MotoGP

Festival padcev in prestižna zmaga Doviziosa na kaotičnem zaključku sezone

Valencia, 18. 11. 2018 15.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 8 min

Dirkališče Ricardo Tormo v Valencii je gostilo tradicionalen zaključek motociklističnega svetovnega prvenstva. Napovedan dež pa je poskrbel, da se je sezona v razredu motoGP zaključila v stilu. Hud naliv, spektakularni padci, prekinitev dirke in velika zmaga Andree Doviziosa. Na stopničkah še Alex Rins in Pol Espargaro.

Več videovsebin
  • Prekinitev dirke razreda motoGP za VN Valencie
    02:09
    Prekinitev dirke razreda motoGP za VN Valencie
  • Spektakularni padci v dežju med dirko razreda motoGP
    04:45
    Spektakularni padci v dežju med dirko razreda motoGP
  • Stoječa voda na dirkališču Ricardo Tormo med dirko razreda motoGP
    02:04
    Stoječa voda na dirkališču Ricardo Tormo med dirko razreda motoGP
  • Vrhunci dirke razreda moto2 za VN Valencie
    11:50
    Vrhunci dirke razreda moto2 za VN Valencie
  • Vrhunci dirke razreda moto3 za VN Valencie
    02:43
    Vrhunci dirke razreda moto3 za VN Valencie
  • Can Oncu je zmagal na svoji krstni dirki v razredu moto3
    04:21
    Can Oncu je zmagal na svoji krstni dirki v razredu moto3
  • Vrhunci skrajšane dirke razreda motoGP na zaključku v Valencii
    10:08
    Vrhunci skrajšane dirke razreda motoGP na zaključku v Valencii
  • Svetovni prvaki sezone 2018 se predstavijo
    04:29
    Svetovni prvaki sezone 2018 se predstavijo
  • Iz 24UR: Sklepna dirka sezone v Valencii
    02:07
    Iz 24UR: Sklepna dirka sezone v Valencii
Andrea Dovizioso je sezono 2018 končal s prestižno zmago v Valencii.
Andrea Dovizioso je sezono 2018 končal s prestižno zmago v Valencii. FOTO: motoGP

27 krogov dolgo (morko) dirko je z drugega startnega mesta odlično začel Alex Rins in povedel v prvem krogu. Sledili so mu Maverick Vinales, Andrea Dovizioso in nekoliko presenetljivo Pol Espargaro na KTM-u. Marc Marquez je obdržal peto mesto na startu, a že v drugem krogu prehitel Espargaroja in napredoval na četrto mesto. Odlično je dirko začel tudi Valentino Rossi, ki je dirko začel na 16. mesu, ob koncu prvega kroga pa je bil že na osmem mest. Rins pa si je po uvodnem krogu že privozil več kot sekundo prednosti pred zasledovalci. Dovizioso je bil na začetku tretjega kroga na drugem mestu, tretji je bil Espargaro, Marquez pa je prehitel Vinales, ki je padel na peto mesto. Rossi je bil na začetku tretjega kroga že sedmi. V omenjenem krogu se je s padcem kot prvi poslovil Aleix Espargaro. V petem krogu je še vedno svojo dirko v ospredju vozil Rins, ki je nizal en hiter krog, za drugim. V ozadju so se za preostali mesti na stopničkah borili Dovizioso, Marquez in Pol Espargaro. V dvoboju yamah pa je Rossi prehitel Vinalesa in prevzel šesto mesto. 

Festival padcev
Malce bolj osamljeno dirko je na petem mestu vozil Danilo Petrucci, a je bil Rossi iz kroga v krog bližje, ko se je povsem približal, pa je Petrucci storil napako in končal v pesku. Krog prej je napako storil tudi Jack Miller in končal ob stezi. Vse bolj kaotične razmere so začele terjati svoj davek. V bitki za stopničke sta eden za drugim iz steze zletela svetovni prvak Marc Marquez in Pol Espargaro. Svetovni prvak je vnovič grdo padel na že tako poškodovano ramo, a sam odkorakal od kraja nesreče. Zaradi vseh padcev je tretje mesto zavzel Rossi, drugi je bil Dovi, Rins pa je imel v vodstvu že več kot tri sekunde prednosti. Za zgoraj omenjenega Marqueza je bil to sicer šele drugi padec med dirko v letošnji sezoni, pred tem je padel v Mugellu, kjer je dirko sicer končal, a brez točk.

Marc Marquez je s spektakularnim padcem zaključil sezono 2018.
Marc Marquez je s spektakularnim padcem zaključil sezono 2018. FOTO: 24ur.com

Rdeča zastava
V ospredju je Rinsova prednost začela koptneti, Dovizioso ga je vztrajno lovil, daleč najhitrejše kroge na dirki pa je nizal dirkaški doktor, ki je zaostajal slabe štiri sekunde dvanajst krogov pred koncem. Hiter pa je bil tudi Rossijev moštveni kolega Vinales, ki je vozil na četrtem mestu. Španec je nato v naslednjem krogu storil napako, padel in končal v pesku. Plačal je davek za hitre kroge, saj je bil izjemno hiter na dirki v Chesteju. V 14. krogu je Rins storil napako in Dovizioso, ter Rossi sta prevzela vodstvo. A že naslednji krog so organizatorji z rdečo zastavo prekinili dirko, saj so se razmere na dirkališču močno poslabšale. Ob ponovnem startu, je torej obveljal vrstni red iz 13. kroga, kjer je bila pa v vodstvu Rins pred Doviziosom in Rossijem. Ponovna dirka je bila dolga 14 krogov, kot je bilo predvideno na začetku.

Sprinterska dirka Doviziosu
Po skoraj pol urni prekinitvi se je dirka končno nadaljevala. Delavci so počistili stoječo vodo in vse je bilo nared za sprintersko, 14. krogov dolgo dirko. Ponoven start je znova odlično uspel Rinsu, ki je obdržal vodstvo, uspešno sta mu sledila Dovizioso in Rossi. Na četrto mesto se je prebil Pol Esparagaro, peti pa je bil Dani Pedrosa. Na začetku drugega kroga je Dovi izkoristil moč Ducatija in prevzel vodstvo, Rins je padel na drugo mesto, Rossi pa je bil tretji. Vodilna trojica si je že po prvem krogu privozila lepo prednost pred ostalimi dirkači, ki so še ostali v dirki po kaotičnem prvem delu pred prekinitvijo. Po šestih krogih je še vedno vodil Dovizioso, ki se je po nekaj hitrih krogih, privozil nekaj prednosti pred Rinsom in Rossijem, ki nista imela enakega ritma kot dirkač Ducatija. Osem krogov pred koncem je Rossi imel dovolj Rinsa in ga je prehitel v boju za drugo mesto, Dovi je imel na prvem mestu več kot sekundo prednosti pred rojakom na yamahi. Pet krogov pred koncem je imel Dovizioso že več kot tri sekunde prednosti pred Rossijem, ki ni imel rešitve z rojakov ritem in devetkratni svetovni prvak je v drugem zavoju omenjenega kroga storil napako, padel in končal v pesku. Italijan je sicer z dirko nadaljeval, a sanj o stopničkah je bilo konec. Drugo mesto je ponovno prevzel Rins, tretji pa je bil Pol Espargaro, ki je lovil prve stopničke za avstrijski moštvo v elitnem razredu. Do konca dirke je Dovi le še mirno nadzoroval položaj v vodstvu in vknjižil še četrto zmago v sezoni. Drugo mesto je pripadlo Rinsu, tretje pa Polu Espargaroju. Razburljiva sezona se je tako končala s še eno izjemno dirko, naslov prvaka je osvojil Marc Marquez, drugo mesto Dovizioso, tretje pa Rossi, ki je kljub padcu dirko zaključil na 13. mestu. S petim mestom pa se je od dirkanja v razredu motoGP poslovil legendarni Dani Pedrosa.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Can Oncu je s 15 leti in 115 dnevi postal najmlajši zmagovalec dirke za svetovno motociklistično prvenstvo.
Can Oncu je s 15 leti in 115 dnevi postal najmlajši zmagovalec dirke za svetovno motociklistično prvenstvo. FOTO: AP

Oncu spisal zgodovino!
Neverjetno zgodbo je na prvi dirki dneva, dirki razreda moto3, spisal mladi turški dirkač Can Oncu. Prvak pokala RedBull Rookies Cup je namreč na zadnji dirki sezone v Valencii nastopil s posebnim povabilom moštva KTM in ni razočaral. Že na včerajšnjih kvalifikacijah se je izkazal, ko je na svoji prvi dirki osvojil četrti startni položaj. Danes pa je storil še korak naprej in na svoji prvi dirki v svetovnem prvenstvu deklasiral konkurenco ter zmagal v dežju na dirkališču Ricardo Tormo. "Neverjetni občutki! Prvič sem sedel na tem motociklu in zmagal! Sploh ne vem, kaj se mi dogaja, sploh ne vem, kaj naj rečem. Sem v najboljšem moštvu, hvala vsem, ki ste mi to omogočili. Se vidimo naslednje leto," je vzhičeno po prvi zmagi v karieri povedal Oncu, ki bo v prihodnji sezoni kot član moštva KTM nastopal v razredu moto3. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

23 krogov dolgo dirko je sicer najbolje začel Tony Arbolino, ki je dolgo časa vodil in že imel več kot dve sekundi prednosti, a nato 12 krogov pred koncem storil napako in odstopil. Vodstvo je tako prevzel Oncu, ki je nekaj krogov prej na drugo mesto napredoval po padcu Marca Bezzecchija. Mladi turški dirkač je nato do konca dirke le še nadzoroval svoj položaj in se veselil največje zmage v karieri. Z zmago pa je mladi turški dirkač podrl številne rekorde. Postal je namreč najmlajši zmagovalec v zgodovini svetovnega prvenstva. Zmage se je razveselil namreč pri 15 letih in 115 dneh. Prej je rekord dolgo časa držal Scott Redding, ki je prvo dirko zmagal pri 15 letih in 170 dneh. Napovedi, da mladega Oncuja čaka izjemna kariera v SP, se torej uresničujejo. Drugo mesto je na koncu osvojil svetovni prvak Jorge Martin, tretje pa John McPhee. Kot rečeno je naslov prvaka že v Maleziji osvojil Martin, naslov podprvaka je pripadel Fabiu Di Giannatoniu, bronasto medaljo pa bo prejel Bezzecchi.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Oliveira do tretje zmage v sezoni
Sezono v razredu moto2 je z zmago zaključil svetovni podprvak Miguel Oliveira, kar je seveda majhen obliž na rano, potem ko je na predzadnji dirki v Maleziji ostal brez tako želenega naslova svetovnega prvaka. Vseeno pa se bo s to zmago vpisal v zgodovino, saj je postal zadnji zmagovalec s hondinim pogonskim agregatom v srednjem tekmovalnem razredu. V prihodnji sezoni bo namreč moštvom v razredu moto2 pogonske agregate ekskluzivno dobavljal Triumph. Portugalec je sicer do zmage prišel po velikih napakah glavnih konkurentov. Na razmočeni stezi so se že v drugem zavoju poslovili Luca Marini, ki je dirko začel s prvega startnega mesta, ter Lorenzo Baldassarri in Joan Mir. Dirko pa se ji v drugem zavoju pokvaril tudi svetovni prvak Francesco Bagnaia, ki se je moral izogniti omenjenim dirkačem in je s tem, ko je zapeljal izven steze, izgubil preveč časa, da bi se vmešal v boj za zmago in je dirko zaključil na skromnem 14. mestu. Bagnaia bo sicer v prihodnji sezoni nastopal za moštvo Pramac v razredu motoGP, Oliveira pa se seli k Tech3. 

Miguel Oliveira se je zmago poslovil od razreda moto2. V prihodnji sezoni ga boste ljubitelji motociklističnih dirk lahko spremljali v elitnem razredu motoGP.
Miguel Oliveira se je zmago poslovil od razreda moto2. V prihodnji sezoni ga boste ljubitelji motociklističnih dirk lahko spremljali v elitnem razredu motoGP. FOTO: AP

Vodstvo je po padcu vodilnih prevzel Alex Marquez, si privozil veliko prednost in zdelo se je, da je na poti k prvi zmagi v sezoni, a je tudi on na spolzkem asfaltu storil napako in končal v pesku. Katalonec je sicer motocikel pobral in imel do konca še na voljo dovolj krogov, da je v cilj pripeljal na tretjem mestu, kar je neverjeten dosežek.  Vodstvo je na to prevzel Oliveira, ki je to mesto uspešno pretvoril v tretjo zmago v sezoni. Drugo mesto je na koncu osvojil domačin Iker Lecouna, ki je sploh prvič stopil na zmagovalni oder v svetovnem prvenstvu. Kot rečeno je naslov prvaka osvojil Bagnaia, srebrno medaljo bo prejel Oliveira, bronasto pa Brad Binder, ki je tokrat dirko zaradi padca končal v pesku.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Končni vrstni redi v svetovnem prvenstvu:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (231)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

FjallRaven
19. 11. 2018 12.03
+0
moderatorček se spet napenja ........spet frustracija???
nightifly
19. 11. 2018 10.56
-8
Ko je Dovi po rezimu rdece zastave montiral komplet novih gum ,ki ga je se verjetno edini imel na razpolago in ko so opravili nov ´´setup´´ ,je bilo to videti tudi na pisti v zadnjih krogih . To je povedal tui sam Dovi ,da brez tega Rossija enostavno ne bi nihce vec ujel ,tudi ,ce je prednji gumi na koncu vzelo sapo . No , vse te menjave gum in prenastavitve motorjev v rezimu red flag so danes vzrok debat . Ampak dobro , taka so pravila in so za vse . Ne glede na vse pogoje in potek dirke je bilo zelo zanimivo spremljati Dohtarja ,kako je v presenetljivo kratkem casu prisel naprej in v takih pogojih za hip skocil celo na celo . In se bolj presenetljivo je , da je Dohtar kljub letom ,zadnje sezone ,se posebno po debaklu z Ducatijem in tezko izkusnjo z Sic -em , prisel k sebi in je ves ta cas v zavidljivi formi . Manjkala je samo cesnja na M! ,torej ,da bi Japonci , oz .kar vsi skupaj sestavili en dober bolid ,ki bi imel konstantnost in grip takrat ,ko je bil potreben . Zal tega ´´spinninga´´ ne morejoin ne morejo resiti . Kot vedno ,upanje ostane , oz . oddide zadnje , torej mora biti 2019 dobra letina . Verjetno zelo malo ljudi ve zakaj Dohtar vztraja se vedno v karavani in si na koncu zeli ta naslov . Pa ne zase . Naj ostane to njegova zelja in naj bo naslov za dober namen . Forza Vale .
FjallRaven
19. 11. 2018 12.03
+2
iga_biba
18. 11. 2018 21.48
-1
prestižna zmaga Doviziosa na kaotičnem zaključku sezone in Hafizh Syahrin končal dirko pred bivšim devetkratnim prvakom, živo legendo idolom, the zdravnikom. neprecenljivo!
JackSparrowww
18. 11. 2018 21.38
-17
Za vas ne vem, sam pa sem skoraj dvakrat brcnil v TV. Prvič, ko je MM položil in drugič, ko je dohtar. Brezveze dirka, če tadva nista spredaj. Koga pa še zanimajo en Dovi, Rins ali pa Esparago, prosim vas lepo!
.jezdimir
18. 11. 2018 22.29
-13
Korl tole je en redkih manj ranjenih zmazkov tukaj, le tako naprej...hehehe
LightningBolt
19. 11. 2018 07.31
+8
JackSparrowww
19. 11. 2018 15.20
-1
LightningBolt
19. 11. 2018 16.01
+3
rr3
18. 11. 2018 18.55
+24
Pozablja se omeniti še en izjemen mejnik, ki je bil postavljen v tem športu. Fanatiki kindrjajčka so se vpisali v Guinnessovo knjigo z največkrat uporabljenim veznikom ČE v svojih buliozah. Tako zavzeto omenjajo ČE, da bi uporabo veznika sedaj radi še zaščitili kot blagovno znamko ČE46.
BELAN
18. 11. 2018 18.07
+30
Bravo dirkači....super sezona,hvala lepa vsem....MM pa še vedno premočan...
dugi159
18. 11. 2018 18.06
+14
Tarquini prvak v wtcc , pri 56 letih!!! Tle pa poslusam da je nastopac star da zato ne more bit prvak
diebaumeister
18. 11. 2018 22.59
+3
Loeb 43 lep pa ni bil prvak letos, torej??? A je Loeb slab po tvoje??
dugi159
19. 11. 2018 08.25
-1
Ce ne razumes kaj sem hotel s tem povedat se ne oglasaj
diebaumeister
19. 11. 2018 09.25
+1
Še kako dobro sem razumel, oziroma prebral, kaj pa ti misliš s tvojo bu ta sto glavo pa ne morem vedeti, to pa je res
dugi159
19. 11. 2018 11.03
-3
Ocitno ne , raj se caotu posveti zdele med zimo , da bo spomladi pripravljen
diebaumeister
19. 11. 2018 11.58
+3
to se dej ti, Tomosar, sem ti povedal, kje že sem jaz imel oziroma, da je to moj že 22 težki motor, ki sem ga kupil, ti pa več kot za Tomosa kot si povedal leta 1985 (se mi zdi) nisi bil sposoben ustvarit. Uživaj z njim, morda ti uspe še za Jawo 350 ustvarit, potem boš pa že "strokovnjak"
FjallRaven
19. 11. 2018 12.13
-3
rovokopač.....Loeb ni odpeljal cele sezone....mislim, da dva relija. ......zato ne bluzi siromak
McGuinness
18. 11. 2018 17.56
+32
VR46 10 zmag v zadnjih 10 letih, 0 naslovov v desetletju...in eni ga še vedno opevate tja med zvezde, pravite da je najboljši? Haha, ja, je BIL nekoč! Legenda pa je, to pa vam priznam!
McGuinness
18. 11. 2018 17.57
+13
McGuinness
18. 11. 2018 18.03
+25
Marquez = 44 zmag v 6 letih (odkar je v GP razredu. 5x prvak v teh šestih letih!! 😮
Achilleus
18. 11. 2018 19.02
+7
McGuinness...razlika je očitna. Vidi e iz vesolja...hahaha....Le kako Muha, jezdić, dieba, candra ne razumejo. Giovanija pa sploh ne bi omenjal, ker je totalen kmet.
.jezdimir
18. 11. 2018 22.29
-6
Ahil si spet brez sogovornika pa se kot ponavadi sam s seboj meniš...hehehe
diebaumeister
20. 11. 2018 10.17
+2
Mcidiot-2015 prvak, samo zaradi zlobnega dečka ne,ki je pofair playu najbolj ne fair odkar obstaja motociklizem
korintos23
18. 11. 2018 17.45
-26
Kaj cvilite, Valentino je že kar v letih, vendar je dosti mladih za sabo pustil, in jih še bo! Padel in se pobral, in jih spet nekaj prehitel, ali je tako dober ali so oni mladci tako slabi?
Achilleus
18. 11. 2018 17.41
+4
dieba...eno vprašanje zate: si ti mogoče rekrut, ki sta ga plasirala jezdič in Muha...v veri, da bosta močnejša? Lahko vam povem, da vas pohrustam za zajtrk.
diebaumeister
18. 11. 2018 19.31
-2
Mene?? Ne nihče me ni rekrutiral, sem ti povedal že pod člankom od vojske, da ne se napenjat tle gor, ker če se te lotim z 20% krav maga skillsi te bodo po prstnih odtisih prepoznavali, tako da pssst, saj veš, da si bil vedno tepen kot otrok, in veš, da so traume lahko zelo hude
diebaumeister
18. 11. 2018 19.35
-4
Mene?? Ne nihče me ni rekrutiral, sem ti povedal že pod člankom od vojske, da ne se napenjat tle gor, ker če se te lotim z 20% kravamaga fintami, te bodo težko prepoznali, morda celo po prstnih odtisih, tako da pssst
.jezdimir
18. 11. 2018 22.30
-4
Ahil ima spet težave s kondenzom v votlini...hehehe
nightifly
19. 11. 2018 08.53
-2
jezdimir ---- kondenz ? ...............hahaha , ima problem pri diabatnem procesu ,bi rekli termodinamiki . ;)
nightifly
18. 11. 2018 17.10
-17
Sem mislil ,da je to portal resnih navijacev ,ki bi realno kaj napisali o danasnji precej zanimivi dirki , pa vidim , da je poln klasicnih nam poznanih civav ,in se bolj klasicnih haterjev . Prvim trem se lahko samo priklonom , ker so uspeli ostati na ´´gumicah´´ .Bravo . Ne bom skrival niti veselja nad voznjo Dohtarja ,ki je nizal zavidljive case se pred prekinitvijo , no potem so se pa tudi motorji spremenili in ´´pravljice´´ je bilo kaj kmalu konec . In potrdile so se nekatere domneve ,ali kar znane stvari . Marko skace je ze vceraj rekel ,da bo skusal naskociti zmago ,ne glede na posledice-torej za ceno padca , ki ga je uspel realizirati v gonji za prvim mestom in doseci ovacije . Dovi je potrdil svojo formo in odlicno pripravljen Ducati , Dohtar je iz16 mesta ekstremno hitro napredoval do prvih mest zahvaljujoc eni stopnji trdote v prid , kljub riziku in luzam ,ki so ga cakale . No , sum je ze ,zakaj ni uspel drzati ritma v drugem delu ,ko je celo nazadoval in videno imel velike probleme pred padcem . Kljub vsemu , maestrija voznje ,ki me veseli . In cestitke tudi vsem v moto 2 , posebno VR mostvu Sky in Bagnai ter bratu Valentina , ki je ´´zrasel´´ na hitro . Accademija VR daje super dirkace , ki so ze v GP ,tako da se obeta zelo zanimiva prihodnost - tudi za nas navijace in uzivace tega sporta . //////////no , ce pa haterji nimajo drugega dela kot to kar pocnejo iz dneva v dan - izvolite .
5xm
18. 11. 2018 17.19
+28
korintos23
18. 11. 2018 17.41
-15
Achilleus
18. 11. 2018 17.43
+14
Muha..spel se solt pamet tvojim sledilcem. Bi že bil čas, da se strezniš in začneš obnašat letom primerno.
Lucky
18. 11. 2018 21.27
+8
najvsivedo
18. 11. 2018 16.53
-7
Dovi je kar zanimiv dirkač....Dokler je vodil je gnal motor ko ga je na trenutek prehitel Rossi,in je prišel nazaj na vodstvo ...je pa roko dvignil..Čeprav potem na ponovljenem štartu ni vozil na nič kaj boljši progi....SAMO ,da je imel nove gume ...ZATO JE ZMAGAL.
nightifly
18. 11. 2018 17.15
-22
po svoje imas prav ,po svoje pravim zato ,ker dez vedno kondicionira vse skupaj . Z izbiro gume na 46 sem bil ze od zacetka malo v dvomih , ker je Vale sel na sigurno ,ceprav ni to njegova domena ,pa vseeno . Ritem je bil kar visok ,zato tudi padcev nakupe - no ,pa vseeno je bila poteza 04 res malo hecna ,ko je videl iti 46 mimo . Ampak dobro ,kaj cemo , imel je pravico roke in tako je tudi storil . Sicer je ze zadnjih nekaj krogov samo cakal ,da iz table razbere gap Valentina . Kakorkoli , na koncu koncev kar dinamicna in zanimiva dirka . Vele kljub vsemu dirkasko zasluzil cisto zmago ,po vsem debaklu celega tedna . Pa drugo leto .
McGuinness
18. 11. 2018 17.51
+12
ja? Imata še kakšno pravljico za lahko noč? 😂😂😂 hahaha
Achilleus
18. 11. 2018 19.05
+7
RudiFeler
18. 11. 2018 16.52
+4
Kaj je ne pomembneži, kaj se spet preganjate?
ehjaehja
18. 11. 2018 16.25
+9
karma pubeci karma
brabusednet
18. 11. 2018 16.22
+10
Tudi mali pade in ni vsmogočen.
Celjan74
18. 11. 2018 18.40
+13
Lani največkrat padel,a vseeno prvak...zanimivo a ne
Profesormarck
18. 11. 2018 16.17
+19
No,ej ga,sedaj pa čakam prdimirja,da mi on napiše,keri je letos prvak.Ajde socila boj iz veleja-skašlaj že enkrat,keri je najboljši! he,he,he,he,he,he
McGuinness
18. 11. 2018 16.12
+29
Kako so se hitro potegnali nazaj v svoje luknje nekateri forumaši, ki so še nedolgo nazaj bili tako glasni (nina, gogi, nighty, jezdi, itd.) ..Karma jih je preveč šokirala haha
dugi159
18. 11. 2018 16.16
+39
Seveda , rossi kot strokovnjak voznje brez elektronike bi moral zmagati za pol kroga , vsaj to sem razbral iz pisanja privoscljivcev
Achilleus
18. 11. 2018 16.48
+28
j...lahko si pa misliš, kako velika usta in dolge jezike bi kazali, če bi Rossi zmagal. Sploh pa, ker so toliko škodoželjni, da se veselijo, ko Marquez odstopi. Še raje bi videli, da stakne kaj hujšega. Ampak ta žlehtnoba jezdiću in nightifly ne pomaga. Zaključili so sezono brez zmage in nedvomno nosi njihov tabor odgovornost za uničeno Yamaho. Brez sprenevedanja...če ne bi bilo Rossija in bi stvari oblikovali po meri Maverica...bi se Yamaha z Vin borila za naslov. Toda to očitno ni prioriteta. Točno je zadnjič Jarvis povedal, da je treba prevetriti ekipo. Mislim pa, da je prvi za odstrel prav on in Uccio. S tema dvema, bi odšli prostovoljno še ostali. To je vse. "Tako je bilo zapisano..tako naj se zgodi".
diebaumeister
19. 11. 2018 12.00
+1
zgodilo se bo, da boš ti tepen tomosar, začni se peljat še v živo z motorjem pa boš videl, kaj pomeni nagib, razen, da si ga občutil na PS4 in tam doživel orgazem
dugi159
19. 11. 2018 22.40
+1
Debilmajster sem ti ze rekel , da ne ocenjuj drugih po sebi , mislim pa da vseeno naredim vec kilometrov na sportaku , kit ti z avtom . Branje raznih analiz in forumov te ne naredi motorista , tko da se raje drzi miske , ker je cao ze aparat za tvojo sposobnost
dugi159
18. 11. 2018 16.09
+30
Spet se je pokazalo da rossi ne zdrzi pod pritiskom zmage , letos dve dirke zapored , lani z dvobojem v zadnjem ovinku proti vinjalesu . Ocitno ni tako slaba yamaha , ce se bori za zmago . Problem je njegova psihicna stabilnost in to se vlece ze od sezone ko je bil prvak hayden .
Podborsky
18. 11. 2018 16.13
+13
Danes je bila polovica psihicno nestabilnih, se dobro, da ni bila mokra steza in da ni dezevalo⛈️⛈️
Uporabnik458403
18. 11. 2018 16.45
-31
Dugi.......... Rossi mora vec reskirati od konkurentov, ker yamaha ni konkurencna in zato so posledica padci.....
dugi159
18. 11. 2018 16.48
+23
A prejsno dirko ni bila konkurencna ? Od kje ti ves koliko je motor konkurencen ? Daj mi zaupaj svoj vir , da bom tudi jaz vedel
Podborsky
18. 11. 2018 16.05
+45
Hvala vam fantje za razburljive vikende, respect, zdaj si spocijte, se vidimo naslednjo leto.
9474
18. 11. 2018 15.44
+17
no tolk o karmi k ste jo dobro uro nazaj opeval...