MotoGP

Jerez: direktor dirkališča ne vidi luči na koncu tunela

Jerez de la Frontera, 26. 12. 2011 09.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Prihodnost motociklistične dirke za VN Španije v Jerezu je pod velikim vprašajem. To je jasno in glasno povedal tudi šef dirkališča Juan Alvarez, saj so zaradi prepotrebne posodobitve steze leta 2005 še naprej v velikih dolgovih.

Prireditelji motociklistične dirke za VN Španije so zaskrbljeni. Razlog je vprašljiva prihodnost preizkušnje v Jerezu. Dolgovi, ki so nastali ob zadnji posodobitvi dirkališča leta 2005, ostajajo, šef motociklističnega parka Juan Alvarez pa priznava, da rešitve ni na vidiku. Človeka, ki bi ta hip pokril izgubo v višini 45 milijonov evrov, ni, po poročanju španskih medijev pa naj bi bila ravno zaradi omenjenih težav v novem tekmovalnem letu na sporedu tudi zadnja preizkušnja za VN Španije.

Casey Stoner
Casey Stoner FOTO: Reuters

"Kot vse kaže, bomo ostali brez dirke. Žalosten se spogledujem s takšnim razpletom, a nimamo čarobne palice, da bi lahko vse čez noč spremenili. Ni denarja, s katerim bi si lahko zagotovili obstanek na koledarju dirk tudi v prihodnje,“ je v intervjuju za radijsko postajo Canal Sur o prihodnosti preizkušnje, za katero imajo sklenjeno pogodbo do leta 2016, povedal Alvarez. Pred dnevi sta se za obstanek letošnje preizkušnje na koledarju dirk komajda dogovorila šef Dorne Carmelo Ezpeleta in županja Jereza de la Frontere Maria Jose Garcia-Pelayo, v prihodnje pa bržkone do takšnih sestankov sploh ne bo več prišlo.

SORODNI ČLANKI

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

španjolskasupast4r
26. 12. 2011 13.55
-1
pa da narediju dirku v kuri kuri tk da sloner lahk zmaga
KennyJR
26. 12. 2011 13.33
+1
čudno... jerez je ena redkih prog, ki je na voljo celo leto, saj na tem področju baje ni neke prave zime... poleg tega so dirke motogp prvenstva na tej progi ene najbolj obiskanih... pa nimajo denarja :/ škoda... čeprav mislim, da je tukaj v ospredju predvsem pritisk zaradi 4ih španskih dirkališč v koledarju... in najšibkejši člen potem odpade... v tem primeru jerez... čeprav je jerez, meni od vseh španskih dirk najbolj pri srcu... že proga je super... vzdušje, ki je prisotno ob številu navijačev je izjemno... in nasploh so dirke v jerezu ponavadi zanimive :) catalunya itak ni španska dirka, bodo rekli tako katalonci kot španci :PP aragon je itak beden in je zraven samo zato da dorna služi... valencija pa ni ravno nek presežek spektakla... ampak je finale tam že ene 10 let zapored... jereza mi bo vsekakor zelo žal...no je pa res, da casey te proge nikakor ne mara in to mi je nekolk v tolažbo x).
The_Crazy_Freak
26. 12. 2011 22.42
O, Kenny. Vidim da si nazaj. We missed you. ;)
The_Crazy_Freak
26. 12. 2011 12.45
+2
V Španiji so na trenutnem koledarju tako ali tako 4 dirke (Jerez, Katalonija, Aragon in Valencia), torej bodo še vseeno ostale 3.
a-rod
26. 12. 2011 10.53
+3
ja sj a nimajo še ene 2 dirke tm u španiji?
The_Crazy_Freak
26. 12. 2011 12.42
+1
modrix
26. 12. 2011 10.21
+2