MotoGP

Lorenzo kljub veliki zmagi v Mugellu napovedal slovo od Ducatija

Mugello, 03. 06. 2018 18.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Petkratni svetovni prvak v kraljevem razredu MotoGP Jorge Lorenzo je navdušil z zmago na šesti dirki sezone za VN Italije v Mugellu. Toda kljub velikemu slavju, je bolj kot ne jasno, da se bosta poti Ducatija in odličnega španskega dirkača že v kratkem razšli. "Mnogi so me že pred časom odpisali, a tudi sam ne vidim več prihodnosti pri Ducatiju," odločno in jasno pravi Jorge Lorenzo.

Več videovsebin
  • Jorge Lorenzo: Zmaga v Mugellu je prišla prepozno, odhajam iz Ducatija
    00:32
    Jorge Lorenzo: Zmaga v Mugellu je prišla prepozno, odhajam iz Ducatija
  • Šef Ducatija Luigi Dall'Igna: Za nadaljevanje skupne poti je zelo malo možnosti
    00:24
    Šef Ducatija Luigi Dall'Igna: Za nadaljevanje skupne poti je zelo malo možnosti
  • Vrhunci dirke za VN Italije v razredu motoGP
    01:10
    Vrhunci dirke za VN Italije v razredu motoGP
  • Vrhunci dirke razreda moto2 za VN Italije
    04:04
    Vrhunci dirke razreda moto2 za VN Italije
  • Vrhunci dirke razreda moto3 za VN Italije
    03:04
    Vrhunci dirke razreda moto3 za VN Italije
  • Iz 24UR: Rossi zmanjšal zaostanek za Marquezom
    00:57
    Iz 24UR: Rossi zmanjšal zaostanek za Marquezom
Prepričan sem namreč, da če bi želene novosti za obstoječi motocikel uvedli že pred časom, bi nedvoumno napovedal svoj ostanek v Ducatiju. Ob tem pa bi imel zagotovo vsaj še dve do tri zmage več na svojem kontu. Žal se je vse skupaj zgodilo prepozno, zato poti nazaj ni več. Naslednji dve leti bom vozil drug motocikel. Jorge Lorenzo, zmagovalec dirke v Mugellu
Da je bila zmaga Jorgeja Lorenza v Mugellu čista kot solza, ni potrebno na dolgo in široko razpredati. Po zgodnjem zdrsu s steze aktualnega svetovnega prvaka v kraljevem razredu MotoGP in obenem vodilnega v skupnem seštevku svetovnega prvenstva v dozdajšnjem delu sezone Marca Marqueza (Repsol Honda), je bilo glede na odličen start dirkača Ducatija le še vprašanje trenutka, kdaj se bosta najbližja zasledovalca Andrea Dovizioso (Ducati) in Valentino Rossi (Yamaha) sprijaznila z bojem za preostali mesti na zmagovalnem odru.

"Po daljšem obdobju sem se znova počutil odlično. Že pred samo dirko sem imel zelo dober občutek, tu gre predvsem zahvala ekipi Ducatija, ki je med testiranji v minulih dveh tednih opravila vrhunsko delo. Tokratne nastavitve so bile povsem po mojem okusu in zato je bila zmaga na dosegu roke," je bil le nekaj trenutkov po veliki zmagi v italijanskem Mugellu zadovoljen Jorge Lorenzo.

Jorge Lorenzo je le nekaj trenutkov po zmagi v Mugellu napovedal, da bo v naslednjih dveh sezonah vozil drug motocikel.
Jorge Lorenzo je le nekaj trenutkov po zmagi v Mugellu napovedal, da bo v naslednjih dveh sezonah vozil drug motocikel. FOTO: AP
Lorenzo: "Ne vidim več prihodnosti pri Ducatiju."
To je bila prva zmaga za sicer trofejnega Španca po letu in pol, ko je nazadnje slavil na dirki v Valenciji še v sedlu Yamahe. "Čeprav mnogi niso verjeli vame, sem vedel, da se moram samo še bolj sprostiti. Tokrat so se vsi koščki sestavljanke pravočasno sestavili v skladno celoto. tega sem si želel že veliko prej, a posluha z druge strani preprosto ni bilo," je spremembe v bližnji prihodnosti napovedal petkratni svetovni prvak in ob koncu ponudil še večjo 'bombo': "Po drugi strani sem žalosten. Prepričan sem namreč, da če bi želene novosti za obstoječi motocikel uvedli že pred časom, bi nedvoumno napovedal svoj ostanek v Ducatiju. Ob tem pa bi imel zagotovo vsaj še dve do tri zmage več na svojem kontu. Žal se je vse skupaj zgodilo prepozno, zato poti nazaj ni več. Naslednji dve leti bom vozil drug motocikel."

Luigi Dall'Igna: "Nikoli ne reci nikoli."
Po dirki v Mugellu je za javnost spregovoril tudi šef Ducatija Luigi Dall'Igna, ki je potrdil govorice, da bo Jorge Lorenzo najverjetneje že v kratkem zapustil moštvo, toda puške ni želel popolnoma vreči v koruzo.

Zmaga Jorgeja Lorenza v Mugellu je bila čista kot solza.
Zmaga Jorgeja Lorenza v Mugellu je bila čista kot solza. FOTO: AP
"To je prvenstveno Jorgejeva odločitev. V ekipi smo prepričani, da bi od te točke dalje bil konkurenčen za najvišja mesta na vsaki naslednji dirki. Tudi sam bi se zahvalil celotnemu moštvu, ki je v zadnjih dveh tednih na testiranjih za Mugello in Barcelono (kjer bo naslednja dirka čez 14 dni) opravila izjemno delo. Bomo videli, kaj se bo dogajalo v prihodnjih dneh. Verjetno bi mu bilo resnično težko nadaljevati z nami, toda nikoli ne reci nikoli. Sicer pa sem zelo vesel tega uspeha, ki je dokaz kakovosti celotne ekipe," je z mešanimi občutki šesto prizorišče sezone zapuščal Dall'Igna.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.



     

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (19)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Achilleus
04. 06. 2018 21.13
-2
Rossi je včeraj po dirki trepljal po rami Lorenza in ga javno hvalil. Celo tako daleč je šel, da ga je povabil v Benetke. Pa prav Lorenza in Marqueza je obtoževal glede neke naveze. Sramota. Veseli pa me, da je resnica prišla na dan in to javno. Sramota!!!!!!!!!!!!!!
Honday
05. 06. 2018 14.52
+5
Achilleus
04. 06. 2018 18.31
-4
Lorenzo se poslavlja in odhaja spet na Yamaho. Ne dvomim, da bo pokazal vsem...vključno z Rossijem, nightifly-jem in jezdu...da se da z Yamaho konkretni napadati prva mesta. Bolje, da Rossi zbeži, ker bo sramotno kako ga pere Lorenzo....še bolj, kot Zarco.
Achilleus
04. 06. 2018 15.46
-5
jezdić napoveduje slovo in "veliki" odhod od bajte že vse od 40 leta. Pa nič od tega...prazne besede in obljube. Pa še po ceni ni...tazga futrat...žalost.
Honday
04. 06. 2018 15.58
+6
Ahil spet jokaš...dej že odrasti enkrat...hehehe
motorist_mb
04. 06. 2018 14.52
+3
Ko mali fantek užaljen...nikol ne odrasteš...Maniaca nazaj pa bo!
mptour
04. 06. 2018 12.35
+7
Tisti, ki hvalite JL, da mu je uspelo zmagati za Ducati, VR pa ne. Ko ni zmagal VR za Ducati v dveh sezonah, ni bil tudi noben drug Ducati niti blizu zmage. V dveh sezonah JL pri Ducatiju je AD zbral 7 ali 8 zmag. Tudi slepa kura zrno najde. Je bla pa zmaga JL čista kot solza in zaslužena.
mojcd
04. 06. 2018 07.40
-4
Yamahe nista pokazali ne vem kaj pa sta drugi in tretji, LOL. Ajmo Vale potisn to kanto. Moč Ducatija je pa neulovljiva če gre za hitro stezo....Barcelona je enaka, Misano, Nemčija, Malezija....
gutej
03. 06. 2018 22.54
-2
Ni težko ducatija terat po ravnem
HladnoLaško
03. 06. 2018 22.32
-1
Saj tile makaronarji samo nekaj mučkajo skoz in sprejemajo napačne odločitve. Vsak je lahko videl, da je Jorg senzibilen občutljiv dirkač, ki rabi motocikel naštiman ekzakt po njegovem okusu, da je potem skoraj nepremagljiv. Ampak tega tile butci ne kapirajo. Dovi pa še lahko vozi 10 let, pa ne bo prvak na Ducatiju.
Honday
03. 06. 2018 22.42
+8
Korl sej ti lahko tudi še 10 let v malo šolo hodiš pa ne boš k pameti prišel, žal...hehehe
HladnoLaško
03. 06. 2018 22.47
+6
Ok, lep test za admina. Moj komentar se 100% nanaša na motoGP, kjer se hudujem na moštvo Ducati. Jezdičev zmazek pa kot v 99% žaljenje na osebnem nivoju, ki nima nobene povezave z motoGP. Če ta nesnaga ne bo zbrisana do 23.00, pol si se sam ustrelil v koleno, admin.
gutej
03. 06. 2018 22.55
+3
Al pa na šolo spilagojenim programom. Hohohohoiooo
Honday
04. 06. 2018 07.28
+1
Korl po vseh zmazkih ki si jih tukaj pustil ti Adminu diktiraš!? Pa tebi res ni nič jasno...hehehe
HladnoLaško
04. 06. 2018 07.52
-2
Tokrat ti ne bom pogledal skoz prste jezdič, sem ti že zadnjič rekel. Kar poslovi se od tvojega moža in ostalih domačih....
Honday
04. 06. 2018 08.36
+4
Tajkun Pirc Musar
03. 06. 2018 21.52
+25
Bravo Lorenzo. Lepa dirka.
toti mišek
03. 06. 2018 21.30
+42
Zmaga je prišla malo prepozno, ampak je pokazal izvrstno vožnjo!
tarzan13
03. 06. 2018 21.44
-29
vožnja res ni bila neki posebnega če je bil ves čas odaljen od zasledovalcev