGP
Dibala
14. 10. 2020 19.00
-1
ka ti ni iccci
goveja župca
14. 10. 2020 18.35
-7
Kaj toti bluzi o ljudeh, ki kao tarnajo o zivljenjsko totalno nepomembnih stvareh??!! A to njegov doping-krah je pa ful zivljenjsko pomemben? Naj raje malo obisce klinike z rakavimi bolniki, ne pa da tukaj trosi svoje osebne doping-nebuloze, ki se prav nobenega ne ticejo.
Savincan
14. 10. 2020 19.43
+1
ALI-S
14. 10. 2020 18.06
-7
novinar je kekec ki pise o kelcu
Nacho00
14. 10. 2020 18.06
+10
Kdo piše te članke... "Po 6 letih je zamenjal moštvo" 🤦‍♂️ Dragi "novinar", pri Suzukiju je vozil 2 sezoni in pred tem pri Ducatiju 4.
ferak
14. 10. 2020 18.02
-5
lepota z hitrostjo nima NIC!
ALI-S
14. 10. 2020 17.30
-12
totalno antipaticen italjan