MotoGP

Lorenza čaka še ena operacija, pri Hondi niso zaskrbljeni

Barcelona, 02. 12. 2018 13.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Za trikratni prvakom razreda motoGP, Jorgejem Lorenzom, je sezona polna vzponov in padcev. Španec je v pravkar končani sezoni dosegel tri zmage z Ducatijem in utišal dvomljivce, ki so dejali, da ne bo nikoli uspešen na rdečem motociklu. Zaključek sezone pa bi Lorenzo rad čimprej pozabil. Po padcih v Aragoniji in Buriramu si je poškodoval zapestje in stopalo, izpustil celotno azijsko turnejo, sedaj pa bo moral še na operacijsko mizo.

Jorge Lorenzo bo želel zaključek minule sezone čimprej izbrisati iz spomina.
Jorge Lorenzo bo želel zaključek minule sezone čimprej izbrisati iz spomina. FOTO: motoGP

Jorgeja Lorenza po končanih testiranjih, kjer je v Valencii in Jerezu prvič preizkusil Hondin motocikel, čaka še druga operacija v nekaj več kot mesecu dni. Spomnimo, Lorenzo je grdo padel v prvem zavoju dirke za VN Aragonije in si zlomil kost v stopalu. Za vse skupaj okrivil novega moštvenega kolega Marca Marqueza, a vseeno odpotoval na naslednjo dirko na Tajsko. Tam pa so se stvari zgolj še poslabšale. Med drugim prostim treningom je zaradi tehnične težave njegovega Ducatija spektakularno padel pri visoki hitrosti in si poleg načetega stopala, poškodoval še zapestje. In ta poškodba mu je onemogočila, da bi lahko bil konkurenčen najhitrejšim v elitnem razredu motoGP. Zaradi bolečin in težav se je nato odločil, da izpusti omenjeno dirko v Buriramu in še dirke v Motegiju, na Phillip Islandu in Sepangu. Vrnil se je nato za zaključek sezone v Valencii, kjer je dirko v zahtevnih razmerah končal med dobitniki točk. Ne stoodstotno pripravljen se je nato udeležil še obeh testiranj v Valencii in Jerezu, kjer je prvič nastopil za moštvo Honde. V Valencii je postavil 12. najhitrejši čas, v Jerezu pa petega in nakazal, da se bo na hondin motocikel veliko lažje privadil kot pa na rdeč motocikel moštva Ducati. 

Kljub spodbudnemu debiju, pa se je petkratni svetovni prvak odločil, da potrebuje še eno operacijo. Oktobra je namreč v Barceloni opravil operativni poseg na zapestju, sedaj pa mu bodo operirali še poškodovano desno stopalo zaradi katerega že več kot tri mesece šepa. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

huperz
03. 12. 2018 17.55
+5
Tudi poškodba rame MM ni tako nedolžna. Vse preveč jo je izpahnilo že pri manjšem nerodnem gibu. Jaz nebi bil tako prepričan da ima vse pod kontrolo (mogoče do sedaj), posledice so lahko zelo tragične. Zdaj bo operiral in prvi padec lahko zakomplicira stanje. Kakšno funkcijo pa ima ramenski obroč na motorju vemo, da zelo pomembno in je zelo bremenjen. Jaz bi bil bolj previden Achileus pri tvoji izjavi.
Achilleus
03. 12. 2018 17.06
-16
Kaj cjo bit zaskrbljeni. Kralj Marquez ima vse pod kontrolo...v konici mezinca.
Frigo
02. 12. 2018 20.08
+11
Še začel ni pa ze bolniška