MotoGP

Crutchlow verjame v 'čudež': Povsem mogoče je, da si prvak z motociklom satelitske ekipe

Barcelona, 22. 06. 2018 12.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Jan Krstovski
Komentarji
4

Za Calom Crutchlowom (LCR Honda) je izvrsten začetek sezone v razredu motoGP, kjer je vedno samozavestni Britanec trenutno na četrtem mestu v skupnem seštevku. Pred dirko za VN Nizozemske v Assnu je spregovoril tudi o sodelovanju z enim od pokroviteljev ekipe, ki skrbi, da je njegov motocikel primerljiv s tistim svetovnega prvaka Marca Marqueza.

Crutchlow (na fotografiji) s svojimi sodelavci po dirki za VN Katalonije v Montmeloju.
Crutchlow (na fotografiji) s svojimi sodelavci po dirki za VN Katalonije v Montmeloju. FOTO: motoGP

"Imam najboljšo službo na svetu, čeprav so potovanja res najslabši del vsega," je v sproščenem pogovoru za dnevnik AS povedal Cal Crutchlow. Britanec je z motociklom ekipe LCR Honda v aktualni sezoni zelo konkurenčen in osredotočen na lastne predstave, zato mu je kaj malo mar za dogodke, v katere so vpleteni ostali dirkači, denimo Dani Pedrosa, ki bo kmalu zapustil vrste Repsol Honde. 

"Da bi si jaz zaslužil njegovo mesto? Res me ne zanima, sem v ekipi, kjer lahko računam na izvrstno podporo, zelo sem zadovoljen z ekipo in s Hondo," je nadaljeval Crutchlow. "Moj motocikel ni tako hiter kot Pedrosin, a je zelo blizu. Jasno je zelo blizu tudi tistemu Marca Marqueza, zato bi bil on zelo konkurenčen tudi z mojim motociklom."

Če imaš podporo tovarne ...
32-letnik po rodu iz Coventryja v osrčju Anglije je prepričan, da lahko s pravo podporo tudi dirkač satelitskega moštva osvoji naslov prvaka. Priznava, da mu je v veliko pomoč podjetje Castrol, ki skrbi za kakovostno olje in prisluhne vsem njegovim opazkam. 

"Menim, da je možno, da dirkač satelitske ekipe osvoji naslov svetovnega prvaka. Če imaš podporo tovarne in prihajaš do rezultatov, potem je to, jasno, povsem mogoče," je prepričan Crutchlow.

"Že dolgo Castrol razvija najboljše olje za konkretne specifikacije motocikla. Manj trenja in več moči. To je ključnega pomena in vedno vzamejo v obzir vsa naša opažanja, ki jih nato prenesejo tudi na serijske motocikle. Zelo smo zadovoljni z njihovo podporo." 

Hčerka je nevarnejša od dirkanja
Crutchlowu se je nedavno povečala družina, o večjemu številu otrok pa namerava Britanec razmišljati šele po koncu dirkaške kariere. Nekaj besed je namenil tudi svetovnemu prvenstvu v nogometu, kjer seveda podpira svojo Anglijo in njenega kapetana Harryja Kanea.

"Moja hčerka je nevarnejša kot dirkanje z motociklom (smeh). Ko se bom upokojil, bom imel več otrok, zdaj ne. S potovanji je vse skupaj zelo naporno, čeprav imam veliko sreče, da to dobro prenaša. Zelo rad se sproščam z družino, ko pridem domov s poti in tam preživim ves čas, ki ga imam na voljo," dodaja Crutchlow.

"Španija se mi zdi zelo močna, kot vsi vemo, a stavil sem na Anglijo. Zelo mi je všeč Kane in, čeprav se ne štejem za navijača Reala, saj praktično vsi v paddocku navijajo za Barcelono, bom navijal za realovce," je sklenil Crutchlow.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
VN Nizozemske
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Arkeen
22. 06. 2018 14.42
+9
Za uspeh je treba verjet vase in bit optimist. Lepo in pravilno da tako misli.
jebalvisvoju
22. 06. 2018 13.58
-8
..in pol se zbudi..
jebalvisvoju
22. 06. 2018 13.56
-9
ta je popil rossijev napitek in takoj misli da lahko postane prvak..
iga_biba
22. 06. 2018 15.06
+1
če bi imel njegov motor, bi pa res lahko bil prvak