MotoGP

Odličnemu Quartararoju kvalifikacije v Assnu, Marquez bo startal s 4. mesta

Assen, 29. 06. 2019 13.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
A.V./M.J./J.B.
Komentarji
97

Dirkači v vseh razredih so opravili s kvalifikacijami v Assnu pred VN Nizozemske. V kraljevem je izjemno formo potrdil Fabio Quartararo, ki je slavil pred Maverickom Vinalesom in Alexom Rinsom. Aktualni prvak Marc Marquez bo startal s 4. mesta. V moto2 je bil najhitrejši Remy Gardner, medtem ko sta bila vodilna v skupnem seštevku Alex Marquez in Thomas Luthi zadržana. V moto3 je bil pred vsemi Niccolo Antonelli.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Fabio Quartararo bo v Assnu štartal s prvega mesta
    02:31
    Iz 24UR: Fabio Quartararo bo v Assnu štartal s prvega mesta
  • Dirkališče v Assnu, ki ta konec tedna gosti dirke za VN Nizozemske
    02:02
    Dirkališče v Assnu, ki ta konec tedna gosti dirke za VN Nizozemske
  • Vrhunci tretjega prostega treninga v razredu MotoGP
    11:38
    Vrhunci tretjega prostega treninga v razredu MotoGP
  • Vrhunci kvalifikacijske dirke v razredu moto3 za VN Nizozemske
    08:33
    Vrhunci kvalifikacijske dirke v razredu moto3 za VN Nizozemske
  • Vrhunci kvalifikacij razreda motoGP v Assnu
    08:48
    Vrhunci kvalifikacij razreda motoGP v Assnu
  • Vrhunci kvalifikacij razreda moto2 v Assnu
    02:28
    Vrhunci kvalifikacij razreda moto2 v Assnu
  • Iz 24UR: Assen - katedrala motociklizma
    02:39
    Iz 24UR: Assen - katedrala motociklizma

V kraljevem razredu motoGP je s kvalifikacijami najbolje opravil odlični Fabio Quartararo (Petronas Yamaha SRT), ki je tako potrdil odlično formo v Assnu. Brez večjih težav je za slabih 15 stotink sekunde za seboj pustil drugouvrščenega Mavericka Vinalesa iz Yamahe, medtem ko je Alex Rins (Team SUZUKI ECSTAR) na tretjem mestu za Francozom zaostal že za skoraj pol sekunde.

Quartararo iz dirke v dirko potrjuje svoj nesporen talent, in glede na to, da naj bi po mnenju motociklističnih strokovnjakov steza v Assnu ustrezala predvsem Yamahi in Suzukiju, ne čudi, da je član ekipe Petronas Yamaha SRT tako suveren na Nizozemskem. V ekipi aktualnega svetovnega prvaka in obenem vodilnega v skupnem seštevku Marca Marqueza (Repsol Honda Team) niso najbolj zadovoljni spričo dejstva, da bo njihov član v nedeljsko dirko krenil iz druge startne vrste. Toda na podlagi predhodnih izkušenj, bo izjemni Katalonec storil vse, da bo izničil precejšen kvalifikacijski zaostanek (+0.714) in posledično naskakoval svojo peto zmago v sezoni. 

Fabio Quartararo
Fabio Quartararo FOTO: AP
Prijetno je s petim mestom presenetil Joan Mir (Team Suzuki Ecstar), za katerim sta se na šesto oziroma sedmo mesto razvrstila Cal Crutchlow iz LCR Honde in Ducatijev Danilo Petrucci. Prvo deseterico zaokrožajo še Takaaki Nakagami (LCR Honda Idemitsu), Franco Morbidelli (Petronas Yamaha SRT) in Avstralec Jack Miller (Pramac Racing). 

Marquez in Luthi zadržana v kvalifikacijah 
Na treningih pred kvalifikacijami v razredu moto2 je blestel desetouvrščeni v skupnem seštevku Remy Gardner, ki je dobil drugi in tretji prosti trening, medtem ko je prvega zaključil na četrtem mestu. Dobro formo je Avstralcu očitno uspelo obdržati, saj je kvalifikacije dobil pred drugim Bradom Binderjem (+0.110) in tretjim Xavijem Viergom (+0.144). To je za Gardnerja prvi najboljši startni položaj v karieri.


Vodilna v skupnem seštevku Alex Marquez in Thomas Luthi tokrat nista bila najbolj razpoložena. Zmagovalec zadnjih treh dirk v drugem najelitnejšem razredu je kvalifikacije končal na četrtem mestu (+0.199), izkušeni Švicar pa se je moral zadovoljiti z zanj skromnim osmim mestom (+0.506). Tudi Jorge Navarro, ki je nase opozoril s tretjim mestom na VN Katalonije, je bil tokrat slabši od pričakovanj. Končal je na sedmem mestu (+0.504). Z današnjim razpletom pa je bistveno bolj zadovoljen Britanec Sam Lowes, ki je imel peti najhitrejši čas. 


Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Kvalifikacijska dirka v najšibkejšem razredu moto3 je prinesla zanimiv razplet, v katerem je največ pridobil član moštva SIC58 Squadra Corse Niccolo Antonelli, ki je slavil pred Kaitom Tobom (Honda Team Asia) na drugem (+0.144) oziroma Tonyjem Arbolinom (VNE Snipers) na tretjem mestu (+0.157).

Po tem, ko si je na sedmih predhodnih kvalifikacijskih dirkah 'pole position' v razredu moto3 zagotovilo prav toliko različnih dirkačev, je na osmi drugič v tej sezoni do najugodnejšega startnega položaja pred nedeljsko glavno dirko za VN Nizozemske v Assnu prišel omenjeni Italijan Antonelli. Slednji je bil vseskozi v rahli prednosti, a mu je za ovratnik pošteno dihal Toba, ki pa ni uspel premagati Italijanovega daleč najhitrejšega kroga na tej stezi (1:41.232). Arbolino je s tretjim mestom, kar mu prinaša start iz prve startne vrste, le še potrdil zelo dobro formo,a  bo za končno zmago potreboval brezhibno dirko.

Trenutno vodilni v skupnem seštevku svetovnega prvenstva Aron Canet (Sterilgarda Max Racing Team) je tokrat nekoliko razočaral in bo nedeljsko dirko pričel žele s tretje startne vrste (9. mesto). Jakub Kornfeil (Redox PruestelGP) je nekoliko poslabšal svoj dosežek s prostih treningov, saj je kvalifikacije končal na 7. mestu. Ai Ogura iz Honde je bil šesti, Tatsuki Suzuki (SIC58 Squadra Corse) in Celestino Vietti (Sky Racing Team VR46) pa sta bila četrti oziroma peti.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
V Assnu se počasi približuje ura začetka kvalifikacij za VN Nizozemske. Še pred tem pa najboljši dirkači na tretjem in obenem zadnjem prostem treningu sobotnega programa preizkušajo stezo, na kateri si bodo od 12.35, ko se začnejo kvalifikacije v najšibkejšem razredu moto3, skušali zagotoviti karseda ugoden startni položaj pred nedeljsko glavno dirko.

V razredu moto3 je z zadnjim treningom najhitreje opravil član moštva VNE Snipers Tony Arbolino, ki je za dobrih 15 stotink sekunde prehitel Japonca Kaita Tobo (Honda Team Asia) na drugem in za dodatne tri stotinke sekunde tretjeuvrščenega Jakuba Kornfeila (Redox PruestelGP) iz Češke. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Quartararo znova najhitrejši
Kar se dogajanja na zadnjem prostem treningu v kraljevem razredu motoGP tiče, je odlično vožnjo s prvega petkovega prostega treninga ponovil Yamahin Fabio Quartararo, ki je drugouvrščenega Danila Petruccija iz Ducatija prehitel za desetinko sekunde, tretjeuvrščeni Marc Marquez (Repsol Honda Team), ki je očitno našel pravo kombinacijo gum za stezo v Assnu, pa je za Francozom zaostal dobri dve desetinki sekunde.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Gardner poglavje zase v razredu moto2
V srednjem razredu moto2 je bil razred zase Avstralec Remy Gardner (ONEXOX TKKR SAG Team), ki je najbližjega konkurenta, drugouvrščenega člana Kalexa Augusta Fernandeza, ugnal za več kot pol sekunde. Tretjeuvrščeni Jorge Martin (Red Bull KTM Ajo) je za najhitrejšim zaostal za dodatne štiri desetinke sekunde.

Zadnji trening v omenjenem razredu pred kvalifikacijami je med drugim zaznamovalo tudi trčenje v petem ovinku med Jorgejem Navarrom (Beta Tools Speed Up) in Somkiatom Chantro (IDEMITSU Honda Team Asia), a je na srečo vse skupaj minilo brez hujših posledic za oba dirkača.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
VN Nizozemske
VN Nizozemske FOTO:
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (97)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Šimee
29. 06. 2019 19.25
-4
Quartararo ima na vratu isti tattoo kot jaz, križ in dve krili? :DD
krnekilojz
29. 06. 2019 18.59
+7
Kot večni Rossist sem kar razočaran nad formo. Saj vem, da bo jutri boljši, ampak to samo pomeni, da bo nekje okrog 5 do 6 mesta. Mogoče se bo šel zopet kdo keglanje in so potem možne stopničke, brez neumnosti drugih ne bo šlo.
AyrtonS
29. 06. 2019 18.22
+8
ne vem kaj dela Rossi s stratosfersko hitro Yamaho???res je,...tribune so pa lepe ja....to je še edino kar ti je ostalo Flyer da gledaš motogp...hehehe
Prototip
29. 06. 2019 18.09
-10
Markez,pejt v penzijo,zdaj te že vsak mladiček pelje sc at,,,,aja,pa jorgeta vzem s sbo,,
BenBostrom
29. 06. 2019 18.23
+1
,,,,hehehehehe......krik obupa je vedno dobrodošel......
Prototip
29. 06. 2019 18.36
+7
Mal heca mora bit,,jaz sem itak navijač Gajserja,tole je pa samo za zabijanje cajta,,,,
BenBostrom
29. 06. 2019 19.10
+2
lorraine
29. 06. 2019 19.34
+2
Kako se kaj drži Tim Gajser? Zadnje čase nisem dosti spremljala dirk in njegovih voženj.
FjallRaven
29. 06. 2019 20.00
+0
Pogugli.....ce ze najdes viset tule gor...pa se par tipk vec poklofi
Barni3
29. 06. 2019 17.55
+10
A vas loh prosm razni majstri strupi in ostala g0lazn d si daste maile al pa fbje in se tam kregaste kdo ma kasn iq kdo je rumen oranzn al pa rdec in se v clankih komentira kej pametnga?!?!
nastjamarko
29. 06. 2019 17.45
+13
Rossi se vedno navijam zate ampak zacni vozit kot vcasih z j.... in ne z glavo.
NisteResni
29. 06. 2019 17.26
-1
Diebaumaister 29.06.2019, 13:38:39 -1 A to se da???? Očitno imaš osebne izkušnje s tem, js sm jo pri 15 zaključu, neverjetno do katere starosti si jo ti razpotegnu, očitno sta z zvitim sošolca še pri 30 ih, neverjetno kaj vse morajo davkoplačevalci financirat.
NisteResni
29. 06. 2019 17.27
-1
majstr a si ti mal potegnu, večina pr 14 konča osnovno..... al si še v tletjm lazledu pa še lačunat ne znaš
NisteResni
29. 06. 2019 17.30
-3
sj ne da je šola ful pomembna, sam tega vi otroc niste od mene slišal.....
NisteResni
29. 06. 2019 19.47
-1
StAnalitik
29. 06. 2019 17.22
+3
Proti koncu sezone bodo poltovarniška moštva ali satelitska moštva pred tovarniškimi.Pri Yamahi je že tako in Ducatiju.Honda je blizu temu.
korintos23
29. 06. 2019 17.14
-2
mah nič, sami motoristi se med sabo prepirajo!
resnicaosvobaja
29. 06. 2019 16.25
+15
Rumenjaki upajo, da bodo štartna mesta ostala nespremenjena le da bo dirka potekala v nasprotni smeri.
vectra c
29. 06. 2019 16.04
+20
Namesto pametnih komentarjev se preganjajo predšolski otroci
resnicaosvobaja
29. 06. 2019 16.26
-7
436b8htk
29. 06. 2019 15.39
-2
Rossi,zdej pa res cas da zakljucis kariero,ker enostavno nisi vec konkurencen,ze dolg casa.
StAnalitik
29. 06. 2019 15.43
+3
Kaj pa Lorenzo? Je spet padel pred štantom z lizikami.
bus303
29. 06. 2019 15.02
+27
Ne sekirajte se za Marqueza.
FjallRaven
29. 06. 2019 15.01
+19
Đizus duceti???? Tejle pajaceki potem sanjajo o naslovu???😂😂😂
smajser1
29. 06. 2019 14.47
+19
MM spet suvereno... treba bo gnat do konca in pokazat vse svoje znanje in talent za koncno zmago, kar MM ima! Bravo!
nightifly
29. 06. 2019 14.44
-22
Glej ga zlomka ,tudi v dezeli tulipanov je ve rumeno ---na tribunah dirkalisca kajpak ,poleg prelepih plantaz cvetja ..... se pravi ,da si tudi Oranje vcasih oblecejo rumene majice in zvesto sledijo Valentinu .... lepo . Rossi ,samo pogumno naprej .
FjallRaven
29. 06. 2019 14.56
+24
Kj druzga kt gledanje barvo po tribunah ti tko ne preostane patetik laznivi....sploh ce te na vhodu na dirkalisce posiljujejo z đabe rumenim rekviziti😂😂😂😂🤫🤫
SamŠeSTRUP
29. 06. 2019 14.57
+18
Lepo je nositi denar na dirke in navijati za dirkača, ki vozi na 18 mestu.. kar tako naprej, še par let, pa bote pozabljeni 🤣🤣
StAnalitik
29. 06. 2019 15.38
+2
Kakšne džabe rumene stvari? Kje si bil na dirki MotoGp? Zaupaj nam.
Otancici
29. 06. 2019 16.03
+11
Bo treba pocasi barvan televizor nabavit, ker odtenki se pri tebi ne vidijo ravno najboljs....
SamŠeSTRUP
29. 06. 2019 16.33
+7
FjallRaven
29. 06. 2019 14.44
+0
Kaj bo napadal rumen picek??? Frutabelo??🤭🤭😂😂😂
FjallRaven
29. 06. 2019 14.57
+4
Mamice ga ne zanimajo....bolj ateki😂😂😂
SamŠeSTRUP
29. 06. 2019 14.57
+7
Diebaumaister
29. 06. 2019 15.05
-12
Se pravi se je vrgel po tebi zviti??? Mirko ti baje si vaški prvak v poganjanju skiroja, bravo.
Diebaumaister
29. 06. 2019 15.05
-11
Se pravi se je vrgel po tebi zviti??? Mirko ti baje si vaški prvak v poganjanju skiroja, bravo.
SamŠeSTRUP
29. 06. 2019 15.21
+4
Ubistvu po tebi. Govoricam pa samo ljudje z nizkim IQ verjamejo, aneda maister? Ti veliko govoricam verjameš. Baje je rossi rekel da je Dr. Ek zlato? Verjameš kajne? Je rossi baje rekel 🤣🤣
Diebaumaister
29. 06. 2019 15.32
-6
Se pravi priznavaš, da imaš nizki IQ??? No vsaj nekaj.
SamŠeSTRUP
29. 06. 2019 15.35
+4
Sm ti napisu, da ne verjamem v govorice. Če bi imel kaj soli v glavi bi vedel kaj govorim. Ampak ti oprostim, glede na to da imaš pamet na nivoju predšolskih otrok 😂😂
Diebaumaister
29. 06. 2019 15.49
-7
Če so trditve pravilne glede tebe, ne vem zakaj jih ti označuješ za govorice, se boš pač moral z dejstvi sprijaznit, očitno si res funkcionalno nepismen. 😄😄
SamŠeSTRUP
30. 06. 2019 09.07
-1
Važno da si penast okol ust, ko MM prevozi ciljno črto prvi hehehe.. mm kriptonit za vr 💪💪
resnicaosvobaja
29. 06. 2019 14.39
+38
Zakaj se Rossi na tehnično zahtevni progi , ki naj bi mu ustrezala,znova odločil za taktiko napada iz ozadja ?
ArturStern
29. 06. 2019 12.57
+30
Mislim da bi tale Čeh Abraham moral namesto RedBull-a , pred tekmo spiti malček Staropramen-a, pa bi takoj bolj korajžno vijugal po stezi!
FjallRaven
29. 06. 2019 12.40
-3
Hmmmm...nic se pa ni zgoraj n apisanem omenilo tarumenga piceka