MotoGP

Lorenzo 'divjal' prek Instagrama: Agostini, to je neizpodbitna resnica!

Lugano, 16. 05. 2020 07.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

O morebitnem povratku Jorgeja Lorenza v dirkaško karavano se govori po vsega nekaj mesecih od začetka njegovega (ponovnega) sodelovanja z Yamaho, kjer je nekdanji svetovni prvak začel opravljati naloge testnega dirkača. A mnenje legendarnega Giacoma Agostinija, ki je Lorenza kritiziral zaradi zadnjih neuspešnih sezon pri Ducatiju in Hondi, je Majorčana povsem vrglo iz tira.

Lorenza (na fotografiji) so se kritike očitno močno dotaknile.
Lorenza (na fotografiji) so se kritike očitno močno dotaknile. FOTO: Profimedia

Rekorder dirkanja na dveh kolesih Giacomo Agostini je z besedami, da mora biti vrhunski dirkač hiter na katerem koli motociklu, dregnil v osje gnezdo. Govoril je namreč o Jorgeju Lorenzu in njegovih večinoma neuspešnih sezonah pri Ducatiju, ki ga je zapustil po vsega dveh sezonah, še krajše pa je bilo nato njegovo vnovično sodelovanje s tovarniško ekipo Honde, kjer so njegovo zadnjo sezono 2019 zaznamovali padci in precejšnja oddaljenost od boja za najvišja mesta.

"Dvakrat ga je polomil in ni dosegel rezultatov. Motocikel je pomemben, a včasih razliko naredi glava," je dejal Agostini, Lorenzo pa je sprva odvrnil: "Mu mar dolgujem kaj denarja? Kako lahko je govoriti, ko je že 50 let minilo od tega, ko si se zadnjič povzpel na motocikel."

'Kot fosil, ujet v spominih na svoje zmage'
15-kratni svetovni prvak je udaril nazaj in ocenil, da "resnica včasih pač boli", dodal pa je, da ima Španca vso pravico kritizirati, tako kot ga je včasih znal tudi pohvaliti. A v izmenjavi, ki so jo nekateri mediji že označili za "bizarno", je sledila nova objava Lorenza. V petek je v javnost poslal nov, poglobljen zapis, ki mu je testni dirkač Yamahe dodal črno-belo fotografijo legende svetovnega motociklizma iz Bergama.

"Upam, da se mi nekega dne z novimi generacijami ne bo potrebno boriti kot fosil, ujet v spominih na svoje zmage, in da bom primerjal prihodnost z mojo preteklostjo in govoril: 'Jaz v mojih časih ...'" je začel Lorenzo. "Menim, da bi moral gospod Giacomo Agostini razumeti, da je vsako obdobje motociklizma zgodba zase, vsak prvak ima svoj pomen v kontekstu, v katerem je sam živel, tako v smislu tekmecev kot tehnologije," meni petkratni svetovni prvak, ki živi v švicarskem Luganu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V eni sezoni prvaki več razredov 
"Res je denimo, da se je v 60. letih dirkalo na dirkališčih, kjer je bilo za varnost zelo slabo poskrbljeno, velikokrat pa je bila razlika med najhitrejšim in najpočasnejšim motociklom 10 sekund," je nadaljeval. "Nekateri dirkači so lahko uživali v tej prednosti, zato so si lahko dovolili takšen luksuz, da so dirkali (in osvojili) več naslovov v različnih kategorijah v enem letu. Čeprav je tehnologija že napredovala, je bila še vedno svetlobna leta od trenutne (govorimo o motociklih s pnevmatikami z naperami in zavornim bobnom). V zadnjih desetletjih so gromozansko napredovala tako dirkališča kot tehnologija. S poenoteno elektroniko in enakimi gumami za vse se je dosegla izjemna izenačenost med vsemi motocikli." 

Ta izenačenost je po besedah Lorenza tolikšna, da lahko o uvrstitvi odloča že majhna sprememba na robovih posode za gorivo, Agostiniju pa je za njegove "banalne" trditve še zabrusil, da ne ustrezajo Italijanovemu legendarnemu statusu.

'To je, dragi Giacomo, neizpodbitna resnica'
"Proizvajalci iščejo vsako majhno prednost, zaradi katere bi lahko premagali nasprotnike, veliko zmag pa se doseže le z nekaj tisočinkami razlike ... Ko po 45 minutah dirke ena sekunda loči prvega in petega, to pomeni, da je vsaka majhna podrobnost potrebna za pridobitev kakšne prednosti, da lahko zmagaš. V tem kontekstu podrobnosti, kot so aerodinamika, sprememba nastavitev elektronike ali nekaj robov na posodi za gorivo, postanejo ključnega pomena," je še zapisal Lorenzo.

"Ravno nasprotno je, ko se razlika meri v več desetih sekundah, minutah ali tudi krogih, ko majhne podrobnosti postanejo nepomembne. In da, lahko si tudi zadovoljen z nepopolno ergonomijo. To pa je, dragi Giacomo, neizpodbitna resnica. Zato, ko nekdo (ki pozna okoliščine in dejanja) zatrdi, da nisem dosegal rezultatov pri Ducatiju, sem še naprej presenečen. Z vsem dolžnim spoštovanjem se mi uporaba 'Jaz v mojih časih ...' ali čistega 'rezultatstva' za ocenjevanje sposobnosti nekega šampiona moderne dobe zdi banalnost, ki ne ustreza legendi, kakršna ste vi."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (87)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Omen3
22. 05. 2020 15.31
+1
Agostinijeva izjava, ko je dejal, da veliki šampioni zmagujejo z različnimi motocikli.... V resnici tudi Giacomo ni veliko menjal motocikle. Prvo sezono v kategoriji 250 ccm , ko je vozil motor Morini, je dosegel samo 6 točk v celi sezoni. Potem je večino svoje kariere dosegal naslove z motorjem MV Agusta (13 naslovov),ki je bil top motocikel. Zadnjih nekaj let pa je "presedlal" na Yamaho , čeprav je v kaki kategoriji še vedno vozil MV Agusto (v tistih časih so lahko vozili 2 ali 3 različne kategorije prvenstva). Sicer je tudi z Yamaho dosegel dva naslova. Težko pa rečemo, da je veliko menjal motorje, če je v bistvu vozil na dirkah praktično samo dva.
resnicaosvobaja
17. 05. 2020 14.40
-7
Kaj bo vedel Ago ? Lorenzo je lansko sezono prispeval 28 točk in Hondi podaril ekipni naslov...čeprav bi bilo dovolj že 13 njegovih točk
SvetovniPrvakMM93
16. 05. 2020 20.59
-11
Cel ljubi dan se že razburjate okrog tega Lorenza. Fant je dober dirkač, ki pa je vrhunske rezultate bil sposoben dosegati izključno na hitri in lahko vodljivi Yamahi. Pa še tam je v dežju zaostal po 45 sekund do minute in pol za konkurenco. Na Ducatiju in še bolj na divji Hondi pa je povsem odpovedal. V glavnem soliden poba, vendar daleč zadaj za Marquezom. No, za Rossija pošolat na Yamahi pa je bil dovolj dober, tak da volk sit, koza cela. Ne bo pa ga zgodovina nikdar omenjala v isti sapi z Agostinijem, Rossijem ali Marquezom. To je to, zdaj pa idite spat, tudi vidva "partnerja", jezdimir in nulamajster. Gudnajt.
Die einemaister
16. 05. 2020 21.23
+13
No, zdej so pa javili, da te bodo blokirali.
Kaktusy
16. 05. 2020 21.44
+10
Le koga zanimajo zablode vaškega klateža iz Dupleka...
SvetovniPrvakMM93
17. 05. 2020 09.36
-7
Die einemaister
17. 05. 2020 10.54
+14
A si kupil 10 SIM kartic,al ti jih je far dns dal? 😂😂😂😂😂😂😂Kajspoštuješ ti?? HAhahah, saj ne vem, al ti kdo piše tebi komentarje, al res imaš težave z prebranim, ali so res evidentne težave z razumevanjem napisanega.😅😅😅😅😅😅😅
SvetovniPrvakMM93
17. 05. 2020 11.09
-20
Nulaodmajstra, ki si s svojimi smeškoji kot otročaj nerazgledani, samo da te spomnim, tukaj naj bi kulturni ljudje komentirali zadeve iz motoGP sveta, kar je mimogrede tisto, čemur je komentiranje namenjeno in tudi razloženo v Pravilniku spodaj...kdo torej daje pravico izprijencem kot si ti in tvoj partner Jezdimir, se spuscat na osebni nivo žaljenja Marqueza in vseh, ki njegove uspehe spoštujemo, vsi vemo, da to nikoli ni bilo dovoljeno s strani Uredništva...hehehehe
.jezdimir
17. 05. 2020 11.13
+18
Korl vse kar ti je ostalo je ponavljanje mojih komentarjev...vse kaže na to da ti votlina ni več sposobna niti lastnega zmazka sproducirat...hehehe
SvetovniPrvakMM93
17. 05. 2020 11.30
-22
Vsi bralci lahko preverijo, da sem ta opozorilni komentar jaz prvi napisal, je pa res, da ga ti niti prepisati nisi vedel, in to s kupom slovničnih napak. Saj si zvit, nesramen in žavljiv, a kaj ko pameten pa nisi, jezdić.
.jezdimir
17. 05. 2020 12.35
+17
Hahaha, glih tebe bi si en pameten človek kot sem jaz želel za kolega, ti pa imaš bujno domišlijo, rad bi videl tistega ki ti verjame...hehehe
Die einemaister
17. 05. 2020 13.11
+12
Ja se je naučil copy/paste od drugih, je pa na forumu ostal sam, razen še njegov partner zviti mu pride v bran sem pa tja, pri drugih rubrikah, so že usi proti njemu, kakšno naključje.
felix59 drugič
16. 05. 2020 19.41
-30
Kaj še vedno ni odšel ?? Že spet nekaj breči okoli glave . . . zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
Dado57
16. 05. 2020 18.55
+35
Lorezno mi kot dirkač niti ni bil ne vem kaj,pa vendar mu dam prav. Lahko je nekoga kritizirati iz domačega fotelja in pisati in razlagati,v mojih časih je bilo pa tako. Tudi moj oče pravi ,pa je že zelo v letih,včasih je bilo tako,jaz pa pravim sedaj je pa zelo drugače,malo pomisli in mi da kar prav. Pa se zelo razumeva.
bandit1
16. 05. 2020 19.02
+30
Bravo. Včasih so bili Pankracij, Servacij, Bonifacij in uscana Zofka. Potem ji dolgo ni bilo. In ni bilo poletja, Letos so se ti 4. ponovno pojavili in upam da bo tako poletje kot se ga spomni tvoj oče in jaz. Pa LP
huperz
16. 05. 2020 21.30
+1
In zakaj so se letos pojavili? Zaradi boljšega ozračja
bandit1
16. 05. 2020 18.53
+37
Fantje to ni politična stran. Tisti ki je videl in slišal to zver od moto GP od blizu - zelo blizu bi se mu postavile vse dlake pokonci, kaj šele da bi dal gas in poizkušal speljati. Vsi ki vozijo te zveri so carji v pravem pomenu.
SvetovniPrvakMM93
16. 05. 2020 16.10
-32
Vidim, da gre debata spet v ustaljeno napačno smer. Ko razložiš dejstva, začnejo rumene čivauve lajati in žaliti vse povprek, da ne govorim o izjavah, da Agostini sodi med kolesarje kot pa prave motoriste - hej pametnjakoviči v Ljubljani, a se s tem strinjate? A ni sramota za ta šport, da dopuščate takšne idiotske izjave? Ampak ne, glavno da mene blokirate, ker sem enemu takemu butlu napisal, kak je trčen. A, to pa vam gre od rok. "Vaš komentar je grobo kršil pravila komentiranja in ste do nadaljnega blokirani." Da pa en trot napiše, da je Agostini kot 15kratni svetovni prvak kolesar - ja, to pa je za vas nekaj povsem primernega. Ma veste kaj nesposobneži, dajte me no zblokirat prej, kot bom pa koga kam poslal, ker se mi res ne da ubadati s takšnimi tepci provokatorskimi.
Die einemaister
16. 05. 2020 16.29
+30
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
kajcenebinikolipoizkusil
16. 05. 2020 17.16
+33
Pa za vedno bi te mogli blokirat, kake ti pises o rossiji, pa zavajas folk!!👎
.jezdimir
16. 05. 2020 19.59
+30
Kaj čmo Korl , imaš to smolo da vedno naletiš na pametnejše, roko na srce to zate res ni težko...hehehe
SvetovniPrvakMM93
16. 05. 2020 20.49
-34
Jezdić, vidim da ti je družba tvojih dveh fantkov nulamajstra in kajcenebija dala nov zagon in očitno je, da ravno žariš v njuni prisotnosti, žal pa je to tudi vse, pameti mate vsi trije ravno skup za enega prvošolčka.
.jezdimir
16. 05. 2020 20.52
+30
A si ta zmazek skup spravil kleče, sam vprašam...hehehe
Die einemaister
17. 05. 2020 09.13
+20
O pameti nekdo, ki v vsakem komentarju se kotradiktira.😂😂😂😂😂😂😂😂
SvetovniPrvakMM93
17. 05. 2020 11.39
-21
Die einemaister
17. 05. 2020 14.17
+12
Ja vem, da pojma nimaš kaj pomeni. 😂😂😂
number46
16. 05. 2020 13.19
+38
Kdo bi si misli, da bo iz nič ratal tak prepir mislim, da bi bilo dobro za oba da se ugrizneta v jezik, primerjat dirkače iz različnih obdobji je nesmiselno ona sta legendi in oba sta v svojem času dosegal veliko.
.jezdimir
16. 05. 2020 11.55
+18
Iz zornega kota motorista Agostinija sploh ne jemljem resno, vsem ki so kdaj vozili motor z vsaj 100 konji je jasno da on sodi prej med kolesarje kot med prave motoriste...mimogrede, še moto3 je za njegove čase prava raketa...hehehe
SvetovniPrvakMM93
16. 05. 2020 12.03
-20
Stenmark je na višku svoje kariere prepeljal slalom v Wengnu v 59 sekundah. Isto progo prepelje zdaj slalomist XY na repu trideseterice v 51 sekundah. Torej sodi Stenmark zgodovinsko gledano med rekreativce?
.jezdimir
16. 05. 2020 12.31
+23
Korl na smučeh je danes ali pa pred 40 leti ena človeška moč, pod Agostinijem takrat le cca 80 magarcev, danes vemo da tako silno močne motorje vozijo le še zavaljeni čoperisti oziroma tvoji idoli...sicer pa komu jaz to razlagam...hehehe
SvetovniPrvakMM93
16. 05. 2020 14.05
-27
Evo, jaz ti castim VIP karto pa idi na eno dirko motoGP in začni sredi boxov s temi tvojimi lovskimi bedarijami o Marquezu, Agostiniju, skratka vsemi, ki so skrivili las dohtarju, pa da vidimo, kok sekund boš preživel, preden te bodo pograbili mozje v belih haljah, ki jih, mimogrede, Nulamajster že dobro pozna.
.jezdimir
16. 05. 2020 14.16
+29
Kaj boš ti častil...za burek nimaš, lahko pa pridem v Duplek za tvoj domači šank pa ti na uh šepnem...hehehe
Die einemaister
16. 05. 2020 15.41
+29
Korl ti častil??????😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
SvetovniPrvakMM93
16. 05. 2020 15.52
-29
Glejte ju, kot da se izpod iste odeje javljata, Jezdimir & Kazimir .
mmblackbird
16. 05. 2020 16.22
-25
Umiri konje,Jezdimir....vem da imate prav in da veste veliko o moto športu,vendar iz vas veje sovraštvo do vsega kar ni Rossi ali povezano z njim....rad bi samo en članek prebral brez modrovanj in žaljenj vas in še ene par pobalinov ,ki uničujejo mojo najbolj priljubljeno stran....ne da se mi več brati od 100tih komentarjev, 98komentarjev od vas in vam podobnim polnih sovraštva do drugače mislečih...imate pravico do svojega mnenja vendar ga podajte na nivoju odraslega človeka.....a lahko?...in brez žalitev
Die einemaister
16. 05. 2020 16.31
+30
kajcenebinikolipoizkusil
16. 05. 2020 17.19
+32
Jezdi, ti mas naslov od njega? Iz Dupleka je?
bandit1
16. 05. 2020 18.51
+30
.jezdimir
16. 05. 2020 20.04
+31
Žal Korl nima naslova ne doma, zadržuje se v Dupleku in okolici...
.jezdimir
16. 05. 2020 20.05
+31
...videli so ga klečati pred trgovino al pa buffetom...hehehe
kajcenebinikolipoizkusil
16. 05. 2020 20.42
+29
Aha, bogi si je, te pa le naj tu gor pusca zmazke, da si malo olajsa dušo!!!
SvetovniPrvakMM93
16. 05. 2020 20.44
-32
haha res ste smešni, ampak mimogrede @mmblackbird, povej mi samo eno stvar, ki dokazuje, da Jezdimir ve "veliko o motošportu" , majke ti?????
.jezdimir
16. 05. 2020 21.01
+28
Korl samo da te spomnim, tukaj naj bi kulturni ljudje komentirali zadeve iz motoGP sveta, kar je mimogrede tisto, čemur je komentiranje namenjeno in tudi razloženo v Pravilniku spodaj...kdo torej daje pravico izprijencem kot si ti in tvoja dva, se spuscat na osebni nivo žaljenja Rossija in vseh ki njegove uspehe spoštujemo, vsi vemo da to nikoli ni bilo dovoljeno s strani Uredništva...hehehe
Die einemaister
17. 05. 2020 09.14
+19
Korl a samega sebe boš spraševal? 😂😂😂😂😂😂😂
Die einemaister
17. 05. 2020 10.55
+18
A ti si se dal pod kulturnega?? 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Die einemaister
17. 05. 2020 13.11
+12
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Staritrg
16. 05. 2020 10.48
+33
No tu se pa strinjam z Lorenzom, pa čeprav mi ni všeč.
SvetovniPrvakMM93
16. 05. 2020 10.52
-31
Malo bolj od Agoja pa ti je vseeno všeč, priznaj noooo....vsaj iz zornega kota, ki se imenuje VR....
Kaoswakii
16. 05. 2020 10.45
+28
Lorenzu dam čisto prav, meni je ta Agostini precej prepotenten.... pojma o današnjih motociklih ima tudi jaz mislim, bolj malo... imel je pač srečo, da je imel v svojih časih toliko boljši material od drugih dirkačev... zame je "džigolo" , ki še zmeraj išče pozornost... :)
SvetovniPrvakMM93
16. 05. 2020 09.31
-28
Jasno, da so zdaj rumenkoji malo v dilemi. Jorge je vseeno tisti, ki je pral njihovega idolčka, mu celo "ukradel" 10. naslov, ampak prmejduš, tale Agostini pa je vseeno večji sovražnik vašega polbogca, a ne? Ker tu in tam javno pove kaj neprijetnega o Dohtarju, medtem ko Jorge raje ne. Tak da pa Jorge vam je vseeno ljubši od Agoja? Čeprav Ago ni nikoli ukradel naslova vašemu klovnu? Ehh, bogi ste, rumenkoji. In bogi boste ostali.
Die einemaister
16. 05. 2020 10.25
+25
Die einemaister
16. 05. 2020 11.13
+28
A tudi iz teh ustanov imaš izkušnje?? Ja lepo da deliš z nami tvoje stiske, si sedaj bolje??
SvetovniPrvakMM93
16. 05. 2020 11.18
-30
Ne vem, zakaj se sploh tak vneto zaganjaš vame, če pa na koncu vedno izpadeš lolek, oprosti izrazu ampak res 😂 🤣😂 🤣😂 🤣
Kaktusy
16. 05. 2020 12.39
+31
Die einemaister
16. 05. 2020 13.02
+28
"Da takšne sobe obstajajo, spada k splošni razgledanosti" ahahhshahaahahha 😂😂😂😂😂😂😂 Človek, ki toliko izpostavlja bistrost. 😂😂😂
SvetovniPrvakMM93
16. 05. 2020 14.08
-30
A se smejis sam iz sebe ali iz jezdiča? Sam vprašam, zaradi tega histericnega hahaha namreč.
Die einemaister
16. 05. 2020 15.42
+31
Smeh je histeričen izpad??? 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 Ni kaj, tvoja "bistrost" je na zavidljivem nivoju.😂😂😂
SvetovniPrvakMM93
16. 05. 2020 15.54
-29
Saj pa poglej si svoje zmazke, kot da bi kure poštemplale list papirja.
Die einemaister
16. 05. 2020 16.31
+28
huperz
16. 05. 2020 09.21
+22
Petelinjenje.Nesmiselno primerjanje uspehov takrat in danes.
zaraella
16. 05. 2020 09.15
+34
Agostini je legenda , vse kar je napisal Jorge je pa dejstvo. Navsezadnje se pa tudi Vale ni znašel na Ducati-ju...primerjati tiste čase z zdajšnjimi je brezpredmetno...Vsi ki so sedeli in sedijo na dirkalnih motorjih so pa zame friki :-)
Uporabnik1110355
16. 05. 2020 10.40
+27
Glej, Lorenzo je zmagal na ducatiju, 2x suvereno!
Fineliner
16. 05. 2020 09.03
-31
Včasih so dirkali pogumni možje na navadni cesti z usnjeno čelado na glavi, danes pa jokajoči fantki z najmodernejšo tehnologijo in vsemogočo zaščito na sebi.
Kaktusy
16. 05. 2020 09.45
+37
Pozabil si napisat da se danes vozi več kot še enkrat hitreje...
SvetovniPrvakMM93
16. 05. 2020 10.46
-31
Torej danes 350 km/h, nekoč pa 170 km/h. Če bi se kdaj v resnici peljal na dveh kolesih vsaj 120 na uro, zdaj ne bi kvasil takih neumnosti. S tem samo dokazuješ, da nimaš pojma.
Kaktusy
16. 05. 2020 12.45
+30
Korl debata je o hitrosti in moči motorjev, kot pešec vem da ne zastopiš.
SvetovniPrvakMM93
16. 05. 2020 15.55
-30
Daj zapri že enkrat, saj pa še motorju sedel nisi, en sam gobec te je.
Nanuk
16. 05. 2020 08.50
+49
velikokrat prebiram tukaj komentarje in bolj malo komentiram, ker se mi zdi zguba časa.... moram pa res povedat, da iz komentarjev razbereš kako pokvarjen in nevoščljiv je Slovenski narod.... sem trdno prepričan, da z menoj vred niti eden, ko tu komentira ne seže do kolen z svojimi dosežki najslabšemu, ki je kdaj vozil v motogp ( sploh ne vem kdo to je mimogrede )... pa vendar vsi pametni in nekdo kar ve kako bi se Lorenzo 60 let nazaj vozil in tako naprej.... pol se oglaša neka IgaBiba skoz z nekimi istimi forami.... potem imaš tukaj razne metrosexualce ala Marquez oboževalce, ki trosijo samo neke svoje zarote....niso toliko zreli v glavah, da bi enostavno športno čestitali nasprotniku.... ampak to ni samo tukaj tako... tudi čez Ilko imajo vse za povedat in tudi za Luka se najdejo nevoščljivci.... skratka Slovenski narod je kjer je ravno zaradi tega, ker si ne znajo za vzgled vzeti boljšega od sebe, ampak ga raje sovražijo...
Uporabnik1110355
16. 05. 2020 08.44
+31
Tako lahko odgovori samo Lorenzo. Edini ki je prevzel prvenstvo Marcu, in tak perfekcionist da ga pri Ducartijo niso mogli /želeli slediti, pri hondi pa je bi najet za o da so izločili potencialnega kandidata na Ducatiju. Upam da se premišljeno vrne in še enkrat pokaže da je prva klasa. Na Ducatiju je zmagal po nekaj res težkih padcih!
SvetovniPrvakMM93
16. 05. 2020 08.59
-30
Honda je bila 2015 daleč za Yamaho, poleg tega je Rossi Marqueza trikrat vrgel z motorja. Dvakrat zvito in nešportno (Argentina in Assen), ko mu je namerno zaprl pot in enkrat še bolj nešportno, ko ga je brcnil v Sepangu.
mmblackbird
16. 05. 2020 09.16
-18
Bravo!Še enkrat povem....99ka je bil Tzar(CAR) na YAMI....pika
kajcenebinikolipoizkusil
16. 05. 2020 09.20
+22
Pa joj urednistvo, ce nebote za vedno blokirali tega idi ota, bom se oglaso na ustrezno mesto, zdaj pa je meni dovol, spodbujate nasilje ko dopuscate to...
SvetovniPrvakMM93
16. 05. 2020 09.27
-26
Si se prišel sem jokat in zatiskat oči pred dejstvi?
.jezdimir
16. 05. 2020 13.09
+27
Če kdo tukaj joka si to ti Korl, jasno...hehehe
SvetovniPrvakMM93
16. 05. 2020 16.01
-28
Kdo je tebe kaj vprašal? Idi dalje skup pacat zmazke o tem, kako je Agostini dirkal na nivoju nedeljskih čoperjev in dalje delat loleka iz sebe, vmes pa jokat moderatorju, ko ti dam kako vzgojno, oni slinavi nulamajster pa s tabo vred. Pojma nimata ne o motorjih ne o dirkanju. Mogoče o tazadnjem brez i-ja, pa še to nimata s čim!
Die einemaister
16. 05. 2020 17.12
+29
SvetovniPrvakMM93
16. 05. 2020 20.52
-29
Ja iiiin? Idi se cmerit dalje adminu, tožibaba ena !
Die einemaister
16. 05. 2020 21.24
+28
Nanuk
16. 05. 2020 08.36
+45
No to je pa Lorenzo odlično povedal ! moto šport je tako napredoval, da so že minimalno napačne nastavitve lahko usodne.... v tistih časih, ko je Agostini vozil je bilo to malo drugače.... res je, da ima dosežke on in vse čestitke za to, vendar so danes bistveno drugačni časi in tako kot je Lorenzo povedal.... vsaka sezona šteje zase in trenutno ga ni čez Marqueza, prej je bil Rossi.... medtem sta bila še Stoner in Lorenzo.... za mene vsi odlični vozniki... eni pač za malo več sreče eni pač malo manj.... eni bolj izstopajo eni manj.... ne me narobe razumet, Marquez je trenutno najboljši... to so dejstva, ki jih ne moremo spregledati... ampak vseeno sem si želel, da bi lahko videl, če je res enako suveren tudi na Ducatiju oziroma Yamahi..... ampak, ko se mu izteče pogodba pri Hondi bo pa že prestar, da bi lahko na drugem motorju izvajal čudeže, tako da verjetno nikoli ne bomo izvedeli....
SvetovniPrvakMM93
16. 05. 2020 08.24
+17
Agostini si lahko jutri obleče kombinezon in da čelado na glavo, ter na letošnji Yamahi YZR-M1s odpelje nekaj zavidljivih rund za 80 letnega starca, medtem ko bi se Jorge v gate pokakal, če bi se samo z biciklom peljal po takratnih dirkalnih stezah, da Isla of man sploh ne omenjamo. To pa je neizpodbitna resnica!
Kaktusy
16. 05. 2020 13.28
+29
Samo pešec lahko piše take bedarije, res nimaš blage veze!
motorist_mb
16. 05. 2020 08.13
+15
Bravo Lorenzo...še vedno upam da na Yamahi uspeš...na ducu si bil preveč zaletav pri podpisu!
huperz
16. 05. 2020 09.28
+5
Kaj pa vem, mislim da podpis s hondo je bil poguben. Pri ducatiju je imel več možnosti za uspeh, sam kaj ko so ga uslišali šele po sezoni in pol, o ustreznem sedežu govorim. Takrat so z njim končal, on je dobil motor s svojim sedežem in prve zmage. Vse se je zgodilo hkrati. Škoda, kar so tudi kasneje pri ducatiju obžaloval
motorist_mb
16. 05. 2020 09.39
+1
Glej če ne bi bil užaljen kao bi zmagoval na ducu...Honda pa je bil totalna napaka...leta pa grejo škoda!
Staritrg
16. 05. 2020 11.21
+25
Ko je Honda podpisala z Lorenzom, se je na najlažji način znebila glavnega konkurenta za naslov.
SvetovniPrvakMM93
16. 05. 2020 11.36
-27
To je zdaj lahko trditi. Ampak nihče ni vedel, da se bo Lorenzo čez noč ujel z Ducatijem, ko so podpisovali pogodbo. Bil je obupan nad nesposobnimi Italijani in je pač odšel k Hondi, to je vsa znanost.