MotoGP

Lorenzo v Le Mansu videl napredek: Bližje sem najboljšim, potrpljenje se je izplačalo

Le Mans, 24. 05. 2019 09.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Jorge Lorenzo je ob prihodu s Hondo podpisal dveletno pogodbo. V taboru te japonsko-španske ekipe so trenutno nezadovoljni z dosežki nekdanjega svetovnega prvaka, po nekaterih informacijah celo razmišljajo o prekinitvi pogodbe. Tudi enajsto mesto na zadnji dirki ekipe Repsol Honde ni spravilo v delirij. Zanimivo pa, da je bil z izkupičkom na dirkališču Bugatti precej bolj zadovoljen Lorenzo. Videl je premike v pravo smer.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Jorge Lorenzo
Jorge Lorenzo FOTO: motoGP
Španec Jorge Lorenzo je bil v Le Mansu spet daleč od najboljših, daleč od tistih, ki so dirkali v ospredju, a to 32-letnega Majorčana ni potrlo. Nasprotno, Lorenzo je na dirkališču Bugatti videl veliko dobrih stvari. "Napredujemo, to je najvažneje," je za madridski AS povedal nekdanji petkratni svetovni motociklistični prvak, ki v tej sezoni, po prihodu k ekipi Repsol Honda, tava nekje v ozadju.
Po petih od 19 dirk sezone ima Marc Marquez 95 točk, osem več kot Andrea Dovizioso in 20 več kot Alex Rins, ki v Le Mansu ni uspel priti višje od desetega mesta. Legendarni Italijan Valentino Rossi je bil v Franciji peti, v skupnem seštevku pa ostaja na četrtem mestu.
A očitno le vidi luč na koncu predora. Vsaj po dirki za VN Francije. "Naša absolutna hitrost je bila velika. Gradili bomo na tem. Iz kroga v krog se mi je zdelo, da sem bližje konkurenci. Dobro je to vedeti," je madridskemu časniku še dejal Lorenzo. "Seveda nam še nekaj manjka do najhitrejših, to pove tudi končno enajsto mesto v Le Mansu, toda naredili smo korak naprej, in to je najpomembneje." Zadetek v polno so bile, po mnenju izkušenega Majorčana, testiranja po VN Španije. "Ostali smo v Jerezu in preizkušali nekatere novosti. Poigravali smo se z nastavitvami in dobili pozitivne rešitve. Nekaj od tega smo že pokazali na VN Francije, preostali del napredka pa bomo, upam, pokazali v Mugellu," je AS-u še zaupal Lorenzo.

Jorge Lorenzo ima podpisano dveletno pogodbo s Hondo, toda v taboru špansko-japonske ekipe razmišljajo tudi o prekinitvi sodelovanja, če se bodo slabi rezultati nadaljevali.
Jorge Lorenzo ima podpisano dveletno pogodbo s Hondo, toda v taboru špansko-japonske ekipe razmišljajo tudi o prekinitvi sodelovanja, če se bodo slabi rezultati nadaljevali. FOTO: motoGP
Španec je napredek videl tudi na nedeljski dirki, ko se je z "ramo ob rami" meril s konkurenti.
Rezultati Lorenza v letošnji sezoni so 13. mesto v Katarju, kjer je dvakrat padel že na treningih in nato vseeno dirkal poškodovan, 12. mesto v Argentini, kjer je na štartu nehote prižgal omejevalnik hitrosti in padel na zadnje mesto, odstop v Austinu (okvara motocikla na 10. mestu), 12. mesto v Jerezu in nazadnje 11. mesto na VN Francije.

"Uspelo se mi je boriti in biti povsem enakovreden z nekaterimi hitrimi dirkači. Franco Morbidelli se ni odpeljal naprej, na začetku dirke sem se uspešno udaril tudi z dirkačema Ducatija, ob koncu pa še z Alexom Rinsom, ki je običajni precej hitrejši. Primerjave z omenjenimi so potrdile naš napredek. Prvič sem bil pred Takakijem Nakagamijem. Resda Japonec nima letošnjega motocikla, toda Hondo pozna precej bolje kot jaz." Spomnimo, pred VN Francije naj bi bil Lorenzo še pod dodatnim pritiskom, saj so iz Hondine garaže kapljale informacije o velikem nezadovoljstvu in celo možnosti predčasne prekinitve sodelovanja. Po Le Mansu so te govorice in špekulacije (začasno) utihnile. "Honda naj bi razmišljala, da bi ga odstranila z motocikla, če ne bo izboljšal rezultatov. In nihče ne more biti presenečen nad tem, glede na to, kako slabo se je prilagodil na isti motocikel, s katerim Marc Marquez vodi," je takrat poročal AS. V zadnjih dneh naj bi se šef ekipe Alberto Puig malce ohladil in ne zagovarja za vsako ceno teze, da se Lorenzu pokažejo vrata. "A vsak nov neuspeh na dirki bo Lorenzu vnovič otežil življenje pri Hondi," zaključuje AS.

motogGP VN Italije
motogGP VN Italije FOTO:
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
26. 05. 2019 20.08
-38
Lorenzu še veliko manjka do stopničk, je pa res, da mu steza v Mugellu leži in je imel tudi lansko sezono v začetku sezone precej težav s formo
rr3
26. 05. 2019 19.18
-35
Če daš vse fene rumenjaka iz tega portala na kup, človek še pomisli, da snemajo novo epizodo planeta opic...
JackSparrovwvw
26. 05. 2019 15.01
-34
Kakorkoli obrnemo, Lorenzo bi bil na Yamahi sposoben premagati MM. Ampak žal je zmagal dohtarjev biznis z Jarvisom s čepicami in tako se Yamaha lahko obriše pod nosom za naslov. No, glavno da majo VR, ki je ", večni, legendarni, zimzeleni , bivši devetkratni, živa legenda, idol, doktor, 40 letni zmagovalec showov, prekaljeni lisjak in še kaj,...hahaha
motorist_mb
26. 05. 2019 10.06
+52
Pri duceju so leto in pol čakali toti nea morejo niti mesca...beda od moštva!
JackSparrovwvw
25. 05. 2019 07.27
-34
Spominjam se, s kako lahkoto je Michael Schumacher v sezonah "94 in "95 zmagoval z Benettonom v F1. Po zadnji dirki 1995 so bila na sporedu testiranja. Schumi je prestopil v Ferrari, Berger in Alesi, oba vrhunska pilota, pa iz Ferrarija v Benetton. Po dveh dneh testiranj je bil rezultat sledeč : Schumi je s Ferrarijem postavil pol sekunde hitrejši čas, medtem ko sta Berger & Alesi skup polamala vsak po tri totalke in izjavila, da je Benetton nevozen. Prosim, kaj? Taisti bolid, s katerim je Schumi dva teden dni prej postal svetovni prvak? Tak da drugič malo premislite, preden trobentate o Hondi kot stratosferskem motorju, kjer samo prideš in zmaguješ.
Otancici
24. 05. 2019 18.42
-31
Jorge, ti sam pocasi. Pocajtaj se, zberi misli, spoznaj material(Lorencova honda se namrec sploh ni se dobro segrela), pol pa na polno. Do takrat bo pa Marki skrbel za dobre rezultate Honde. Tukaj pa vsi pametni kako je Lor. slab, medtem ko ga svetovna strokovna javnost postavlja med 5 najboljsih dirkacev vseh casov, res ste kjukci.
iganking
24. 05. 2019 14.02
+42
lorenzo je naredil napako ko je šou k ducatiju.. psihološko ga potolklo in pri tem športu dokazano zelo pomeni psihostanje.. včasih je Rossi dobesedno spravljal konkurenco h psihiatru 😊
motorist_mb
26. 05. 2019 10.07
+55
nightifly
24. 05. 2019 13.25
+23
Lepo ,da zeli Jorg potolaziti javnost ,predvsem pa Japonce . Mislim pa ,da so te besede namenjene bolj javnosti . Japonski maestri ,ki zastopajo interese HRC zelo dobro vedo kaj je z njim ,ga monitorirajo od blizu ,vedo kaj je sposoben .Mogoce jih pa tudi to jezi ,ker je na Ducatiju rekel ,da mu japonci bolj lezijo . No ,zdaj ga ima ,in to -lahko recemo - top bolid . Temu se rece tudi zategniti zanko sebi ,ker izgovorov ni vec . Vsi na tem svetu ,ali skoraj , postavljajo za pivot MM na Hondi in pricakujejo ,da bo tudi svet.prvak Jorg sposoben braniti hrbet Markezu ,da pride na olimp vecnih . Pa se bo Jorg s tem zadovoljil ? Prvo mora postati vecno drugi ,potem pa -naskakovati prvo stengo . Ce pa mu psiha ne bo dala zelene luci ,zna biti hudo slabo zanj , prvo medijsko ,potem pa se v stilu Honde .
FjallRaven
26. 05. 2019 10.53
-39
izbrisaniodpotv
24. 05. 2019 12.05
+23
honda bi rada da malo ponagaja Marjanu še prehitro bo špelir v garazi samo da si Lovrenc dobro sanira poškodbe in potlači strah pa bo hitro na konju.Te fantje vozijo motor poškodovani nevem zakaj honda ze takoj pritiska na Lovrenca bil je tezje poškodovan kot Marjan med tem ko drugi fenomeni 46 s skupaj sešraufano nogo dosezejo 3 mesto hahahah
NisteResni
24. 05. 2019 17.13
-51
tokrat k je Lorenzo polomljen stal na stopnickah, ga ni v moderni dobi motociklizma.... ne bit prevec pametn ti skod....