MotoGP

Lorenzo: Ta sezona je že pozabljena, naslednja pa bo odlična. Zaupam Hondi

Ljubljana, 03. 10. 2019 13.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Jorge Lorenzo je le še bleda senca šampiona kraljevega razreda motoGP. Nekdanji motociklistični prvak se zaveda, da je tekoča sezona izgubljena in milo rečeno za pozabo. Prav zato že gleda naprej, v leto 2020, ko bo s Hondo, s katero se nikakor ni spoprijateljl, napadal precej višja mesta. "Z motociklom, ki ga pripravljajo za prihajajočo sezono, se obetajo precej lepši časi. Prepričan sem v to," je španski Marci hitel razlagati Španec.

Jorge Lorenzo je v tej sezoni dosegel le 23 točk. V skupnem seštevku je na 19. mestu ...
Jorge Lorenzo je v tej sezoni dosegel le 23 točk. V skupnem seštevku je na 19. mestu ... FOTO: motoGP
Jorge Lorenzo je vnovič kategorično demantiral, da bo po koncu sezone zapustil ekipo, zanikal je tudi nekatere govorice, da bo(i) celo končal kariero. Še več, komaj čaka, da se konča ta sezona in začnejo priprave na novo. V letu 2020 namreč pričakuje velike stvari. 
Ob seriji slabih rezultatov Jorgeja Lorenza nikoli niso povsem poniknile govorice o predčasni prekinitvi pogodbe. Za mesto v ekipi naj bi se potegoval tesni dirkač Honde Stephan Bradl. Vse to naj bi bilo že pozabljeno. Španec bo spoštoval dveletno pogodbo s Hondo.
Španec ima bolj malo razlogov za veselje v zadnjih letih. Pravzaprav ne kroji motociklističnega vrha vse od odhoda iz tabora Yamahe. Po tem je oblekel rdeči dres Ducatija, a se kmalu poslovil, sedaj pa je dirkač Honde, kjer dela družbo serijskemu prvaku Marcu Marquezu, ki tudi letos hiti k novemu naslovu prvaka v razredu motoGP. A Lorenzova krivulja rezultatov naj bi se, kot upa in trdi sam, obrnila že v naslednji sezoni. "Velike stvari pričakujem z novim motociklom. Verjamem v Hondo, verjamem v to kar delamo.V trenutku, ko se sprejel odločitev, da vztrajam in mi ne rojijo po glavi ideje o predčasnem koncu kariere, sem se spet povsem predal projektu pri Hondi. To sezono bom oddelal, tako kot je treba in nestrpno čakal naslednjo," je za Marco še dejal 32-letni Majorčan, ki je v tej sezoni osvojil piškavih 23 točk in zavzema (sramotno) 19. mesto v skupnem seštevku.

Marc Marquez in Jorge Lorenzo. Slednji se skozi sezono rpitožije, da je
Marc Marquez in Jorge Lorenzo. Slednji se skozi sezono rpitožije, da je FOTO: Honda
Na vrhu pa kraljuje njegov rojak in moštveni kolega Marquez, ki lahko že ta konec tedna "zapakira" osmi naslov prvaka. "Trenutno ne morem konkurirati niti za preboj na stopničke. Realno sem daleč od najboljših, tako da do konca sezone ne pričakujem nič senzacionalnega. V naslednji pa, povsem drugačno zgodbo. Komaj čakam, da se tekoča sezona konča in začne naslednja."
Do konca motociklistične sezone je še pet dirk. Naslednja je na sporedu že v nedeljo, ko se bo karavana merila na Tajskem. Še prej, v petek zgodaj zjutraj, bomo prenašali prosti trening. Začnemo ob 4. uri.
Potrebno je vedeti, da je letošnji motocikel RC213V "tkan" po meri Marca Marqueza, ki tudi ves čas dominira v motociklistični karavani. A v prihodnje naj bi se to spremenilo. "Tovarniški mehaniki Honde sporočajo, da bodo poskušali z nastavitvami in značilnostmi, ki so bližje mojemu tipu dirkanja. V Mugellu smo že naredili določene premike, tako da vemo, pri čem smo. A, kot pravim, dokler ne bom sedel na motocikel za naslednjo sezono, ne bom vedel, kaj zares lahko pričakujem." 

VN Tajske
VN Tajske FOTO:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

KOMENTARJI (33)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

hotchilipoper
05. 10. 2019 13.51
-1
Lorenzo,tvoje kariere je že zdavnaj konec
JackSSparowww
04. 10. 2019 12.38
+6
Pri Lorenzu me čudi to, da kljub dolgoletnim izkušnjam v motoGP športu ne razume, da se vsako moštvo odloci za koncept motocikla, ki najbolj odgovarja 1.vozniku moštva. Na drugih pa je, da se temu prilagodijo ali pa sploh ne tiščijo nosa zraven. Tega ni razumel pri Ducatiju in ne pri Hondi. Hondi, prosim vas lepo, da bodo zaj Japonci vse obrnili na glavo zaradi enega Lorenza, če pa majo MM93 - stroj za zmage, ki jim je v svojih 7 sezonah motogp - ja prinesel 6 naslovov. Jao Jorge, pa ki ti je logika
Uporabnik1110355
04. 10. 2019 17.05
-2
Stroj za zmage je lomljiv. Poglej si posnetek Puiga ko je videl na monitorju Marqeza na tleh. Če ne bi ta vikend vozil naprej bi po naslednji dirki Puig izgubil službo zaradi nerazumljive stave na enega konja. Ostale honde bi se pa do konca sezone vozile od 6 mesta dalje. Res v ponos Hondi.
JackSSparowww
04. 10. 2019 17.07
+4
osscar
04. 10. 2019 20.13
-4
nightifly
05. 10. 2019 08.17
-5
jaka sparov , bi se kar strinjal z razmisljanjem s.opasa ,pa tudi s piko,ki jo je na koncu postavil oscar . Marko skace je imel do sedaj ,oz. ima nepredstavljivo sreco ,da je padel ´´tako kot mora´´ in se ni se polomil na nacin ,ki bi ga oddaljil od dirkanja -vsaj zacasno . Ta zadnji ´highside´ je samo opozorilo ,da je samo clovek ,in to ranljiv . Kosti zacelis , ´sesraufas´ skupaj , tisti kratek cas brez diha pa je najverjetneje ne-nedolzen znak ranljivosti s tezkimi posledicami . Poglejmo Jorga ,kako mu je nekaj padcev ,ali pa samo eden spremenil psiho in ga pahnil-i v neskoncno zanko . In to veckratnega prvaka . Prav zato delim mnenje s san opasom in ostalimi ,ki trdijo ,da je absurd Honde se toliko bolj mocan ,ko ze dolga leta stavijo na enega konja . Res je , deloma jih razumem , ker so dobili dirkaca ,ki svoje zivljenje zastavlja cilju Honde ,da s prestola Vecnih in najvecjih sklati Rossija ,ki je pri 40 -ih se kako dirkasko nastrojen in tudi uspesen . No , 115 zmag bo zelo tezko doseci . Naslove malce lazje , vecno slavo pa se tezje . In tega se zaveda tako Honda kot Markec .Dirkanje niso samo stevilke .Veliko pomembnejsa je celotna slika dirkaca, pecat ,ki ga zapusti ko zapusti dirkanje .
nightifly
05. 10. 2019 08.20
-6
Pa se to ,jaka ! Preberite vrstice san opasa . Nobene hude besede ,nobenega zaljenja . Zato ste si pa to privoscil kar sam , to je vasa zascitna znamka . Zacnete na tak nacin ,potem pa s se hujsimi besedami in oznakami obkladate druge -kot provokatorje in neumneze . Ni vam kaj veliko v ponos in ne more biti . Res je ,kaca ne more postati vrabec .
JackSparrowwvv
05. 10. 2019 08.48
+7
Muha, tvoja zaščitna znamka je pljuvanje po MM93 vsepovsod, z vsakim, vsakič in povsod. V tej svoji gonji si se spajdašil še s samim hudičem. Tak da so tvoje izjave popolnoma nesprejemljive in jih nihče razen dveh , treh firbcev tu ne akceptira. Pa gremo po vrsti: MM mel srečo, "da je padel kot mora"? Poglej si malo telesno pripravljenost Marqueza in Lorenza. Medtem ko je prvi natreniran kot jeklo, je Lorenzo ko en krhek bledoličnež, ki ga prva sapica podre. MM se zahvaljujoč svoji moči in telesni pripravljenosti sam rešuje iz nemogočih situacij, ko bi vsi ostali že po tazadnji drseli po pesku in se kotalili ko stare babe. Kakšna pripomba Muha? Nimaš je, ker je to čista resnica. Redkokdo bi včerajšnji padec preživel brez zloma tako kot MM. Redkokdo. In teh sposobnosti mu ni podarila ne Honda in ne Dorna. Aha, apropo Honda. Raje se v svoji nevednosti vprašajte, kakšno zaupanje in kakšno spoštovanje do enega mladega španskega fantiča mora imeti največji svetovni moto gigant, da vse stavi nanj? Kar je seveda popolnoma pretirano, saj bi po eventualni težji poškodbi MM93 in morebitnem nenadnem koncu kariere na prvi dirki sezone 2020 stala na štartu Repsolka, do popolnosti prilagojena stilu vožnje nove številke 1, pa najsi bo to kdorkoli. Nič bat. Zato sem @opasu tudi napisal, da je njegov komentar neumen. Ni pa neumna Honda, tam je zaposlenih več inženirjev, kot ma Ljubljana prebivalcev. In za konec: Marquezu ni treba z nobenega prestola nikogar sklatiti, še najmanj enega klovna makaronarskega. Marc Marquez že davno sedi na prestolu motoGP. Tja se je povzpel s svojo neustrašno vožnjo in hrabrostjo, ne pa da bi okoli vozil napihljive Ančke, se nastavljal novinarjem in kameram ter se samooklical za doktorja.
moto-gp
05. 10. 2019 16.30
+2
Hrček bledolicnez😀....huda, toda dobra primerjava... Marc je res natreniran, pa se vseeno bojim zanj...to včeraj je bilo prav zares hudo..
bcaaa
05. 10. 2019 17.21
-3
TopGunn..kakšno vezo pa majo "mišice" z zlomom kosti?? trot zabiti Pa govort o moči nekoga k vaga dobr žakl cementa me res zabava. Rajs potegn prst iz riti pa nehaj sanjat
JackSparrowwvv
06. 10. 2019 14.08
+1
brcaa, a si res tok zabit, da ne veš, da je možnost poškodb pri natreniranih osebah dosti manjša kot pri ljudeh slabotne postave? Kaj bi bilo s tabo, če bi tak poletel kot MM?
gizmo28
03. 10. 2019 20.58
-2
ko te dohiti karma si majhen kot uš
osscar
04. 10. 2019 20.13
+1
medvedJEkriv
03. 10. 2019 19.40
+5
Jah......saj jaj drugega že ne more reči.......
Otancici
03. 10. 2019 18.31
+17
“To kar dela Marc na svojem motorju je neverjetno, zasluge za take rezultate ima predvsem on sam, njegov talent, delo in veliko reskiranja. Zasluzi si in vesel sem za njega “ Jorge Lorenzo, vir MotoGP (corsedimoto). To so besede Champ, pocajtaj se in naslednje leto na polno. Drzim pesti, da se ti vse poklopi in da koncno sestavis tvoj perfekten mozaik. Pol bodo tezave za vsih, tudi za nasega Marca. Komaj cakam...
catgod
03. 10. 2019 19.13
+1
Roko66
03. 10. 2019 20.49
-10
osscar
04. 10. 2019 20.15
+1
Uporabnik1408352
03. 10. 2019 18.31
+12
Pogodbo se oddela do konca, pokasira naj plačo, če želijo rezultate bodo pripravili motor, če ne bo pa pač malo dražji turistični voznik do konca pogodbe. Vse je na strani Honde.
catgod
03. 10. 2019 19.15
+8
Turista mas na yamahi......zadnja bucka je menjava sefa s tistim iz moto2.....k je BAG lani z njim zmagu ...
Roko66
03. 10. 2019 17.47
-5
Pa saj tako MORA govorit, kdo ga pa plačuje,,,V resnici ve, da je brcnil v temo to s Hondo, v ozadju pa se dogovarja s Petronasom...Tudi na tej dirki bo nekje med 16 in 18 mestom...sili Hondo, da ga odslovi;ker nima zdaleč takih pogojev kot MM.
AS1983
03. 10. 2019 17.30
-7
Lorenzo, ti si za v pokoj, ker na Hondi do sedaj nisi pokazal še čisto nič
Roko66
03. 10. 2019 21.28
-3
motorist_mb
03. 10. 2019 17.27
+18
Bravo pubec...tak se govori...pol pa na duceja spet pa borba z sovoznikom MM-om ki tud pride v Ducatija za prvaka!
kenny1
03. 10. 2019 17.54
+8
Mislim da imas kar prav samo drugi komentarji pa poden
lumpimonster
03. 10. 2019 17.07
-1
Hahahahhahhahahah
Igi74
03. 10. 2019 16.58
+0
Aaaaaaaaaaa.........kakšna izjava!!!!!!!!hahahaha!!!! Zelenavar!!!!
Prototip
03. 10. 2019 16.37
+19
On zaupa hondi.??....rajš se naj vpraša,če honda zaupa njemu po taki sezoni.....✔✔
huperz
03. 10. 2019 17.07
+13
Saj veš, po delodajalcu ne smeš pljuvat, če ne ti vsi vrata zaprejo in se res lahko upokojiš. Počakajmo, bomo videli kaj bo ta zima prinesla.
hektorxxl
03. 10. 2019 16.25
+9
Tebe smo ze davnaj pozabili. Antipatik...
JOSEPH HAYDN
03. 10. 2019 16.03
-24
Sanjač en naslov se mu je posrečil to je vse,kot dirkač pa brez vsakeršnega smisla za motor vsaka dežna dirka odstop ali pa zadaj za en krog podobno kot Vettel v formuli
solarcek1234
03. 10. 2019 16.20
+15
kenny1
03. 10. 2019 17.04
+10