MotoGP

Lorenzo o selitvi k Ducatiju: Medijska moč Rossija je bila zelo močna ...

Madrid, 18. 05. 2020 16.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Testni dirkač Yamahe Jorge Lorenzo si med karanteno vzame veliko časa za pogovore z mediji in sledilci na družbenih omrežjih. Tokrat se je v enem od pogovorov dotaknil tudi selitve z Yamahe k Ducatiju. Pravi, da ga je motila velika medijska moč Rossija, s katerim po kontroverzni sezoni 2015 nista bila v najboljših odnosih, a da to ni bil glavni razlog za selitev k proizvajalcu iz Bologne.

"Z Yamaho sem bil hiter že od samega začetka. Prišel sem v motoGP že na prvi dirki osvojil 'pole', nato pa končal na drugem mestu. To sem ponovil v Jerezu: 'pole' in stopničke. In na tretji dirki sem osvojil 'pole' in zmagal. Bil je naraven motor zame. Po prvem letu, ko sem zaključil kot četrti, sem nato v naslednjih osmih letih bil vedno med dvema najboljšima," se je selitve po koncu sezone 2016 spomnil Majorčan. "Če bi nadaljeval z Ducatijem, bi razvijal motor skupaj z inženirji in Gigijem (Dall’Igno, op. p.) in prilagodil motor mojemu stilu, izboljšal bi ga, lahko bi se celo potegovali za zmago v prvenstvu," je prepričan testni dirkač Yamahe.

Jorge Lorenzo je spregovoril o selitvi k Ducatiju, ki se je kasneje izkazala za napako. Še večjo pa selitev k Hondi.
Jorge Lorenzo je spregovoril o selitvi k Ducatiju, ki se je kasneje izkazala za napako. Še večjo pa selitev k Hondi. FOTO: Instagram

In zakaj se je sploh odločil, da se preseli k Ducatiju? "Medijska moč Rossija je bila vedno zelo močna, kar je bilo očitno leta 2015, toda to ni bil glavni razlog. Z Yamaho sem preživel devet let, vedno na istem motorju, delal z istimi ljudmi. Želel sem si storiti nekaj, kar bi me ohranilo živega, da bi lahko zjutraj vstajal z željo, da bom od sebe dal maksimum," je v pogovoru za DAZN še povedal Lorenzo. Ta se je kasneje iz Ducatija preselil še k Hondi, kjer pa je povsem pogorel. Zdaj je znova pri Yamahi, ki mu je v karieri prinesla toliko uspehov. "Če bi nadaljeval z Yamaho, bi zagotovo imel manj zlomljenih kosti, zagotovo bi imel več zmag in moje številke bi bilo na splošno boljše. Toda glede na okoliščine in tiste trenutke (spor z Rossijem, op. p.), bi to najbrž spet ponovil," je prepričan Španec.

Jorge Lorenzo je za zdaj edini dirkač, ki je med elito premagal Marca Marqueza, za katerega pa pravi, da je izjemen dirkač. "Da, težko je bilo. Ima velik talent in je zelo hiter. Vedno se bori za zmage. Je tudi dirkač, ki je odličen na zaviranju. Morda ni najboljši pri vožnji skozi ovinke, saj ne moreš imeti vsega, a na splošno je dovršen. Da se vselej boriš za zmago, je zelo težko," je priznal.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

resnicaosvobaja
19. 05. 2020 17.45
-18
"Če bi nadaljeval z Yamaho, bi zagotovo imel manj zlomljenih kosti, zagotovo bi imel več zmag in moje številke bi bilo na splošno boljše" .... in Rossi bi lahko že lani vozil za Petronas
resnicaosvobaja
19. 05. 2020 17.42
-13
"Da se vselej boriš za zmago, je zelo težko," je priznal. Potemtakem Rossiju ni težko že .....10 let ?
Bizelj?an
19. 05. 2020 10.36
+0
3x je zmagal 😀
iga_biba
18. 05. 2020 18.34
-31
medijska moč Rossija in spomini na uspehe pred mnogimi leti, je še edino kar je ostalo večnemu, legendarnemu, zimzelenemu, bivšemu devetkratnemu, 41 letni živi legendi, idolu, doktorju, zmagovalcu showov, prekaljenemu lisjaku, krojaču svoje usode in še kaj
Die einemaister
19. 05. 2020 11.49
+22
felix59 drugič
18. 05. 2020 16.53
-43
Tolk naklada , da bi še na Tomosu zmagal. Jurge pojdi v penzijo in si ne delaj sramote. Še Rossi te je povozil , ker si luzer . zzzzzzzzzzzzzzz zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz zzzzzzzzzzzzzzzzzz zzzzzzzzzzzz
kitekatus
18. 05. 2020 18.14
-11
Ala,ala,glih takšen luzer spet ni,kot dirkač je bil močen,natančen,dokaj dovršen pilot,pač karakter ga mal zeza:PSem prepričan,če bi skupaj z Dučejem našli nek kompromis,da bi ostal pri njih,bi se mogoče celo spet boril za naslov,ipak je 2x zmagal z Dučejem,mu je rabilo eno leto in kej,ma je zmagal,Rossiju pa v dveh sezonah ni uspelo zmagat na Dučeju in na koncu sta oba spet pristala na Yami,ker Duče je divji,ni glih tako uigran motor kot Yama.Stoner je očitno edini,ki ga je res dejansko znal vozit,krotit in zmagovat,ter osvojit naslov.
Die einemaister
19. 05. 2020 11.50
+27
Ja prišel je na razvito Yamaho, ki mu jo je razvil Rossi, primerjat Ducatija, katerega je vozil Rossi s tistim, katerega je vozil LOLO, je pa kot bi primerjal Zastavo s Ferrarijem.
Pusher
29. 05. 2020 10.59
Kak komentar..to lahko napise samo veliki poznavalec MotoGP sporta.