Drugi športi

Rea ostal praznih rok, Redding in Razgatlioglu pa zmagovalno v Navarri

Navarra, 22. 08. 2021 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
N.M., T.Š.
Komentarji
4

Ta konec tedna se je motociklistična karavana razreda Superbike mudila v Španiji, natančneje na dirkališču v Navarri. Na sobotni dirki je zmagal Scott Redding in britanski dirkač je uspel zmagati tudi na nedeljski Superpole dirki, to je bila zanj 10. jubilejna karierna zmaga. Na drugi glavni dirki španskega vikenda pa je slavil Toprak Razgatlioglu, ki se je po točkah izenačil z Jonathanom Reo.

Več videovsebin
  • Toprak Razgatlioglu je zmagal na drugi dirki razreda Superbike v Navarri
    01:42
    Toprak Razgatlioglu je zmagal na drugi dirki razreda Superbike v Navarri
  • Redding zmagal na Superpole dirki v Navarri
    02:13
    Redding zmagal na Superpole dirki v Navarri

 

Sobotne kvalifikacije je dobil Jonathan Rea, to je bil zanj sedmi zaporedni najboljši kvalifikacijski položaj v tej sezoni. Prvega štartnega položaja pa aktualni svetovni prvak razreda Superbike ni uspel vnovčiti na sobotni dirki.  Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK) je razkril, da si želi nekaj sprememb na svojem Kawasakiju ZX-10RR, potem ko je zasedel drugo mesto na sobotni dirki. Ugnal ga je Scott Redding (Aruba.it Racing – Ducati), tretji je bil Toprak Razgatlioglu (Pata Yamaha with Brixx WorldSB). Zmaga Reddinga je bila 290. zmaga Velike Britanije v razredu Superbike in njegova deveta v karieri.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V nedeljo je dirkače za "ogrevanje" najprej čakala Superpole dirka, dolga 10 krogov. Redding je krenil iz prvega mesta in prevzel vodstvo, a le za kratko, saj je le krog kasneje v ospredje švignil Rea, malce kasneje pa je Reddinga prehitel še Razgatlioglu. Osem krogov pred koncem je vodstvo prevzel turški dirkač. A situacija se je hitro spreminjala, sedem krogov pred koncem je znova vodil Britanec, za njim sta bila Rea in Razgatlioglu. 

Na polovici dirke je imel Redding dobre pol sekunde prednosti pred Reo, Razgatlioglu je nekaj podobnega zaostajal za drugim mestom. Redding ni popuščal in je prvi zapeljal v cilj in zabeležil drugo zaporedno zmago v Navarri (16:20.247), skupno pa 10. v karieri, drugi je bil Rea (+0.631), tretji Razgatlioglu (+3.040). Do desetega mesto so sledili Andrea Locatelli, Alex Lowes, Tom Sykes, Chaz Davies, Michael Van der Mark, Garrett Gerloff in Alvaro Bautista.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Podobno kot v soboto, je dirkače na glavni nedeljski dirki čakalo 23 krogov na dirkališču v Navarri. Zaradi težav Japonca Kohta Nozane z motociklom so za kratko prestavili start, a ne za prav dolgo, dirko pa so skrajšali za en krog. Start je zelo dobro uspel Reddingu, ki je takoj prevzel vodstvo, a ga je že v prvem krogu prehitel Razgatlioglu, na tretjem mestu pa je bil Rea. Dirko sta hitro končala Davies in Gerloff, ki sta trčila. Le krog kasneje (21 do konca dirke), je Rea prehitel Reddinga na drugem mestu. 

Na polovici dirke ni bilo sprememb med vodilno trojico, Razgatlioglu je imel nekaj prednosti v vodstvu, zato pa je bilo zelo tesno v boju za drugo mesto. Reddingu je uspelo prehitevanje štiri kroge pred koncem, Rea ga ni uspel več zadrževati, saj je aktualni prvak vozil na "limitu". Britanec se je nato podal v lov za turškim tekmecem, a mu ni uspelo. Razgatlioglu je vpisal zmago, prvo ta konec tedna, Redding je bil drugi, Rea tretji. Na naslednjih mestih so se zvrstili Locatelli, Sykes, Lowes, Rinaldi, Van der Mark in Bautista.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Rea je tako že drugi zaporedni vikend ostal brez zmage, tako je bilo nazadnje na Češkem in sedaj tudi v Španiji. Severnemu Ircu je uspelo zadržati vodstvo v skupnem seštevku, vendar je dobil družbo na prvem mestu, Razgatlioglu ima prav tako kot Rea 311 točk. Tretji ostaja Redding, ki je najbolj izkoristil vikend v Navarri in precej zmanjšal zaostanek (273 točk).

Dogajanje iz Navarre si lahko ogledate na VOYO, tako kot tudi prejšnje dirke razreda Superbike.

Scott Redding in Jonathan Rea
Scott Redding in Jonathan Rea FOTO: Superbike
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bigbadjohn
23. 08. 2021 13.35
Tretje mest ne pomeni ravno ostati praznih rok. Kaj, če bi odstopil in vpisal ničlo? Bi pisali, da mu je odtrgalo roke?!
bokiman95
23. 08. 2021 12.08
Kaj menite o tem da bi Rea prestopil v motogp.
Dejan Kravanja
22. 08. 2021 11.25
+1
iga_biba
22. 08. 2021 08.08
-3
motogp, nadnaslov?