MotoGP

Kvalifikacije kljub padcu prepričljivo Marquezu, Rossi peti

Le Mans, 18. 05. 2019 14.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Kvalifikacije razreda motoGP za VN Francije je v Le Mansu na mokri stezi dobil Marc Marquez pred Danilom Petruccijem in Jackom Millerjem. John McPhee je dobil kvalifikacije v razredu moto3, medtem ko je bil v razredu moto2 najhitrejši Jorge Navarro.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Kvalifikacije prepričljivo dobil Marc Marquez
    02:11
    Iz 24UR: Kvalifikacije prepričljivo dobil Marc Marquez
  • Iz 24UR: Znameniti Le Mans
    02:20
    Iz 24UR: Znameniti Le Mans
  • Vrhunci tretjega prostega treninga moto3 v Le Mansu
    02:59
    Vrhunci tretjega prostega treninga moto3 v Le Mansu
  • Vrhunci tretjega prostega treninga motoGP
    07:15
    Vrhunci tretjega prostega treninga motoGP
  • Vrhunci tretjega prostega treninga moto2
    10:54
    Vrhunci tretjega prostega treninga moto2
  • Vrhunci kvalifikacij razreda moto3 za VN Francije
    05:02
    Vrhunci kvalifikacij razreda moto3 za VN Francije
  • Vrhunci kvalifikacij v razredu motoGP za VN Francije
    04:49
    Vrhunci kvalifikacij v razredu motoGP za VN Francije
  • Kvalifikacije v razredu moto2 za VN Francije
    07:00
    Kvalifikacije v razredu moto2 za VN Francije

Yamaha je v drugi skupini znova poskusila z gumami za suho stezo, a tokrat se jim ta taktika ni obrestovala. Na začetku drugega dela kvalifikacij je bila steza najhitrejša, nato pa jo je spet malce razmočil dež. Vse skupaj je najbolje izkoristil Marc Marquez (najhitrejši krog kvalifikacij: 1:40,952), ki je v nadaljevanju kvalifikacij sicer padel in končal v pesku. Drugi čas je vpisal Danilo Petrucci (+0,360), tretje pa Jack Miller (+0,414). Sledila sta Andrea Dovizioso na četrtem in Valentino Rossi na petem mestu. Razočaral je Maverick Vinales, ki je kvalifikacije zaključil po sicer hitrem koncu tedna na skromnem 11. mestu.

Valentino Rossi si je že na samem začetku počasnejše kvalifikacijske skupine nadel gume za suho stezo in s tem prelisičil tekmece, ki so imeli na motorjih gume za mokro stezo. Rossi je uvodoma imel težave, nato pa na sušeči se stezi postavil najhitrejši čas 1:37,667, nato pa je dež znova rahlo namočil stezo, tako da so bili ostali dirkači pri natikanju gum za suho stezo prepozno. Drugi čas in preboj v hitrejšo kvalifikacijsko skupino si je zagotovil še Franco Morbidelli, brez hitrejše skupine pa sta ostala tako Cal Crtuchlow in Alex Rins.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.


Na četrtem prostem treningu je že na samem uvodu padel aktualni svetovni prvak Marc Marquez, ki je na rahlo razmočeni stezi padel z gumami za suho stezo. Kljub padcu je na koncu Marquez postavil najbolši čas četrtega treninga (1:39.777), sledila sta Danilo Petrucci (+0,305) in Maverick Vinales (+0,310).

Prvi so se na stezo v bitko za najboljši startni položaj podali dirkači najšibkejšega razreda. Kvalifikacije moto3 je dobil Britanec John McPhee s časom 1:42,277 pred Italijanom Tonyjem Arbolinom (+0,190) in Japoncem Aiem Oguro (+0,238). Četrto mesto je zasedel še en Japonec, in sicer Tatsuka Suzuki (+0,290), peterico pa je zaokrožil argentinski dirkač Gabriel Rodrigo (+0,466).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V osrednjem motociklističnem razredu moto2 smo spremljali zanimivo kvalifikacijsko dirko, s katero je kljub padcu v tretjem ovinku najhitreje opravil član moštva Speed Up Jorge Navarro. Drugouvrščeni Thomas Lüthi (Dynavolt Intact GP) prav tako ni uspela popolna vožnja, saj je podobno kot Navarro padel v osmem ovinku, a kljub uspel postaviti drugi čas kvalifikacij v Le Mansu. Prvo startno vrsto pa je s tretjim zaokrožil Alex Marquez (EG 0,0 Marc VDS). 

Trenutno vodilni v seštevku svetovnega prvenstva Lorenzo Baldassarri (FlexBox HP40) tokrat ni imel najboljšega dne, saj se v spremenljivih vremenskih razmerah ni znašel najbolje in končal na sedmem mestu. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.


Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Tako v soboto kot v nedeljo vremenska napoved v Le Mansu ni najboljša in (mokra) prognoza se je tudi uresničila. Sobotni program pred VN Francije, gre za peto letošnjo motociklistično dirko, so začeli v razredu moto3 in to na pretežno mokrem asfaltu, dežja pa med tretjim prostim treningom (še) ni bilo. "Ogrevanje" pred kvalifikacijami je dobil Japonec Tatsuki Suzuki, pred Italijanom Andreo Mignom, tretji čas pa je zabeležil Španec Jaume Masia. Japonec Ai Ogura, najhitrejši na drugem prostem treningu, je bil tokrat peti, Argentinec Gabriel Rodrigo, ki je bil pred vsemi na prvem prostem treningu pa je tokrat zabeležil četrti čas. Pričakovano so bili sobotni dopoldanski časi v tem razredu zaradi zahtevnih razmer precej slabši od petkovih. Tudi do deset sekund slabši.

'Kraljevi' v povsem deževnih razmerah
Maverick Vinales
Maverick Vinales FOTO: AP

Še slabše razmere na dirkališču v Le Mansu so imeli dirkači v najmočnejšem motociklističnem razredu motoGP. Pričakala jih je povsem mokra steza in tudi dež, ki je dodatno oteževal delo. Razmere so bile iz minute v minuto vse bolj zahtevne, dirkači so se prilagodili težavam in so bolj kot ne spoznavali pogoje, ki naj bi jih pričakali tudi v kvalifikacijah, ko bo šlo precej bolj zares. Bilo je vidno, da, predvsem najboljši, oziroma tisti, ki računajo na najvišja mesta, niso preveč tvegali. Tako so bili (pričakovano) večji del treninga v ospredju nekateri dirkači, ki v kvalifikacijah in še posebej na nedeljski dirki, razpleta pri vrhu ne bodo krojili. Vsaj tako je kazalo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Potem pa je v zadnjih krogih tretjega prostega treninga le prišlo do pričakovanega razpleta. Hiter krog je najprej odpeljal aktualni prvak in vodilni v skupnem seštevku svetovnega prvenstva Marquez, takoj za njim pa je bil še za malenkost hitrejši njegov rojak Maverick Vinales, prvi tudi na drugem treningu, ki je tako vnovič vzpostavil kandidaturo za boj za najvišja mesta v Le Mansu. Kombinirani časi treh prostih treningov so veterana Valentina Rossija "odpeljali" le v počasnejšo skupino kvalifikacij, prav tako sta izven deseterice nepričakovano tudi Otočan Cal Crutchlow in Španec Alex Rins

V moto2 brez dežja

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Brad Binder
Brad Binder FOTO: motoGP

Zadnji so na stezo v Le Mansu v uradnem "ogrevanju" pred kvalifikacijami za VN Francije prišli dirkači razred moto2, ki jih je pričakalo bolj prijazno vreme, steza je bila še naprej pretežno mokra, na nekaterih delih dirkališča pa že precej suha, zato je bil oprijem pnevmatik boljši. Posledično so bili časi v tem razredu bolj primerljivi s tistimi s petkovega prvega in drugega prostega treninga. Spet je bil zelo hiter Južnoafričan Brad Binder, najboljši že na drugem prostem treningu pred VN Francije in tako je potrdil napovedi, da je favorit številka 1 v kvalifikacijah. Južnoafričan je dobil kombinirane čase, na tretjem treningu pa se je na prvem mestu zavihtel njegov rojak Steven Odendaal, za njim je bil Španec Augusto Fernandez, "bronasti" pa je bil Švicar Dominique Aegerter.

Pasica MotoGP VN Francije Le Mans
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (104)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mihacito
19. 05. 2019 09.16
+7
Dirko zmaga VR46, pac samo mojo napoved delim z vami 😊 Zakaj on?, tako cutim, da bo njegov dan..
BenBostrom
19. 05. 2019 09.40
+2
Sploh se nebi čudil da te tvoj občutek ne vara.....sposoben je vsekakor ampak tista žilca izpred 15let mu manjka za doseganje boljših rezultatov.Vsekakor pa kandidat za zmago...
JackSparrovwvw
19. 05. 2019 12.54
+2
Pravgotovo. Le da mora biti izpolnjenih nekaj pogojev za to: padec MM ali Crutchlowa ali okvara Hond, slab dan Dovija , napaka Millerja itd.
DEEP
18. 05. 2019 21.16
+17
Ko navijaš ,navijaš z srcem,ko vidiš unega za katerega navijaš da pušča celega sebe na dirkališču enostavno v tem uživam!!Nism pa antiR... ,navijam ,M..M..93✊🗓🏁
DEEP
18. 05. 2019 21.22
+12
Tisti ki plujejo po bilo kerem od teh fantov do navadne pićkice ki ne vedo da tvegajo živlene da bi mi uživali!!!
DEEP
18. 05. 2019 21.26
+0
Profesormarck
18. 05. 2019 21.13
+1
Jutri dež,na mokri stezi je vse mogoče,noben ni za odpisat,tudi jürgen ne .Gremo Profesor po nove točke,če se skromen,po novo zmago !
FjallRaven
18. 05. 2019 21.04
+4
Ocitno je danes bila resnica prec boleca za nekatere.....btw...."badcat" je blokiran za 14 dni....siromaceki
lumpimonster
18. 05. 2019 20.52
-1
JackSparrovwvw
19. 05. 2019 11.05
-2
profesor m
18. 05. 2019 20.28
+9
danes se je pokazalo, da mm nesporno kaze svoje pilotske kvalitete,..v suhem in mokrem,...tako da sanjarije o stratosferski hondi v mokrem so seveda nakladanje, preusmerjanje pozornosti,...v bistvu so motorji tehnicno letos najbolj izenaceni doslej,..s tem da ima vsak svoje prednosti in da ravno kvaliteta mm dela razliko,...
Diebaumaister
19. 05. 2019 12.40
+0
vectra c
18. 05. 2019 20.06
+27
Res ne razumem kako vam ni do moto športa ampak samo do žaljenja
Profesormarck
18. 05. 2019 20.18
+9
saj nam je na začetku bilo,samo je pa nas vedno napadal cmirko,žuran,ki se skriva pod sto imeni.Sam ga lahk takoj prebereš,vedno piše iste zmazke,pa za samooklicanega dohtarja navija.Sedaj pa mu dajemo:milo za žajfo !
JackSparrovwvw
19. 05. 2019 12.55
+0
Ti ga vsaki dan. Saj pa si obseden z moškimi...hehehe
AS1983
18. 05. 2019 20.02
+1
glede nato, da sem Rossija že prehitro odpisal, zna jutri zmešati štrene povsem pri vrhu, sploh če bo mokra steza, samo če bo pa menjava motorja sredi dirke je pa v prednosti Marquez proti Rossiju, pri Marquezu pa so itak pogosti padci na treningih in tudi kvalifikacijah, na dirki pa večinoma izvleče maksimum iz dane situacije, skratka jutri upam, da bo dežna dirka
profesor m
18. 05. 2019 20.15
+10
a drugih ni na dirkalscu,....res hecno gledanje razporeda kvalifikacij
Profesormarck
18. 05. 2019 20.23
+3
5,6. mesto je itaq njegova stalnica...kot vedno.Razen če si ti kaj drugo gledal.
najvsivedo
18. 05. 2019 19.53
-9
In jutri bo najstarejši ,in najpočasnejši zopet ogrožal omladince ...Tudi Markec pride na vrsto ...PA NAJ ŠE VELIKO TRENIRA POBIRANJE NA OVINKU SAJ JE OD VSEH V KARAVANI NAJBOLJ NESTABILEN V ZAVOJIH.
Profesormarck
18. 05. 2019 20.09
+1
Na najboljšem motorju se vse da,tud star je lahk hiter..sam stopnič itaq neu vidu.he,he,he,hi,hi,hi,ho,ho,ho
Profesormarck
18. 05. 2019 20.11
+0
samookicanega bo še vinko,ki bo startu na repu prehitu...kot vedno.
DEEP
18. 05. 2019 21.30
-2
In če bo na tleh sigurno ne bomo pljuvali po njem!!M.M☮
Janša je naš
18. 05. 2019 19.30
+6
So mu namontirali pomožna kolesa?
DEEP
19. 05. 2019 10.03
+1
matu-po dirki se boš spet jokal!!?🏁M.1
LightningBolt
18. 05. 2019 18.07
+13
Vreme vpliva na dirke, na komentarje pa ne. Karlos, badcat, sacivana ipd strelajo nebuloze pri vsakih pogojih.
nightifly
18. 05. 2019 17.26
+3
sacivana 18.05.2019, 15:12:44 +1 Glede na to da nima jajc,tudi lulek ne more biti prav velik,tako da ne bo sike,drekeci ./////////////////////////je to novi nivo markecovih navijacev ? Pa naj bo tako ,nic me ne moti . Edini ne vem ali naj v vrstni red dam ´´badcata ´´ na prvo mesto ali vzporedno s stem ´´sacivana ´´.Skratka , vec pisejo o lulekih ,Ucciotih in podobno kot o MotoGP -ju ,kar pa je cisto jasno , ker o tem sportu nimajo enega cistega pojma ,pa z zaljenjem drugih dvigujejo svoj nikakrsen ego . Boge zenske , ce imajo take moske . Ce imajo .
.jezdimir
18. 05. 2019 17.36
-13
Vsi vemo zakaj so Markecovi pristaši tukaj, sacivana je sigurno sodelavec od Milančana...hehehe
bonkintos
18. 05. 2019 17.39
-4
bonkintos
18. 05. 2019 17.40
-7
profesor m
18. 05. 2019 20.17
+4
najvec tega sranja zliva tvoj fan jezdic in bager...sorry resnica boli
Profesormarck
18. 05. 2019 20.19
+5
Diebaumaister
18. 05. 2019 20.56
+4
.jezdimir
19. 05. 2019 08.35
+5
Učitelj važno da ti je toplo ob mešalcu...hehehe
DEEP
18. 05. 2019 17.23
-1
1.🎻🕪😄🤗M.M.
DEEP
18. 05. 2019 20.49
+1
Enostavno navijam za M.M.in nikoli nism omenil tega drugega ker me sploh n......a!!
DEEP
18. 05. 2019 20.51
-1
bonkintos
18. 05. 2019 17.21
-8
Vsi Antirossiči ....MARKEC V KVALIFIKACIJAH 1.40.952..9X.DR.ROSSI NAJHITREJŠI V POČASNEJŠI SKUPINI 1.37.667... ROSSI JE DANES TO PROGO PREVOZIL SKORAJ ZA TRI SEKUNDE HITREJE OD MARKECA..... BRAVO STARINA.
nightifly
18. 05. 2019 17.27
-11
Otancici
18. 05. 2019 18.02
+12
Bonki-zelvica tebi res niso jasna pravila.....Torej po tvoje, ce je v prvem ranu kvalifikacij steza suha in kasneja mokra steje hitrejsi cas prvega rana al kako? Kasne buce se izmisljujete rosifani, ste ze pateticni na deseto potenco. In pol strokovnjak, ki je alfa in omega tega foruma s plusi spodaj in pol se cudite niskost tega foruma.....mah
rr3
18. 05. 2019 19.56
+7
BONK - TOČNO TO. Yamaha je daleč najboljši in najhitrejši motor, kar samo pove kakšni zmazki jih vozijo, da niso sposobni nanizat niti ene konkretne zmage brez da jih 10 odstopi.
profesor m
18. 05. 2019 20.12
+9
------- primerjava suhe steze z mokro...res bedasto
FjallRaven
18. 05. 2019 21.08
+6
maltezan.....ce bi gledal kaj se je dejansko dogajalo na progi in ne samo pogledu case....neb pisu tksne kozlarij....cas tarumenega je bil dosezen na slick gumi v casu ko ni blo dezja....
poper00
19. 05. 2019 09.09
+0
Naj mi nekdo napiše kdo je svetovni prvak ,ker vse drugo je brezvezno blebetanje.
smajser1
18. 05. 2019 17.18
+21
MM JE VIRTUOZ... NIMAS KAJ!
Boris Kavčič
18. 05. 2019 16.22
+32
za oba komentarja današnjih kvalifikacij je vozil samo Rossi..
Otancici
18. 05. 2019 16.49
+13
Profesormarck
18. 05. 2019 20.20
+14
če ga fejst hvalita,dobita po vsaki dirki natikaće 46.
Boris Kavčič
18. 05. 2019 21.15
+0
profesor m
18. 05. 2019 16.21
+17
dez seveda pokvari prave uzitke .... ampak zagotovo pa je nekaj,...mm dokazuje svoje kvalitete v vseh razmerah,...skoda ker so se mladi malo zgubil danes
badcat
18. 05. 2019 16.04
+2
Po zbranih podatkih je laznivi mehak flajer .......zeeelloooo dejaven z pisanjem mailov moderatorju......😢😢😂😂😂
JackSparrovwvw
18. 05. 2019 16.02
+5
Na dlani je , da Marc Marquez izstopa zaradi svojih briljantnih vozniških sposobnosti, kar en Rossi nikdar ni, kljub 109-im zmagam.
WestCoast
18. 05. 2019 16.58
-9
Ne bubaj neumnosti dej. Se ti pajac sploh zavedas kaj pomeni bit 9 kratni svetovni prvak v razlicnih kategorijah?? 125..250..500 in moto gp!!! Sploh pa je blesavo primerjat 40 letnika z mulcem od 20+ let! Ko bo iho de puta dosegel pol toliko slave in dobrodoslosti kot Rossi...gre lahko kušnit rit doktorju
žutaresnica
18. 05. 2019 17.03
-4
Pošteno Danilo, pošteno si jih napel Korlu, dojel pa itak ne bo!
smajser1
18. 05. 2019 17.21
+8
.. danilo se vidi, da si se ena ovca vec... ta mulc bo pri 30, mogoce kako leto vec imel vec naslovov kot tvoj idol!!! Ne gre oporekati kvaliteti in uspehom Rosija! a sedaj oz ze dolga leta je era VIRTUOZA MM! Ce se ne mores sprijaznit s tem, si lac se en ubozcek vec..
.jezdimir
18. 05. 2019 17.40
-12
Šmajser1 spet neki na pamet šlogaš, kaj pa če Markeca pri 30 noben več ne bo poznal, razen vas nekaj ki vemo zakaj ste zanjga pokvarjenci...hehehe
maxspeed
18. 05. 2019 17.52
+3
zakaj pa mora človek v dirkanju dosečti slavo?????
smajser1
18. 05. 2019 18.23
+6
jezdic pa kaj je s tabo... ko vidis, da imam prav, prides ven z vsem drugim.. poznal??? halooo ko bo MM imel vec naslovov in rusil rekorde... oooo se kako ga bojo poznali, se ti ne zdi? Sicer je pa tako stevilka 1 ze vrsto let.... kaj tebi tu ni jasno? Je kaj narobe s tabo?
.jezdimir
18. 05. 2019 19.53
+0
Zantaja
18. 05. 2019 21.42
+3
med 14 let razlike in se v polni dejavnosti je pa res tezko primerjat.ko se bodo pa upokojili bo pa stvar lahko povsem drugacna.
trdokuhanojajce
18. 05. 2019 15.54
+17
te honde res letijo. S hondo je res lažje. Same honde med prvimi petimi. 🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡
maxspeed
18. 05. 2019 16.05
+11
Seveda letijo, saj tako trdi kar nekaj vrhunskih, superiornih, vele(ne)umnih poznavalcev na tem forumu, kot npr. nek pezdimir, nočni, janeznekavaluta in še kdo bi se našel. Torej ne more bit drugač🤢🤮
JackSparrovwvw
18. 05. 2019 16.12
+4
Je pa rešitev zelo lahka. Dajte mi za deset minut adminova pooblastila, garantiram, da zgoraj našteti več v naslednjih 50ih letih ne bodo mogli objaviti nobenega zmazka več.
Diebaumaister
18. 05. 2019 16.56
-2
korl tebe bi morali zredirati kot dinozavre, hahaah
žutaresnica
18. 05. 2019 16.57
+0
Korl ves problem pri vas tamehkih je samo boleča resnica, za admina pa itak nimaš izobrazbe, boš mogu vsaj osnovno šolo končat.