MotoGP

Junija bo znano, s kom si bo Bagnaia delil garažo

Ljubljana, 09. 05. 2022 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pri Ducatiju so potrdili, da bodo v prihodnjem mesecu naznanili, komu bo v prihodnji sezoni pripadlo drugo mesto v tovarniški ekipi. Prvo je rezervirano za Francesca Bagnaio, za drugo pa kandidirajo Jorge Martín, Enea Bastianini in Jack Miller.

Ducatijevi dirkači so odlično odprli sezono 2022, saj so dobili tri od šestih dirk. Dve sta pripadli Enei Bastianiniju, zadnjo v Jerezu pa je dobil Francesco Bagnaia. Ta ima svoje mesto v tovarniški ekipi Ducati Lenovo že zagotovljeno, za drugo pa bomo spremljali troboj, katerega razplet naj bi bil znan junija.

Skupaj z Bagnaio je v tej sezoni pri tovarniškem moštvu še Jack Miller, ki je bil do zdaj trikrat med najboljšo peterico, a ima tudi dva odstopa, zaradi katerih je njegovo mesto v prihodnji sezoni ogroženo, poročajo na portalu crash.net. Še posebej, ker je Bastianini, ki vozi Ducatijev lanski motocikel, že dvakrat slavil, Jorge Martín pa kljub kar trem odstopom kaže obilo potenciala, saj je dvakrat dobil kvalifikacije.

Enea Bastianini je eden od treh vrhunskih motociklistov (ob Italijanu še Španec Jorge Martín in Avstralec Jack Miller), ki kandidirajo za drugo mesto v tovarniški ekipi Ducati v prihodnji sezoni.
Enea Bastianini je eden od treh vrhunskih motociklistov (ob Italijanu še Španec Jorge Martín in Avstralec Jack Miller), ki kandidirajo za drugo mesto v tovarniški ekipi Ducati v prihodnji sezoni. FOTO: motogp.com

Športni direktor Ducatija, Paolo Ciabatti, je za Sky Sports pred časom potrdil, da bodo pri italijanskem proizvajalcu motociklov tudi v prihodnje stavili na vse tri dirkače, a vprašanje je, komu bodo zaupali mesto v tovarniškem moštvu. "Žal je samo še eno prosto mesto v tovarniški ekipi, a na vse tri še kako računamo. Naš cilj je, da vsi ostanejo člani Ducatija tudi v letu 2023."

Direktor italijanske tovarniške zasedbe, Davide Tardozzi, pa je dodal, da bodo storili vse, da bi pri Ducatiju zadržali Jacka Millerja, čeprav bo morda izgubil svoje trenutno mesto v tovarniški ekipi.

Kot še poročajo na spletni strani crash.net, bi lahko ključno vlogo pri končni odločitvi odigrale naslednje tri dirke v Le Mansu, Mugellu in Kataloniji, ki naj bi jih pri Ducatiju izkoristili kot neke vrste “avdicije” za tovarniški stolček v prihajajočem letu. Kakšen bo njihov razplet, boste lahko spremljali na Kanalu A in VOYO.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mcurry
09. 05. 2022 15.54
+11
Dvojni bi dvojno letu z duko
mcurry
09. 05. 2022 15.54
+11
Podlega 11letne navijacice se uzigajo
cbrman
09. 05. 2022 14.03
-10
Pri Ducatiju naj počakajo do konca sezone 2022, takrat bi lahko v njihove vrste prestopil tudi kak prvak (Mir in Quarti).... Tako, bi imeli več možnosti za skupno zmago...S temi lolčeki , ki zmagajo eno dirko , nato jih 5 dirk ni nikjer , kaj več kot do sedaj ne bo možno....
Profesormarck
09. 05. 2022 11.45
-16
Milerja ne bodo imeli več,v to sem prepričan..ostala oba možna,en boljši od drugega.Kaj bi delal Marc na duceu,vse bi zapustil za sabo cel krog !
cbrman
09. 05. 2022 14.09
-13
Glavno , da Markec pobere še 9i in 10 i naslov, pa če zna voziti ta boljšo Hondo ali ne....Nekaj se govori, drugo leto bo Honda naredila motor , ki bo sam zmagoval...Markeca bodo samo posadili gor, da bo pubec malo pozdravljal navijače, med vožnjo do zmag.......
Bananistanec
09. 05. 2022 14.29
+8
Honda ima več težav, ena večjih da je noben od dirkačev ne razume in še ko si mislijo da so končajo v pesku, predvsem tisti ki je razvoj usmerjal