MotoGP

Lorenzo nasmejan do ušes: Ena mojih največjih zmag v motoGP

Spielberg, 12. 08. 2018 15.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Zelo pester in razburljiv dirkaški konec tedna v Spielbergu se je končal s še eno zanimivo dirko razreda motoGP, ki jo je v dramatičnih zadnjih krogih dobil Jorge Lorenzo (Ducati), Marc Marquez (Repsol Honda) pa je z drugim mestom še povečal naskok pred zasledovalci v skupnem seštevku.

Več videovsebin
  • Vrhunci dirke razreda motoGP za VN Avstrije
    01:05
    Vrhunci dirke razreda motoGP za VN Avstrije
  • Vrhunci moto2 na VN Avstrije
    02:38
    Vrhunci moto2 na VN Avstrije
  • Vrhunci dirke moto3 za VN Avstrije
    04:02
    Vrhunci dirke moto3 za VN Avstrije
  • Iz 24UR: Zmaga Jorgeja Lorenza
    02:35
    Iz 24UR: Zmaga Jorgeja Lorenza
  • Iz 24UR: S smučarskim šampionom Svindalom na dirki motoGP
    01:14
    Iz 24UR: S smučarskim šampionom Svindalom na dirki motoGP

"Neverjetna zmaga, ena mojih največjih v motoGP," je bil po zmagi v Avstriji zadovoljen Jorge Lorenzo, ki se po koncu sezone poslavlja od ekipe Ducatija. Nekdanji svetovni prvak se je po izjemno težavnem prvem letu v Bologni povsem ustalil in zasenčil celo Andreo Doviziosa, ki so mu po lanskem drugem mestu v skupnem seštevku mnogi napovedovali vnovičen boj za skupno zmago.

Marquez (desno) in Lorenzo po kvalifikacijah, ki jih je dobil aktualni svetovni prvak.
Marquez (desno) in Lorenzo po kvalifikacijah, ki jih je dobil aktualni svetovni prvak. FOTO: motoGP

Toda Lorenzo, ki velja za mojstra, ko gre za razvijanje motocikla, je rasel skupaj z rdečimi, ki pa jih bo po koncu sezone zamenjal za garažo Repsol Honde, ki si jo bo delil z Marcom Marquezom. Katalonec je po dramatični nedeljski dirki z drugim mestom povečal naskok pred Valentinom Rossijem (59 točk) in Doviziosom (72), vmes je še Lorenzo, ki je svoj zaostanek kot edini znižal na 71 točk.

Ducati se ga bo spominjal po lepih rečeh
"Ena najtežjih reči za športnika je, da se spremeni in sprejme nov svoj slog," je bil poln hvale na račun svojega italijanskega moštva po dirki Lorenzo. "Želel sem si, da mi uspe z Ducatijem, spremenil sem slog in mnogi mi niso verjeli, zdaj pa nam je uspelo. Moje sodelovanje z Ducatijem bo ostalo v spominu, ker sem jim prinesel pozitivne reči, del mene pa bo vedno navezan na to tovarno," je nadaljeval.

"Zabaval sem se. Nisem pričakoval tako hitrega Marqueza na začetku, želel sem si nabrati nekaj prednosti, a sem bil počasnejši, vseeno pa sem lahko tako bolje nadziral porabo gum in bencina. Ko je bilo do konca še deset krogov, sem se odločil napasti, toda Marc ni odnehal in je bil vedno tam nekje. Bil sem hitrejši na določenih odsekih, še posebej na klancu, on pa je bil zelo dober pri zaviranjih, a v zadnjem krogu me ni pričakoval na zunanji strani, nato pa mi ga je uspelo prehiteti in moral sem veliko tvegati ob zaviranju," je dirko še analiziral Lorenzo.

Lorenzo (na fotografiji) je bil na Red Bull Ringu tokrat neustavljiv.
Lorenzo (na fotografiji) je bil na Red Bull Ringu tokrat neustavljiv. FOTO: AP

Marquez: Z Lorenzom na hondi ne bo več izgovorov
Zadovoljen je bil tudi Marquez, ki je tudi sam dejal, da se je "zabaval", priznal pa je, da se že veseli, ker mu bo po koncu sezone družbo že delal rojak Lorenzo. Marquez pravi, da na enakih motociklih ne bo več "izgovorov", če bo kdo hitrejši oziroma počasnejši.

 "Zelo sem se zabaval, res sem dal vse od sebe," je dejal Marquez. "Vse od štarta sem močno pritiskal, želel sem si nabrati prednost, menil sem, da mi je uspelo, a so me ujeli. Ko je guma postajala vroča, sem se poskušal braniti, a na ravninah je imel Ducati veliko prednost. Poskusil sem, a ni uspelo, sem pa vsaj povečal prednost v seštevku na stezi, ki ni naša najljubša. Izgubil sem proti Ducatiju, a storil sem vse, kar sem lahko: zadovoljen sem, da Lorenzo prihaja k Hondi, ker je izvrsten dirkač in na enakih motociklih ne bo več prostora za izgovore."

Dovizioso neutolažljiv po tretjem mestu
Zelo razočaran pa je bil kljub uvrstitvi na stopničke Dovizioso, ki pa je v isti sapi dodal, da se je potrebno učiti tudi iz dirk, ko ti ne gre vse po načrtu.

"Zelo sem razočaran, res sem si želel zmagati, a mi ni uspelo, a vseeno je zmagal drugi Ducati," je povedal Dovizioso. "Na začetku sem čakal, saj sem videl, da je Marc spredaj, a ni ušel. Boril sem se z Lorenzom, a se mi je guma preveč obrabila, zato sem imel deset krogov pred koncem že težave. Škoda. V vsega dveh zavojih sem izgubil preveč, da bi lahko poskusil kaj več. Pozitivne plati so, da sem prišel na stopničke in osvojil veliko točk, a pozitivna je bila tudi predstava: konstruktivno se je učiti tudi iz takšnih težkih dirk."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (107)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

FIRBCA
18. 08. 2018 11.42
a to je postal za dva, ko ne vesta kaj je motor da se kregata. Skiro kupita, da bosta mal razumela kaj je voznja.
FIRBCA
14. 08. 2018 14.07
+0
Ducati dalec najboljsi motor v gp karavani, ko dobijo konstantnega tekmovalca so prvaki drugo leto so sigurno prihaja top tekmovalec v ekipo.
Achilleus
13. 08. 2018 13.13
+6
jezdo...neverjeten si...kateri nick po vrsti je že staritrg??? jezdiimir, jezdimirr, jezdimir, kaktusx, šrampa, burner, bojc46, minister, chandra,....in še mnogi. Po moje si se že izgubil.
.jezdimir
13. 08. 2018 13.35
-5
Ahil strah me je zate, upam da je vsaj en pameten v tvoji bližini...hehehe
LightningBolt
13. 08. 2018 13.43
-4
Ahilček, a si spet nore gobe na tešče jedel?
Staritrg
13. 08. 2018 18.08
-4
Ahil, to so blodnje... mama te ni tako učila...
BenBostrom
13. 08. 2018 12.16
+11
Seveda bi rajse videl damarc zmaga a treba je vedeti da jorge ni zastonj 5x champion in od takih se pricakuje to kar je vceraj pokazal.Cestitke JL in Marc ki iz dirke v dirko nadgrajuje zakaj osmo sezono zanj navijam.
.jezdimir
13. 08. 2018 14.08
-4
Ben za koga ti navijaš nobenga ne briga, je pa dejstvo da bo Markeca slej ko prej Horhe uniču...hehehe
Noki
13. 08. 2018 07.18
+35
Marc Marquez je še enkrat več dokazal,da je to zgodba o čudežnem dečku. Zgolj Marc se je lahko kosal z Ducatijema. Kje so bili ostali dirkači. To kar je bil nekoč Rossi je danes Marc Marquez. Še več, pravi upgrade Rossija. Vse se vrti okoli njega. MotoGP je praktično Marc Marquez. Brez njega bi bil pravi dolgčas. Kot dirkač je dozorel. To potrjujejo izjave stroke in bivših svetovnih prvakov. Tudi skupni vrstni red govori v prid Marca Marqueza. Med prvih sedem, zgolj Ducatiji in Yamahe in Marc Marquez in prvem mestu. Naslednja Honda šele na osmem mestu. To pa zaradi tega, ker je najboljši dirkač današnje dobe. Zgolj jezdić in njegovih sedem palčkov nasprotuje temu.
Staritrg
13. 08. 2018 07.35
+26
Se povsem strinjam s tvojim komentarjem... je pa res, da so ostali dirkači na Hondi brez dodane vrednosti...
.jezdimir
13. 08. 2018 08.03
-23
njokl zaradi mene si lahko lažeš noč in dan, če ti je potem lažje v življenju, ampak resnica je popolnoma drugačna, pri Hondi že od nekdaj stavijo vse na enega dirkača. Dejstvo je tudi da je Honda motor na katerega se dirkači najlažje privadijo, če pogledamo zgodovino potem nam je jasno da ima Markec do sedaj še največ težav z obvladovanjem, saj je recimo Rossi ko je prišel v tovarniško moštvo Honde bil takoj toliko boljši od konkurence da se je še njemu zdelo brez veze nadaljevat, zato si je omislil izziv z Yamaho. Enako velja za Stonerja prišel, odpeljal, zmagal! Zato pravim da bo Horhe prav tako prišel na Hondo in dobesedno povozil Mrkeca, ti njokl si pa zaradi mene laži dalje...hehehe
Noki
13. 08. 2018 08.33
+24
jezdić....Marc ima težave z obvladovanjem? Tako kot Marc obvladuje motor, še svet ni videl. Honda se ni pustila izsiljevati Rossiju, zato je odšel skupaj z Hondino inžinirsko ekipo z Jeremyjem Burgessom na čelu k Yamahi. Jezdić , resnica osvobaj, zato se je drži in ne laži. S stalnim hihitanjem pa prikrivaš svojo pomanjkljivo inteligenco.
Noki
13. 08. 2018 08.38
+10
jezdić.....glede šloganja sem ti pa že napisal, da itak nimaš pojma. Nobena stvar ti ne gre. Ne šloganje, da o delu admina ne zgubljam besed.
.jezdimir
13. 08. 2018 08.44
-16
njokl ne vem zakaj bežiš od bistva...če bi se spomnil kako superioren je bil Rossi pri 25 letih bi vedel da je Markec v zatonu, 2x zapored ga je Horhe opral z lahkoto, prej ga je 3x Dovi na podoben način. Enostavno ne more bit med najboljšimi, če ga vedno operejo v medsebojni borbi, njemu uspe le s podlimi prijemi, kar pa ne upa več, se je že dovolj zameril, mu tudi Honda več ne dovoli, zato prihaja Horhe da povrne ugled Hondi...hehehe
9474
13. 08. 2018 08.47
+11
jezdic,ti si pravi pravljicar...zihr ti je lepo v zivljenju,ker zivis v neki svoji pravljici,ki jo prilagajas svojim zeljam...sicer je pa realnost cist neki drugega...
Noki
13. 08. 2018 09.02
+13
jezdić.....Marquez bo pri 25 postal 7x svetovni prvak. Rossi je bil pri 25ih zgolj 6x. Kdo je potem bolj dominanten pri 25ih. V treh sezonah sta ga 5x premagala, drugače jih pa ni nikjer. Šteje cela sezona ne zgolj dve dirki. Drugače pa, težko se je pogovarjati z osebkom, ki s stalnim hihitanjem prikriva svojo pomanjkljivo inteligenco.
.jezdimir
13. 08. 2018 09.07
-10
njokl zaradi mene si lahko lažeš in se pretvarjaš ampak resnica je taka da je Rossi slavil 5x zapored s tremi različnimi moštvi, to Markec in tudi nihče drug tudi v sanjah ni zmožen. Še Dohan je bil boljši od Markeca, jasno...hehehe
Noki
13. 08. 2018 09.16
+11
Jezdić....še to. Ko je prišel Rossi v 500cc, je bil zgolj Alex CRIVILLE svetovni prvak ,ki je dirkal v 500cc. Ne Biaggi, Barros, Checa, Capirissi in ostali niso bili nikoli svetovni prvaki v najelitnejšem razredu. Uspelo je zgolj Robertsu mlajšemu, tisto leto ko je Rossi prišel v 500cc. Res mu ni bilo težko dominirat ob takih dirkačih. Marquez je imel z prihodom v MotoGP ob sebi Rossija in Lorenza, ki sta skupaj bila prvaka v najelitnejšem razredu kar 10x.
Noki
13. 08. 2018 09.31
+10
jezdić....Markec ima še vse v svojih rokah. Kaj bo prinesla prihodnost, nobeden ne ve. Pri Hondi niso neumni, da se bodo kar tako odpovedali najboljšemu dirkaču. Za nov izziv moraš najti pravi timing in se ne zaleteti tako kot Rossi z Ducatijem. Je misli da lahko zmaga z vsakim motorjem. Z Ducatijem se je postavil na realna tla. To še kar traja sedaj še z Yamaho.
Noki
13. 08. 2018 09.41
+7
jezdić....najveja prevlada Honde je bila v letih 94 do 98 z Doohanom. Ko ga že glih omenjaš. In še to je potem nasledil Rossi.
Noki
13. 08. 2018 09.46
+8
jezdić....s tremi različnimi moštvi? Mogoče se res lepo sliši, vendar kot najbolj talentiran dirkač tistega časa je imel tudi popolno podporo Honde.
.jezdimir
13. 08. 2018 10.37
-11
njokl vidim da si se fajn vžgal, ampak dejstvo je da ti ne moreš spremenit zgodovine, kapiraš!?...hehehe
Noki
13. 08. 2018 10.47
+4
Zgodovino hočeš ti prirejat in spreminjat. Samo osvežil sem ti jo. Vem da pozabljaš.
.jezdimir
13. 08. 2018 10.57
-7
Potem si pa nisi nič zapomni, dej še enkrat pogugli...hehehe
Noki
13. 08. 2018 11.08
+3
Google in ne gugl. Kje boš ti potem kaj našel.
.jezdimir
13. 08. 2018 11.35
-3
Hahaha, pol ure si rabu da si pogruntal...pa ti njokl si neverjeten...hehehe
Noki
13. 08. 2018 11.51
+4
.jezdimir
13. 08. 2018 12.13
-6
Jaz tolk uživam življenje da je moja minuta vredna vsaj tri tvoje...hehehe
Noki
13. 08. 2018 12.22
+3
Si bom dovolil kopirati uporabnika, ki je prav lepo opisal osebek, ki se skriva pod jezdimir..... hornet 09.08.2018, 11:28:44 Pozdravljeni! Vsak psiholog, ki je kadarkoli opravljal svoje delo, ti bo z veseljem razložil, kaj pomeni pretirano hihitanje in smejanje ob vsakem komentarju. Takšen človek je velik narcis, s hihitanjem pa prikriva svojo pomanjkljivo inteligenco. S spoštovanjem Lep pozdrav
.jezdimir
13. 08. 2018 13.07
-4
Vidim da ti je zmanjkal idej pa iščeš pomoč, lahko ti tudi jaz pomagam, recimo z lajšto...hehehe
Noki
13. 08. 2018 13.08
+3
Sem ti že povedal, da je lajšta premila zate.
.jezdimir
13. 08. 2018 13.42
-4
njokl spet nisi dojel, lajšta je bila mišljena kot edina prava pomoč pri tvojih težavah...hehehe
//////93
13. 08. 2018 14.18
+1
to je tako.. ce ne beres nisi informiran ce beres si napacno informiran.. hvala Bogu da pridem na 24ur in vse njemu podobne medije samo brat komentarje in se smejat
.jezdimir
13. 08. 2018 14.55
+0
Noki
13. 08. 2018 15.00
+2
jezdić....jaz nimam nobenih težav. Tvoji težavi je pa ima Marc Marquez. Pa dobro bi bilo, da bi malo stopil na prste in pogledal čez planke. Boš videl resnico, verjemi.
//////93
13. 08. 2018 16.35
+1
jezdimircina zakaj brises komentarje ko povem kaj je tvoje delo
cbrman
13. 08. 2018 18.56
-2
Kaki izziv z yamaho...Yamaha je bila v vrhu že kako leto pred Rossijevim prihodom ,pa ko bo Rossi odšel bo še zmeraj pri vrhu...
poper00
12. 08. 2018 22.37
+6
Ni tolko razlika v moći kot v navoru.Ducati potegne po ovinku ,da ne moreš verjet.Na koncu ni već razlike ampak po moje je Ducati tam nekje do 7000 obratov pojem za vse ostale
.jezdimir
13. 08. 2018 08.04
-17
JackSparrovwvw
13. 08. 2018 09.39
+10
Vidim, da ko nekdo omeni kaj strokovnega, kot navor npr., si že zgubljen jezdič. Tvoj besedni zaklad sestavlja le kakih deset besed, kot je buče, Markec, sanjaš, nimaš pojma, in v tem smislu dalje.
moto-gp
13. 08. 2018 10.17
+5
"jack", pozabili ste "španski hlapci", hehehe...v vsaki napisani povedi, katera vsebuje le 5 besed, so prisotne 3 od naštetih....
JackSparrovwvw
13. 08. 2018 10.56
-1
Oj motogp, ena od najbolj prijetnih oseba tule. Prav imate, skromen in izkrivljen besedni zaklad, brez možnosti širitve.
.jezdimir
13. 08. 2018 10.58
-6
Lahko sta srečna da stvari tako poenostavim da še vidva skoraj razumeta...hehehe
toluca
12. 08. 2018 22.31
+2
arken se opravičujem vidim čigav navijač si .no razen yamahi kateri primanjkujejo materjali.....kot nemcem leta 45.....
mzvezda
12. 08. 2018 22.01
+30
Super dirka! Komaj čakam, da Lorenzo pride k Hondi, sedaj ko ima znanje od Ducatija in ve kako stvari potekajo v razvoju Duceja. En velik plus za Hondo, da je povabila takega mojstra, medtem ko je Ducati izvedel harikiri... Tudi kanček dvoma ni, da bo Honda nslednjo sezono prvič prekosala Ducatija...tudi na ravnini! Gremo MM93 in gremo JL99!!! You can do it!!
toluca
12. 08. 2018 21.57
+22
ja res lepa dirka mislim ,da pa vse bolj postaja jasno da je ključni dirkač ki ustvarja končno razliko na dirki posledično z znanjem in razvojem ter nastavitvami motocikla in vse bolj je jasno da nekaterim tega znanja primanjkuje
Arkeen
12. 08. 2018 22.09
-25
Ja tebi na primer kar precej znanja primanjkuje
.jezdimir
13. 08. 2018 08.06
-4
Pikabalonca
12. 08. 2018 21.51
-16
Dobra poteza Honde, da končno dobijo dobrega DIRKAČA..
mzvezda
12. 08. 2018 22.13
+19
hornet
13. 08. 2018 08.04
+4
Pikabolonca, kako se ti predstaviš - blond fejst blond, a ne.
.jezdimir
13. 08. 2018 08.09
-6
Pikapolonca imaš čisto prav, pešci se pa naj tolažijo do naslednje sezone, pol jih bo itak Horhe prizemljil...hehehe
cbrman
13. 08. 2018 19.00
-1
Točno tako Honda mora dobit DOBREGA dirkača , prvaka že imajo
resnicaosvobaja
12. 08. 2018 21.43
+23
Marquez je tudi letos tako slab, da bo le še nekaj tekem pred koncem prvak
resnicaosvobaja
12. 08. 2018 21.40
+22
Hondi manjka dober dirkač, Yamahi dober zobnik, Jezdimirju pa nekaj kolesc
.jezdimir
12. 08. 2018 21.45
-23
Tukaj se komentira motoGP, tako da zase naberi nekaj kolesc, da ti bo jasno...hehehe
mzvezda
12. 08. 2018 21.52
+16
No sam da je MM vztrajen na dirkah in ne v blesavih komentarjih! To pa je velika razlika!! Bogi Jezdi.....jezdiš nekje v gozdu, sam , samcat, čisto izgubljen in še vedno misliš, da imaš prav....Tragikomedija temu pravimo v našem fohu.
mzvezda
12. 08. 2018 22.29
+3
Jest bi besedo nekaj zamenjal za besedo neskončno............kolesc, seveda!
.jezdimir
12. 08. 2018 22.38
-11
Kaj pametnega itak ne zmoreš skup spravit...hehehe
.jezdimir
12. 08. 2018 21.17
-40
Čestitke Horheju za pričakovano zmago, Honda kljub premoči nima dirkača za zmage. Rossi odlično, več trenutno z Yamaho ne gre, upam da jo kmalu pošraufajo...hehehe
mzvezda
12. 08. 2018 21.27
+30
A je tebe kdaj sram, ko iz dneva v dan dokazuješ, da pojma nimaš o motogp??
BenBostrom
12. 08. 2018 21.34
+16
.jezdimir
12. 08. 2018 21.37
-28
Eni pa ne prenesete resnice ali pa res nimate pojma...hehehe
dugi159
12. 08. 2018 21.49
+19
Tezka odkar ni lorenca pri yamahi . Se vidi da rossija zanima vse , razen dirkanja . Sicer pa je rossi po prestopu iz honde na jamaho baje bil prvak z totalno nekonkurencno yamaho , kot trdite navijaci , ne vem pol zakaj zdaj ne zmaguje ? Aja , hehehe
.jezdimir
12. 08. 2018 22.39
-12
cbrman
13. 08. 2018 19.03
-2
Resnica je ena sama- 59 točk prednosti pred drugo uvrščenim....
resnicaosvobaja
12. 08. 2018 21.07
+19
Marquez danes s 110% enostavno s Hondo prepočasen. Lepa dirka in ponoven dokaz dejanske vrednosti MM
.jezdimir
12. 08. 2018 21.38
-24
Dokaz da je Markec prepočasen in to kljub prevladi Honde...hehehe
mzvezda
12. 08. 2018 22.25
+8
bogi si ja.....vemo vsi....zdej pa ajat.....tvoj Iq je ....?? Sorry ni podatkov, si prvi človek, ki ima vakum v glavi, pa se lahko izraža.... Bravo stari...kapo dol.....
.jezdimir
13. 08. 2018 08.13
-5
Ko ni argumentov španski hlapci žalite, razlog pa opustošena votlina...hehehe
[Ace]
12. 08. 2018 20.50
+35
Kakšne dirke so pa danes uprizorili dirkači v vseh razredih. V MotoGP pa vsaka čast obema, Marcu in Lorenzu za prikazano, čeprav daleč od tega da bi navijal za slednjega. Škoda po drugi strani, da ga pri Ducatiju niso poslušali prej in mu naredili modifikacij, ki si jih je želel že nekaj časa. Priznam, da tudi sam nisem mislil, da je kaj na tem in da mu ducati pač ne leži, ampak kar prikazuje zadnje dirke je res spoštovanja vredno :) Naj še Yamaha pošlihta svojo mašino, da bomo lahko gledali še Dohtara pri teh dveh manijakih :)
pabo39
12. 08. 2018 21.09
+17
Vsa čast Lorenzo in MM-u. Drugače sem pa navijač Rossija že 20 let. Da se ne bo zopet nekdo našel in nas kritiziral.
mzvezda
12. 08. 2018 21.32
+17
Ja vsaka čast tebi!!! Mate pa tukaj gor enga navijača z imenom Jezdimir, ki vam kvari ugled, še posebej pa kvari ugled Rossiju!! Ampak me veseli, da obstajate taki kot si ti in ste na realnih tleh in so vaši komentarji primerni. Spoštovanje!!! Medtem ko nedorasli jezdič pljuva po vseh in vas meče v slabo luč..... ampak njemu pač ni pomoči....
.jezdimir
12. 08. 2018 21.40
-17
Kaj se da s Hondo boste tanajbolj zaplankani videli naslednje leto, do takrat pa uživajte v nevednosti...hehehe
murkecc
12. 08. 2018 20.49
+4
pabo39
12. 08. 2018 19.54
+15
A je tako težko objaviti še vrstni red dirke?
JackSparrovwvw
12. 08. 2018 19.34
+24
Neverjetno, kakšen poden so rossiči, zdaj naenkrat so kompanjoni z Lorenzom, dokler ni podpisal za Hondo, pa ste ga mrzili in zasmehovali. Tko vam povem - pa recimo, da Lorenzo z Hondo začne zmagovati. Kaj bo? Marquez bo še boljši in bo na koncu zmagal. Če pa ne bo, čestitke Lorenzu. Vsaj se med seboj borita na stezi, za razliko od Dohtarja, ki je močan le na jeziku in za mikrofonom.
Mottodedi
12. 08. 2018 19.52
+20
Samo z redkimi rumenimi je mozna komunikacija, nima smisla. Dirka je bila odlicna in , ja ne se sekirat. Tudi ko samooklicanega ne bo vec na pisti bo sel" show", kot pravi mravljica naprej. Kot od nekdaj! //////93
pabo39
12. 08. 2018 20.19
-8
.jezdimir
12. 08. 2018 21.23
-12
Korl vem da te boli, ne moreš pa rečt da te nisem opozoril da pač Markec ne zmore z najboljšim motorjem, torej drugo leto ga bo Horhe uniču, to je zdaj jasno vsakomur, ki se vsaj malo spozna na motorje in motoGP, jasno...hehehe
hondoid
12. 08. 2018 18.46
+30
Bravo Lor.MM.Dovi..lepo vreme,dobra organizacija in vse skupaj doživet v živo ob progi, neprecenljivo, priporočam
Achilleus
12. 08. 2018 18.06
+21
Lorenzo je nedvomno opravil dobro delo. Ne smemo pa pozabiti, da je Ducatilu na tem dirkališču veliko lažje kot ostalim. Tu pride do izraza motorna moč, ki je na njihovi strani. Vemo, da je Lorenzo pred to dirko dve zapored zmagal...potem pa spet povprečno..do danes. Lorenzo ni Marquez, ki konstantno kroji vrh. To je pomembno. Vemo, da, kjer Marc dominira...sploh do dvoboja z njim ne pride, ker ima stvari pod kontrolo od začetka do konca. Poudarjam...Lorenzo ni Marquez, kar bomo lahko videli v HRC naslednje sezone.
Staritrg
12. 08. 2018 19.06
-22
Achilleus
12. 08. 2018 19.16
+18
Staritrg...ne sodi me po sebi. Ti jočeš že od 2009. Sploh pa...sem ti že napisal, da si butlj.
JackSparrovwvw
12. 08. 2018 19.36
+20
Stari trg, tko kot je Mark pometel z Rossijem, bo tudi z Lorenzom. Le da Lorenzo ne bo naščuval gledalcev, da bi Marku žvižgali.
Achilleus
12. 08. 2018 19.59
+9
Točno tako. Ducati je na tej pisti v veliko prednosti zaradi konfiguracije. Vsak dan ni nedelja...Prvak v naslednjih sezonah bo Marquez. Kralj motociklizma. Staritrg...jah...še en nick, ki ga bom uničil, kot sem šrampo in ostale.
pabo39
12. 08. 2018 21.12
+7
Se strinjam. Lorenzo je perfekcionist. MM pa je impulziven.
Staritrg
12. 08. 2018 21.16
-11
S hondo je vsak lahko prvak. Je bil in bo... uničuješ sam sebe# ko ti vse to pride pod kožo...
.jezdimir
12. 08. 2018 21.33
-12
Dejstvo je da je Honda najboljši motor, abrveznika Ahil pa Korl pa se spet lažeta in jokata...ne vem kako bosta prenesla naslednje leto ko bo Horhe Markeca deklasiral in mu praktično uničil kariero...hehehe
Achilleus
13. 08. 2018 07.34
+3
jezdićeve in izjeva...ter njegovih sektašev, so skregane s tistim, kar zagovarjajo in o čemer pričajo. Honda je najboljša on prihoda Marqueza...Prej so slavili le 2012 in 2006 (06 po sreči in nesposobnosti Rossija). V zadnjem vikendu je tudi Rossi priznal, da je imel vsa leta najboljšo Yamaho...omenil je od leta 2004 dalje. Torej, je sam priznal, kar sam govorim. 2014 je sam povedal, da razliko pri HRC dela Marc Marquez. Čemu temu oporekat? Razen, če si jezdiimir in Muha. Marc Marquez je najboljši dirkač sodobnega časa...to mu priznavajo največji konkurenti, vsa moštva,.....
Staritrg
13. 08. 2018 07.40
-1
Ahilček tebe je pa z lahkoto vzburit... in ti praviš da boš druge uničeval... še malo pa boš počil kot milni mehurček...
.jezdimir
13. 08. 2018 08.18
-4
Ahil si še kar laže in se prepričuje, bojim se kaj bo ko se bo moral soočit s kruto realnostjo, upam da bo takrat kdo ob njemu da ne pride do najhujšega...hehehe