MotoGP

Karavana razreda Superbike se seli v kultni Misano

Misano, 09. 06. 2022 13.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pred nami je še zadnji dirkaški vikend razreda Superbike pred poletnim premorom. Motorji bodo tokrat brneli v kultnem Misanu, kjer se bodo dirkači tako kot vselej pomerili na dveh dirkah in tako imenovanem superpolu. Po preizkušnja v Aragoniji, Assnu in Estorilu najbolje kaže Špancu Alvaru Bautisti, ki pa se bo moral za premierni naslov prvaka pošteno potruditi, saj mu za ovratnik dihata šestkratni prvak Jonathan Rea in aktualni prvak Toprak Razgatlioglu. Dirke si boste prihajajoči vikend lahko kot vedno v živo ogledali na VOYO.

Po devetih preizkušnjah aktualne sezone prednjačita Španec Alvaro Bautista in Britanec Jonathan Rea, ki sta dobila prav vse dosedanje dirke. Tako šestkratni svetovni prvak tega razreda kot tudi nekdanji dirkač razreda motoGP sta slavila na treh dirkah, ob tem pa je bil Rea dvakrat najhitrejši na dirki za t. i. superpole, Bautista pa enkrat.

Superbike Emilija-Romanja

Edini, ki zaenkrat drži korak z Ducatijevim in Kawasakijevim dirkačem, je Yamahin Toprak Razgatlioglu. Aktualni svetovni prvak je letos štirikrat stal na tretji stopnički in enkrat bil drugi, na superpolih pa dvakrat osvojil drugo mesto in enkrat tretjega, zato bo verjetno v želji po premierni zmagi v aktualni sezoni in ob vnovični zmagi v Misanu tesno privijal ročico za plin. Lani je namreč Turek slavil na nedeljski dirki, medtem ko sta sobotna dirka in superpole pripadla domačinu Michaelu Rubnu Rinaldiju.

Se bosta za naslov prvaka znova udarila Rea in Razgatlioglu ali bo presenetil Bautista?
Se bosta za naslov prvaka znova udarila Rea in Razgatlioglu ali bo presenetil Bautista? FOTO: AP

Če smo lani lahko spremljali izjemno napet boj za naslov prvaka med Reo in Razgatlioglujem, pa se letos vselej za zmago borita Otočan in Španec. Tako je bilo tudi na zadnji preizkušnji v portugalskem Estorilu, kjer je Bautista najprej slavil na sobotni krajši dirki, nato pa je tako superpole kot tudi daljšo nedeljsko dirko s prehitevanjem v zadnjem krogu dobil Rea, medtem ko se je Razgatlioglu moral zadovoljiti z drugim in dvakrat tretjim mestom.

Superbike sezona 2022, skupni seštevek (9/36):
1. Alvaro Bautista (Ducati) ... 161 točk

2. Jonathan Rea (Kawasaki) ... 144 točk
3. Toprak Razgatlioglu (Yamaha) ... 109 točk
4. Andrea Locatelli (Yamaha) ... 84 točk
5. Iker Lecuona (Honda) ... 76 točk

Superbike Emilija-Romanja
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mcurry
09. 06. 2022 15.23
+9
A tam se da sklece delat za puiga?!
cbrman
10. 06. 2022 17.54
-14
Probaj prit do Misana, najdi Puiga in naredi nekaj sklec za njega, poj boš prec vidu, ko boš po cevkah papcal.....Aja, mamica ni dala dinarčkov , da bi šel v trgovino po kolo, zato delaš sklece po tipkovnici...
Samsung Android
09. 06. 2022 15.18
+2
Od kdaj je Misano kulten? NE rečem Imola, Monza v italiji z bogato zgodovino, ampak Misano????