MotoGP

Ples Ducatijev v Brnu: Dovizioso v razburljivem troboju do druge zmage v sezoni

Brno, 05. 08. 2018 14.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 7 min

Dirkači razreda motoGP so po poletnem premoru takoj pokazali, da so močno pogrešali dirkanje. V Brnu so bili navijači priča izjemno zanimivi in razburljivi dirki, ki je na koncu pripadla Andrei Doviziosu, ki je slavil drugič v sezoni. Drugo mesto je osvojil Jorge Lorenzo, tretje pa Marc Marquez, ki je s tem še za tri dodatne točke povečal prednost v svetovnem prvnestvu pred Valentinom Rossijem, ki je tokrat osvojil četrto mesto.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Dovizioso prepričljivo zmagal
    02:21
    Iz 24UR: Dovizioso prepričljivo zmagal
  • Vrhunci dirke razreda motoGP za VN Češke
    06:46
    Vrhunci dirke razreda motoGP za VN Češke

Enaindvajset krogov dolgo dirko je najbolje začel Valentino Rossi, saj mu je uspel izjemen start in je takoj prevzel vodstvo v prvi zavoj. A hitro ga je prehitel Andrea Dovizioso, ki je začel s prvega startnega mesta. Tretje mesto je v uvodnem krogu držal Marc Marquez, četrto pa Jorge Lorenzo. V prvem krogu so dirko končali Maverick Vinales, Stefan Bradl in Bradley Smith, ki so se zapletli v padec. To je bila sploh prva točkovna ničla Vinales v letošnji sezoni, ki je pred dirko držal tretje mesto v svetovnem prvenstvu. V drugem krogu je Marquez zdrsnil na četrto mesto, potem ko ga je prehitel Lorenzo, za vodstvo pa sta se še vedno borila Rossi in Dovizioso. Za Marquezom so se nato razvrstili Cal Crutchlow, Danilo Petrucci in Johann Zarco.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Osemnajst krogov pred koncem dirke sta si vodilna dirkača že privozila nekaj dolžin prednosti pred najbližjim zasledovalcem Lorenzom in še nekaj več pred Marquezom, ki je bil sicer glede na pokazano v petek in soboto, prvi favorit za zmago v Brnu. V petem krogu se je Marquez znova prebil ne tretje mesto, potem ko je s krasnim prehitevanjem v šestem zavoju prehitel rojaka na Ducatiju. Vodilna skupina je bila še naprej velika, saj je imelo prvih deset dirkačev skoraj identičen ritem. Po sedmih odpeljanih krogih je bilo takoj razvidno, da vsi dirkači v vodilni skupini varčujejo s pnevmatikami in da nihče ni želel odpeljati na polno takoj na začetku, saj bi s tem tvegal prehitro obrabo gum, ki pa je bila seveda zelo dolga in zaradi visokih temperatur, tudi zelo naporna tako za dirkače kot material. 

Peteroboj za vodstvo
V osmem krogu pa je imel Rossi dovolj Dovijevega vodstva in se odločil, da gre naprej. Na njegovem najljubšem delu steze (stadionski del, op.p.), je smuknil mimo rojaka in si takoj privozil nekaj metrov prednosti, a odpeljati se ni uspel. V desetem krogu je imel Rossi že občutnejšo prednost pred zasledovalci, medtem ko je v ozadju Marquez kot nadležna osa napadal Doviziosa, a prehiteti ga ni uspel. V istem krogu je Crutchlow prehitel Lorenza in zavzel četrto mesto na dirki za VN Češke v Brnu. V naslednjem krogu je vodstvo znova prevzel Doviziosa, mimo Rossija pa je švignil še Marquez, vse bližje devetkratnemu svetovnemu prvaku pa je bil tudi Crutchlow. In tik pred koncem dvanajstega kroga je Britancu uspelo prehiteti dirkaškega doktorja in tako je zmagovalec VN Argentine prevzel tretje mesto, a nič še ni bilo odločnega, saj so bili blizu tudi Lorenzo, Petrucci in Zarco. V bitki za stopničke pa je vse bolj izgubljal Rossi, potem ko ga je osem krogov pred koncem prehitel še Lorenzo in Italijan je po zgodnjem vodstvu padel na peto mesto. Je pa res, da je bil Rossi edini v vodilni skupini, ki spredaj ni imel nameščene trše pnevmatike. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dvojna zmaga Ducatija
Sedem krogov pred koncem je še vedno vodil Dovizioso, drugi je bil Marquez, tretji Crutchlow, četrti Lorenzo, nekoliko pa sta zaostajala Rossi in Petrucci, ki pa še vseeno nista obupala nad stopničkami na deseti dirki sezone. V šestnajstem krogu je Lorenzo našel nekaj hitrosti in švignil mimo Crutchlowa v boju za tretje mesto. V vodstvu je bil še vedno Dovizioso, Marquez pa mu je mirno sledil ves čas, sploh ni poskušal s kakšnimi napadi. Tri kroge pred koncem si je vodilna trojica privozila nekaj metrov prednosti. Z izjemnim napadom je poskusil Lorenzo, ki je uspel prehiteti Marqueza in skoraj celo Doviziosa, a Italijan je uspel ostati v vodstvu. Marquez pa je le mirno v ozadju spremljal dvoboj Ducatijev. V predzadnjem krogu je Lorenzo znova napadel Doviziosa, a znova ni uspel zadržati vodstva, saj je Dovizioso izbiral zelo obrambne linije. Vse skupaj pa je še naprej mirno spremljal Marc Marquez.

Valentino Rossi je s četrtim mestom osvojil 13 točk, s katerimi je postal prvi dirkač, ki je v svetovnem prvenstvu presegel mejo 6000 osvojenih točk. V celotni karieri jih je tako osvojil 6007.

Takoj na začetku zadnjega kroga pa je aktualni svetovni prvak pripravil napad in skočil na drugo mesto, a ne za dolgo, saj je Lorenzo takoj odgovoril in prevzel nazaj drugo mesto. Prehitevanji med Špancema pa sta pomenili, da si je Dovi privozil nekaj ključnih metrov prednosti v boju za zmago. In Italijan je res z nekaj metri prednosti prvi prečkal ciljno črto in osvojil drugo zmago v sezoni. Nazadnje je slavil na uvodni dirki v Katarju. Drugo mesto je osvojil Jorge Lorenzo, ki je zdržal vse napade Marqueza, ki se je tokrat moral zadovoljiti s tretjim mestom. Četrto mesto je na koncu osvojil Valentino Rossi, ki je v zadnjem zavoju prehitel Cala Crutchlowa. 

"Kakšen konec tedna! Te zmage pa res nisem pričakoval. Najprej pole position, sedaj pa še zmaga. Res mi je uspelo odpeljati popolno dirko, saj smo imeli vsi težave z obrabo zadnje gume in zato je bilo potrebno voziti res s pravimi občutki. Jorge in Marc sta bila hitra, bila sta na meji tako kot jaz, a na koncu je moja taktika delovala. Zelo sem vesel za ekipo Ducatija, saj vem, koliko ur truda vložijo v to, da sem lahko danes na najvišji stopnički," je po zmagi zadovoljno povedal Dovizioso. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izjemna dirka v moto2 Oliveiri
Izjemno razburljivo dirko smo spremljali v razredu moto2, kjer se je za zmago vse do zadnjih krogov ves čas borilo pet, celo šest dirkačev. Na koncu je bil najsrečnejši Miguel Oliveira, ki je v bitki za zmago za 'las' prehitel Luco Marinija. Italijan je sicer drugič zapored osvojil stopničke v razredu moto2.  Za Portugalca je to druga zmaga v sezoni, potem ko je slavil že na dirki v Mugellu. Zmagovalni oder je dopolnil Francesco Bagnaia, ki pa je vseeno izgubil vodstvo v svetovnem prvenstvu. Novi vodilni je zmagovalec Miguel Oliveira, ki ima sedaj dve točki prednosti pred popularnim 'Peccom', ki dirka za moštvo Valentina Rossija. Ve četveroboju za zmago je sicer 'kratko' potegnil Lorenzo Baldassarri, ki je nekaj časa celo vodil, nato pa izrabil gume in dirko končal na nehvaležnem četrtem mestu. "Res težka dirka! Nisem pričakoval, da bo med dirko tako pihalo in res sem imel veliko težav, da sem ohranil stik s podlago na sprednjem delu motocikla. Vedel sem, da se bo o zmagi odločalo v zadnjem zavoju, saj sem pričakoval napad. Ves čas sem bil ujet v nekakšni italijanski pizzi, toda uspelo mi je zmagati in zelo sem vesel," je takoj po dirki povedal novi vodilni v točkovanju razreda moto2. "Danes je bila glavna težava to, da moj motocikel ni bil dovolj hiter na ravninah, bil sem pa najmočnejši na zaviranju. Danes ni bil cilj tretje meso in izguba vodstva v prvenstvu in zato bomo morali še bolj zavzeto delati na naslednjih dirkah, da se nam te napake ne ponovijo," pa je povedal Bagnaia, ki kljub uvrstitvi na zmagovalni oder, ni bil zadovoljen. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.


Krstna zmaga za Di Giannantonia
Dirkaško nedeljo so v Brnu, kot je to v navadi otvorili dirkači v najšibkejšem tekmovalnem razredu. Premierne zmage v svetovnem prvenstvu pa se je razveselil Fabio Di Giannantonio, ki je v zadnjem krogu prišel do zmage na VN Češke. Drugo mesto je osvojil Aaron Canet, tretje pa ljubljenec domačega občinstva Jakub Kornfeil, ki ni uspel spremeniti najboljšega startnega položaja v zmago. Vodstvo v točkovanju svetovnega prvenstva pa je s šestim mestom prevzel Marco Bezzecchi, ki ima sedaj tri točke prednosti pred Jorgejem Martinom, ki je moral zradi zloma zapestja izpustiti dirko za VN Češke. V moštvu pa pričakujejo, da se bo vrnil že prihodnji konec tedna, ko bo na sporedu dirka za VN Avstrije v Spielbergu. "Neverjetno, res neverjetno. Trudili smo se skozi celoten dirkaški konec tedna in vedeli smo, da sem lahko hiter. Med samo dirko sem vozil na meji, ali celo preko nje, saj so bili KTM-i izjemno hitri. Dejal sem si, ali bom pil penino, ali pa bom padel! Hvala, ekipi, ki je vsa ta leta verjela vame in se trudila za ta trenutek," je bil razumljivo vesel po prvi zmagi v razredu moto3 Di Giannantonio. "Seveda sem vesel! Vedel sem, da lahko končam na tretjem mestu, ampak sem imel veliko težav z dihanjem zaradi vročine. Dobra dirka je za nami, saj smo se s fanti res borili za vsako mesto in mislim, da sem si danes zaslužil te stopničke," pa je povedal Kornfeil, ki je kot rečeno osvojil tretjo mesto na domači veliki nagradi. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (119)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

maya3000
08. 08. 2018 08.55
-1
Sam da se Jezdimir gor vsede, so vse številke rdeče...
Deejjaann
07. 08. 2018 07.24
+7
No pa je dirka v brnu za nami super dirka v razredu moto2 in seveda tudi moto gp,škoda ker se Rossi ni mogel več boriti za stopničke presenetil me je Lorenzo in dobi najbolj sem pa bil presenečen nad Marquezom da ni poskušal bolj resno napasti dovija,se vidi da že računa malo za prvenstvo (kar ni presenetljivo) Naslednji vikend pa redbullring lahko spet pričakujemo podoben rasplet kot v Brnu s to razliko da bo tukaj maq po mojem bolj resno napadel za prvo mesto,ne gre mi pa v glavo pri Yamahi pripeljali neke novosti in so bili zelo slabi z izjemo Rossija,v Avstriji tudi mislim da se bodo yamahe teško prebile do stopničk razen če bo kateri od hitrejših dirkačev odstopil,pa lep dan še naprej želim vsem
krnekilojz
06. 08. 2018 13.33
-9
Tukaj se vedno prevladujejo polmozganski osebki, ki so začeli gledati motogp ko je mm limona zacela voziti. Realni navijaci uzivajte, tisti drugi pa pockrkte
Mohiito
06. 08. 2018 14.09
+13
In to je dokaz da je rosiju uspelo med svoje navijače pridobiti veliko možganskega plevela .
Mottodedi
06. 08. 2018 14.41
+3
krnekilojz; Težavno otroštvo, še kar močiš posteljo?
dugi159
06. 08. 2018 14.46
+4
krnekilojz
06. 08. 2018 15.02
-3
se vidi kakšen plevel se je našel v mojem zapisu. Smeti se same pokažejo
JackSparrovwvw
06. 08. 2018 15.42
+6
Krnek, očitno bi ti rad bil neki hardcore rossić tule. Vendar imaš to težavo, da nisi preveč brihten.
.jezdimir
06. 08. 2018 22.37
+1
Hahaha, a zdej bo Korl ocenjeval brihtnost, kdaj je še piščanc kuro učil se lahko sprašujemo...hehehe
Profesormarck
05. 08. 2018 20.58
+7
kaka lepa nedelja,Marc na stopničkah,še povečal je razliko pred rozekom,ponoč grem na morje...kaj češ lepšega...sam se do nedelje že vrnem,da bom žurana vun prašil.he,he,he
.jezdimir
05. 08. 2018 20.52
-13
Rossi pa kot vedno rešuje čast yamahe...hehehe
Profesormarck
05. 08. 2018 20.56
+14
ja ..odličen četri je..nakljub izboljšavam....
//////93
05. 08. 2018 21.09
+6
//////93
05. 08. 2018 21.09
+7
Profesormarck
05. 08. 2018 21.13
+7
ma ne..on me rad ma,sva včasih tud prjatla.Kaj bi brez mene,bi mu "dosadno" blo,ga pr življenju ohranjam.
//////93
05. 08. 2018 21.22
+6
jezdimir se ne zaveda da yamaha resuje rossija in ne obratno ampak kaj mu mores ko ima glavo samo za frizuro pa se to samo za ziletko hehe celavi
Achilleus
06. 08. 2018 07.10
+7
jezd....kaj bi lahko šele rekli za Kralja Marqueza. Rešuje čast Honde...s tem, da je na prvem mestu v prvenstvu, z največ zmagami. Končno me vsaj malo razumeš in dojemaš ta šport. Kdaj je motocikel najboljši pa si lahko videl na zadnji dirki. Takrat, ko sta oba tovarniška dirkača na stopničkah. Pogosto se dogaja Ducatiju in Yamahi. Hondi ne. Drži pa to, kar je Rossi izjavil 2014...da pri HRC dela razliko Kralj Marquez.
.jezdimir
07. 08. 2018 11.11
+2
Ahil čas je da spregledaš, Markec je res počasen z najhitrejšo Hondo. Horhe ga bo uniču naslednje leto to je dejstvo, sej si ja gledu dirko kaj mu je delal z drvam od Ducatija...hehehe
Profesormarck
05. 08. 2018 20.39
+5
Evo nam žurana,da ga mal vun sprašimo...he,he,he..se je včeraj duval,da je ta star čist pomlajen,dans pa kot čivava..vau,vau.....kak ga ni sram,da ga majhen pobč,po imenu Marc ,vedno prehiteva..
.jezdimir
05. 08. 2018 20.29
-25
Danes je tudi največjim zaslepljencem lahko jasno koko premočna je Honda, čeprav je hotel podli Markec prikazat da je Honda podhranjena, sam mu je Call pokvaril načrte, ko mu je s taleseno Hondo zadihal za ovratnik in ga prisilil da vsaj malo tvega...hehehe
Profesormarck
05. 08. 2018 20.35
+13
ej ga žuran,kva pa tvoj rozek,zakva pa je pustil,da ga "zopet" Marc prehiti ? Ko bo on Marca prehitu,bo vrba jabolka imela,tvoja napihljiva pa bo oživela.ha,ha,he,he,he,he
mojcd
05. 08. 2018 20.24
-11
Joj kaj dela Rossi s tretjekategorno Yamaho. 3 leta ze ne znajo naredit motorja japonci!
iga_biba
05. 08. 2018 20.21
+7
bravo Dovi. s kom se je bivši devetkratni svetovni prvak, ki že deveto leto čaka , boril za četrto mesto?
dugi159
05. 08. 2018 19.39
+12
Ducati danes odlicno , markez iztisnil maximum iz podhranjene honde , rossi pa zopet ziherasko z povsem konkurencno yamaho . Se poraja vprasanje a ne upa , ali je to njegova taktika . A ni bila zadosti velika sola leta 2015 , da se tako ne osvaja naslovov.
diebaumeister
05. 08. 2018 20.25
-15
Klošar spoči se, in zapelji se z težjim motorjem kot je sesauc al pa socialistični Tomos.
dugi159
05. 08. 2018 21.09
+9
Se vozim z njim vec let kot jih imas ti revse bogo
diebaumeister
06. 08. 2018 08.57
+1
dugi159
06. 08. 2018 09.55
+0
Ne ocenjuj drugih po sebi prvo zivljwnsko pravilo
diebaumeister
08. 08. 2018 10.27
+3
ja, ti se ga očitno ne držiš, ne vem zakaj potem lajnaš drugim.
Otancici
05. 08. 2018 19.24
+14
Prvi trije v 0.3 sekunde, Rossi in Cruc. tudi blizu. Zelo lepa in napeta dirka, odlicno Marki vsaka tocka steje. Zasledovalci na polno, saj drugega jim ne ostane in upajmo, da bo se zanimivo. Skoda Vinjalesa.
Razumnež
05. 08. 2018 18.53
-18
Lepo, da nam je Lorenzo pred tekmo v prispevku razložil, da Ducati ni konkurenčen motor... sploh za Brno. Bravo Lorenzo, spet si se pokazal v svoji pravi koži, ko samo stokaš.
//////93
05. 08. 2018 19.08
+7
Uporabnik960530
05. 08. 2018 19.54
+0
A ni Ducati lansko leto zmagal v Brnu???? seveda Dovi… Lorenzo je bil na 10. mestu z enakim strojem....
Profesormarck
05. 08. 2018 20.05
+15
razumneš ima prav,ducati je najhitrejši in najboljši na zaviranju,čeprav se je lorenzo jokal,da je slab.Na hondi,ne bo nikol tako uspešen,kot je bil na yamahi in ducatiju.Lansko leto je v Brnu zmagal Marc,pa ne zarad močnejšega motorja,ampak zaradi dobre taktike zamenjav gum....@pozitivec66 !
Uporabnik960530
05. 08. 2018 20.26
+5
Ja...res je...vse kar si napisal....res je....
resnicaosvobaja
05. 08. 2018 17.49
+16
Danes se je lepo prilagodil na 4. mesto in to je bilo dovolj za rumen dim
Uporabnik960530
05. 08. 2018 19.42
-11
Sem zadovoljen.... Tinček je bil četrti....kar je pa pomembno... Marko je bil tretji...imata še vedno boj....za prvaka...svaka čast....polovica sezone je šele mimo....tko da...Spielberg...nej se Ducatija izkažeta...noben ni v dvoboju za naslov SP...niti Dovi, niti Horhe…. ampak...zna bit da Ducati zmaga.... ne abarno je pa Dottore pokazal kaj lahko....na petkovem in sobotnem treningu...Vozim Yamaho, absolutno dajem vse karte na Dottora….fantastična oseba...zasluži si to zmago....res...tudi po duši preprost....kmet po domače povedano....res zasluži...je karizmatičen fuuul...navdušen sem nad njim....res...njemu pa res želim da se izpolni ta zmaga....ta deseta....res...to bi blo prekrasno...
Uporabnik960530
05. 08. 2018 19.47
-3
Npr...Da Marko v Spielbergu slučajno pade....kar je zelo, pa tudi malo verjetno....mater vam... da bo Dottore bil tretji....pa sicer še ne prevzame vodstva....ampak sta z Markom tam tam na točkah..... ej... Spielberg bo izredno dobra dirka....
JackSparrovwvw
05. 08. 2018 17.47
+29
nightifly 05.08.2018, 17:29:46.....Malce je razocaral st 93 ,ker je enostavno sel v defenzivno voznjo --- torej po tocke ,kar je razumljivo ,ceprav bi z motorjem ,ki ga je imel na razpolago lahko sel na 1.mesto ////////////////////..Saj to človek ne mora verjet, Muhi nikdar nič ne paše, kar naredi MM93. Če zmaga, je zaslužna "stratosferska Honda". Če pelje na ziher, kar je v dani situaciji prvenstva najpametnejša poteza, tudi ni v redu. Zakaj bi tvegal, če pa sta bila Ducatija danes enostavno hitrejša??? Takšno podlost do nekega športnika redko vidiš, iz Muhe veje takšno sovraštvo do MM, da je joj. No, če ga to osrečuje, pa naj bo. Ponavadi so ljudje s sovraštvom v srcu sami nesrečni, čeprav celemu svetu in predvsem sami sebi lažejo, da so ne vem kako happy. Hvalabogu, da takšnih trulih duš ni veliko, še oni buuuu-hači in žvižgači po koncu dirke poberejo svojo provizijo od #46 Fan Cluba in gredo svojo pot.
resnicaosvobaja
05. 08. 2018 18.48
+18
Ko je MM v defenzivni vožnji vas razočara, ko strastno dirka vam gre v nos
Uporabnik960530
05. 08. 2018 20.00
-13
Ja, tako ko si rekel....je zabluzil...v kritičnih momentih ne odreagira pravilno...žal....Tine pa ravno obratno.... to pa dajo izkušnje...sej se bo Marko naučil....s časom...
Uporabnik960530
05. 08. 2018 20.07
-13
Ne razumi narobe.... jest navijam za VR 46...absolutno....čeprav nima nekih hudih rezultatov....je trenutno drugi na lestvici.... in pokaže tam, na tistem mestu...prehiti...karkoli....kjer nihče ne pričakuje....glej...za moje pojme...je čarovnik....naredi...iluzijo....res je dober....ko boste VR gledali kot takega, boste videli....res je fenomenalen....tud Marqez...ampak Marko dobi modrost z leti....da VR sede na to Hondo k jo Marko fura....al pa zdej v Brnu Ducatija z novimi krilci....se mi zdi da bi kej naredu….
Uporabnik960530
05. 08. 2018 20.09
-3
Achilleus
05. 08. 2018 20.38
+6
Jack, sej poznaš Muho. Pred devetimi leti mu je poginila krava...sedaj pa čaka, da se podobno zgodi vsem sosedom. Ni problem, da nima več krave...problem je, ker jo sosed ima. To je vse. Muhač se zelo dobro zaveda, da bo Marc njegowga idola presegel že pred 30 letom...In za nameček bo zmagoval še po tej starosti. To Muho žre...to ga ubija...To v njem goji sovraštvo, ki mu ni konca. Potem imaš tu še jezdića...njegove nicke...prijatelje. Tem prav tako nič ne gre...ne v življenju, ne službi...najmanj pa pri športnih napovedih. Vprašaj jih zakaj goreče navijajo za idola...sej ne vedo!!!!!!!!!!!!!! . Muha...neki zavedni VR46 navijač, ki je z migracijo v Švico dosegel vrh vsega...Po njegovo jasno. Koliko je videl Švico, pa je druga stvar.
nightifly
05. 08. 2018 17.29
-28
svetice 05.08.2018, 16:00:45 -12 Mohiito........ Ti ne razumes, da Rossija najbolj cenijo zato, ker se zna vsem pogojem prilagoditi. Zamenjal je ze 3 sloge voznje v 23 letih in je se zmeraj med top3...... Vecina dirkacev le vcasih zablesti, ker jim pogoji ustrezajo in pol gredo v zgodovino....../////////////Tako je ,in se bi lahko nastevali . Zal je 46 za 2 sekundi za-osta l za Dovijem ,torej toliko mu manjka ,da bi se lahko enakopravno kosal z 04 . Malce je razocaral st 93 ,ker je enostavno sel v defenzivno voznjo --- torej po tocke ,kar je razumljivo ,ceprav bi z motorjem ,ki ga je imel na razpolago lahko sel na 1.mesto - no ,zdaj se mu priziga lucka z opozorilom ,da mora misliti prvo na Hondo in ne nase . Vesel sm za Dovija ,ki je tako lani kot letos pokazal popolno hladnokrvnost in osolal oba zadaj . Bravo Dovi . No ,Lovrenc se je poskusil odkupiti vsem po malo .Doviju , ki mu pripisuje lastno depresijo , Ducatiju , za vseh 25 mio € ,,,, nic od nica . Vale , gremo naprej .
Profesormarck
05. 08. 2018 17.37
+16
ej ga nočna coprnica iz namišljene svice..a si gledu "bolide"?....rozek se je v slabega vsedu,zgleda da je fičota našu.
Uporabnik960530
05. 08. 2018 19.52
-2
Se strinjam.... Dovi pa Horhe…. je trenutno.... mogoče se med vsemi najbolj trudi Cal Chrutclow….in je glede na pogoje daleč najbolj uspešen....Dober je....res.... k bosta Marko pa tine nehala, zna bit favorit..Chrutchlow je fenomenalen...
Profesormarck
05. 08. 2018 20.06
+2
cal sam peska,skoraj vsako dirko,iz njega ne bo nikol dober dirkač...
Uporabnik960530
05. 08. 2018 20.31
+1
Pusti mu čas...boš videl.... je en butast Anglež....si želi Man Islanda...in tukaj trenira....ti povem... bo šel na Man Island...
Profesormarck
05. 08. 2018 21.16
-4
pol bo tud tam končal,čeprav je tud men simpatičen,ma majhnega otroka in lepo ženo,naj raje pazi na sebe...
Profesormarck
05. 08. 2018 17.27
+12
Rozek si bo izbral novo ime,na ta zdni,sedaj bo pisalo:ALMOST...he,he,he..kak smešno,a ne da žuran iz veleja !
Uporabnik960530
05. 08. 2018 20.36
+2
Verjemi da ne bo.... malo poznam te Talijane….ne bo šel pred 10.naslovom v penzijo.....ja, je star, pa neokreten, malo že fosil....ampak je car....ikona...in verjamem vanj.... krasen je pri 39 ih....konkurenčen...na lestvici je trenutno podprvak....povej če ni res....
Profesormarck
05. 08. 2018 20.52
-1
Sam prvak je na pokalu za zmagovalce,nekih"podprvakov" tam ni,so sam na podelitvi,da lahk prvaku zaploskajo...kar se tiče konkurenčnosti,je res,kaj si napisal,leta tu nimajo veze,saj ne rabi tečt,sam gasa mora stiskat..pa zelo slab človk je,škodoželjnež,spletkar,lažnivc in nikol ne bo desetič prvak....je prehuda konkurenca-zanj.
Profesormarck
05. 08. 2018 16.53
+25
Ej ga ,kaka dirka,Marc zopet povečuje prednost,medtem,ko se izmenjujejo ostali,enkrat eden enkrat drugi zmaga,Marc pa pridno točke nabira.Keri vodi,keri že!..res,kje je pa žuran,a se kje z muho jočeta ali kva..sem rekel že včeraj,da bo dans poniknil,ko bo rozeka Marc prehitu !
Uporabnik960530
05. 08. 2018 20.12
-4
si pozabil da tud Tine nabira pridno....in jih.... sem vesel da je bil Marko tretji....čedalje manj je zaostanka....
Profesormarck
05. 08. 2018 20.53
-1
Profesormarck
05. 08. 2018 21.20
-1
maya3000
05. 08. 2018 16.19
+17
Kje pa je danes " jezdimir ", pogrešam ga...a je šel ob dveh v Brno??
Profesormarck
05. 08. 2018 17.07
+17
Profesormarck
05. 08. 2018 17.20
+10
saj vemo,paravimo mu social boj iz veleja,dela za pol minimalca od jutra do večera,pod sto in enim nickom ga najdeš...sam ne ve tega,da smo ga prebrali..pst.
maya3000
05. 08. 2018 16.12
+22
Ahahahaa, Rossija so kar za ŠPANCA napisali.... Bravo Marki, tudi Doviju čestitke
Uporabnik960530
05. 08. 2018 20.13
+2
motorist_mb
05. 08. 2018 16.09
+0
Bi blo zanimivo če bi Lorenzo ščitil hrbet Doviju do Konc sezone kaj bi ratalo od tega in samo tako je MM premagljiv!