MotoGP

Joan Mir: Zmage so kot droga, vedno si želim še več

Losail, 09. 03. 2021 17.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

"Moje delo ni zaključeno, ne razmišljam o lanskoletni osvojeni lovoriki, pač pa o prihodnosti," je pred začetkom sezone 2021 poudaril Suzukijev dirkač Joan Mir, ki bo letos branil lovoriko v elitnem razredu motoGP.

Joan Mir
Joan Mir FOTO: motogp.com

"Vsi radi vidimo, da nam uspe uresničiti sanje, toda zdaj, ko sem jih uresničil in doživel, si želim še več. To je kot droga. Če bi vedel, ne bi začel ..." se je pošalil aktualni svetovni prvak razreda motoGP. O naslovu ne želi preveč razmišljati, veseli se prihodnosti, ki prinaša nove obračune z najhitrejšimi dirkači na svetu. "Mislim, da bo Morbidelli zelo zahteven nasprotnik, a menim, da je kar težko izbrati glavne rivale, saj je bilo lani veliko zelo močnih dirkačev in tudi letos bo tako. Marc Marquez če bo zdrav , bo rival, ki ga bodo morali premagati vsi, zelo hiter bo tudi moj moštveni kolega Alex (Rins)," je o konkurentih za lovoriko razmišljal Suzukijev dirkač. 

Dodatno motivacijo mu predstavlja vrnitev Marca Marqueza, čigar okrevanje v zadnjih tednih poteka dobro, zato je mogoče pričakovati, da ga bomo videli že na začetku sezone v Katarju, kjer bosta na sporedu dve dirki, ali pa na tretji dirki sezone na Portugalskem. 

 "Ni mi težko najti motivacije, to pride povsem naravno. Sem še premlad, da bi mi zmanjkovalo motivacije. Upam, da je pred menoj še dolga kariera. Letos bo to sezona, ko se bo Marc Marquez vrnil, in rad bi se pomeril z njim na stezi, saj je on tisti, ki je dominiral v zadnjih letih, kar bi mi dovolilo, da se še naprej učim, bolje treniram kot dirkač in izboljšam svojo hitrost," razlogov za upad motivacije zaradi osvojitve naslov in uresničitve sanj ne vidi Joan Mir

Suzuki v branjenje brez Brivia
Suzuki se v branjenje naslova podaja brez tvorca uspeha Davideja Brivia, kar pa Katalonca sploh ne skrbi. "Izvedel sem po telefonu, toda bil sem na počitnicah in mislil, da je vse skupaj šala," je slovo Brivia, ki se je preselil v formulo 1, pokomentirala številka 36 dirkaške karavane. "V resnici želim Davideju vse najboljše, saj do njega čutim posebno naklonjenost. Toda nisem zaskrbljen zaradi njegovega odhoda, saj popolnoma zaupam ekipi. Vem, da so vsi, ki so del ekipe, zelo sposobni in da njegove odsotnosti ne bomo občutili," je prepričan aktualni svetovni prvak. 

Joan Mir
Joan Mir FOTO: AP

Drugačna psihološka priprava na sezono
"To leto bo vse skupaj še zahtevnejše. V pretekli sezoni sem se osredotočal na to, da postanem še boljši dirkač in izboljšam svoje nastope v razredu motoGP, toda letos se je vse skupaj spremenilo. Zdaj moram biti v ospredju in poskusiti ubraniti naslov, se boriti zanj že od samega začetka. Zdaj so cilj stopničke vsako dirko ali pa vsaj borba zanje, medtem ko sem lani za to obdobje imel začrtane uvrstitve med najboljših pet," je razliko med lanskimi pripravami in pripravami na novo sezono opisal katalonski dirkač Suzukijeve ekipe. Ta se bo spopadel s precej več pritiska kot v pretekli sezoni, ko od njega niso pričakovali boja za naslov prvaka. 

Čeprav je Suzukijev motocikel v pretekli sezoni predvsem na dirkah deloval zelo dobro, pa je Mir prepričan, da ima japonska ekipa še precej prostora za napredek. "Mislim, da imamo to sezono še kar nekaj možnosti za izboljšave, poleg tega je moja prednost tudi to, da sem relativno nov v tem tekmovanju, saj bo to šele moja tretja sezona med elito. Motocikel je vse boljši, ekipa ima več izkušenj in to bi avtomatsko moralo prinesti še boljše rezultate. Lani smo osvojili prvenstvo s paketom, ki smo ga imeli. Ta je bil zelo kompetitiven in to, da smo začeli dirko s tretje ali četrte startne vrste ... Mislim, da bi mi to, da bi začenjali vsaj z druge startne vrste, močno olajšalo delo na dirkah, če nam uspe povečati hitrost. Tako bom lahko še bolj konsistenten," je poudaril Mir.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

iga_biba
10. 03. 2021 17.52
-14
Želeti je premalo. Potrebno je dirkati. Da se ti ne zgodi kot bivšemu 9x, ki si je samo želel, pozabil pa dirkati, sedaj pa je srečen že in to zelo srečen, za 12. mesto.
zavetnik baleta
12. 03. 2021 19.20
-13
zavetnik baleta
09. 03. 2021 21.42
-26
Mir je lahko povsem miren. To, da je Suzuki slab motor s slabim oprijemom, gumo in pospeševanjem lahko itak dokaže le Rossi
zavetnik baleta
09. 03. 2021 21.11
-25
Zmage so kot droga pravi Mir...Rossi pa ostaja "čist" tretje leto zapored
Lucky
09. 03. 2021 20.20
-26
Čudno tole. Za konkurenta omenja Morbidellija, njegovega moštvenega kolega pa ne? Omenja svojega moštvenega kolega Rinsa in celo MM. Kako le, če so nas stručkoti tule prepričali, da Marc nikoli več ne bo dirkal? Goooogi, kje si, da nam pojasniš tole?
zavetnik baleta
09. 03. 2021 21.36
-26
Če bi omenil še zimzelenega, potem bi moral navesti vsaj 20 dirkačev
Profesormarck
09. 03. 2021 18.57
-27
Ha,ha,ha,ha...ta pa je dobra,lansko leto je zmagal samo eno dirko,pa še to ne,če ga nebi rins predse spustil.Ta pa je prvoaprilska.
Kaktusy
09. 03. 2021 19.31
+25
Mešalc tokrat ti dam prav, ampak iz navade sem ti stisnil minus.
Profesormarck
09. 03. 2021 20.12
-25
evo cmirkova pudlca,tud jaz sem teg enga dodal,da boš imel občutek,da te ima narod rad.....pa cucl ne pozab po čokolinotu vzet.