MotoGP

Livio Suppo: Vrnitev v motoGP? Če bi klical Suzuki ...

Rim , 08. 01. 2021 17.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.J., G.J.
Komentarji
2

Pred dnevi je motociklistični svet (močno) presenetil nepreklicni odhod Italijana Davideja Brivia z mesta šefa tovarniške ekipe Suzuki. Novica je toliko bolj presenetljiva, saj je Suzuki s Špancem Joanom Mirom prišel do laskave lovorike v kraljevem razredu motoGP. Kot pišejo nekateri italijanski mediji, bi mesto utegnil zapolniti njegov rojak Livio Suppo, ki je v preteklosti poveljeval Ducatiju in tudi Hondi.

Davide Brivio se je poslovil od Suzukija.
Davide Brivio se je poslovil od Suzukija. FOTO: motoGP

Po Italijanu - Italijan? Očitno japonska ekipa Suzuki "prisega" na italijansko motociklistično znanje. Po osmih letih vodenja tovarniške ekipe, ki je v pretekli sezoni razreda motoGP s Špancem Joanom Mirom senzacionalno osvojila laskavi naslov svetovnega prvaka v "kraljevem", se je pred dnevi poslovil šef moštva Italijan Davide Brivio. 

Davide Brivio je bil del karavane 20 let, zadnjih osem pa je preživel v garaži Suzukija, ki je Italijana najel ob začetku svojega novega projekta v razredu motoGP. Ta projekt se je leta 2020 končal sanjsko, z osvojitvijo naslova svetovnega prvaka Španca Joana Mira.

Mediji z Apeninskega polotoka niso sedeli križem rok in na njegovo mesto že "ustoličujejo" nikogar drugega kot njegovega rojaka Livia Suppa. Nekdanji šef Hondine in Ducatijeve ekipe si je sicer pred časom vzel odmor za nedoločen čas, a je v pogovoru za Corriere Dello Sport milo rečeno namignil, da bi se z veseljem vrnil. Sploh če bi prejel klic iz Suzukijeve garaže. "Če bi me poklicali vodilni možje Suzukija, bi pozorno prisluhnil. Kaj več v tem trenutku ne želim povedati," je bil kar malce skrivnosten ob vprašanju Livio Suppo, ki se zaveda, da po (nenadejanem) odhodu Davideja Brivia Suzuki pospešeno išče (enakovredno) zamenjavo. 

Bo Livio Suppo (levo), nekdanji šef Ducatijeve in Hondine ekipe, novi član Suzukijeve družine?
Bo Livio Suppo (levo), nekdanji šef Ducatijeve in Hondine ekipe, novi član Suzukijeve družine? FOTO: Damjan Žibert

Osvojil šest naslovov
Nekdanji šef Honde in Ducatija je seveda zelo znano in priznano ime v svetu motociklizma. Livio Suppo je s Hondo še v času Marca Marqueza dosegel pet naslovov svetovnega prvaka, kot šef Ducatija pa se je veselil enega, takrat, ko je za rdeče dirkal Avstralec Casey Stoner. "MotoGP je bil zame vrsto let način življenja in nikoli se ne moreš povsem odvaditi od ritma, ki te je spremljal toliko časa, pa tudi od športa, ki ti je v življenju toliko dal. Verjamem, da bi hitro spet 'padel noter'," je za Corriere Dello Sport povedal Livio Suppo. "Lahko le še enkrat poudarim, da bi me veselil Suzukijev klic in da bi tudi dobro premislil, kako in kaj. Nastavki so odlični, ekipa ima velik potencial. Lahko bi naredili velike stvari."

Koronavirus pasica november
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SlukiSuzuki
11. 01. 2021 21.10
-2
Dober šef tudi..
prost1
08. 01. 2021 18.50
-1
Dosegel ga je s Stonerjem tudi pri Hondi, Zelo karizmatičen človek, po moje bi bil dobra zamenjava.