MotoGP

Marquez s simultanko do 'hat-tricka' v Argentini, na stopničkah še Rossi in Dovi

Termas de Rio Hondo, 31. 03. 2019 20.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

Marc Marquez je prepričljivo dobil dirko za VN Argnetine na dirkališču Termas de Rio Hondo. Svetovni prvak je vodil od starta do cilja. Drugo mesto je osvojil Valentino Rossi, ki je v zadnjem krogu prehitel Andreo Doviziosa, ki je se moral zadovoljiti s tretjim mestom.

Več videovsebin
  • Vrhunci dirke razreda moto3 za VN Argentine
    10:39
    Vrhunci dirke razreda moto3 za VN Argentine
  • Vrhunci dirke razreda moto2 za VN Argentine
    08:18
    Vrhunci dirke razreda moto2 za VN Argentine
  • Vrhunci dirke razreda motoGP za VN Argentine
    08:03
    Vrhunci dirke razreda motoGP za VN Argentine
Najboljši trije na dirki za VN Argentine. Marc Marquez (v sredini), Valentino Rossi (levi) in Andrea Dovizioso (desno).
Najboljši trije na dirki za VN Argentine. Marc Marquez (v sredini), Valentino Rossi (levi) in Andrea Dovizioso (desno). FOTO: AP

Petindvajset krogov dolgo dirko je z najboljšega startnega položaja odlično začel Marc Marquez in si takoj privozil nekaj metrov prednosti pred Andreo Doviziosom. Dober start je uspel tudi Valentinu Rossiju, ki se je v prvem krogu prebil na tretje mesto. Slabše je dirko začel Maverick Vinales, ki je padel na peto mesto, na šestem pa je vozil zmagovalec lanske dirke Cal Crutchlow. Na Rossija je velik pritisk v drugem krogu začel izvajati četrtouvrščeni Jack Miller, ki se vselej dobro znajde na dirkališču Termas de Rio Hondo. 

Odlično je dirko začel tudi Franco Morbidelli, ki je bil v četrtem krogu že na četrtem mestu. Rossi je med tem padel na peto mesto, saj ga je poleg rojaka Morbidellija prehitel tudi Miller, ki je bil tretji. V šestem krogu je še naprej prepričljivo vodil Marquez, ki je imel več kot štiri sekunde prednosti,  drugi je bil Dovizioso, na tretje mesto pa se je ponovno prebil Rossi, ki je bil med hitrejšimi v zasledovalni skupini. Še v istem krogu je Rossi z lepim prehitevanjem ugnal Doviziosa in se znova prebil an drugo mesto, a kmalu storil napako, povsem zgrešil idealno linijo in drugi je bil znova Dovi.

Marc Marquez je še tretjič v karieri zmagal dirko razreda motoGP v Argentini.
Marc Marquez je še tretjič v karieri zmagal dirko razreda motoGP v Argentini. FOTO: motoGP

Po polovici dirke se razmerje moči ni spremenilo. Marquez je še vedno prepričljivo vodil. V bitki za drugo mesto je najbolje kazalo Rossiju, ki je uspešno držal za seboj Doviziosa in Morbidellija. 12 krogov pred koncem je Dovizioso vendarle izkoristil večjo moč Ducatija in prehitel devetkratnega svetovnega prvaka ter znova zavzel drugo mesto. Razočaral je znova Jorge Lorenzo, ki se je po štirinajstih odpeljanih krogih vozil na skromnem 15. mestu. V bitki za četrto mesto je Danilo Petrucci prehitel Millerja in Morbidellija ter se podal v lov za Rossijem, a Franco se ni dal. 

Marquez se je brez težav pripeljal v cilj, zmagal prvič v sezoni, skupno pa tretjič v Argenitni in s to zmago je postal najuspešnejši dirkač na dirkah za VN Argentine. Drugo mesto je osvojil Valentino Rossi, ki je v zadnjem krogu ugnal Doviziosa. Četrti je bil na koncu Miller, peti Rins, šesti pa Petrucci. V zadnjem krogu sta brez uvrstitev ostala Vinales in Morbidelli, ki sta trčila in končala ob robu dirkališča. Z zmago je Marquez tudi novi vodilni v svetovnem prvenstvu, ki ima štiri točke prednosti pred Doviziosom, tretji je Rossi, ki zaostaja za 14 točk. 

V ozadju je bil vse hitrejši Alex Rins, ki se je kljub slabim kvalifikacijam, prebil že na šesto mesto. Sedem krogov pred koncem je imel Marquez že več kot 12 sekund prednosti pred Doviziosom, ki se je še vedno uspešno branil na drugem mestu pred vsemi napadi Rossija. Četrti je bil Petrucci, peti Rins, šesti Miller, sedmi Morbidelli, osmi Takaaki Nakagami, deveti Vinales in deseti novinec Fabio Quartararo

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Valentino Rossi je v zadnjem krogu ugnal Andreo Doviziosa v bitki za drugo mesto.
Valentino Rossi je v zadnjem krogu ugnal Andreo Doviziosa v bitki za drugo mesto. FOTO: motoGP

Baldassarri še do druge zmage letos
Triindvajset krogov dolga dirka se je za zmagovalca kvalifikacij Xavija Viergeja končala, še preden se je začela. Špancu je namreč med ogrevalnim krogom ugasnil motocikel in ni ga uspel več prižgati. Lahko je tudi, da je šlo za tehnično okvaro na njegovem motociklu, kakorkoli, Španec, ki je drugič zapored osvojil najboljši startni položaj v Argentini dirke ni začel. Z najboljšega startnega položaja je tako začel Marcel Schrötter, ki je to vodstvo tudi zadržal. Na drugo mesto se je prebil Remy Gardner, na tretje pa Alex Marquez. Slabše je dirko začel Sam Lowes, ki je s tretjega mesta padel na peto mesto. 

V drugem krogu je vodstvo na dirki prevzel Gardner in si takoj privozil nekaj metrov prednosti pred zasledovalci. V devet krogu pa sta Schrötter in Marquez ujela Avstralca in začel se je napet troboj za zmago na VN Argentine. Vodilni trojici se je v 11. krogu povsem približal tudi Lorenzo Baldassarri, ki je izkoristila neprestana prehitevanja omenjenih dirkačev. Daleč ni bil niti Brad Binder, ki je vozil na petem mestu. Enajst krogov pred koncem pa je v vodstvo znova prišel Schrötter, drugi pa je bil Marquez, Gardner je padel na tretje mesto. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Pet krogov do konca je vodstvo znova prevzel Gardner, na drugem mestu pa je bil že zmagovalec Katarja Baldassarri, tretji je bil Schrötter, četrti pa Marquez. Štiri kroge pred koncem je Gardner storil napako, Baldassarri je prevzel vodstvo, na drugo pa je skočil Schrötter. V zadnjih krogih je bilo v igri sicer še kar pet ali šest dirkačev in nič še ni bilo odločenega. V zadnjih krogih si je nato Italijan privozil občutno prednost in brez težav slavil še drugo zmago v letošnji sezoni, s katero je še povečal prednost v točkovanju svetovnega prvenstva, saj Tom Lüthi ni osvojil točk, Schrötter pa je bil šesti. Drugega mesta se je na koncu razveselil Gardner, tretjega pa Alex Marquez. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Masia do premierne zmage v moto3
Dirkaško nedeljo so seveda otvorili dirkači razreda moto3, kjer je z najboljšega startnega položaja prvič v karieri dirko začel Jaume Masia. 21 krogov dolgo dirko sta sicer bolje od Španca začela Tony Aroblino in Aron Canet, ki sta se takoj prebila pred Masio in začela biti bitko za prvo mesto. V uvodnih krogih je bil sicer daleč najhitrejši na dirkališču Termas de Rio Hondo domačin Gabriel Rodrigo, ki je dirko začel s šele 13. startnega mesta, a se v uvodnih krogih že prebil na peto mesto. V boju za tretje mesto pa je v četrtem krogu Ajumu Sasaki prehitel Masio, ki je pa že v naslednjem krogu odlično izkoristil zavetrje ter prevzel vodstvo na dirki. 

Jaume Masia je v Argentini prvič v karieri stopil na najvišjo stopničko.
Jaume Masia je v Argentini prvič v karieri stopil na najvišjo stopničko. FOTO: motoGP

Enajst krogov pred koncem je znova vodil Arbolino, brez možnosti za dobro uvrstitev pa je v istem krogu ostal zmagovalec uvodne dirke Kaito Toba, ki se je zapletel v nesrečo z Johnom McPheejem in Alonsom Lopezom. Slednja sta oba padla, Japonec pa je nadaljeval dirko, a padel vse na 17. mesto. Šest krogov pred koncem je bilo v igri za zmago še vedno več kot 10 dirkačev, ki so se neprestano izmenjevali an svojih pozicijah. Nekaj časa je vodil Arbolino, pa ga je nato prehitel Rodrigo, v vodstvu je bil nekaj časa tudi Canet. V boj za zmago se je vmešal tudi Darryn Binder

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Pričakovano se je o zmagi odločalo v zadnjem krogu, kjer je najprej napako storil Lorenzo Dalla Porta, ki je kot prvi vstopil v zadnji krog. Nato so se za zmago udarili Rodrigo, Masira, Binder in Arbolino. Domačin Rodrigo je pred zadnjo kombinacijo storil napako in zadel v zadnjo gumo Binderja, kar je izkoristil Masia in se razveselil prve zmage v karieri. Pred tem v razredu moto3 ni stal niti na stopničkah za zmagovalce. Drugi je bil na koncu Binder, tretji pa Arbolino. Zmagovalec uvodne dirke Toba je na koncu osvojil deseto mesto, ljubljenec domačega občinstva Rodrigo pa je ciljno črto prečkal na šestem mestu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (289)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mzvezda
01. 04. 2019 16.17
+3
Jest mam eno prošnjo za 24 ur....Ful bi blo fajn če objavite po vsaki dirki tiskovko. A bi šlo to? Ker tiskovke po dirki so res zanimive.
Barni3
01. 04. 2019 13.46
+1
Svetice...glede kdo je kolkrat prehrel rosija pr yamahi....misl d si mislu na famozno leto 2015...ce se prav spovnim ga je tut leta 2012....zato je tut sel h dukatiju ker ni bil vec prva violina
CarlossCarsss
01. 04. 2019 10.53
-5
nightifly 01.04.2019, 8:46:51 -- Kot prvo , videl sem nekaj zelo dobrih vozenj ,predvsem zadaj za prvim ,ki je enostavno z mogocno Hond0 odsel naprej . Sekundo na krog ,,to pove vse o stratosferski Hondi
CarlossCarsss
01. 04. 2019 10.54
+8
In večkratni svetovni prvak Lorenzo, dirkač z najbolj dodelano linijo vožnje, ki meji na perfekcijo?
.jezdimir
01. 04. 2019 10.59
-3
Korl lepo da sem ti vzor, ni pa potrebe po zlorabi rekvizitov...hehehe
Noki
01. 04. 2019 09.55
+26
Marquez je enostavno najboljši v MotoGP. Rossi pa med veterani v MotoGP. Kapo dol obema.
SamŠeSTRUP
01. 04. 2019 09.26
+4
bonkintos kje si zdaj.. a so ti hlače dol padle, ko so se ti tak tresle hahahah...
dartford
01. 04. 2019 09.02
+2
bravo Rossi, se vidimo letos v Brnu !
nightifly
01. 04. 2019 08.46
-26
-- Kot prvo , videl sem nekaj zelo dobrih vozenj ,predvsem zadaj za prvim ,ki je enostavno z mogocno Hond0 odsel naprej . Sekundo na krog ,,to pove vse o stratosferski Hondi . . ... Na koncu bi si marko skace lahko prihranil tisto roko nad ocmi in pokazal celemu svetu ,da se sprasuje kje je drugouvrsceni ​ ​ . In potem se cudi ,ce mu huronsko zvizgajo .​Navijaci se niso pozabili 2018 .​ Osebno sem zelo vesel drugega mesta VR , zal je veliko energije ,casa in gume izgubil z Dovijem . No ja ,oba sta tako izgubljala . Honda spredaj je bila za 1 Mach hitrejsa​ v vsakem primeru . ​
Melaj
01. 04. 2019 09.36
+32
nightifly - - - daleč najboljši dirkač in izredno dodelan motocikel pač je zagotovilo za uspeh. Govorim o Marquezu in njegovi Hondi. Mogoče se bo res sprehodil skozi sezono in podiral še kakšne rekorde. Tako srečo je imel tudi Rossi. in ne samo eno sezono. Takrat..v tistih srečnih časih zanj, je nanizal največ zmag. Ne vidim razloga, zakaj je nekdo tako zavisten do nekoga, ki je odličen dirkač in ima dobro moštvo za sabo. Upam pa, da boste vi in vam podobni nekoč obrazložili, kaj ste mislili, ko ste napovedovali Lorenzovo dominanco na Hondi, posledično Marquezov padec in tako naprej. Dokler bo Marquez v tako fantastični formi in imel tako izven zemeljske sposobnosti..Lorenza ne bo nikjer. Kot tudi ostalih.
Melaj
01. 04. 2019 09.41
+20
Kruljenje in tuljenje navijačev pod odrom pa ne prinaša zmage in naslove. To se dobi z dirkanjem..še vedno! Mogoče pa vam bo kdaj želja uresničena in boste deležni naslova v kruljenju in tuljenju ene in iste zgodbe? Kdo ve? Ljudje in človeštvo ima na vesti že mnoge neljube in sramotne dogodke.
profesor m
01. 04. 2019 13.08
+7
nightifly....kje si nekaj mal se oglasas...da nisi kej zbolel majkemi...a je v svici mrzu veter ... kakorkoli lahko bi opustil naziv marko skace,...ker pravilno je markec virtuoz,...kakorkoli zvizganje pa je povsem drug problem ker to ne delajo navijaci ampak klubski rumeni navijaci,..ce hoces hujskaci,... ker kaj vse je zecrosi uprizoril pa mu navijaci drugih ne zvizgajo...tako da rumena kultura je lahko tudi predmet debate...da ne omenim groba v italiji....so reci kjer je mejnik
Nimasmisla
01. 04. 2019 08.43
+11
a ni danes prvi april
DEEP
01. 04. 2019 08.48
-2
cbrman
01. 04. 2019 09.59
+3
cbrman
01. 04. 2019 10.45
+1
Na april sem poštidiral, da ne bo kaj narobe.
DEEP
01. 04. 2019 12.18
+1
Nimasmisla
01. 04. 2019 08.37
-17
ko bo rossi odšel bom zelo pogrešal njegovo angleščino markez pa mi je antipatičen
BenBostrom
01. 04. 2019 09.50
+17
potem se zapelji čez mejo in se delaj da si američan/anglež....ter se smej še sam sebi....
AS1983
01. 04. 2019 08.32
+36
Marquez je odpeljal popolno dirko, na tej stezi je bil vedno hiter
gutej
01. 04. 2019 08.24
+21
Zarco in Lorenzo dokazujeta kako dobra sta Ducati in Yamaha
mzvezda
01. 04. 2019 08.24
+33
Rossi iskreno čestital Marcu po dirki!! Lepo!!
SamŠeSTRUP
01. 04. 2019 09.00
+15
je res, ampak če Marc nebi ponudil, rossi mu tudi nebi čestital.. je pa lep korak rossija 👏
DEEP
01. 04. 2019 08.19
+35
Mark predvsem navdušuje, svojo mirnočo,dobro ve kaj zmore motor a kaj on sam!Dobitna kombinacia! Lahk mu usi ,gledajo v hrbet!!😄👌🤘
Cogo
01. 04. 2019 07.55
+7
Ni Marquez tako dober kot je Lorenzo za en drekc.
mzvezda
01. 04. 2019 08.27
+26
sej 9,8 sekunde res ni vem kaj...hahaha....Marc je bil že izpod tuša k so ostali pršli v cilj :)) muhahaha
Uporabnik458403
01. 04. 2019 08.44
-10
Mzvezda........... Marqez si je nabral taksno prednost, ker mu Dovi ni bil sposoben slediti. Nato so se parkrat prehitevali na drugem mestu in Marqez si je nabral neulovljivo prednost, zato ni bilo vec smisla, da bi ga kdorkoli lovil, ampak so se le dirkali za drugo mesto.........
cbrman
01. 04. 2019 09.05
+11
Seveda MM ni tako dober...Naveza HONDA,ki jo MM pilotira je najboljša. Zmaguje najboljša ekipa ne posameznik. Zato MM v cilju pravi dobro smo DELALI,in ne dobro sem DELAL...Tisti pa,ki pravijo JAZ sem za njih so rezervirana mesta od 2.. naprej.
Uporabnik458403
01. 04. 2019 09.17
-20
Cbrman......... Ja marqez dobro govori "dobro smo delali" to misli predvsem na spreminjanje pravil pri Dorni........ Ce ti mislis, da je Marqez to kar mislis pol tudi v Spaniji nebi bile tribune rumene, pol tudi nebi zvizgali toliko marqezu na vseh dirkah......... To so pac dejstva, katera povejo najvec...... Vse ostalo so bolani izgovori in laganje samemu sebi.....
cbrman
01. 04. 2019 09.39
+14
Svetice Jaz nič ne mislim,kaj je Marquez. Jaz vem kaj je naveza HONDAINMARQUEZ ..Trenutno najboljše moštvo v moto GP...,kar dokazujejo rezultati zadnjih nekaj sezon..To so dokazana dejstva. Kakšne barve so tribune v Španiji je popolnoma irelevantno, ker barva tribun ne prinaša pokalov .... Dorna Hondo pa tudi Yamaho zadnjih nekaj let s pravili zavira,drugače bi včeraj gledali kako bi Honda zmagala s krogom prednosti in ne 10. sekund...
Diebaumaister
01. 04. 2019 10.36
-7
Ja z najbolšim motorjem, z KTM-jem bi bil verjetno nekje v sredini karavane.
Noki
01. 04. 2019 10.52
+8
SamŠeSTRUP
01. 04. 2019 12.48
+1
maisterbetona, rossi bi bil z aprilijo zadnji
profesor m
01. 04. 2019 13.03
+3
profesor m
01. 04. 2019 13.03
+3
Diebaumaister
01. 04. 2019 14.32
+3
strupeni mirko ti s prazno glavo si med Tomosarji zadnji
Uporabnik458403
01. 04. 2019 07.42
-28
Vceraj je Rossi spet pokazal zakaj je doktor za vse....... V zadnjem krogu-ovinkih mu Dovi sploh ni mogel priti blizu..... Ce bi na Rossijevem mestu bil Marqez bi ga Dovi prehitel v zadnjem ovinku..........
.jezdimir
01. 04. 2019 07.51
-25
dugi159
01. 04. 2019 08.13
+27
Cecece , ce vi markez zadnjih sest let dirkal kot rossi , ne bi bil nikoli prvak
Uporabnik458403
01. 04. 2019 08.24
-20
Dugi159......dokler spanci vodijo motogp do takrat bodo vse naredili, da bo bodo iz Marqeza naredili kao spansko legendo dirkanja...... Ze vsak laik ve, da se vsa pravila sprejemajo za Marqezov slog voznje, konkurente pa unicuje z pravili, da prepovedo najboljse kunkorentov..... Da so yamaho unicili z enotno elektroniko ze vsak ve........... Nenazadnje pove vse, da je Marqez najbolj agresiven dirkac a nima tezav z gumami.........
mzvezda
01. 04. 2019 08.29
+21
Če bi bula imela če, bi bila čebula...hahaha...kakšne patetične tolažbe zmorete nekateri... :))))
mzvezda
01. 04. 2019 08.30
+14
...hahaha...kakšne patetične tolažbe zmorete nekateri... :))))
cbrman
01. 04. 2019 08.41
+19
Doktor za VSE pride v cilj ,ko je zmagovalec že stuširan in preoblečen ,doktor pa tak .....Lansko leto je bila Yamaha zanič,letos je pa kar naenkrat Doktor taboljši.....Brez YAMAHE bi toti vaš The DOKTOR bolj tanko piskal...Zmagovalci vedo , da se konja,ki zmaguje ne menja, zato MM ostaja pri HONDI...VR je to spoznal komaj v tretje, srečko je lahko vesel , da se ga je Yamaha pred par leti vsmilila,ko je prijokcal nazaj.. Honda pa s pokončno držo dokazuje, da za zmage ne rabi Rossijev,
Uporabnik458403
01. 04. 2019 08.41
-14
Mzvezda......... Tebi bi vsak prodal gnile jabolke
Uporabnik458403
01. 04. 2019 08.51
-8
Cbrman........... Kolikokrat pa je kdo od yamahe bil boljsi od Rossija v skupnem sestetku......? Enkrat je bil Lorenzo in se to zaradi najvecje nefer sportne igreb ko se je v to vmesal marqez in unicil svoj ugled...... Od takrat ne navijam vec za Marqeza ampak za Rosija
cbrman
01. 04. 2019 11.04
+6
Svetice... Vsake oči omajo svojega malarja .... ;Nekje v ;SP; piše: kdor je brez greha naj prvi vrže kamen...Potem so pa vsi odšli nobeden ni upal vrečti kamna... Glede Yamahe , Rossija in skupnega seštevka imaš prav ..Yamaho pa naslanjanje na VR zadnjih nekaj let drago stane. Morda bo počasi čas,da razmislijo oziroma so s satelitskim moštvom to že storili ,dali priložnost mlajšim..Vse drugo bo pokazal čas...
Fair
01. 04. 2019 07.16
+31
Kapo dol predvsem prvim trem....
cbrman
01. 04. 2019 07.12
+14
Dirkala sta samo 2, MM s Hondo in Rins s Suzukijem.Rins je štartal kot 16. na koncu je bil 5. dobri 2 sek. za VRom.Ostali so šparali gume za naslednjo dirko. Nekdo jim naj pove , da dobijo nove na naslednji dirki...
.jezdimir
31. 03. 2019 21.54
-31
Čestitke prvim trem, Markec odličen prvi, ampak s Hondo je vse lažje, Rossi odličen drugi zarad dohtrskih sposobnosti, Yamaha je še vedno podhranjena, Dovi pa odličen tretji tud pretežno po Ducatijevi zaslugi, čeprav ni več hitrejši od Honde. Od teh treh se v bodoče upravičeno največ pričakuje! Ne smem pozabit Horheja, me spominja na dober star motor Aran, mal dlje traja da nabere obrate, pol ga pa ni za ustavit...hehehe
smajser1
31. 03. 2019 21.58
+19
no... lepo v celofan zavito... po tvoje trenutno najboljsi dirkac vozi najslabsi motor... smola zakaj rosici oz rosijeve OVCE enkrat ne priznate par dejstev...
profesor m
01. 04. 2019 07.18
+31
doziveli smo cudez, da jezdic ki mu je ocitno morski zrak malo zbistril um ko je zapustil trziske grice, cestita mm za lepo zmago. seveda pa vedno prca s traparijami o hondi, yamahi. kakorkoli rosi je bil vceraj dober in tudi mesto si je izboril z dobrim manevrom, obenem pa sevreda so pravljice o slabi yamahi, ce se ne bi dva sklatila bi bil to kar ekipni uspeh. dejstvo je tudi, da je bil mm najboljsi, ne le zaradi honde, pac pa zaradi tega ker je virtuoz, edinstven, zmagovalen, ker zna reci kot noben drug, enostavno dober in odlicen in predvsem konstanten in enim je to tezko priznat da smetijo da dirkacu in mu odvzamejo na forumih kvaliteto z izjavami da je vse dosezeno zaradi motorja...seveda potreben je paket eno brez druzga ne gre...vprasa jorgeta ce honda kar sama pelje.... tako da bravo mm, cestitke staremu macku, jezdic ti pa previdno po cesti...kar velja seveda tudi za vse ostale tuki,..vkljucno z mano
.jezdimir
01. 04. 2019 07.24
-20
Ni čudež, jezdič je vedno realen, med tem ko nekaterim tukaj poleg kril rastejo tudi rogovi, dajnegnjavi... recimo...hehehe
Sputnik
01. 04. 2019 07.32
+15
bolj neumne izjave nisem našel pod tem člankom. vsi ki so na stopničkah so tam zaradi vsega drugega samo zaradi svoje vožnje ne. ok... če ti tako rečeš..
profesor m
01. 04. 2019 07.45
+12
bil je cudez,..zdaj pa ni vec je jezdic ze pod vplivom trziskega zraka,..stara tecna baba,. hehehe
.jezdimir
01. 04. 2019 08.04
-6
JB
31. 03. 2019 21.50
+9
Marko13
31. 03. 2019 21.49
+21
Kaj se dogaja z Lorenzom?