MotoGP

VIDEO: Marquez po šestem zaporednem slavju v Austinu: Tokrat nisem želel tvegati, zmaga je čista kot solza

Austin, 22. 04. 2018 08.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 9 min

Na tretji dirki letošnje sezone za VN Amerik v Austinu je prepričljivo zmago, že šesto zapored na tem prizorišču, slavil aktualni svetovni prvak v kraljevem razredu motoGP Marc Marquez (Rapsol Honda). Katalonec je bil prehiter za konkurenco od starta do cilja, na zmagovalni oder sta se uvrstila tudi drugouvrščeni Maverick Vinales (Yamaha) in tretji Andrea Iannone (Suzuki). V najšibkejšem razredu moto3 je zmago odnesel Jorge Martin, v razredu moto2 pa Francesco Bagnaia.

Več videovsebin
  • Vrhunci tretje dirke sezone v kraljevem razredu motoGP za VN Amerik
    06:19
    Vrhunci tretje dirke sezone v kraljevem razredu motoGP za VN Amerik
  • Vrhunci tretje dirke sezone v razredu moto2 za VN Amerik
    22:38
    Vrhunci tretje dirke sezone v razredu moto2 za VN Amerik
  • Vrhunci dirke v najšibkejšem razredu moto3 za VN Amerik
    16:54
    Vrhunci dirke v najšibkejšem razredu moto3 za VN Amerik
Tokrat nisem bil dovolj samozavesten za tesne dvoboje na stezi. Moj načrt je bil povsem jasen: s preudarno in taktično dovršeno vožnjo sem si želel čimprej nabrati dovolj veliko prednost, ki jo do konca dirke nisem izpustil iz rok. Na vso srečo mi je to uspelo v zgodnji fazi dirke, kar mi je precej olajšalo delo v nadaljevanju. Marc Marquez (Rapsol Honda) po šesti zaporedni zmagi v Austinu
Po kontroverzni dirki za VN Argentine so mnogi ljubitelji dogajanja v kraljevem razredu motoGP pričakovali še bolj pestro nadaljevanje 'sage' v ameriškem Austinu med aktualnim svetovnim prvakom Marcom Marquezom (Rapsol Honda) in Valentinom Rossijem (Yamaha), toda dobili niso praktično ničesar. 

Predhodni petkratni zaporedni zmagovalec dirke za VN Amerik je tudi v šesto vzel stvari v svoje roke in od starta naprej zagospodaril na stezi, ki mu je tako zelo pisana na kožo. 25-letni Katalonec se je poigral s konkurenco in s prvo zmago v sezoni napovedal boljše nadaljevanje sezone na evropskih prizoriščih. Prvo priložnost za potrditev slavja iz Austina bo starejši od bratov Marquez imel že čez dva tedna na 'domači' dirki v Jerezu. Dolgo časa je kazalo, da bo član Suzukija Andrea Iannone (Suzuki) na koncu osvojil drugo mesto, kar ne bi bilo nikakršno presenečenje, saj je za italijanskim dirkačem odličen konec tedna na ameriških tleh. Toda na sredi dirke se je ukazal Rossijev moštveni kolega Maverick Vinales (Yamaha), ki je z dvema uspešnima manevroma prevzel položaj št. 2, ki ga do prečkanja ciljne črte ni več izpustil.

Marc Marquez znova na najvišji stopnički v ameriškem Austinu.
Marc Marquez znova na najvišji stopnički v ameriškem Austinu. FOTO: AP
"Moram priznati, da sem zelo užival na tej dirki. Najpomembneje je, da smo kar precejšnje težave s treningov in kvalifikacij uspeli prebroditi ter na glavni dirki pokazati pravi obraz. To drugo mesto posvečam pokojnemu Nickyju Haydnu in vsem navijačem v Združenih državah Amerike, ki so pripravili izjemno vzdušje," je bil drugega mesta v Austinu zelo vesel drugouvrščeni Vinales.

Dirkaški doktor Valentino Rossi je dirko končal na vselej nehvaležnem četrtem mestu, Andrea Dovizioso (Ducati) pa je izkoristil velik spodrsljaj do sedaj vodilnega v skupnem seštevku, Britanca Cala Crutchlowa (LCR Honda), ki je ostal brez uvrstitve, in s končnim petim mestom prevzel vodstvo v skupnem seštevku svetovnega prvenstva. "Mnogi so imeli marsikaj povedati čez moje vožnje oziroma nastope, a s tokratno uvrstitvijo na zmagovalni oder sem utišal dežurne kritike. Dokazal sem, da sem pravi borec, zdaj nas pa čakajo novi izzivi v Evropi," je bil do svojih 'malikovalcev' malce piker tretjeuvrščeni Andrea Iannone.

Veliki zmagovalec dogajanja v Austinu Marc Marquez se ni pretirano obremenjeval s pogostimi žvižgi s tribun, ki so ga zgolj še bolj podžgali, da pride do svoje prve zmage v letošnji sezoni. "Tokrat nisem bil dovolj samozavesten za tesne dvoboje na stezi. Moj načrt je bil povsem jasen: s preudarno in taktično dovršeno vožnjo sem si želel čimprej nabrati dovolj veliko prednost, ki jo do konca dirke nisem izpustil iz rok. Na vso srečo mi je to uspelo v zgodnji fazi dirke, kar mi je precej olajšalo delo v nadaljevanju," je po šesti zaporedni zmagi na dirki za VN Amerik dejal 25-letni Marquez.

MotoGP, tretja dirka sezone, končni vrstni red:
1. Marc Marquez (Špa) Repsol Honda Team Honda 41'52.002
2. Maverick Vinales (Špa) Movistar Yamaha MotoGP Yamaha +3.560
3. Andrea Iannone (Ita)Team SUZUKI ECSTAR Suzuki +6.704
4. Valentino Rossi (Ita) Movistar Yamaha MotoGP Yamaha +9.587
5. Andrea Dovizioso (Ita) Ducati Team Ducati  +13.570
6. Johann Zarco (Fra) Monster Yamaha Tech 3 Yamaha +14.231
7.  Dani Pedrosa (Špa) Repsol Honda Team Honda +18.201
8. Tito Rabat (Špa) Reale Avintia Racing Ducati +28.537
9. Jack Miller (ZDA) lma Pramac Racing Ducati +28.671
10. Aleix Espargaro (Špa) Aprilia Racing Team Gresini Aprilia +28.875

V razredu moto2 Bagnaia slavil pred Marquezom in Oliveiro
Že po prvem krogu tretje dirke sezone v razredu moto2, ko je s steze v Austinu zdrsnil Britanec Sam Lowes (Swiss Innovative Investors), ki je zaradi podobnih spodrsljajev v preteklosti izpadel iz kraljevega razreda motoGP, je bilo jasno, da nas čaka razburljiva dirka in nepredvidljiv razplet, saj sta na uvodnih preizkušnjah v Katarju in Argentini slavila različna dirkača - Francesco Bagnaia (SKY Racing Team VR46 Kalex)  in Mattia Pasini (Italtrans Racing Team Kalex).

Marc Marquez zasluženo slavi prvo zmago v sezoni s svojimi navijači.
Marc Marquez zasluženo slavi prvo zmago v sezoni s svojimi navijači. FOTO: AP
Podobno se je zgodilo z moštvenima kolegoma Marcelom Scrotterjem in Xavijem Viergem (Dynavolt Intact GP), ki sta ostala brez pravega boja 12 krogov pred koncem, Bagnaia pa je hitro prevzel vodstvo, ki ga do konca dirke ni več izpustil iz rok. Največji preboj je uspel Miguelu Oliveiri (Red Bull KTM Ajo KTM), ki je imel za seboj odlične treninge in kvalifikacije, a v glavno dirko ni krenil najbolje. Portugalec je šele v zadnji tretjini dirke odpeljal tri hitre sektorje, kar mu je na koncu prineslo tretje mesto. Alex Marquez (EG 0,0 Marc VDS Kalex)  je sredi dirke nekaj časa vodil, a je v primerjavi z zmagovalcem Bagnaio največ stotink izgubljal pri najzahtevnejših zavojih, Marquezov rojak in obenem moštveni kolega Joan Mir pa tokrat ni bil kos najboljšim za kaj več kot končno četrto mesto. Zmagovalec dirke za VN Argentine Mattia Pasini (Italtrans Racing Team Kalex) je zaostajal skozi celotno dirko, kar je na koncu zadostovalo za skromno 7. mesto.

Tretjeuvrščeni Oliveira se zaveda, da je v primerjavi z Bagnaio in Marquezom največ časa izgubil s slabim startom. "Zelo slabo sem vstopil v dirko, šele v zadnji tretjini tekme sem začutil 'tla pod nogama'. Skušal sem se izogniti neposrednemu stiku s konkurenti, v vsakem primeru pa je za nami zelo zahtevna preizkušnja," je po dirki v Austinu dejal Portugalec Miguel Oliveira. Drugouvrščeni Alex Marquez je uvrstitev na zmagovalni oder napovedal že dan prej po kvalifikacijski vožnji, s čimer je izpolnil visoka pričakovanja svojega moštva: "Zdaj se vračamo v Evropo, kjer so steze nekoliko drugačne. Dobro delo smo opravili v Združenih državah Amerike, zato smo lahko zelo zadovoljni." 

Francesco Bagnaia je po zmagi v Austinu priznal, da mu ta pomeni precej več, kot uvodna v Katarju. "Prav zaradi številnih težav zaradi petkovega nerodnega padca, ki mi je povzročil kar nekaj nevšečnosti v pripravi na glavno dirko. Že naslednja dirka v španskem Jerezu bo nov velik izziv za celotno moštvo, da potrdimo dobro formo in rezultate z uvodnih treh dirk," je bil druge zmage v sezoni vesel odlični italijanski dirkač.  

Aktualni svetovni prvak v kraljevem razredu motoGP Marc Marquez 'v boju' z na koncu tretjeuvrščenim dirkačem Suzukija Andreo Iannonejem.
Aktualni svetovni prvak v kraljevem razredu motoGP Marc Marquez 'v boju' z na koncu tretjeuvrščenim dirkačem Suzukija Andreo Iannonejem. FOTO: AP
Moto2, tretja dirka sezone, končni vrstni red:
1. Francesco Bagnaia (Ita) SKY Racing Team VR46 Kalex 39'30.016
2. Alex Marquez (Špa) EG 0,0 Marc VDS Kalex +2.464
3. Miguel Oliveira (Por) Red Bull KTM Ajo KTM +3.704
4. Joan Mir (Špa) EG 0,0 Marc VDS Kalex +5.376
5. Iker Lecuona (Špa) Swiss Innovative Investors KTM +6.867
6. Brad Binder (Jar) Red Bull KTM Ajo KTM +6.876
7. Mattia Pasini (Ita) Italtrans Racing Team Kalex +9.308
8. Jorge Navarro (Špa) Federal Oil Gresini Moto2 Kalex +10.510
9. Dominique Aegerter (Švi) Kiefer Racing KTM +10.595
10. Lorenzo Baldassarri (Ita) Pons HP40 Kalex +11.497

Martin si je po Katarju 'pokoril' tudi stezo v Austinu
V najšibkejšem razredu moto3 smo spremljali zanimivo dirko za VN Amerik v Austinu, ki je na koncu pripadla zmagovalcu uvodne dirke v Katarju, Špancu Jorgeju Martinu (Del Conca Gresini Moto3 Honda). Ta je v ključnih trenutkih ohranil največjo zbranost in obenem sprejemal najboljše odločitve. Čeprav je dolgo časa kazalo na zmago Marca Bezzecchija (Redox PruestelGP), sicer zmagovalca druge dirke v Argentini, so težave s pnevmatikami v zadnjih krogih terjale previsok davek, kar sta znala izkoristiti že omenjeni Martin in Enea Bastianini (Leopard Racing), ki je skozi ves konec tedna dobro načrtoval svoje nastope.

Že v prvem ovinku smo videli trčenje štirih dirkačev, ki ni imelo hujših posledic, vodilni kvartet Jorge Martin, Fabio Di Giannantonio (Del Conca Gresini Moto3 Honda) , Aron Canet (Estrella Galicia 0,0) in Dennis Foggia (Sky Racing Team VR46) je bil dolgo časa na čelu kolone, ko je 'monotonijo' na stezi v Austinu z lepim manevrom prehitevanja prekinil Bezzecchi, kmalu sta se mu pridružila še Bastianini in Andrea Migno (Angel Nieto Team Moto3 KTM), tako da se je ob koncu druge tretjine dirke odvijal boj osmih dirkačev za čim boljši položaj. Martin je ubral najboljšo taktiko za zadnjih šest krogov, sledila sta mu Bezzecchi in Di Giannantonio, toda Bastianini je dočakal svoj trenutek za prehitevanje na enem od levih ovinkov in rojaka Bezzecchija potisnil na tretje mesto.

Šesto zaporedno zmago Marca Marqueza (Rapsol Honda) si je v ameriškem Austinu ogledalo veliko ljubiteljev motoGP-ja.
Šesto zaporedno zmago Marca Marqueza (Rapsol Honda) si je v ameriškem Austinu ogledalo veliko ljubiteljev motoGP-ja. FOTO: AP

Po hudih težavah s pnevmatikami je bilo jasno, da Bezzecchi ne bo zdržal v boju za drugo zmago v sezoni, Martin pa je brez večjih težav ohranil lepo prednost pred najbližjima zasledovalcema. Španec je ciljno črto prečkal z več kot sekundo prednosti pred Bastianinijem, več kot štiri sekunde pa je za zmagovalcem dirko končal Marco Bezzecchi, ki je bil s končnim tretjim mestom zadovoljen. "Po vseh peripetijah v zadnji tretjini dirke sem z uvrstitvijo na zmagovalni oder zelo zadovoljen. S tem nadaljujemo uspešen niz z začetka sezone, kar je želja tudi za naslednjo preizkušnjo v španskem Jerezu," je nekaj trenutkov po osvojitvi tretjega mesta dejal dirkač KTM-ja Marco Bezzecchi. 

Drugouvrščeni Enea Bastianini je poudaril, da je bil Jorge Martin tokrat premočan v boju za zmago. "Vseeno sem vesel, da mi je uspelo prehiteti Bezzecchija, ki je vnovič prikazal odlično vožnjo. To je lep uspeh za naše moštvo, ki se trudi izboljšati vsako podrobnost. Upam in želim si, da bi mi uspela še boljša vožnja že čez dva tedna v Španiji," je poudaril dirkač Leopard Racing Honde. V taboru zmagovalca so bili najbolj zadovoljni z mirnostjo in preudarnostjo Jorgeja Martina. "Končna prednost ne odraža realne slike na tokratni dirki. Uspel sem izvesti dva pravočasna manevra, kar mi je ob težavah Bezzecchija omogočilo nekoliko lažji zaključek. Veseli smo druge zmage v sezoni, ki poleg sladkih skrbi prinaša tudi veliko odgovornost pred naslednjimi izzivi," se Martin že veseli nadaljevanja sezone na evropskih stezah.    

Moto3, tretja dirka sezone, končni vrstni red:
1. Jorge Martin (Špa) Del Conca Gresini Moto3 Honda 39'12.869
2. Enea Bastianini (Ita) Leopard Racing Honda  +1.451
3. Marco Bezzecchi (Ita) Redox Pruestel GP KTM  +4.112
4. Andrea Migno (Ita) Angel Nieto Team Moto3 KTM  +4.172
5. Fabio Di Giannantonio Del Conca Gresini Moto3 Honda  +4.186
6. Philipp Oettl (Nem) Sudmetal Schedl GP Racing KTM  +4.374
7. Jakub Kornfeil (Češ) Redox Pruestel GP KTM  +5.452
8. Aron Canet (Špa) Estrella Galicia 0,0 Honda  +7.971
9. Tatsuki Suzuki (Jap) SIC58 Squadra Corse Honda  +8.287
10. Livio Loi (Bel) Reale Avintia Academy KTM  +8.711

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (385)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jebalvisvoju
24. 04. 2018 14.50
+10
Jezdimir ft. nightifly - zdravim komplekse
Profesormarck
23. 04. 2018 20.47
+30
Men je pa blo včeraj najbolj všeč,ko je Marc na ciljni črti ušesa kazal samooklicanemu,pa vinalesu in seveda najbolj komisarjem.Ne morjo ga zaustavit,niti,če mu rozeka na zadni sic posadijo med dirko,tudi takrat bi zmagal.he,he,he,ha,ha,ha,hi,hi,hi,kaki car je,a ne da rozeki !
mzvezda
23. 04. 2018 17.26
+24
Hej svamaci kot ste Jezdi in Nighty in minister.... dej ze prosm nehajte prazno slamo mlatit.... men gre res na smeh😄😄😄 vi pa najbrz nimate razloga za smeh, a ne?? Sej tut za vas posije soncek...leta 2020, ko boste upam da spoznal, da ga cez Marca pac ni!!!hehe hihi hoho😄
Uporabnik113089
23. 04. 2018 16.39
+31
Marquez je enostavno razritil konkurenco. Vse ostalo je le blebetanje v prazno...
Achilleus
23. 04. 2018 15.36
+20
nightifly....si žele kaj povedati?
nightifly
23. 04. 2018 15.33
-33
Mogoce je pa res nekaj ---- ce o dirkah klanfajo majstri - ki niso v zivljenju nikol znal zakrpat biciklna -potem je jasno -da ne vedo niti kaj je motor /
gutej
23. 04. 2018 18.24
+20
Kaj hočeš povedat.? Da sta z rositom najboljša vulkanizerja?
flamengo
24. 04. 2018 11.15
+7
Pol pa povej kaj je motor, ti ki to veš :)
jebalvisvoju
24. 04. 2018 14.47
+9
nightifly
23. 04. 2018 15.31
-26
oki68 23.04.2018, 11:23:48 +22 Nekateri imajo spet velike oči. Kakšna moč Honde? Lažete sami sebi.//////////// njoki ----- lazi obrnite kar v svojo smer / Tako kot ste to zdaj vi napisal je totalni nesmisel in ni vrdeno debate / Ste kot vecina vasih so-pisalcev -ki napise nekaj smo da kontrira nekomu - ki je tako ali tako neimenovan -skrit /// Performanse Honde so se jasno videle tako v Argentini kot Texasu -kaj vec ni napisati / vsak kolikor toliko normalen clovek to vidi -ali amater ali kot profes - torej /Zavedati se morate -da imate na drugi strani ekrana ljudi - ki so preziveli zivljenja na dirkaliscih in tribunah - prevozili milion kilometrov z vsemi mogocimi vozili ----torej noki - / Jaz vedno pravim ---ce bi bili na vasi strani taki majstri s stotisoci kilometrov za seboj v vseh voznih razmerah -potem bi dirke nekaterih opisovali bolj spostljivo -predvsem pa s tistim kanckom poznavanja materije ////
gutej
23. 04. 2018 18.16
+10
Noki
23. 04. 2018 20.59
+9
letalec.....očitno nisva gledala iste dirke. Honda je res dominirala. Zakaj? Zato ker jo je vozil Marquez. Ostale Honde so kje? Letalec povej mi. Daj osveži mi spomin. Očitno nisi ti toliko normalen človek in niti ne vidiš dalje od svojega nosu. Vse kar limaš to tem portalu je samo sovraštvo do Marqueza in nič drugega. Kaj ti praviš me itak ne briga. Tvoje floskule tukaj me ne zamimajo. Bodi realen. A razumeš da te praktično nobeden ne mara in se vsi delajo norca iz tvojih zmaskov.
iga_biba
23. 04. 2018 15.16
+7
Suzuuuuuukiiiiiiiiiiiii
nightifly
23. 04. 2018 15.01
-25
ahil in ostali ---veste kaj clovek ugotovi -kljub neizmernemu optimizmu ? Da enostavno ne zasluzite prijazne besede -ker tudi sami tega ne poznate -in se tako tudi obnasate -zato se ni treba znasati nad drugimi - ko gre voda cez rob je pac posledica poplava / in ce dobite nazaj klofuto namesto -kot do sedaj vedno korektnost - se ni treba cuditi -ker prihaja se ena -tako za izravnavo - /// ahil -ne se bati -tudi meni je posla zaloga kulture in prizanesljivosti za take kot ste vi - amen /
gutej
23. 04. 2018 18.17
+15
Saj nisi človek ampak degen na ravni kozla.
Noki
23. 04. 2018 21.01
+6
jebalvisvoju
24. 04. 2018 14.48
+6
mene me impresionira njegova pokvarjenost :)) kako je lahko clovek taka nula od nule :))
nightifly
23. 04. 2018 14.56
-30
nEKAJ BI PA RAD VIDEL / da z Yamahe 46 in honde 93 potrgajo dol -ali pa kar z vseh bolidov potrgajo dol elektroniko in jo dajo majstrom dirkacem v roke - ajde zdaj pa vsi v sedla in vozi marko !!! To bi pa rad videl enkrat /
KimiRaikkonen
23. 04. 2018 14.59
+33
mislm da nebi bil mark nič slabši, čeprou nisem njegou navijač ampak tip obvlada motor (pustmo zdej njegove kamikaza trenutke) :D
flamengo
24. 04. 2018 11.12
+10
Gotovo bi bila njegova (MM93) prednost še večja!
jebalvisvoju
24. 04. 2018 14.49
+5
to so pa že tiste obupne... NEKAJ BI RAD VIDEL... hahahahhaha... zresni se pajac
nightifly
23. 04. 2018 14.53
-26
Achilleus 23.04.2018, 11:46:39 +9 nighti...razumeli smo tvoje tegobe. Cas celi rane..samo naprej se ozri///////////////// ufffff ,tegobe ? ce bi vam povedal kaksne imam -bi se vi odpravil na konec sveta tja v Jakutijo in se nikoli vec vrnil //// Nekoga sem vabil v Luzern -ali pa Lugano ,ce bi bil cas -celo do Venezie -pa ni hotel priti /Pridete vi -da se vam zjocem kaksne tegobe imam ---hehehehehehehehe - / Jezdimir vam je lepo rekel - pa minister in ostali tudi - uzivajte ahil -UZIVAJTE NA POLNO / zivljenje je samo eno / Jaz sem se potovanj po svetu zasitil -ker so bila vmes tudi sluzbena - in to trajbanje gor pa dol v gnecah ---ne hvala / Pa tudi dirk sem se nagledal -za 3 zivljenja - v zivo / Zdaj se kaksno kje blizu - raje v kaksne terme in gledati vse skupaj na tV -ju ---ahil - k sreci nimate pojma kaksne tegobe imam -res /// lahko se kar zjocete -zame /// ;;;))))))
MrNurmic .
23. 04. 2018 14.50
+33
ni več vprašanje kdaj bo MM prehitel Rossija,ampak kdaj ga bo za krog
PS2Xministri
23. 04. 2018 13.34
-35
Kaj resnice pa ne bo nihče napisal ??????? Najslabših pet z včerajšnje dirke bi z Markovo Hodo krojili sam vrh.....kako že gre pregovor ...z polno ri,,, je lahko....
rr3
23. 04. 2018 13.41
+31
Se vsi strinjamo s tvojo trditvijo, da te je samo drek.
Noki
23. 04. 2018 13.56
+26
Pozabil si napisati, da moraš takšno Hondo obvladati, obenem pa biti največji talent, naj hitrejši, in pa najbolj brezkompromisen. In vse to ima Marcquez.
PS2Xministri
23. 04. 2018 14.04
-22
noki...če te na leto vrže vsaj 27 x potem že počasi obvladuješ motor...
nightifly
23. 04. 2018 14.55
-23
Minister -odlicno si zadel / Nekaj podobnega je prislo meni na misel po Argentini -ko je mulc s tisto ´´kanto´´ delal dvojne case drugih - stratosferska honda / ZAKAJ NE GRE NA DRUG MOTOR ? VEMO DOBRO ZAKAJ NE /
Noki
23. 04. 2018 17.39
+11
Zakaj be se Honda odrekla najboljšega dirkača? Zaradi tebe letelec? Buuhaaahahaha
Kreuzfahrer
23. 04. 2018 20.32
+9
Zakaj Bi hodu drugam če mu je tukaj fajn. Saj ni Rossi, ki si je uničil 2 leti pri Ducatiju samo. Z ducatijem zgleda, da je znal sam Stoner vozit..
Leljo
23. 04. 2018 13.17
+32
Haahaha kake majo tti rosseki danes :D spet je vse drugo krivo, od honde do nevem cesa vsega sam, to da je Marc kralj GPja samo tega nemorejo razumet. Hahahaha kk se mi danes smeji k berem komentarje navijacev te medicinske sestre :D
iga_biba
23. 04. 2018 15.14
+17
tako to je, ko začneš krivdo za neuspeh iskati drugje, le pri sebi ne. že devet let so DRUGI krivi, da on, moto legenda, bivši devetkratni, še ni dobil tako željene desetke. dobil, namesto, da bi si jo PRIDIRKAL.
Otancici
23. 04. 2018 13.15
+24
Upam, da pri Yamahi ne bodo spet spreminjali vsega na zahtevo laha in ucita. Kako pa dovoli moderator, da nas jezdic zali s spanskimi podrepniki in hlapci mi pa tudi ni jasno. Meni kot zavednemu primorcu gre to na jetra, ker ravno lahi so robantili v preteklosti po nasih krajih. Tako da jezdic, pazi malo kaj bluzis, da se mi slucajno ne zavrtijo.
Honday
23. 04. 2018 13.27
-20
Ko bi se le kdo res upal prikazat z veseljem potalam lekcijo vzgoje na starodaven način, sam vem da so te sam lape kot Ahila in ostalih podrepnikov...hehehe
nightifly
23. 04. 2018 14.58
-20
zato ker ste podrepniki -to ni zalitev -ce keglanje enega drugega dirkaca smatrate kot legfalno in legitimno dejanje / Vsi skupaj streljate take -da se oni tamo gori z belo brado samo kriza /
gutej
23. 04. 2018 15.49
+7
Za razliko od izstrebkov. Preživete dekade.
AS1983
23. 04. 2018 12.30
+29
Marquez kralj, velemojster, Rossija kliče penzija
AS1983
23. 04. 2018 12.29
+33
Rossi ne zmore več, top5 na dirki je njegov maksimum, mogoče ena ali dve zmagi max na sezono, drugače pa še nekaj stopničk, po moje bo letos troboj za naslov - Dovizioso, Marquez in Vinales
BenBostrom
23. 04. 2018 11.53
+28
Zalostno komentiranje.Zmerjanje v eno,nespostovanja dirkacev povsem tuj pojem,laganje o vseh moznih prednosti honde,..,blabla o ljubckih,Dorni in ne vem kaj vse...kaj vse premore cloveski um in sami izgovori.Dejstvo je da je potrebno posebno cestitati prvim trem,ostalim pa tudi za trud.Dirka res ni bila epska a po drugi strani voditi skoraj 8sekund v predzadnjem krogu je vredno pohvale glede na konkurenco v danasnjem casu.Prihajajo nove steze in vsi so blizu kar dela prvenstvo zanimivo
borisss
23. 04. 2018 11.42
-20
mzvezda nec bat..mami plenicko menja pa bo spet uredu..buci buci bomo bomboncka dal pol 😂😂😂😂😂
Noki
23. 04. 2018 11.23
+37
Nekateri imajo spet velike oči. Kakšna moč Honde? Lažete sami sebi. Zgolj dve med deseterico. Maruez dela razliko. a(MM)azing