MotoGP

Iannone poln optimizma pred VN Nemčije: Sachsenring je moje priljubljeno dirkališče

Sachsenring, 04. 07. 2019 10.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Italijanski motociklist Andrea Iannone z desetim mestom na zadnji dirki sezone razreda motoGP v Assnu, šlo je za VN Nizozemske, ni ravno uresničil svojih visokih ambicij. Tudi šestnajsto mesto v skupnem seštevku ne predstavlja velikega razloga za veselje. A že na naslednji dirki, ko bo šlo za VN Nemčije ta konec tedna v Sachsenringu, obljublja veliko lepše vesti za svoje navijače.

Andrea Iannone
Andrea Iannone FOTO:
Španec Maverick Vinales je na svoji osemdeseti dirki v razredu motoGP prepričljivo prišel do šeste zmage. To je prva Špančeva in Yamahina zmaga v sezoni. Marc Marquez je z drugim mestom še povečal vodstvo v skupnem seštevku, Fabio Quartararo, presenečenje sezone, pa je s tretjim mestom prišel do drugim zaporednih stopničk, na prejšnji dirki v Barceloni je bil tretji. Toliko od najbolj vidnih akterjih zadnje dirke v motociklističnem koledarju.
Marquez, ki na stopničkah v tej sezoni ni bil le na tretji dirki, je še povečal naskok v skupnem seštevku, zdaj ima 44 točk prednosti pred skupno drugim Italijanom Andreo Doviziosom, ki je bil na Nizozemskem četrti. Katalonec je danes dobil tudi točko za najhitrejši krog na tekmi in ima skupno 160 točk.
A tudi zadaj je bilo veselo. Italija Andrea Iannone se je trudil priti najmanj med prvo deseterico, kar mu je na koncu uspelo, a to ambicioznega 31-letnega dirkača pač ne zadovoljuje. "Napredek je viden. Gremo korak po korak. Deseto mesto v Assnu seveda ni nekaj, zaradi česar bi skakali do stropa, a važno je, da napredujemo na vseh ravneh," je za Corriere Dello Sport razpredal Iannone, ki trenutno zavzema 16.mesto v skupnem seštevku.

Tudi to ni podatek, na katerega bi bil Italijan ponosen ... "Gremo od dirke do dirke. Gotovo bodo prišli lepši časi zame in za ekipo. Prepričan sem, že ta konec tedna v Nemčiji," gleda naprej "Nori Joe", kot mu pravijo v motociklistični karavani. "Steza v Sachsenringu je zelo zahteva in ne dopušča napak. Po drugi strani pa mi je zelo pri srcu. Komaj čakam, da se podaljšani vikend v Nemčiji začne." Pri Aprilii so se v zadnjem času zelo trudili priti do nekaterih izboljšav. Iannone jih je že okusil in pozdravil. "Veliko dobrega smo naredili kar se tiče elektronike. Na stezi, kot je ta v Sachsenringu, bomo lahko zelo merodajno testirali nove nastavitve." Če je bil cilj v Assnu uvrstitev med najboljših deset pa bo Iannone v Nemčiji napadal, vsaj tako napoveduje, precej višja mesta. "Rad bi se približal najboljšim. Želim priti blizu najboljše peterice. Že to, da bi se lahko enakovredno peljal z najboljšimi, bi me zadovoljilo," je za Corriere Dello Sport še dejal 29-letni italijanski dirkač.

VN Nemčije v Sachsenringu
VN Nemčije v Sachsenringu FOTO:
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rr3
04. 07. 2019 16.24
+7
25 dirkačev je optimisičnih in si želijo zmage. Le eden stalno jamra in je vesel biti med deseterico.
Deejjaann
04. 07. 2019 15.45
+7
Zadnjo sezono v moto2 preden je vstopil v razred motoGP se je Iannone peljal zelo dobro,potem na začetku kariere v motoGP razredu je kazal kar solidne vožnje.Pa na suzukiju še kar vredu glede na motocikel kakega je imel,zadnjo leto pri suzukiju se je peljal slabo,nato pa presedlal na aprilio in sedaj tudi če bi se hotel se ne more peljati v ospredju saj mu motocikel niti nebi dovolil-ker ni konkurenčen in tudi Iannone mislim da nima ne volje niti ni v dobri formi-po mojem gledamo kako se pri njemu končuje avantura v motoGP razredu.Jaz osebno bi ga raje videl v SBK prvenstvu.Tam verjamem da bi se vozil v ospredju-poglejmo samo Bautisto kako se dobro pelje tam.V glavnem bi bil vesel če bi se v nemčiji iannone dobro peljal in dosegel soliden rezultat.Pa lep dan še naprej želim vsem navdušencem motoGP-ja
gogi_
04. 07. 2019 13.52
+13
Se dobr da ma Suzukijev kombinezom
kiki46
04. 07. 2019 13.42
+0
iannone nimaš šans. doktor bo spet zmagal
AS1983
04. 07. 2019 12.21
+5
Iannone crazy joe, po moje bo spet taval v ozadju na dirki
felix59 drugič
04. 07. 2019 11.44
+15
Kolikor sem obveščen od uradnih virov VN Nemčije NI 30 junija , kakor napovedujete vi v napovedniku , ampak je v nedeljo 7 julija.