MotoGP

Lopez do 'pola' v razredu moto2, Sasaki pa v moto3

Buenos Aires, 01. 04. 2023 19.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V srednjem motociklističnem razredu moto2 je do najugodnejšega startnega položaja pred nedeljsko glavno dirko za VN Argentine prišel španski dirkač Alonso Lopez. S prednostjo dobre pol sekunde je ugnal drugouvrščenega rojaka Arona Caneta, medtem ko je tretje mesto osvojil Somkiat Chantra. V najšibkejšem razredu moto3 pa se je kvalifikacijske zmage razveselil Ajumu Sasaki pred Denizom Öncüjem na drugem oziroma Diogom Moreiro na tretjem mestu.

Španca Alonso Lopez in Aron Canet sta bila prehitra za preostalo konkurenco v srednjem razredu moto2 na kvalifikacijski preizkušnji pred nedeljsko glavno dirko za VN Argentine.

Prijetno presenečenje predstavlja tretje mesto Somkiata Chantre, ki se je še najbolj približal omenjenima Lopezu in Canetu. "V primerjavi s prejšnjim koncem tedna v Portimau smo bili tokrat deležni precej težjih pogojev. A hvala bogu sem uspel najti idealno linijo, pri čemer je bila obraba pnevmatik v mejah dovoljenega. Veselim se že jutrišnje dirke, ki bo pokazala pravo vrednost te kvalifikacijske zmage. Verjamem, da lahko ponovim dobro vožnjo iz kvalifikacij in se borim za najvišja mesta," pred nedeljsko dirko optimistično razmišlja Alonso Lopez.

Jake Dixon, Pedro Acosta in Celestino Vietti bodo startali iz druge startne vrste, še nekoliko bolj iz ozadja pa bodo vidne uvrstitve napadali Manuel Gonzales, Tony Arbolino in Joe Roberts.   

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Sasaki do 'pola' v razredu moto3
Japonski dirkač Ajumu Sasaki (Liqui Moly Husqvarna Intact GP) je zmagovalec kvalifikacijske dirke v najšibkejšem motociklističnem razredu moto3. Z dobre pol sekunde naskoka je ugnal drugouvrščenega člana KTM-a Deniza Öncüja, ki mu steza v Argentini očitno zelo ustreza. Iz prve startne vrste pa bo v nedeljsko dirko krenil tudi Brazilec Diogo Moreira (MT Helmets – MSI).

Od četrtega do šestega mesta so se razvrstili Ivan Ortola, Jaume Masia in Tacuki Suzuki, ki bodo startali iz druge startne vrste, iz tretje pa se bodo po nove točke svetovnega prvenstva pognali David Alonso, Scott Ogden in Andrea Migno. "Vesel sem, da sem uspel priti do najugodnejšega startnega položaja. Še posebej zaradi slabe vremenske napovedi, zato upam, da bom znal unovčiti prednost iz kvalifikacij in se boriti za najvišja mesta tudi na nedeljski dirki. Pred nami je zahtevna noč, naše serviserje čaka veliko dela, da bodo kar se da optimalno pripravili motocikel za jutrišnji start. Upam na najboljše," je po najhitrejšem času kvalifikacij v razredu moto3 dejal član Husqvarne Ajumu Sasaki.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kvalifikacije (moto2), vrstni red:
1. Alonso Lopez (Beta Tools Speed Up) 1:42.472
2. Aron Canet (Pons Wegow Los40) + 0.041
3. Somkiat Chantra (Idemitsu Honda Team Asia) + 0.048
4. Jake Dixon (Solunion GASGAS Aspar Team) + 0.114
5. Pedro Acosta (Red Bull KTM Ajo) + 0.202
6. Celestino Vietti (Fantic Racing) + 0.220
7. Manuel Gonzalez (Correos Prepago Yamaha VR46 Master Camp) + 0.323
8. Tony Arbolino (Elf Marc VDS Racing Team) + 0.493
9. Joe Roberts (Italtrans Racing Team) + 0.525
10. Albert Arenas (Red Bull KTM Ajo) + 0.549

Kvalifikacije (moto3), vrstni red:
1. Ayumu Sasaki (Liqui Moly Husqvarna Intact GP) 1:48.539
2. Deniz Öncü (Red Bull KTM Ajo)  + 0.603
3. Diogo Moriera (MT Helmets -MSI) + 0.243
4. Ivan Ortola (Angeluss MTA Team) + 0.593
5. Jaume Masia (Leopard Racing) + 0.783
6. Tatsuki Suzuki (Leopard Racing)) + 0.832
7. David Alonso (Autosolar GASGAS Aspar M3) + 0.885
8. Scott Ogden (VisionTrack Racing Team) + 0.924
9. Andrea Migno (CIP Green Power) + 0.960
10. Daniel Holgado (Red Bull KTM Tech3) + 0.963  

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.