MotoGP

Petrucci hvaležen prijatelju Doviju: Pomagal mi je, da sem lahko ugnal Marqueza

Mugello, 03. 06. 2019 05.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na dirki za VN Italije v Mugellu smo po daljšem času znova videli zelo razburljiv razplet, ki je ob zmagi Ducatijevega dirkača Danila Petruccija nakazal, da bi lahko v nadaljevanju sezone spremljali ne le zanimiv dvoboj, temveč celo troboj ali četveroboj za naslov svetovnega prvaka v kraljevem razredu motoGP.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Danilo Petrucci na svoj veliki trenutek čakal kar osem sezon
    01:56
    Iz 24UR: Danilo Petrucci na svoj veliki trenutek čakal kar osem sezon
  • Iz 24UR: Petrucci zmagal na Veliki nagradi Italije
    02:10
    Iz 24UR: Petrucci zmagal na Veliki nagradi Italije
  • Izjemno prehitevanje Petruccija za končno zmago na VN Italije
    01:00
    Izjemno prehitevanje Petruccija za končno zmago na VN Italije
  • Vrhunci dirke v kraljevem razredu motoGP za VN Italije
    09:30
    Vrhunci dirke v kraljevem razredu motoGP za VN Italije
  • Vrhunci dirke v razredu moto2 za VN Italije
    03:51
    Vrhunci dirke v razredu moto2 za VN Italije
  • Vrhunci dirke v razredu moto3 za VN Italije
    03:14
    Vrhunci dirke v razredu moto3 za VN Italije

Da je zmaga 28-letnega člana Ducatija Danila Petruccija pred bučnim domačim občinstvom v Mugellu na dirki za VN Italije konec tedna čista kot solza, je priznal tudi drugouvrščeni Marc Marquez (Honda), ki se je tokrat znašel v troboju z dvema ducatijema.

Način Petruccijeve osvojitve Mugella je nekaj posebnega. Brez zmage v osmih letih nastopanja med elito motociklističnega športa prinaša določen pritisk pred začetkom vsake nove sezone, toda dirkač iz italijanskega Ternija je dokazal, da se večletno trdo delo in številna odrekanja prej ali slej obrestujejo. "V nekem trenutku, ko smo Marquez, Dovi (Andrea Dovizioso, op. p.) in jaz vstopili v zadnji ovinek zadnjega kroga, sem za hip pomislil, da bi lahko znova tik pred ciljem ostal brez želene zmage. Kar nekajkrat v karieri sem bil blizu najvišje stopničke, tokrat pa se nam je vse izšlo po načrtu," je na novinarski konferenci po svoji premierni zmagi v kraljevem razredu motoGP priznal Petrucci, ki se je v pripravljalnem obdobju veliko naučil od svojega moštvenega kolega Doviziosa.

Danilo Petrucci (Ducati) priznava, da je ogromno odnesel od zimskega sodelovanja z moštvenim kolegom Andreo Doviziosom.
Danilo Petrucci (Ducati) priznava, da je ogromno odnesel od zimskega sodelovanja z moštvenim kolegom Andreo Doviziosom. FOTO: AP
"Zelo veliko mi je pomagal z nasveti na vseh ravneh. Če želiš zmagati na najvišji ravni, običajno odločajo malenkosti. Sami ste videli, kako izenačeno dirko smo imeli v Mugellu. To zmago posvečam svojim navijačem, družini in prijateljem, ki so vsa ta leta verjeli vam in moj napredek. Čeprav bi marsikdo na mojem mestu obupal, sem sam verjel, da se mi bo nekega dne zložilo vse za zmago. V zimskem obdobju mi ni bilo lahko, veliko sem razmišljal o prihodnosti, ki se s to zmago zdi svetlejša," je dejal 'Petrux', ki kljub dejstvu, da za naslednjo sezono še nima zagotovljene pogodbe, optimistično gleda v (bližnjo) prihodnost.

Barcelona postaja 'domači' teren za Ducati
"Vse je odprto. Ne bom se obremenjeval s tem. Želim zgolj uživati na vsaki dirki. Naslednja je na sporedu čez 14 dni v Barceloni, kjer je Ducati že zmagoval. Tudi v zadnjih dveh letih, kar dovolj zgovorno priča o napredku moštva, ki je vsako novo sezono vse bliže še do pred kratkim nepremagljivi Hondi. Sam sem z zmago v Mugellu prispeval le delček v naš zmagoviti mozaik, ob tej priložnosti se moram vnovič zahvaliti tudi Doviju, ki mi je v zimskem obdobju zelo pomagal, da sem v zadnjih mesecih postal boljši dirkač. Predvsem pa samozavestnejši, kar me je nekajkrat v minulih letih stalo kakšne zmage več," je še pristavil veliki junak Mugella. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

    

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (51)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cbrman
03. 06. 2019 21.49
+2
Lani in predlani je Honda na večini dirkališč zgubljala 20- 30 metrov na ravninah proti Ducatiju, pa je MM vseeno uspel postati prvak...Tudi letos so pri Hondi za dirko v Mugellu morali uporabljati trše gume kot Ducati...Vsaj na tej stezi je Ducati sigurno boljši paket kot Honda..Tukaj so pri Ducatiju tudi veliko testirali pa zmago osvojili komaj za nekaj milimetrov...Da bi pri Yamahi, pa tudi pri Hondi,Suzukiju in Ducatiju nekateri dirkači morali pokazati več dokazuje 5 mesto Takaaki Nakagamija z lansko Hondo,ki je sigurno počasnejša od zgoraj naštetih..2020 zna Nakagami vozit Repsolko če bo Lorenco še naprej bremzal na ravninah....
profesor m
03. 06. 2019 13.14
+9
joj kako iz lepe dirke eni naredite brezvezno komentiranje.... mm hejterji ne morejo prebolet nobenega uspeha, kvalitete dirkaca in oosledicno tudi kvalitete motorja ki se razvija skupaj z dirkacem....naklhucji ni.... petrux je vceraj pokazal pravo borbeno naravo in za to dobil cestitke,...dovi je odlicno odpeljal,...pozablja pa se rinsa ki je ravo tako fenomenalno vozil in le za las ostal izven stopnick.... quatrrr pa je dober mogoce se malo manjka da bo vseskozi blizu... ampak komentarji pa odrazajo stanje jao
LightningBolt
03. 06. 2019 13.56
+6
Quartararo je super, prav tako morbidelli, vinales rossi, a se ne morem znebiti občutka da so to še vedno le občasni le prebliski yamahe, ki ne dohiteva tekmecev.
JackSparrovwvw
03. 06. 2019 11.43
+10
Čisto na kratko, MM je v Mugellu povečal prednost v prvenstvu, odpeljal pametno, se izognil trčenju z podivjanim Petruxom in zapustil romsko državo Italijo. Vse je v najlepšem redu, vidimo se v Barceloni. No, bomo videli, kaj bo vaš odrešitelj Petrux tam spravil skup, dragi rumenjaki.
rr3
03. 06. 2019 12.23
+8
Daj mu vsaj prej povej do kam prilezeš s poganjalčkom, da ne boš preveč zmatran.
Diebaumaister
03. 06. 2019 13.30
-7
rrerček, ti se ne umešavaj, vidim, da je korl samo za tipkovnico pogumen, zato ti tukaj sedaj korl, povem, DA SI MI NE DRZNEŠ ENKRAT VEČ GROZITI.
AyrtonS
03. 06. 2019 14.25
+3
groziš in šopiriš se ravno ti maister...svašta
Diebaumaister
03. 06. 2019 14.32
-1
Ti prilimam njegov komentar od včeraj, al si njegov zvesti prijatelj in ga braniš na vse moči???
badcat
03. 06. 2019 14.43
+1
Ti si rajs pamet prilimaj srotlek bogi.....
Diebaumaister
03. 06. 2019 15.42
-1
Zviti, dej se učit, prosim, da ne boš nazaj poleti gulil klopi v šoli.
badcat
03. 06. 2019 17.03
-1
JackSparrovwvw
04. 06. 2019 09.38
-3
No, no, malo se smiri, majsterček. Ker lahko hitro kakšna okrog ušes prileti...
Diebaumaister
04. 06. 2019 11.02
+0
nightifly
03. 06. 2019 10.41
-20
Mogoce bo ta hisa kaj napisala o besednem dvoboju med Lovrencom in MM -torej kolegoma iz sanjskega mostva . MM je v svoji nemoci ze okrcal Hondo ,da preferira enega dirkaca , ter da bi on sam ,Jorg namrec lahko veliko prispeval k univerzalnosti motorja ,ker je zdaj vse samo okoli Markeza .Hmm ,to je ze direkten napad na japonce , no Markez kot dvorni konj je Jorgu zabrusil nazaj ,jasno preko medijev ,da Honda preferira in asistira tistemu ,ki je najhitrejsi - ve se kdo . Ja ,Markec ,res je , v bistvu je to cisto v redu strategija , vendar po moje tvegana . Ce pride do zloma ali poskodbe , mostvo nima prvega konja . Je pa res ,da je Jorg ,do sedaj v zadnjih letih samo razocaral , razen nekaj svetlih dirk . Pri njemu ni problem znanje ampak psiha in njegove cudne woodoo rcnije . O Dohtarju pa samo - vceraj slabo ,zelo slabo . Se bodo morali vsesti vsi skupaj in nekaj narediti . To je ´´umiranje na obroke ´´ . Res ,da se zgodijo tudi taki dnevi , toda iz konja vleci vec kot je mogoce ,ne gre . Tudi njemu zdrsnejo kopita . In na koncu -ali pa ne , viden je napredek in sposobnosti mladih ,kar je super ,toda do konstantnosti in uspehov je se nekaj casa . Quartararo je naredil za cca 20 GP testnih vozenj in niti enkrat padel . Je zelo hiter lepo vozi ,to smo videli ze lani . Upam,da bo novi Rossi .Naj ga varujejo .
LightningBolt
03. 06. 2019 11.35
+6
Quartararo je v super ekipi. Sem prepričan, da lepo skrbijo za fanta.
JackSparrovwvw
03. 06. 2019 11.51
+6
Če bo Quartararu uspel veliki met, bo to novi Marquez, primerjava z Rossijem je za Fabia neprimerna, saj govorimo o velikem talentu, to pa Rossi, roko na srce, nikdar ni bil. Showmen ja.
LightningBolt
03. 06. 2019 13.58
+2
Karlos... A mal bluziš in prcaš (kot ponavadi)?
BenBostrom
03. 06. 2019 17.58
+4
..kakšen lažnivec je tale g.nightyfly...izogiba se resnice,zgodovinske resnice,traverzi neumnosti,ponižuje vse dirkače tako ali drugače in deluje vse proti MM.....Marc še dobro da obstajaš in najlepša hvala za 2015 kjer si po lastni krivdi zapravil prvenstvo in hkrati velikem šampijonu dokazal da se samo z dirkanjem osvojijo naslovi....dokler boš dirkal smo ob tebi,pa če ne osvojiš nič več,si že vse dokazal...v trenutnem motogp-ju si enostavno najboljši....vemo da je bil pred tabo nekdo(kapo dol) in tudi za tabo pride nekdo(kapa pripravljena)....
nightifly
03. 06. 2019 10.29
-26
Ocitno Markezisti ne vidijo iste dirke kot mi ostali . No, naj se eden okorajzi vsaj ,in napise ,analizira markecov voznjo . Toliko imajo za povedati o Doviju , pojejo zdaj hvalo Petruxu ,ker je pac zmagal , ces da je (spet stalna mantra) Dovi premehak ,ne bo nikoli prvak in podobne . Premehak v cemu ? Res je ,da so nekateri dirkaci bolj ´´ostri ´´ , tvegajo vec tudi tam ,kjer luknje ni , 5 x se jim posreci ,enkrat pa zabrisejo nasprotnika tudi v asfalt ,ali morda tudi v kliniko . Ce komentatorji nimate sposobnosti presoje necesa -vzdrzite se komentarjev .Dober strateg je tisti ,ki zmaga z intelektom ,ne s silo . Lani je Dovi zmagoval in dokazal ,da je iz pravega testa , na koncu je izgubil prepotrebne tocke na predzadnji dirki . Staviti na naslov z motorjem , ki bo svojo nalogo opravil sele v zadnjem zavoju zadnje dirke prvenstva je jasno cisto neodgovorno s strani mostva . Pisati tu in pametovati ,kot to z lahkoto pocenjajo vsi pod st. 93 je cisto lahko in konfortno ,ker je cisto jasno ,da je ta motor najboljsi .Ze leta ,ne samo to sezono . Vceraj je Marko skace ,v eni od redkih dirk ,v kateri ni dominiral (sploh veste zakaj ) odnesel prepotrebne tocke domov ,kar je tudi zahteva Japoncev . Pa tudi drugace se je tako v soboto na Kvalif ,kot vceraj ´slepal´ in v bistvu prisel v cili par stotink za Petruxom .Sama sreca ,da je bila precna crta tam kjer je . Cez 100 metrov bi mm ´´ ukradel´´ zmago Danilu . Dokler bo Marko skace na hondi , dokler bo Honda najboljsi motor , potem ni kaj veliko pametovati . In vceraj so tisti pravi komentatorji tudi na prenosu povedali svoje vtise, da MM enostavno vozi z rezervo in administrira dirko , nikakor pa ne gre v riziko . Zaradi prve ni zelel tvegati dvoboja s Petruxom . Diferenco tock je itak odnesel domov .
badcat
03. 06. 2019 10.35
+8
AyrtonS
03. 06. 2019 10.50
+15
to je pa to ko tut tablete ne primejo več....zdej je treba vse očrniti kar ni 46....raje se brigaj za pesek ob progi v katerega je dohter zaoral
JackSparrovwvw
03. 06. 2019 11.52
+4
Muha še kar oznanja svojo krivo vero. Stari konj.
rr3
03. 06. 2019 12.04
+7
muha je samo nesrečen insekt, ki se mu je življenje sfižilo po vrhu pa še degeneriran z MM fobijo.
Mihacito
03. 06. 2019 13.11
-2
Lepo si povedal..pusti te opice in thesle, saj je skoda besed in energije.
profesor m
03. 06. 2019 13.17
+6
nihty pusti mm navijace....mi nobenemu ne zvizgamo in ne prirejamo simbolicnih pokopov za nikogar ki gladiatorsko sede na motor in dirka.....respect,...fair play
BenBostrom
03. 06. 2019 18.01
+2
...vemo pa prav vsi da so MM hejterji navijali nekoč za MM samo da JL ni osvojil naslova,...,torej dvoličnost nima meja.....Drugače pa pravi MM navijači nimamo težav z Rossijem(kapo dol),ampak obratna korelacija pa adijo pamet.........skratka laganje in izmišljevanje na celi črti.....najprej je treba pred lastnim pragom pomesti(mi MM fani smo ga morali 2015 ko naš je odraščal)....
badcat
03. 06. 2019 10.19
+9
PET to zmago posveča DOV v zahvalo za njegovo preteklo pomoč. Vsaj tko piše v original članku. Me pa zanima zakaj se tukaj ne napiše po kterem mediju prevajate te vaše članke??? pri vsaki sliki je napisan.
Melaj
03. 06. 2019 09.36
+35
Že leta je tako, da sta običajno konkurenčna dva motocikla..dve znamki. Ne vem zakaj toliko nakladanja, da dirke niso zanimive, ker naj bi bila Ducati in Honda svetlobno leto pred ostalimi? Kaj pa, ko Ducati leta ni zmogel do stopničk? Kaj pa, ko je Yamaha z lahkoto zmagovala? Ko je govora o Hondi, je pa dejstvo, da je Marcova spredaj, ostale pa..no ja..saj gledamo dirke. Ne morejo biti vedno eni in isti na vrhu. Mogoče bi vam Lorenzo znal povedati, s čim je najlažje zmagovat?
Desnica boli
03. 06. 2019 09.23
+4
Manandi
03. 06. 2019 09.22
+0
Rossi je na tej dirki presegel samega sebe, Lorenzo pa tud Itak ?
hotchilipoper
03. 06. 2019 09.18
+7
Končno malo bolj zanimiva dirka
najvsivedo
03. 06. 2019 08.21
-13
Z tako hitrejšim motorjem v končni hitrosti se pa je lahko zafrkavat...to kar imata trenutno Honda, in Ducati je za druge ekipe le velike sanje ....Z takšno razliko bo ostalim ekipam še bolj pobralo voljo ,in to ni dobro za moto GP.....
rr3
03. 06. 2019 08.44
+13
Od recimo 2 uvrščenega je bilo na dirki hitrejših (hitrost) kar nekaj dirkačev oz. moštev ne samo honde in duce. Da ne govorimo o tistih na dnu razpredelnice, ki jih je kar nekaj, ki bi po tvoji logiki morali zmagati za šalo pa niso bili niti blizu... Piro, Lor, Mir, Aleix vsi kandidati najmanj za 2 ali tretje mesto.
najvsivedo
03. 06. 2019 09.06
-10
rr3 Brez veze nakladaš ...Po tem kar ti razlagaš smo drugi gledali drugo dirko...Suzuki je bil še edini najbližje ko pa je prišla ravnina je preveč zaostal ,da bi kaj naredil.
badcat
03. 06. 2019 09.40
+11
tem tarumenim pajacom brezveze karkoli razlagat.....enostavno ne kapirajo
rr3
03. 06. 2019 09.57
+11
Jah očitno je DORNA fejkala uradne podatke objavljene na svoji strani, in očitno je najvsivedodajeretardo novi julian assange MotoGPja. Upam da mu bo Venezuela dala diplomatsko imuniteto.
Cogo
03. 06. 2019 08.09
+7
Dobro da so se znebili Lorenza in dobili Petruxa. Sedaj imajo dva vrhunska enakovredna dirkača.
Otancici
03. 06. 2019 07.35
+17
Hvala tebi Petrux, zamenjal si vlogo z Markijem in tako omogocil se par tock prednosti v lovu na krono.
careizavogala
03. 06. 2019 07.47
+10
felix59 drugič
03. 06. 2019 07.28
+12
Ne bo se mu vedno poklapalo
Roko66
03. 06. 2019 07.20
+30
Danes se je lepo videlo, zakaj Dovi ne bo nikoli prvak...Je odličen dirkač,vendar premehak,premalo agresiven,zato sta MM in PET vedela,da bo on popustil v zadnjem zavoju..Če bi bil namesto njega npr.CAL, bi bila druga pesem...
badcat
03. 06. 2019 09.41
-6
kiki46
03. 06. 2019 07.05
+18
nisem spremljal tekme. Kateri je bil pa Rossi?
jest...
03. 06. 2019 07.23
+25
Otancici
03. 06. 2019 07.37
+18
Odlicen......na tako uprasanje ti zal ne morem odgovoriti drugace...🤪
careizavogala
03. 06. 2019 07.45
+4
Nisi gledal? Preberi si članek ali pa, če ne, ker te itak ne zanima
MxMx
03. 06. 2019 09.40
-4
otancici po komentarjih sodec predvidevam da si 40+ let sta buhtelj zavaljen na domačem kavču s čipsom in 6packom piva na mizi :) še od učeri verjetno na istem mestu :)
badcat
03. 06. 2019 09.42
+4
po naslovu tega članka ........ neb reku, da dober!!! hahahaha
Otancici
03. 06. 2019 12.11
-1
Mxriderrr, verjetno se v tvoji rani mladosti starsi niso prevec ukvarjali s tabo in to se ti pri tvojih predvidevanjih se kako pozna. Glede na tvoj komentar in tvojo vzgojenost spadas med rumeno credo in ti je kultura spanska vas. Je pa res, da si na tej strani kar v dobri druzbi.
MxMx
03. 06. 2019 16.02
-1
otancici samo močno upam, da vzgajaš svoje otroke v drugačni luči kakor si vzgojen ti :) mene bi bilo sram na tvojem mestu :) pa dober tek in nazdravje :) ha ha ha