MotoGP

Balanca št. 35: kakšna bo usoda Marca Marqueza?

Ljubljana, 09. 12. 2020 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Gaber Keržišnik, Boštjan Skubic
Komentarji
18

V razredu MotoGP se zadnja leta zdi, da mrtva sezona takorekoč ne obstaja. Ni minilo prav dolgo od zadnje dirke letošnje sezone, a novic nikakor ne zmanjka.  Skoraj pol tokratne oddaje smo posvetili prav aktualnemu dogajanju. Kaj bo drugo leto počel Andrea Dovizioso? Koga bodo v svoje vrste zvabili pri Aprilii in zakaj so morda Bastianinni, Roberts in Bezzecchi storili veliko napako, da so zavrnili povabilo Aprilie za prestop v kraljevski razred?

Ste vedeli, da se morda bliža čas, ko se bodo z dirkališč poslovili vsi sodniki na zavojih, ki pridno mahajo z zastavami? Vse bolj in bolj se zdi, da jih lahko v naslednjih letih izpodrine moderna tehnologija, saj bodo že od naslednjega leta vsa dirkališča morala biti opremljena z LED-semaforji za barvno opozarjanje dirkačev. Ko gre za varnost, seveda ni kompromisov. V tokratnih novicah se še sprašujemo, kaj pomeni novi pokrovitelj moštva Suzuki? Enako kot pri Yamahi bo na modrih dirkalnikih namreč od naslednje sezone logotip proizvajalca energetskih napitkov Monster Energy. Ker ta ameriška znamka trdno stoji tudi za osebnim pokroviteljstvom Valentina Rossija, je zato že moč slišati špekulacije, da bi v sezoni 2022 Rossijevo moštvo, ali pa kar dirkaški doktor sam, lahko nastopalo s Suzukijevimi dirkalniki, kot satelitsko moštvo za tega proizvajalca motornih koles iz Hamamatsuja. Z Rossijem se ukvarjamo tudi na štirih kolesih. Valentino bo januarja namreč nastopal na 9-urni vztrajnostni avtomobilski dirki v Bahrajnu za volanom Ferrarija. Dirkalnik si bo delil s polbratom Luco Marinijem in zvestim prijateljem Ucciom. No, tudi Franco Morbidelli se je preizkusil za volanom rally dirkalnika, a mu ni šlo tako dobro, kot gre običajno Rossiju, na zadnji dirki letošnje sezone, ki je v Monzi tokrat štela celo za svetovno prvenstvo.

Gaber Keržišnik in Boštjan Skubic
Gaber Keržišnik in Boštjan Skubic FOTO: Gaber Keržišnik

Seveda smo v Balanci imeli tudi glavno temo. Jasno nismo mogli mimo novic o novi operaciji Marca Marqueza, ki pa morda sploh ni zadnja. Koliko časa bo še okreval Marquez, kaj se sploh z njim dogaja in kaj se je v resnici letos zgodilo? Kaj to pomeni za dirkača in kako se bo njegova odsotnost poznala naslednje leto? Kdaj in če sploh še kdaj bo sedel na motor in kaj lahko pričakujemo takrat? Vse to in še več v novi epizodi Balance, ki je še vedno zakon. Bodite z nami!

Koronavirus pasica november
Koronavirus pasica november FOTO:
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (18)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

prost1
11. 12. 2020 20.13
-2
Škoda za šport na splošno , je če zgubimo najboljšega . Pa če je to Marquez , Rossi , Ronaldo , Messi , ....... Upam, da se to ne zgodi , ker s tem zgubimo vsi navijači pred tv in ob dirksliščih.
Nanuk
10. 12. 2020 19.03
+13
Po moje, če nimaš prave konkurence si najboljši ! Ali ne ? Je Marquez kriv, da ni več Doohana ? Je bil Rossi kriv, da ni več vozil Schwantz ? Je Klitschko kriv, da Tysona ni ? Mislim, da imate resne probleme, ko v športu primerjate različne generacije ! To so kozlarije se zdaj pogovarjat, če bi Real Madrid iz leta 2002 igral recimo proti Barceloni iz leta 2016 !
Nanuk
10. 12. 2020 18.54
+13
Vsi trdite, da Marquez nima nobene konkurence ! In čisto res je ! To se je videlo letos ! Rossi je itak prestar ostali pa niti en drugemu niso bili prava konkurenca ! Marquez bi letos lahko kar s tole roko vozil ! Ampak nekaj je pa res zanimivo ! Isti ljudje, ki to trdite na drugi strani govorite, da Rossi ni imel prave konkurence ! Sedaj pa mi povejte kaj bi radi povedali prosim, ker nisem psiholog in vas ne razumem ! Hočete povedati, da je bil Rossi takrat najboljši in Marquez je pa sedaj najboljši ? Ne razumem poante ! Prosim naj mi nekdo razloži !
Zorx
10. 12. 2020 20.19
+10
Koronavirusovec
11. 12. 2020 09.55
-12
dej no
10. 12. 2020 10.23
+21
tako pač je ko zadnjo črno žogico not spraviš, vsaj pri biljardu pomeni, konec igre. pred letom ko je biljard igral z črno žogico št.8 sem takoj rekel, slab skeč.
nightifly
09. 12. 2020 20.19
+20
MM izgleda nima drugega dela kot komentirati . .........tako je osvrknil sedanjega svet. prvaka Mir-a , ces da je res dosegel naslov prvaka ,prinesel naslov domov ,toda ni naredil ne vem kaksne velike stvari pri tem ((( Mir ha portato a casa il titolo senza aver fatto chissà quali grandi cose.))))) Dragi Marko skace ,,, Mir je zasluzen svetovni prvak , posteno in zelo korektno je odpeljal dirke , konstantno , zmagoval , in v tej zelo nepredvidljivi sezoni zaradi virusa in okuzb ,je na koncu zmagal .Zasluzeno . In ne razumem ,zakaj mora nek drkac ,ki ima ze naslove v zepu ,nekomu drugemu osporavati dosezek . Gentlemansko bi bilo - zapreti kljun . Vsaj do svojih kolegov dirkacev bi se lahko tako obnasal . Ce poslje kaksnega novinarja v tri krasne bi razumel , toda Mira ? Eh ,Markec .
dej no
10. 12. 2020 10.20
+22
.jezdimir
10. 12. 2020 11.25
+14
Res je, Mir je zmagal samo enkrat, pa še to mu je Rins šenkal, premalo je pokazal za prvaka. Na drugi strani pa je Markec tudi imel šenkana prvenstva po zaslugi povezave med Dorno in Hondo. Vsakemu ki ni slep je jasno da je Dorna prilagajala pravila zmogljivosti in razvoju Honde, Markecu pa mižala na polno, ko je delal nedopustne napake. Ne spomnim se, da bi kdaj v zgodovini še komu dopustili, da se vozi v nasprotno stran ali pa da se zaleti v dvanajst sotekmovalcev v eni dirka(žlehtnoba ali pa neznanje je presoja vsakega posameznika, jaz pravim da je kar oboje), skratka bil je zrel za odstrel vsako sezono vsaj trikrat, pa se nikoli ni nič zgodilo...španska mafija...hehehe
nightifly
11. 12. 2020 10.26
+7
Seveda se strinjam z vama v pogledu na stevilo zmag . Priblizno tako sta prvaka postala Rosberg in Jones v F1 . V primeru Mir-a gre predvsem za konstantnost , in ce vse skupaj zajamem v en okvir ,tako voznjo samo ,pa konstanto mu naslov sigurno ni bil podarjen - jasno to je naredil nabir tock . Tudi ostali ,ki so letos imeli odlicno priliko priti do naslova , predvsem Dovi ,Vinales ,pa se kdo ,niso tega izkoristili . Presenetil je pozitivno tudi Morbidelli , za katerega navijam ze nekaj let , zal se ni izslo Quartararu ,ki je tudi izpustil zajca v klobuku . Drugo leto bo verjetno se bolj zanimivo . Upajmo . Zna biti ,da bodo kaksna presenecenja , toda Rossijevo mostvo bo verjetno sele 2022 . Pocakajmo.
Diegol14
09. 12. 2020 11.22
+22
bekson74
09. 12. 2020 10.39
-26
mobi7
09. 12. 2020 10.27
-31
Ta dva zopet odkrivata toplo vodo...Eden pametnejši od drugega... Res sta prava luzerja...
oježeš
09. 12. 2020 10.20
+30
Saj ne tekmuje le Marquez. Se bo že pozdravil in nadaljeval s tekmovanji. Zdaj pač je taka situacija kot je, pač drugi tekmujejo med seboj. Saj je dobro, da je človek zagnan in tekmovalen, samo je pa treba imeti toliko pameti, da ne škoduje sebi. Potem pa gre, včasih odlično, vmes so pa tudi tekme, ki se ne izidejo po željah tekmovalcev.
Der.meister
09. 12. 2020 16.03
+23
Marquez predvsem škoduje ostalim z njegovo vožnjo, Argentina 2018, Jerez 2020, večina se mu je umikala, nekateri so pa gobezdali, "kakšno vožnjo je uprizoril, ter kako je use po vrsti prehiteval" hahaha resnica je v tem, da so se usi umikali, da ne bi končali kot v Argentini Espargaro in Rossi.
.jezdimir
09. 12. 2020 20.51
+26
Markec se je povsem sam izločil, še sreča za vse ostale da ni nikogar s seboj potegnil, namreč jasno je da od kar dirka ni zanesljiv pri obvladovanju motorja in s tem zelo nevaren za vse ostale udeležence.
kombajn66
09. 12. 2020 09.48
-22
Pametnjakoviča , res a kdo rabi to , to mi že vse vemo. Samo onadva se trudita da izbrskata pred nami, pa jima ne porata
Zorx
09. 12. 2020 10.37
+35
Oddaja, ki je objavljena enkrat na teden (ali mesec...saj ne vem kako pogosto je), pač težko objavlja nove, še ne objavljene stvari. Lahko pa obstoječe informacije pokomentira skozi njun zorni kot.