MotoGP

Marquez razred zase v Alcanizu, na zmagovalnem odru še 'Dovi' in Miller

Alcaniz, 22. 09. 2019 08.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

Aktualni svetovni prvak Marc Marquez (Repsol Honda) je na dirki za VN Aragonije vnovič dokazal, da je razred zase. Najbližjega zasledovalca Andreo Doviziosa iz Ducatija je pustil za seboj za skoraj pet sekund, tretjeuvrščeni Jack Miller (Pramac Racing) pa je zaostal še za dodatno sekundo več. V osrednjem razredu Moto2 je slavil Brad Binder, medtem ko je bil v najšibkejšem razredu Moto3 najhitrejši Aron Canet.

Več videovsebin
  • Vrhunci dirke v kraljevem razredu MotoGP za VN Aragonije
    05:39
    Vrhunci dirke v kraljevem razredu MotoGP za VN Aragonije
  • Vrhunci dirke v razredu Moto3 za VN Aragonije
    03:27
    Vrhunci dirke v razredu Moto3 za VN Aragonije
  • Vrhunci dirke v razredu Moto2 za VN Aragonije
    09:20
    Vrhunci dirke v razredu Moto2 za VN Aragonije

Že od samega prihoda v Alcaniz, na prizorišče 14. dirke sezone za najboljše motocikliste v kraljevem razredu MotoGP, je bilo jasno, da je v vlogi izraziotega favorita aktualni svetovni prvak Marc Marquez (Repsol Honda Team), ki je bil skozi ves konec tedna zgodba zase.

Šestindvajsetletni Katalonec je najprej brez večjih težav opravil s sobotnimi kvalifikacijami, ko je s precejšnjo prednostjo za seboj pustil vso konkurenco, za piko na i pa se je s taisto konkurenco 'poigral' še na sami dirki, ko je šlo zares za boj za nove točke svetovnega prvenstva. Od starta pa do prečkanja ciljne črte je Marquez vozil v nekem svojem svetu, medtem ko so se ostali morali zadovoljiti z bojem za mesta od drugega navzdol. Precej zanimiv boj se je odvijal med Maverickom Vinalesom (Monster Energy Yamaha MotoGP), Fabiojem Quartararojem (Petronas Yamaha SRT) in Jackom Millerjem (Pramac Racing). Predvsem slednji je prijetno presenetil z vztrajno vožnjo skozi vseh 23 krogov, saj ni popuščal, in kot je ob koncu dirke, ki jo je zaključil na odličnem 3. mestu, priznal, da si je želel stopiti iz sence najboljših.

Najboljši trije v kraljevem razredu MotoGP na dirki za VN Aragonije - z leve proti desni: Andrea Dovizioso (Ducati Team), Marc Marquez (Repsol Honda Team) in Jack Miller (Pramac Racing).
Najboljši trije v kraljevem razredu MotoGP na dirki za VN Aragonije - z leve proti desni: Andrea Dovizioso (Ducati Team), Marc Marquez (Repsol Honda Team) in Jack Miller (Pramac Racing). FOTO: AP
"Na začetku sem še gojil nekakšno upanje, da bi se lahko vmešal celo v boj za zmago, a je bil Marquez znova razred zase. Tako sem se uspel prilagoditi v danih razmerah in se osredotočil na troboj za uvrstitev na zmagovalni oder. Uspešno smo kljubovali razmeram na stezi, predvsem pa obrabi zadnjih gum, kar mi je na koncu prineslo odlično 3. mesto," je bil Miller vesel tretjega mesta v Alcanizu.

Če je Avstralec vzdržal napade konkurentov, pa sta krajšo tokrat potegnila tako Vinales kot tudi novinec v letošnji sezoni razreda MotoGP Quartararo, ki sta v zaključku dirke popustila in v boju za stopničke mesto 'prepustila' agresivnemu Andrei Doviziosu (Ducati Team). Prekaljeni italijanski dirkač je unovčil dolgoletne bogate izkušnje in iz kroga v krog dvigoval ritem svoje vožnje vse do končnega 2. mesta. "Že pred prihodom v Aragonijo smo vedeli, da se ob optimalnih pogojih lahko vmešamo v boj za najvišja mesta. Škoda, da sem tokrat startal bolj iz ozadja, zato je bilo ob tako dominantnem Marquezu iluzorno pričakovati, da bi se lahko boril za kaj več kot za drugo ali tretje mesto. Zadovoljen sem z današnjim rezultatom in upam, da bom na dolgi zunajevropski turneji ponovil vožnjo iz Alcaniza," je po osvojenem drugem mestu dejal Dovizioso.

Marc Marquez pa je v šampionskem slogu ocenil dogajanje na dirkališču v Alcanizu: "Če sem želel zmagati, sem moral pritisniti od samega začetka. Konkurenca nikoli ne počiva in, če sem želel razmišljati o novih 25 točkah, sem moral ubrati podobno strategijo kot na predhodnih dirkah. Včasih sem vam bolj agresiven oziroma napadalen slog dirkanja obrestuje, spet drugič pač ne. V moštvu smo veseli vsake zmage in tudi tokrat ni nič drugače."  

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
V razredu Moto2 slavil Binder pred Marquezom in Marinijem
V osrednjem kakovostnem razredu Moto2 smo spremljali podoben razplet kot v preostalih dveh razredih. Tokrat je bil daleč spredaj Brad Binder (Red Bull KTM Ajo), ki je najbližjega zasledovalca, sicer člana moštva HDR Heidrun Speed Up Jorgeja Navarra, prehitel za slabih osem desetink sekunde. 

Na tretjem mestu je dirko za VN Aragonije končal trenutno vodilni v skupni razvrstitvi razreda Moto2 Alex Marquez (EG 0,0 Marc VDS), ki je s tem ohranil skupno vodstvo pet dirk pred koncem sezone. Pritiska pa očitno ni zdržal Augusto Fernandez (FLEXBOX HP 40), ki se trenutno nahaja na tretjem mestu v skupnem seštevku svetovnega prvenstva s 171 točkami, a se njegov zaostanek za vodilnim Marquezom (213) počasi, a vztrajno povečuje. Končno 22. mesto potrjuje, da je bil psihološko zelo slabo pripravljen na domačo dirko, ki bi mu ob povsem drugačnem razpletu lahko podaljšala upanje celo za skupno zmago po zadnji dirki v Valenciji.

"Z zmago v Alcanizu sem na najboljši mogoč način napovedal zunajevropsko turnejo, ki bo tako kot vsako sezono zelo nepredvidljiva. Dirke v Alcanizu smo se lotili na pravi način, ohranjali dober ritem skozi vseh 21 krogov in se zasluženo veselili zmage. Upam, da bom tudi na naslednji preizkušnji na Tajskem vsaj ponovil, če že ne izboljšal, predstavo iz Aragonije," je po svoji drugi zmagi v sezoni dejal Brad Binder.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Aron Canet v razredu Moto3 razred zase, Dalla Porta šele 11.
V najšibkejšem razredu Moto3 smo spremljali dokaj nezanimivo dirko za VN Aragonije, saj je trenutno drugouvrščeni v skupnem seštevku svetovnega prvenstva Aron Canet (Sterilgarda Max Racing Team) že od starta zagospodaril na dirkališču v Alcanizu, kjer največjim konkurentom, vključno z vodilnim v skupnem seštevku Lorenzom Dalla Porto (Leopard Racing), ni dopustil niti najmanjše možnosti v boju za zmago.

"To je bila s strateškega vidika zelo zahtevna dirka, saj sem za želeno zmago porabil ogromno energije. Domači navijači so bili dodaten motiv zame, da iz sebe iztisnem še tisti kanček več moči za končno slavje. Obenem pa sem se zavedal, da bodo tudi konkurenti storili vse, da se vmešajo v boj za zmago," je bil Aron Canet zelo vesel svoje tretje zmage v sezoni.

Za moštvo Leopard Racing je današnja slabša vožnja in posledično skromno 11. mesto njihovega prvega zvezdnika nekoliko skrb vzbujajoča, saj se sezona preveša v zaključni del, ki prinaša štiri dirke zapovrstjo izven Evrope, kjer bodo predvsem vremenske razmere krojile končni vrstni red. Z drugim mestom je prijetno presenetil Japonec Ai Ogura iz moštva Honda Team Asia, ki je sicer na drugem mestu za zmagovalcem Canetom zaostal za skoraj pet sekund, a je denimo za seboj pustil trenutno tretjeuvrščenega v skupnem seštevku Tonyja Arbolina (VNE Snipers), ki je dirko končal na skromnem desetem mestu in z gromozanskim zaostankom skoraj devetih sekund. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Zmagovalni oder je s tretjim mestom tokrat zaokrožil Dennis Foggia (Sky Racing Team VR46). "Zelo sem vesel, da sem prišel do zmagovalnega odra. Dirko sem začel z 11. startnega položaja, a sem iz kroga v krog dvigoval raven svoje vožnje in se na koncu uspel vmešati med najboljše. Za mano je zelo dobra dirka in upam, da bom zaključek sezone dočakal v še boljši formi," je po osvojenem tretjem mestu v Alcanizu dejal Foggia, drugouvrščeni, že omenjeni Ogura pa je v svoji debitantski sezoni v razredu Moto3 prišel do svojih sploh prvih stopničk. "Dirka je bila kar zahtevna, saj je imel Canet svoj ritem, ki mu je bilo nemogoče slediti. Vesel pa sem, da sem se uspel obdržati v veliki skupini, ki se je do konca borila za najvišja mesta. Glede na to, da je to moja prva sezona v razredu Moto3, sem s končnim izidom zelo zadovoljen."  

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

13.46

Zmagoslavje Marqueza in Honde

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
13.41

Marquez razred zase

Marc Marquez je znova dokazal, da je razred zase, saj je dirko za VN Aragonije v Alcanizu dobil s prepričljivo prednostjo skoraj petih sekund pred drugouvrščenim Andreo Doviziosom. Na tretjem mestu pa je končal Avstralec Jack Miller (+5.430).

13.40

'Dovi' ga je ujel ...

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
13.35

Dovizioso pred Vinalesa

Dovizioso je tri kroge pred koncem prehitel Vinalesa na drugem mestu, a do prečkanja ciljne črte se obeta ogorčen dvoboj.

13.34

'Dovijev' boj za drugo mesto

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (170)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Malo_sutra
22. 09. 2019 21.35
+1
A pije kdo sok od aragonije?
catgod
22. 09. 2019 21.07
+10
A laznivi flajer se kr steje rumene cepice?? ....rosek pa spet ne razume slabega tempa svoje yamahe....mrbit se je pa zmotu pa je sedu na abrahamovem duceju😂😂😂
Mottodedi
22. 09. 2019 20.49
+9
Iz režije so ravnokar sporočili, da se muha in jezdi danes in jutri ne bosta pojavljala na tam postu. Vzrok je dijareja......rumena 😭
radar
22. 09. 2019 20.21
+12
Čestitke prvim trem. Sploh sem bil pozitivno presenečen nad Ducatijema. Nisem pa bil razočaran nad Petucijem, ki je spet dokazal, da si ne zasluži tovarniškega motorja (on se trudi, dokler ne podpiše pogodbe za naslednjo sezono). Žal so pri Ducatiju ponovili lansko napako, ko so se prehitro odločili za Petruxa (lani so se na ta način izgubili Lorenza - izvrstnega razvijalca motorja), za naslednjo sezono pa so spet ustrelili v koleno, ko niso zaupali tovarniškega motorja Milerju. Škoda.
catgod
22. 09. 2019 19.28
+26
Kje je pa lestvica?? Zdej k oni 🌈ni vec med top3......ste jo pa ukinal
Profesormarck
22. 09. 2019 19.27
+17
Ej ga,Profesor,če bi hotu,bi jih prehitu za krog.....
Spark
22. 09. 2019 19.19
-9
Zaradi mene lahko po 15 ih letih ukinete,saj ni več kaj gledat.Markeza,ko pele pol ure pred ostalimi in waaaau.Brez veze.
Profesormarck
22. 09. 2019 19.26
+17
saj je še vedno zanimivo,borba za drugo in tretje mesto.No,ti sam na fuzbalu ostan,bo boljše za tebe...in za nas.
orcus
22. 09. 2019 17.16
-36
Jaz sem mislil da bo danes fse oranzno! Nitp njegova domaca dirka??
JackSSparowww
22. 09. 2019 17.58
+42
Saj je blo. Samo ti imaš diarejo in vidiš bolj rumeno fse.
BenBostrom
22. 09. 2019 18.00
+40
je bilo vse rdeče z 93 številko....mimogrede imaš barvne težave očitno
NWO 2014
22. 09. 2019 20.16
+10
Ardus
22. 09. 2019 17.15
-46
vprašanje za use tu....koliko zmag in koliko naslovov bi imel Valentino, če bi ves cajt od začetka do sedaj dirkal s hondo ?
46Rossi
22. 09. 2019 17.31
+49
Vejerntno bi bilo isto. Sem fan Rossija, vendar mislim da je njegovo minilo
catgod
22. 09. 2019 18.08
+35
Lahko vprasanje .......ce se pristejemo mocnejso konkurenco ...bi imel natanko .....nic
ING2
22. 09. 2019 18.18
+24
Nič več v kolikor je (bi bil) MM del karavane MotoGP, pa bi lahko Rossi vozil NLP.
popstarr
22. 09. 2019 18.33
-21
Z njegovim talentom takrat verjetno najmanj 15, 10 bi jih že imel, če ne bi šel z Yamahe na Ducatija.
RudiFeler
22. 09. 2019 20.17
+7
NWO 2014
22. 09. 2019 20.18
+5
catgod
22. 09. 2019 16.33
+25
tarumen se kr misli, da se po tavuli vozi in maha narodu
detect
22. 09. 2019 16.19
+42
rosija še omenili niso.
popstarr
22. 09. 2019 16.18
+25
Če ne bi bilo MM-ja in Honde, bi danes gledali dvojno slavje Ducatija.
catgod
22. 09. 2019 15.49
+33
rosi v svoji starostni skupini krepko vodi.....in je na dobri poti da osvoji tako pricakovan naslov 😂😂😂😂
Ljubljancanka
22. 09. 2019 15.29
+69
Sem duša VR in fenica Ducatija, ampak čestitke MM, ni kaj, povsem gladko od a do ž.
nastjamarko
22. 09. 2019 15.02
+80
Vedno sem bil navijac rossija vendar je jasno da to ni vec niti senca tistega brutalnega rossija izpred 10 let. Leta zal delajo svoje. Rossi zakljuci po koncu sezone legenda si ze zdaj.
Drumbass
22. 09. 2019 17.17
+43
tako je....vsaj en rosijev fen ki se je sprijaznil z resnico...kapo dol..
DEEP
22. 09. 2019 15.02
+42
M.M.😎👌💎!!
+33
ma?erugl
22. 09. 2019 14.58
+30
Marquez spet pokazal da ni iz tega planeta... bravooo!!!! Ostali pa se bo treba zgancke papat;)
Varandero1
22. 09. 2019 15.10
-35
ma?erugl
22. 09. 2019 15.34
+22
NeukrotljiviNoj
22. 09. 2019 14.57
+39
Noro! Med tem ko je Marquez stopil na stopničke je rosi #46,7 hitel skozi štartno ciljno ravnino, da ne zamudi podelitev nagrad za najhitrejše. Rossi hvala lepa za vse. Tvoj čas je prišel da se podaš v penzijo, tvoji modri navijači so obupani in agresivni
krnekilojz
22. 09. 2019 15.04
-61
Noj drži se svoje barabe, Rossija niti ne omenji paglavc ničvreden!
Varandero1
22. 09. 2019 15.12
-36
Ti paglavci kolesa ne znajo voziti. In to spoh niso navijači. Puhoglavci
poper00
22. 09. 2019 16.56
+27
krnekilojz kdo pa si ti ,da boš nekomu prepovedoval kaj lahko kdo omenja.Razen pomanjkanja inteligenci nisi ravno drugega nič pokazal.
NeukrotljiviNoj
22. 09. 2019 20.27
+4
Krnekilojz oh ja kdo bi te razumel. Mamicutipajtlam pravi si Ljubljančan vidi se ti od daleč.
Feraltribune
22. 09. 2019 14.50
-80
Motogp je izgubil vsaj 40 odstotkov gledalcev v Sloveniji, odkar Rossi ni več konkurenčen za zmage. Sezona 2015 je bila za 40 odstotkov bolj gledana kot sezona 2019. Ko bo Rossi nehal bo vsaj v Sloveniji (in Italiji) konec zanimanja za Morogp. Stavim, da bo Proplus (akanal, poptv) prenehala prenašati dirke, tako da bo tista peščica mlajših gledalcev, ki jih zanima Marquez, dirke morala spremljati na tujih kanalih..
NisteResni
22. 09. 2019 14.54
+56
Haha a zato k ne gledamo vec na akanalu odkar prenasajo reklame z odseki dirke.... mojster mlajse generacije znajo uporabljat racunalnik pa gledajo preko streamov, sam to se ne pomen da bote mel stari prdci zadoscenje..... Šov se nadaljuje z Rossijem ali brez....
catgod
22. 09. 2019 14.57
+36
Celjan74
22. 09. 2019 14.58
+61
Seveda je manjša gledanost če pa je reklam več kokr rossija na ekranu😁
palcek1
22. 09. 2019 15.31
+23
Da ne omenjam kako slabo kvaliteto slike ima kanal A 🤗
moto-gp
22. 09. 2019 15.32
+28
To pomeni, da se ne zmorejo soočiti z realnostjo in niso pripravljeni osredotočiti na prihodnost. To velja za vse, ne le za moto GP. Vsak hrast enkrat dokončno odvrže list, kar se ne pomeni, da nikoli več ne požene nov...
Feraltribune
22. 09. 2019 15.45
-48
Gledanost pada po celem svetu, ne le v Sloveniji. Marquez pač ni oseba, ki bi privabljala množice. Za resnega idola je recimo prenizke rasti. S svojimi 160 cm pač ni prototip karizmatičnega mačo moškega za katerimi bi norele punce, katerega bi si mame želele za zeta ali katerim bi se identificirali mladeniči po svetu. Karizmatićni so bili Senna, Rossi, Hunt, Barry Sheene. Vse sami visoki, plečati moški, pravi dedci. Marquez pa je nizek španski otrok, ki resda odlično pelje motor, a to ni dovolj za privabljanje milijonskih množic. Isti problem ima F1. Hammilton je recimo izrezani Marquez. Vozi odlično a nima karizme, je prenizke rasti, preveč otročji, nezrel
catgod
22. 09. 2019 15.46
+12
@moto-gp ... ima pa pesniski navdih....kr solze oci imam ...tk lepi tole zveni😂😂😂😂
iga_biba
22. 09. 2019 15.55
+1
catgod
22. 09. 2019 15.55
+31
Ocitno te privlacijo visoki moski...k imajo karizmo😂😂😂.....
Drumbass
22. 09. 2019 17.24
+20
moto gp bo tud brez rosija..pa nekoč tud brez marqueza,rinsa..dovija...in praw vseeno mi je če pop...kanal a ne bodo več omenili gpja...se da sprrmljat dost bl na nivoju...
morgimalo
22. 09. 2019 17.43
+17
Sedaj se mi je končno posvetilo zakaj je Stoner nehal. Poročil se je in ni bil več zaželen za zeta, pa še punce se niso upale noret za njim. Kaj zamujam? Jaz sem vedno bil prepričan, da je pomembna vožnja na limitu, dih jemajoča hitrost, drzna prehitevanja .....
JackSSparowww
22. 09. 2019 17.52
+23
Hahaha, od kdaj pa je Rossi mačo in plečat? S svojim "pojoča travica look" je bil kvečjemu suhljat norček, ki ga žilavi Marquez prelomi na polovico.
Otancici
22. 09. 2019 18.14
+14
Feraltribune, sem ze pomislil, da bolj puhlega komentarja se tukaj ne da vac prebrat in, da smo ze prisli do dna, a glej ga zlomka, presenecenje. Cloveska puhlost, da ne napisem kaj hujsega, ne pozna meja. Kompliment, kar tako naprej....
catgod
22. 09. 2019 18.28
+12
NWO 2014
22. 09. 2019 20.22
+4
večji pajac kot si več folka privabiš :)