MotoGP

Božji veter v motoGP: Marquez za oceno 10 tudi v Motegiju

Motegi, 20. 10. 2019 00.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Marc Marquez je dobil tudi drugo dirko azijske turneje v japonskem Motegiju in kljub že potrjenem naslovu prvaka še povečal prednost v skupnem seštevku. Za Kataloncem sta se zvrstila Francoz Fabio Quartararo in Italijan Andrea Dovizioso. Marquez je z zmago tudi zagotovil konstruktorski naslov Hondi.

Več videovsebin
  • Vrhunci dirke razreda motoGP za VN Japonske
    08:03
    Vrhunci dirke razreda motoGP za VN Japonske
  • Vrhunci dirke razreda moto2 za VN Japonske
    06:32
    Vrhunci dirke razreda moto2 za VN Japonske
  • Vrhunci dirke razreda moto3 za VN Japonske
    10:41
    Vrhunci dirke razreda moto3 za VN Japonske
  • Vrhunci ogrevanja motoGP pred dirko za VN Japonske
    07:08
    Vrhunci ogrevanja motoGP pred dirko za VN Japonske
Sezona motociklističnega SP, do konca so še tri dirke, se bo nadaljevala že naslednji teden v avstralskem Phillip Islandu. Tudi s prenosi na Kanalu A in VOYO.

Marc Marquez (Repsol Honda) je v Motegiju slavil desetič v tekoči sezoni in četrtič zaporedoma, potem ko je na najvišjo stopničko stopil že v Misanu Adriaticu, Alcanizu in Buriramu. Zmaga na Japonskem je pred navijači Honde seveda vedno nekaj posebnega, čeprav je tokrat Marquez za razliko od zadnjih nekaj let na "domačo" dirko prišel z že potrjenim naslovom prvaka, sedmega je lani proslavljal ravno na dirkališču Twin Ring.

Njegova zmaga je bila pod vprašajem praktično le nekaj ovinkov. Katalonec se je najbolje pognal s starta, a ga je še pred koncem prvega kroga uspel prehiteti v zadnjem času edini pravi izzivalec Francoz Fabio Quartararo (Petronas Yamaha SRT). Marquez ga je po vsega nekaj sekundah v ozadju suvereno prehitel in do konca zanesljivo držal sekundo in več prednosti. Veliko bolj zanimivo je bilo v ozadju v boju za tretje, četrto in peto mesto, saj je tudi Quartararo ušel tekmecem in na koncu za Marquezom zaostal za 0,870 sekunde.

Največ sreče in znanja je pokazal Andrea Dovizioso (Ducati), ki je po tem, ko je za seboj uspešno zadržal Mavericka Vinalesa (Monster Energy Yamaha), začel loviti tudi Quartararoja in Marqueza, a mu je zmanjkalo časa (+1,325). Jack Miller (Pramac Racing) zaradi izrabljenih gum ni zdržal in začel hitro padati po lestvici navzdol, Quartararo pa je tako vendarle ostal na drugem mestu, s čimer si je dokončno priboril lovoriko za novinca leta 2019. Novo razočaranje pa je doživel legendarni Valentino Rossi (Monster Energy Yamaha), ki je po tem, ko je vozil na desetem mestu, padel v zaključku dirke. Četrti je bil na koncu Vinales (+2,608), peti Cal Crutchlow (LCR Honda CASTROL/+9.140), šesti pa po drugem mestu iz kvalifikacij Franco Morbidelli (Petronas Yamaha SRT/+9,187).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Igral se je s stikalom in ostal brez goriva
"Ni bilo lahko, ni bilo lahko ... Od začetka sem pritiskal, saj je bila strategija jasna," je v prvi izjavi po dirki razkril Marquez, ki je do garaž pripeljal tudi s pomočjo tekmecev, saj mu je zmanjkalo goriva. "Tokrat sem poskušal od začetka narediti razliko, saj sem se na ogrevanju počutil zelo močnega. Nato pa ja: bil sem zelo močen, toda pošteno povedano sem se začel precej igrati s stikalom in vsem ostalim. Saj ste videli, da sem bil z gorivom in vsem skupaj na meji. Za to (porabo goriva, op. a.) je to dirkališče eno najslabših," je nadaljeval neustavljivi prvak.

"Nato sem se le igral in malce pritisnil, ko pa sem spet pobegnil za dve sekundi, sem se začel spet igrati s stikalom. Ja, ni bilo lahko dirkati, saj moraš na motociklu razmišljati o veliko, veliko stvareh. A uspelo mi je dobro nadzirati vse to, da sem dirko dokončal na meji. Vsa ekipa Repsol Honde je opravila izvrstno delo, saj so našli dober kompromis," je še povedal Marquez.

Slavje Marqueza na podelitvi po dirki v Motegiju.
Slavje Marqueza na podelitvi po dirki v Motegiju. FOTO: AP

V moto3 slavil Dalla Porta, v moto2 pa Marini
Uvodno dirko za VN Japonske je v razredu moto3 dobil Italijan Lorenzo Dalla Porta, ki je tako storil velik korak k potrditvi naslova prvaka. Član Leopard Racinga je v "parc ferméju" navdušeno slavil s sodelavci in očetom, potem ko je za vsega nekaj stotink ugnal Španca Alberta Arenasa (Angel Nieto Team/+0,094 sekunde) in rojaka Celestina Viettija (SKY Racing Team VR46/+0,198).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Drugo dirko dneva, tisto v srednjem razredu moto2, je dobil še en Italijan Luca Marini (SKY Racing Team VR46), ki je slavil že na uvodni dirki azijske turneje na Tajskem, medtem ko je bil lahko z drugim mestom zadovoljen tudi Švicar Thomas Lüthi (Dynavolt Intact GP), saj se je prebil vse do drugega mesta v skupnem seštevku, kjer zdaj le še za 36 točk zaostaja za vodilnim Kataloncem Alexom Marquezom. Član ekipe EG 0,0 Marc VDS se je moral zadovoljiti s šestim mestom, na najnižjo stopničko pa je stopil Španec Jorge Martin (Red Bull KTM Ajo).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ogrevanje: Marquez pred Quartararojem in Rinsom
Na nedeljskem jutranjem ogrevanju je Marc Marquez s časom 1:45,816 nadaljeval tam, kjer je končal: tako kot v sobotnih kvalifikacijah je spet spet najhitrejši, tokrat pa sta bila njegova prva zasledovalca Quartararo (0,220 sekunde) in rojak Alex Rins (SUZUKI ECSTAR/+0,466). V prvi peterici sta bila še drugouvrščeni iz kvalifikacij Morbidelli (+0,535) in Katalonec Vinales (+0,621).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na povsem suhi stezi in v sončnem vremenu se je v dirko z nekaj boljšimi občutki podal njegov moštveni kolega, italijanski veteran Rossi, ki je bil z zaostankom 0,695 sekunde šesti, sedmi je bil "Doktorjev" rojak Dovizioso (+0,758) in osmi Crutchlow (+0,851). Deseterico zaokrožata Katalonec Joan Mir (SUZUKI ECSTAR/+0,913) in Italijan Andrea Iannone (Aprilia Racing Team/+0,981), še en Italijan Danilo Petrucci (Ducati/+0,983) je bil enajsti, medtem ko sta močno zaostala Avstralec Miller (+1,705) na 17. in Španec Jorge Lorenzo (Repsol Honda/+1,774 sekunde) na 18. mestu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Arbolino in Lüthi najbolje 'ogreta' v dirko
V razredu moto3 je uvodno ogrevanje nedeljskega programa dobil Italijan Tony Arbolino (VNE SnipersHonda), ki mu je uspel čas 1:57,782. Sledila sta mu Britanec John McPhee (Petronas Sprinta Racing/+0,225) in domačin Ajumu Sasaki (Petronas Sprinta Racing/+0,396). Nihče iz prve startne vrste ni blestel, še najboljši je bil drugi od kar šestih Japoncev Tacuki Suzuki, ki bo dirko začel kot tretji, tokrat pa je vknjižil sedmi čas (+0,669), lastnik "pole positiona" Italijan Niccolo Antonelli (SIC58 Squadra Corse) je bil z zaostankom 0,854 sekunde enajsti, trinajsti pa drugouvrščeni iz kvalifikacij Španec Alonso Lopez (Estrella Galicia 0,0/+0,911).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V razredu moto2 je prvouvrščenega iz kvalifikacij, Italijana Luca Marinija (SKY Racing Team VR46), s časom 1:50,996 ugnal Švicar Thomas Lüthi (Dynavolt Intact GP), ki je bil hitrejši za 0,115 sekunde. Na tretjem mestu je bil na ogrevanju Marinijev moštveni kolega in rojak Niccolo Bulega (+0,170), boljši konec tedna pa je napovedal južnoafriški as Brad Binder (Red Bull KTM Ajo/+0,188) s četrtim mestom, potem ko je v kvalifikacijah zasedel skromno 18. mesto. Drugouvrščeni iz kvalifikacij Italijan Lorenzo Baldassarri (FLEXBOX HP) se je "ogrel" s šestim mestom (+0,303), pred tretjeuvrščenim iz kvalifikacij, njegovim moštvenim kolegom Špancem Augustom Fernandezom (FLEXBOX HP/+0,460), pa sta se na 7. oziroma 8. mestu zvrstila še Avstralec Remy Gardner (ONEXOX TKKR SAG Team/+0,354) in vodilni v skupnem seštevku Katalonec Alex Marquez (EG 0,0 Marc VDS/+0,357).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
VN Japonske

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

08.56

To je bilo vse z moje strani, lep dan vam želim Jan Krstovski.

08.43

Marquez: Ekipa je našla dober kompromis

"Ni bilo lahko, ni bilo lahko ... Od začetka sem pritiskal, saj je bila strategija jasna. Tokrat sem poskušal od začetka narediti razliko, saj sem se na ogrevanju počutil zelo močnega. Vsa ekipa Repsol Honde je opravila izvrstno delo, saj so našli dober kompromis," je v prvi izjavi po prihodu v "parc ferme" dejal Marquez, ki je svojo ekipo pohvalil za dobro delo skozi ves konec tedna, ko so še iskali zmagovite nastavitve. In jih več kot očitno našli.

08.43

Zmaga Marquezu!

Brez težav do zmage svetovni prvak, tudi Quartararo je na koncu zadržal prednost pred tretjim Doviziosom.

08.42

Razlika vedno manjša!

Marquez je močno popustil, a ima še vedno dovolj prednosti, medtem ko Dovizioso zdaj že zelo resno diha za ovratnik Quartararoju!

08.42

ZADNJI KROG!

Začel se je zadnji krog na dirki razreda motoGP za VN Japonske!

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (139)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rr3
20. 10. 2019 17.45
+17
VR je izjemen, je edini dirkač pri katerem njegovi feni že 10 let držijo pesti za 10ko... kakršnokoli desetko...
MUFLON9
21. 10. 2019 15.30
+2
Že res ampak si pozabil nekaj ,da tudi žvižgajo ko Marquez zmaga in ploskajo ko pade
Die einemaister
21. 10. 2019 20.35
-3
Si je očitno zaslužil, čudno da drugim ne.
Trend01
20. 10. 2019 17.43
+1
Eno laično vprašanje. Zakaj toliko ljudi misli, da bi/bo Quartararo ali Morbidelli enako, ali celo bolj uspešen na tovarniški Yamahi? Vse jima zdaj gre "kot po maslu" na poltovarniški. Morda imajo tu pač boljše inženirje in ti znajo sestaviti boljši paket. Edina zadeva, ki lahko zavre poltovarniško Yamaha, je tovarniška Yamaha, ki bi jim lahko dostavljala slabši agregat. Imajo pač smolo, da dirkajo v času MMja, ki ima 100% podporo Honde in njihove top inženirje. Tako, da dvomim, da bi se Quartararo ali/in Morbidelli kar tako enostavno odločila za zamenjavo moštva.
dugi159
20. 10. 2019 18.10
+16
Tovarniska ekipa je po pravilu boljsa od poltovarniske . Petronas yamahi so sele pred prejsno dirko dodali 500 obratov naprimer . Seveda pa rezultati dirkacev niso merilo . Moras imeti take dirkace , ki so sposobni zmagovati
Die einemaister
21. 10. 2019 11.21
-8
Ejla, a ti veš mogoče, da obrati nimajo veze z močjo motorja ampak samo z obrabo??
dugi159
21. 10. 2019 16.56
+0
Die einemaister
21. 10. 2019 20.38
+2
Dej argumentiraj, če imaš kaj pojma o mehaniki, ti ničla.
Drumbass
20. 10. 2019 14.24
+23
pr dorni obljubljajo da bodo zadnje tri dirke bolj razburljive...mm93 bo štartal iz boksov...
9474
20. 10. 2019 14.44
+9
Kaksne pa klobasas? A se nisi prebral, ko je najvsivedo pa se kdo povedal, da dorna dela za mm... Torej mm bo obdrzal svoj motor kot je, ostali bodo pa vsi imeli omejitev na 100 konjov... Tak da bo od drugega mesta naprej razburljivo...
9474
20. 10. 2019 14.44
+6
Drumbass
20. 10. 2019 14.55
+8
ne ne...si površno prebral..to bo pa naslednjo sezono😉🏁
gora73
20. 10. 2019 17.04
+0
Zantaja
20. 10. 2019 18.38
-2
huperz
20. 10. 2019 13.50
+30
Kaj bi bilo dobro in pravično če bi se to zimo VR sporazumno razšel z Yamaho, tak kot se bo verjetno tudi JL s Hondo in dal prostor in priložnost mlajšim, zagnanim .....
iga_biba
20. 10. 2019 13.31
+24
Novo razočaranje pa je doživel legendarni Valentino Rossi (Monster Energy Yamaha), pa tudi njegovi navijači. Spet. Znova.
resnicaosvobaja
20. 10. 2019 13.30
+20
MMMMMater je dober ?
motorist_mb
20. 10. 2019 12.31
+24
Car ki ga duce nujno potrebuje!
bus303
20. 10. 2019 12.18
+30
Stratosferski MM!
ZKL (zdrava kme?ka logika)
20. 10. 2019 12.16
-2
resnicaosvobaja
20. 10. 2019 11.44
+12
Ne mešajmo pojmov kot sta najbolj priljubljen dirkač in najboljši dirkač
Foggloff Tunnekk
20. 10. 2019 12.12
+35
Čuj, najbolj priljubljen je Rossi...najboljši pa Marquez!!!... Ko Rossija več ne bo, pa bo Marquez najbolj priljubljen!!!... Sem trofu? :)
resnicaosvobaja
20. 10. 2019 12.19
-10
Foggloff Tunnekk
20. 10. 2019 12.28
+14
Daj no resnica...reči da sn trofu. Moja Julika je velika navijačica Marqueza...malo postane "mokra" ko ga vidi :)
resnicaosvobaja
20. 10. 2019 11.29
+30
Korlov gift...Marca brez Honde ni in ga nikoli ne bo ...dejansko si stvari pomešal...Honde ni brez Marca in to je stvar, ki skrbi le Hondo
resnicaosvobaja
20. 10. 2019 11.25
+48
Prosim vse profile , da se danes izjasnite, kdo ne bo več gledal motoGP, ko Rossi odide , da razčistimo naša pričakovanja in vaše obljube.
Panamera4E
20. 10. 2019 11.28
+17
Panamera4E
20. 10. 2019 11.18
+43
Na podlagi ene dirke, kot je današnja na primer, bi bilo res nespametno, Marc Marqueza imeti za najboljšega vseh časov. Ko pa sestavimo celotno sliko, upoštevamo njegovo mladost, hrabrost, vse padce, Rossijevo umazano igro 2015 in boj Davida proti Golijatu, pospremljenega z barbarskim žvižganjem in žaljenjem mladega šampiona s strani ponorele in primitivne rumene črede - ja, potem pa je res najboljši vseh časov. Že zdaj. Pa še nekaj je, kar ga odlikuje: vedno je ostal lojalen Hondi, v želji za zmagami tudi reskiral svoje zdravje in vedno dal vedeti, da je Honda večja od dirkača. Za razliko od enga Rossija, ki so ga pri Hondi zato odslovili, ker je postal domišljav.
number46
20. 10. 2019 12.17
+9
Delno se strinjam samo, je pa zanimivo, da ti največ žališ ti in par tvojih neprimitivnih somišljenikov. Čisto v vsakem prispevku, ki nimajo konkretne veze z Rossijem vi pljuvate. Upam, da boste vsaj pol tok uspesni v življenju kot Rossi. Ps. Rossi je zapustil Hondo ni ga odslovila. Pa se en nasvet od primitivne horde preden kritiziras druge glej, da si sam boljši. Je pa res, da je Marc daleč pred vsemi in da bo zrušil vse rekorde, kar je edino pravilno.
9474
20. 10. 2019 13.09
+11
Number46, dvomim da je s hordo mislil nate... Imas pa tu nekaj takih, ki mecejo izredno slabo luc na ostale normalne vr navijace... In nic cudnega da jim kdo kaj nazaj napise, pa al je to mm fan, dovi fan ali pa rins fan...
Lucky
20. 10. 2019 15.22
+7
Number46. Res da je že daleč nazaj, ampak takrat mislim da se je govorilo, da mu honda ni hotela dati denarja, ki ga je zahteval.
Panamera4E
20. 10. 2019 15.35
+9
Number 46, maš napačen vtis ali pa me namerno mečeš v isti koš z radikalci. Sploh nimam namena nikogar žaliti, vendar če pišem o motoGP zadevah, o enem ali drugem dirkaču, potem pa sem mi pod komentarjem, oprosti izrazu, userje kakšen rumeni provokator z meni namenjeno osebno žaljivko, je jasno, da bo dobil nazaj dvojno porcijo. Poleg tega ne maram nekih primitivnih zmazkov, recimo Markec nima pojma o vožnji, in podobno. Sam nikoli nisem tega izjavil o Rossiju, če pa napišem, da mu je vlak za zmage že odpeljal, pa to v nobenem pogledu ni nič žaljivega, še manj grdega, pač pa živa resnica, ki jo cel svet pozna.
Die einemaister
21. 10. 2019 11.24
+3
korl Honda odslovila Rossija??? Hmmm a zato je Nakamoto mu ponudil 3 Mio$ večjo plačo, če ostane pri njih?? Še en dokaz tvojega ne razumevanja in funkcionalne nepismenosti.
resnicaosvobaja
20. 10. 2019 11.12
+34
gomax so pač bili vsi tu nekje po kvaliteti...niso vsi ostali slabi, le je Marc predober...in od vseh trditev je ta zagotovo pravilna
SlukiSuzuki
20. 10. 2019 11.10
+36
Rossi, svoje si odvozil kakor tudi vsi drugi dirkaci. Tu ne mores kljubovati. Leta svoje slej ko prej naredijo. Naj da prednost Quartararoju, Morbideliju, Zarcoju. Deseti naslov je za Rossija tako ali tako odpisan, ker drugo ne bo dosti drugace.. Marquez in potem dolgo nihce ...Potem tu in tam Dovi, Quartararo, Rins, Viñales, Morbidelli, Miller, Mir pa mogoce Lorenzo in Zarco katera dva res manjkata in ju je skoda, da tako toneta brez zasluzenega mostva.
moto-gp
20. 10. 2019 12.06
+11
gomax
20. 10. 2019 11.04
-50
Po cem nekateri tukaj imate marca za najboljsega vseh casov. Resno. Niso vse naslovi. Ce gledamo kako s kakimi dirkaci sta se borila stoner, rosi itd za naslove. In to ne samo s enim dirkacem ampak jih je bilo 3, 4.
BenBostrom
20. 10. 2019 11.08
+56
Če pogledamo s kakšnimi dirkači se bori MM za naslove potem je daleč najboljši saj dirka s prvaki ki imajo v žepu malo morje naslovov.....s kakšnimi prvaki se je pa Rossi boril-----niti enem resnem razen Casey-a......nisi dal najpametnejšo primerjavo tokrat da bi oblatil to kar Marc kaže trenutno v tem obdobju.
Otancici
20. 10. 2019 11.16
+40
Ne samo tukaj, tudi sam Agostini je veckrat povedal, da je Marc njegov naslednjik....
9474
20. 10. 2019 13.11
+9
Kaj pa agostini ve... Tio nima pojma... Samo jezdiceve in muhine izjave so verodostojne 😉😉 aja pa najvsivedo tudi pase zraven 😉
gomax
20. 10. 2019 10.59
-53
Res da je dober marc. Lahko bi pa ze enkrat nehali s njim. Upam da yamaha naslednjo sezono naredi motor za zmage. Verjemite da bi fabio dans s hondo zmagal. Mali dela cudeze s yamaho. Ve se da je honda dalec najbols motor
Panamera4E
20. 10. 2019 11.07
+43
Ve se samo to, da rumeni mislite, da je Honda " dalec najbols motor". Dajmo Marqueza za eno dirko pauzirat. Po tvoje bo končni vrstni red: 1. Crutchlow 2. Lorenzo 3. Nakagami, vsi Honda. Da bi Fabio dans s Hondo zmagal? Brez enega testnega kilometra proti MM, ki že sedmo leto zmaguje s tem motociklom? Res otročja izjava.
BenBostrom
20. 10. 2019 11.13
+31
Zopet brca v temo!Vsi hejterji o tem kako je honda oh in sploh in vsak bi bil z njo prvak....razen strokovnjakov ki trdijo drugače....To da vsi nekak želimo da FQ uspe v yamahi in dela še bolj zanimiv šport je jasno kot beli dan....ampak ko si napisal da bi danes z hondo zmagal imaš samo en plus glede izjave da tega nikoli ne bomo vedeli....boš čez nekaj let lahko zopet "ropotal" če FQ se vsede kdaj na hondo....pa zopet takrat verjetno MM ne bo na njej....zatorej sam sebi in napihovati z izrazom "verjemite" lahko samo napiše SLO "strokovnjak" za tipkovnico...
Otancici
20. 10. 2019 11.14
+47
Brez Marca je ze letos Yama motor za zmage, tako kot je bila lani. Dobro, da je prisel Quarto, da je dvignil Yamo iz temne luknje in vsaj delno pokazal, kaj je ta motocikel zmozen, ce seveda na njem sedi pravi pilot.
poper00
20. 10. 2019 16.21
+1
Na vse videno v zadnjih letih mi moraš oprostiti,da bom bolj verjel Avgostiniju,Duhanu ,Schwancu,Puigu,Kalu,Doviju itd kot pa tebi.
Foggloff Tunnekk
20. 10. 2019 10.49
+43
Čujte, Marquez je dokazal kdo je najboljši ever!!!... Čas Rossija je odklenkal...ker desetke pač ne bo videl. To ga najbolj boli in pač išče vzroke pri drugih. Tudi Lorenzo išče neke kvazi vzroke, a vozi isti motor kot Marc. Če ne, pač ne gre!!!...Voznika prihodnosti sta Marquez, ki že ima status BOGA...in Quartararo. Vse ostalo je povprečje...enkrat eden, drugič drugi, tretjič tretji...konstante pa ni. Za konstanto se moraš pisat Marquez. Ad acta !!!
resnicaosvobaja
20. 10. 2019 11.14
+21
Veliki se ločijo od ostalih dobrih po konstantnosti na daljši rok ...vse ostalo so prebliski, sreča, slučajnost
Panamera4E
20. 10. 2019 10.41
+29
Počasi prihajajo do sape glavni MM hejterji, kača Jezdić je že siknil spodaj, vidim: "StrupzaKorla 20.10.2019, 10:23:18 Marka brez Honde ni in ga nikoli ne bo, jasno vsakemu ki se mu vsaj malo svita okoli motorjev.///////////Ne bo dolgo, ko se bo pokakala še Muha, z zmazkom o stratosferskem motorju.
Die einemaister
21. 10. 2019 11.26
+1
Ja tebi se niti malo ne svita o motorjih, zato bi lahko končal bluzit tukaj.
GibbsNCIS
20. 10. 2019 10.39
+34
Marko skače, Marko skače...ja na prvo stopničko...Rossi se pa po pesku valja...