MotoGP

Dovizioso prehiter za konkurenco v Misanu, Lorenzo s padcem 'podaril' drugo mesto Marquezu

Misano, 09. 09. 2018 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Na 13. dirki sezone v kraljevem razredu MotoGP v Misanu za VN San Marina smo videli razburljiv boj med obema Ducatijema in Hondinim Marcom Marquezom, ki je v samem zaključku izkoristil padec do tedaj drugouvrščenega Jorgeja Lorenza. Gladko zmago je dosegel Andrea Dovizoso, na tretjem mestu pa je končal Cal Crutchlow.

Več videovsebin
  • Srhljiv padec šestih dirkačev v razredu moto3
    01:58
    Srhljiv padec šestih dirkačev v razredu moto3
  • Padec Marca Bezzecchija v razredu moto3
    00:59
    Padec Marca Bezzecchija v razredu moto3
  • Vrhunci dirke za VN San Marina v razredu moto3
    07:47
    Vrhunci dirke za VN San Marina v razredu moto3
  • Vrhunci dirke razreda moto2 za VN San Marina
    09:24
    Vrhunci dirke razreda moto2 za VN San Marina
  • Padec Jorgeja Lorenza tik pred koncem dirke za VN San Marina
    00:43
    Padec Jorgeja Lorenza tik pred koncem dirke za VN San Marina
  • Vrhunci dirke v kraljevem razredu motoGP za VN San Marina
    05:21
    Vrhunci dirke v kraljevem razredu motoGP za VN San Marina
  • Iz 24UR: VN San Marina povsem v znaku italijanskih moštev in dirkačev
    02:25
    Iz 24UR: VN San Marina povsem v znaku italijanskih moštev in dirkačev
  • Iz 24UR: Marc Marquez vnovič dokazal, da je iz posebnega testa
    00:42
    Iz 24UR: Marc Marquez vnovič dokazal, da je iz posebnega testa

Pred glavno dirko v kraljevem razredu motoGP v Misanu za VN San Marina so strokovnjaki napovedovali zmago enemu od Ducatijevih dirkačev, kar je v praksi potrdil Andrea Dovizioso s prepričljivo zmago pred trenutno vodilnim v skupnem seštevku svetovnega prvenstva Marcom Marquezom (Repsol Honda), ki je bil veliko bitko z bodočim moštvenim kolegom Jorgejem Lorenzom. Slednjemu je kazalo odlično v boju za visoko 2. mesto, a je v zaključku storil napako za usoden zdrs, ki ga je, kot že zapisano, izkoristil 25-letni Katalonec za novih 20 točk na svojem kontu in dodaten pobeg v skupnem seštevku.

Andrea Dovizoso (Ducati Team) je slavil prepričljivo zmago v domačem Misanu.
Andrea Dovizoso (Ducati Team) je slavil prepričljivo zmago v domačem Misanu. FOTO: AP
Lorenzo je padel strmo po lestvici navzdol, končal je na 17. mestu, zmagovalni oder pa je s tretjim mestom zaokrožil Cal Crutchlow (LCR Honda Castrol). Prvo deseterico so tvorili še Alex Rins (Suzuki), Maverick Vinales (Yamaha), Dani Pedrosa (Honda), Valentino Rossi (Yamaha), Andrea Iannone (Suzuki), Alvaro Bautista (Ducati) in Johann Zarco (Yamaha).

"Velika zmaga za naše moštvo, ki je vnovič pokazalo, da opravlja izjemno delo. Težko se je bilo boriti z Lorenzom in Marquezom, prikazati sem moral najboljšo mogočo vožnjo, da sem ju prehitel. To je odlična popotnica za prihodnje dirke, na katerih bomo skušali biti čim bližje vrhu," je po domači zmagi v Misanu dejal presrečni zmagovalec Andrea Dovizioso. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Če je bila dirka v najšibkejšem razredu moto3 zelo zanimiva in v samem zaključku tudi zelo razburljiva, pa je bilo v srednjem jakostnem razredu moto2 vse v znamenju od prihodnje sezone najverjetnejšega novega člana kraljevega razreda motoGP Francesca Bagnaie (Sky Racing Team VR46), ki si je premočno podredil konkurenco v Misanu. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Čeprav odličnemu Italijanu v skupnem seštevku svetovnega prvenstva nevarno za ovratnik diha prav tako izjemni Portugalec Miguel Oliveira (Red Bull KTM Ajo) - razlika znaša pičlih osem točk - je bilo videti, kot da slednji do konca sezone ne bo imel veliko možnosti za preobrat. Tretje mesto si je privozil Nemec Marcel Schrotter (Dynavolt Intact GP), ki je izkoristil nekoliko slabši dan Brada Binderja (Red Bull KTM Ajo), ki je dirko končal na zanj skromnem osmem mestu. Južnoafričan zdaj v skupnem seštevku za vodilnim Bagnaio zaostaja za ogromnih 95 točk. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Dodajmo, da je za najbolj nešportno potezo poskrbel član Marinelli Snipers Teama Romano Fenati, ki je pri 'komolčenju' s Stefanom Manzijem (Forward Racing Team) slednjega skorajda vrgel z ravnotežja, kar bi lahko privedlo do hudega padca ali poškodbe.   

Dalla Porta izkoristil padec Bezzecchija
Dirkači v najšibkejšem razredu moto3 so ponudili izjemno razburljiv razplet na 13. dirki sezone v Misanu, kjer je vse kazalo na novo zmago do tedaj vodilnega v skupnem seštevku svetovnega prvenstva Marca Bezzecchija (Redox PruestelGP), a je slednji v samem zaključku storil usodno napako, zdrsnil s steze in posledično ostal brez končne uvrstitve.

To je spretno in srečno izkoristil njegov rojak, Italijan Lorenzo Dalla Porta (Leopard Racing), ki je na koncu le premagal novega vodilnega v skupnem seštevku Jorgeja Martina (Del Conca Gresini Moto3) na drugem in Fabia Di Giannantonia (Del Conca Gresini Moto3) na tretjem mestu. Za trenutek brez diha ljubiteljev vrhunskega motociklizma v Misanu pa je že sredi drugega kroga poskrbela peterica dirkačev (Nicolo Bulega, Aron Canet, Ayumu Sasaki, Jaume Masia, Enea Bastianini), ki je v srhljivem trčenju povzročila nekaj zmede na dirkališču, toda vodja dirke se ni odločil za prekinitev le-te. Gabriel Rodrigo (RBA BOE Skull Rider), Jakub Kornfeil (Redox PruestelGP) in Albert Arenas (Angel Nieto Team Moto3) so se razvrstili od 4. do 6. mesta, med tem ko so Dennis Foggia (Sky Racing Team VR46), Darryn Binder (Red Bull KTM Ajo), Andrea Migno (Angel Nieto Team Moto3) in Niccolo Antonelli (SIC58 Squadra Corse) zaokrožili prvo deseterico dirkačev.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

S padcem Bezzecchija je vodstvo v skupnem seštevku svetovnega prvenstva v razredu moto3 prevzel Jorge Martin s 166 točkami, omenjeni Italijan je zdaj drugi z osmimi točkami zaostanka, tretjeuvrščeni Fabio Di Giannantonio pa za vodilnim zaostaja za 29 točk.  

 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (114)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

madridista07
10. 09. 2018 08.36
+17
Jezdimir ti to resno, da ima Marquez najbolši motor? Če je tako bi se moral tudi Pedrosa vozit spredaj, ker ima isti motor kot Marc. Pa glej saj Rossi tudi ni slab, samo njegove ere je konec treba se sprijaznit s tem. ;)
//////93
10. 09. 2018 10.07
+12
ce se otrocaj rozi nemore sprijazit kako se bo nedonosencek jezdic
.jezdimir
10. 09. 2018 12.21
-6
Kot kaže boste pešci dojeli šele ko bo Horhe dotolkel Markeca na enakem motorju...hehehe
madridista07
10. 09. 2018 12.39
+5
Kaj pa ce ga ne bo? Kaj bos pa takrat rekel? Hehe
.jezdimir
10. 09. 2018 22.09
+0
Horhe je še vedno virtuoz za Markeca, kar se tiče vožnje motorja, to ve vsak ki je kdaj vozil taprav motor...hehehe
mzvezda
10. 09. 2018 07.19
+20
Fenati je Italijan, a ne? Se mi je zdel ja.....takemu bi prepovedal do kon lajfa dirkat!!!
.jezdimir
10. 09. 2018 22.11
+0
Markec je Španec, a ne...že davno bi mu morali prepovedat dirkat in to za vedno...hehehe
deltex
09. 09. 2018 22.43
+29
Razlika med MM in Rossijem je v tem, da prvi odlično dirka in drvi novemu naslovu prvaka naproti, drugi pa JE BIL dober dirkač, zraven pa še velika goflja, ki mu zdaj, ko ni več na vrhu vedno bolj umazana...
iga_biba
09. 09. 2018 21.53
+27
Lorenzo in Miller sta s padcem podarila sedmo mesto , živi legendi, idolu, bivšemu devetkratnemu svetovnemu prvaku, ki že deveto leto čaka na čudež, drugače bi bil DEVETI. deveti!!
.jezdimir
09. 09. 2018 22.16
-40
Brez teh dveh padcev tvoj Markec tudi nebi videl odra pa vsi vemo da vozi najboljši motor...hehehe
FOX1969
09. 09. 2018 22.46
+22
.jezdimir
10. 09. 2018 08.54
-13
Uporabnik1085160
09. 09. 2018 21.23
+31
me kr čudi, da kanarčki še niso začeli čivkat, da je 99 nalašč padu. čak, to pride šele v torek, ko bo rosana tole vn prhnil, ne?
.jezdimir
09. 09. 2018 21.48
-29
A se ti ne zdi da imaš preveč bujno domišlijo za normalno življenje...pol se pa čudiš zakaj životariš, pa vsi drugi so krivi! Ubožec, sej bi ti kdo pomagal, sam kaj ko se ti ne da...hehehe
moto-gp
09. 09. 2018 20.19
+42
"Iz dirke v dirko je bolj jasno", da vsaka nova dirka potrjuje šest naslovov Marca. Ker "nič ne more"(kajne Jezdi),bo tudi sedmi naslov že letos in tudi deseti, čez tri -štiri leta. S konstantno odlično vožnjo dokazuje, da je najboljši, da se zelo hitro in dobro uči...kar pomeni zrelost...Vse te lastnosti imajo le veliki! Jezdi, učite se od Marca in ne od Rossija, če želite postati"velik"!
.jezdimir
09. 09. 2018 21.18
-45
Le kako se preživi s tako nevednim oziroma zaslepljenim pogledom na življenje, seveda posledično tudi na dirke in ostale dogodke, se lahko upravičeno sprašujemo...uboga živelj okoli španskih hlapcev, smilijo se mi...hehehe
moto-gp
09. 09. 2018 20.19
+29
"Iz dirke v dirko je bolj jasno", da vsaka nova dirka potrjuje šest naslovov Marca. Ker "nič ne more"(kajne Jezdi),bo tudi sedmi naslov že letos in tudi deseti, čez tri -štiri leta. S konstantno odlično vožnjo dokazuje, da je najboljši, da se zelo hitro in dobro uči...kar pomeni zrelost...Vse te lastnosti imajo le veliki! Jezdi, učite se od Marca in ne od Rossija, če želite postati"velik"!
NisteResni
09. 09. 2018 20.15
+14
dons sta med dirko komentatorja omenjala Stonerja kot novega testnega voznika Repsola, sta tud rekla, da ni nič še potrjeno, ampak naj bi se govorilo v paddocku......
Melaj
09. 09. 2018 19.59
+58
Žalostno. Da navijači Italjanskega porekla ne slavijo dvojne zmage v moto-gp. Dovi in Ducati sta pridirkala idealen dan. Nižji kategoriji prav tako Italjanski. Neverjetno, oni pa sklonjenih glav, ker Rossi ne dosega željeno. Če se mene vpraša, je to slaba publika. Slovenci samo običajno zelo kritični do svojih športnikov. Vendar tega si tudi mi ne bi dovolili. Porazno obnašanje Italije, kljub popolnemu dnevu na domači dirki.
diebaumeister
09. 09. 2018 21.51
-24
Italjani so zvesti navijači Rossija, v dobrem in slabem, ne kot vi ko nehajo vaši zmagovati, jih začnete srat in pljuvat, kočjaži
Melaj
10. 09. 2018 07.28
+16
Ne vem koga opisuješ. So pa prav Italjani nezvesti. Če Rossi izgubi, še ne pomeni, da lahko na tak način čestitaš ostalim sonarodnjakom, ki so pridirkali popolen vikend. Kdaj pa je Rossi zadnjič zmagal? In kateri pravi poznavalec je sploh pričakoval zmago Rossija? Zmago Dovija pa pričakujemo na vsaki dirki. Vsaj boj za stopničke. Če bi bili pametni in fer, bi se veselili. Imajo svoje dirkače na prvih mestih, Ducati, Sky. Če jim to ni dovolj, potem jim lahko priporočim samo še psihjatrijo. Če bojo čakali od Rossija kaj več, bojo še sklonjene glave.
.jezdimir
10. 09. 2018 09.03
-11
Tile španski oziroma Dornini hlapci niso n od navijačev, to je jasno vsakemu ki spremlja motoGP...hehehe
Melaj
10. 09. 2018 10.01
+9
Se pravi, da so vsi, ki so sklonjenih glav zapustili dirkališče Dornini hlapci. Hkrati pa Rossijevi podrepniki. Dvojni agenti ali samo zmedene zgube? Kam uvrščaš sebe?
.jezdimir
10. 09. 2018 22.15
+1
Naj te ne briga zame, jaz sem od nekdaj za Rossija, najboljšega vseh časov, ti boš pa sigurno drugo leto spet Horhejev podrepnik brezglavi...hehehe
.jezdimir
09. 09. 2018 19.33
-65
Iz dirke v dirko je bolj jasno da Markec tudi z najboljšo Hondo več ne more, danes ga je spet skoraj Call rinil s taleseno Hondo, ni čudno da so pri Hondi pripeljali Horheja da prevzame vajeti, od kar je podpisal s Hondo da jasno vedeti kje je Markecu mesto...za njim se ve de...hehehe
borut_p
09. 09. 2018 20.04
+33
Hmm...to da bo spet svetovni prvak ni dovolj al kako?
Drumbass
09. 09. 2018 20.42
+27
te ne poznam. hvalabogu..imaš pa res komentarje ki še za vrtec niso zreli ..sej nekoč boš mogoče razumel..
šmajser1
09. 09. 2018 21.09
+23
.jezdimir
09. 09. 2018 21.20
-32
Če ti ne zastopiš ni okolica kriva, deli na sebi imaš dela čez glavo...hehehe
morgimalo
09. 09. 2018 21.33
+18
Jezdimir, me prav veseli, da si spoznal da je VR preteklost in držiš pesti z Lorenza. Dobrodošel v klubu. Več nas je, bolj veselo je.
.jezdimir
09. 09. 2018 21.58
-26
Sem od nekdaj za VR46 za razliko od španskih hlapcev, ki bodo naslednje leto spet vsi za Horheja, se jaz zavedam kaj pomeni najboljši motor v motoGPju, enim se bodo oči odprle ko bo Horhe prestopil k Hondi, lažjega nasprotnika znotraj moštva še ni imel, če smo realni...hehehe
.jezdimir
09. 09. 2018 22.23
-19
Če pa na najboljšem motorju ni konkurenčen res nima kaj iskat na dirkah, če ti to ni jasno potem začni z balinanjem, tam ti bo lažje razumet, so za vse enaki pogoji...upam da kapiraš...hehehe
Noki
09. 09. 2018 18.55
+55
Čestitke Marcu. Pametno in tudi z malo srečne do drugega mesta. Ducati? Neverjetno hitri in dobri pri zaviranju. Zgolj Marc jim lahko parira. Pravi gladiator. Je pa tudi res, da ne dirka več na polno, za ceno zmage. Pametno. Do konca sezone mu že tretja mesta prinesejo sedmi naslov prvaka in to pri 25ih letih.
McGuinness
09. 09. 2018 18.54
+50
Bravo Marquez..pametno nabira točke do konca sezone in številka 7 mu nikakor ne uide!! :)
fihner
09. 09. 2018 18.35
+54
Res škoda za Lorenza, Marc pametno, čestitam Doviu. Še bo pestro....
Sorva_1
09. 09. 2018 17.29
+35
Kot sem napovedal v petek zvečer, zmaga za DUC, ki iz dirke v dirko postaja močnejši in bolj prevladuje. Zdaj je najmočnejši ne samo na svojih tipičnih dirkališčih, ampak prevzema primat na vseh....Bila bi dvojna zmaga, če nebi 99 zdrsnil, kljub borbi z 93 je DUC premočan tako na zaviranjih kot po ravnini! Upal sem, da bo 46 višje, celo na stopničkah ampak žal ni šlo. Bojim se, kot sem sicer že povedal ampak bolj previdno, tokrat povem manj previdno (pa sej se že lepo vidi....), da bo do konca sezone več ali manj borba med 04 in 99, zraven pa bo mogoče le 93 še uspel....če ne bo ničle 93, je sezona za WC2018 odločena!
gogi_
09. 09. 2018 16.57
-70
Ne razumem happy meal fanov ,ko je Zmagoval milky je bila njegova zasluga,ne najboljsi motor,zdej ko ne znaguje je pa motor kriv. Ravno obratno kot pri Doktorju.se en dokaz da so navijaci stripya minljivi in plehki. Nikoli in res nikoli ne bo delezen spostovanja navijacev in dirkacev. Rossi je moto Gp,Gp brez Doktorja bo sel po isti poti kot formula ena.
Celjan74
09. 09. 2018 17.01
+41
gogi_
09. 09. 2018 17.03
-30
šmajser1
09. 09. 2018 18.08
+28
.jezdimir
09. 09. 2018 19.54
-23
Drumbass
09. 09. 2018 20.49
+18
rosi je bil dobr in je legenda..na tvojo smolo..žalost pa so prišli boljši...tudi ko ga ne bo, moto gp še vedno bo..
.jezdimir
09. 09. 2018 22.02
-14
Če vozijo boljši motor še ne pomeni da so boljši...sam komu jaz to govorim!? Sami pešci...hehehe
haaaahahahaha
09. 09. 2018 16.46
+25
unmu bedaku bi dal jest doživljensko prepoved
šumar
09. 09. 2018 16.38
+39
komentatorji hehe a zdej morjo bit ze kr trije ze prej nism nc razumel ko sta si dva skos v besedo skakala zdej si trije skacejo groza ta križišnik bi se lahko mal olike navadu ker to skakanje v besedo je res pretirano
šumar
09. 09. 2018 16.38
+29
Igi74
09. 09. 2018 16.48
+22
Beda!!!! Sploh ta Robi....ja nimam besed.... kje so tega najdl?
dajno
09. 09. 2018 16.34
+42
Go MM po novi naslov!
Otancici
09. 09. 2018 16.12
+36
Za Fenatija prepoved dveh dirk. Sramota za Dorno.
Celjan74
09. 09. 2018 17.02
+8
blackwizard
09. 09. 2018 15.31
+42
rossi penzija kliče..... svoje je naredil in pika
iga_biba
09. 09. 2018 22.01
+5
naj se še vozi! dirka že dolgo ne! da se mladi dirkači veselijo, ko kot za šalo prehitevajo živo legendo, idola, bivšega devetkratnega svetovnega prvaka, z vedno novim designom čelade.