MotoGP

Lorenzo še ni povsem odpustil Marquezu, ta odgovarja: Ni vredno dramatizirati

Buriram, 04. 10. 2018 16.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Ko se je že zdelo, da je Jorge Lorenzo na dirko v Buriram prišel vsaj malce pomirjen po dogodkih na prejšnji dirki v Aragoniji, se je nekdanji svetovni prvak spet ostro lotil bodočega moštvenega kolega Marca Marqueza. Katalončevo potezo iz Alcaniza, ki je privedla do Lorenzovega padca, je član Ducatija označil za "neodgovorno in neprevidno".

Več videovsebin
  • Jorge Lorenzo na breglah še tik pred začetkom prvih prostih treningov v Buriramu
    00:18
    Jorge Lorenzo na breglah še tik pred začetkom prvih prostih treningov v Buriramu
  • Iz 24UR: Buriram - novo prizorišče v karavani motoGP
    02:07
    Iz 24UR: Buriram - novo prizorišče v karavani motoGP

Kljub poškodbi noge bo Jorge Lorenzo (Ducati) na petkovih prostih treningih poskusil nastopiti, potem ko mu je neprijeten padec pokvaril prejšnjo dirko za VN Aragonije v Alcanizu. Majorčan možnosti nedeljskega nastopa na dirki v Buriramu ocenjuje "med 50 in 60 odstotki", ob tem pa je v pogovoru za dnevnik AS vnovič spregovoril o dogodkih iz Aragonije.

Marquez (v sredini) in Lorenzo vstopata v prvi ovinek na dirki za VN Aragonije, ki se je za Lorenza tam tudi končala.
Marquez (v sredini) in Lorenzo vstopata v prvi ovinek na dirki za VN Aragonije, ki se je za Lorenza tam tudi končala. FOTO: motoGP
(STA) Lorenzo je kljub zlomu palca na nogi in poškodovani kosti v stopalu dobil zeleno luč zdravnikov za nastop na dirkaškem koncu tedna v Buriramu. Dovoljenje zdravnikov je dobil tudi Katalonec Pol Espargaro, ki je VN Aragonije končal z zlomljeno ključnico. Konec tedna sicer v Buriramu, kjer bo na sporedu premierna dirka svetovnega prvenstva, sicer pričakujejo več kot 100.000 gledalcev.

"Naslednji dan me je poklical, v ponedeljek. To me je presenetilo, a raje ne razkrivam veliko zasebnih podrobnosti," je o telefonskem pogovoru z Marcom Marquezom (Repsol Honda) dejal Lorenzo. "To je bil klic, čigar osnovna namera je bila pozanimati se o mojem stanju. Če je to zmanjšalo napetost, ki je vladala dan po padcu? To nima zveze. Kot sem zapisal na Twitterju, mu gre vsa čast in zahvaljujem se mu, toda to ne spreminja ničesar glede tega, kaj si mislim in glede mojega vidika. Ni pa nobene vojne ali kakršnega koli slabega odnosa," je nadaljeval.

"Tudi zdaj, s trezno glavo, še naprej mislim, da je Marc kriv, ker nisem mogel zaključiti dirke in kriv je, da zdaj tukaj ne morem biti stoodstoten. Menim, da je bil neodgovoren in nepreviden. On to ve in ljudje, ki so kdaj dirkali na stezi, vedo, da se tega v tistem ovinku, v katerem je zaviral in pod tem kotom, ne sme početi. Od zunaj se je zdelo, kot da sem odprl plin, a samo z ustavljanjem motocikla sem zdrsnil in nemogoče je bilo rešiti padec. Upam, da bodo v prihodnje drugi dirkači plačali čim manjšo ceno za takšne poteze."

Šele na motociklu bo začutil, če ga boli
Lorenzo je v okrevanje vložil veliko časa, vse se je vrtelo okoli ledu, da bi oteklina do nedeljske dirke za VN Tajske splahnela. Majorčan meni, da je storil vse, kar je bilo v njegovi moči, da bi se lahko ta konec tedna pomeril za točke svetovnega prvenstva.

Marquez in Lorenzo bosta v prihodnji sezoni skupaj nosila oranžne barve Repsol Honde.
Marquez in Lorenzo bosta v prihodnji sezoni skupaj nosila oranžne barve Repsol Honde. FOTO: motoGP

"Všeč bi mi bilo, če bi lahko dirkal, zato sem prišel sem, da bi poskusil dirkati. Storil sem vse, kar sem lahko, da sem pospešil okrevanje po tej poškodbi, začenši s tem, da sem imel nogo čim dlje v ledu in s pomočjo cele kopice naprav poskušal zdraviti tako zlom kot oteklino, ki je nastala zaradi poškodbe. A dokler se ne bom povzpel na motocikel, ne bom vedel, koliko me moti pri uporabi zadnje zavore in predvsem takrat, ko se bom oprl na nogo in iztegnil koleno za nagib v desnih ovinkih. Možnosti, da bom dirkal, so 50- ali 60-odstotne," dodaja Lorenzo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Marquez, ki je na Tajsko prišel z 72 točkami prednosti pred Lorenzovim moštvenim kolegom Andreo Doviziosom, je hitro odgovoril kolegu, rekoč, da zaradi njunega dvoboja v Alcanizu res "ni vredno delati drame".

"Kako sem dobil idejo za klic? Dobro, to pride od znotraj. Nisem ga poklical še tisto nedeljo, ker je po dirki vse to ... Intervjuji in vse ostalo, toda poklical sem ga v ponedeljek, bolj kot ne zato, ker je Jorge moj kolega, naslednje leto tudi moštveni, zato te zanima njegovo zdravstveno stanje, a nič drugega," se njunega pogovora spominja Marquez.

"Pogovor je bil dober, dober ... Vsak ima svoj vidik, toda vse mora ostati na stezi. Prvi sem, ki misli, da smo na stezi vsi rivali, da ni prijateljev, a nato moramo izven steze imeti vljuden odnos, po ogledu posnetkov pa menim, da res ni vredno dramatizirati okoli tega," je sklenil katalonski šampion.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
VN Tajske
VN Tajske FOTO: 24ur.com
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RV6
05. 10. 2018 11.06
+10
Tipično v svojem pozitivnem slogu :-) JLo in Rozi naj gresta raje v shopping ali na kakšno nedeljsko kavico, da ne bomo spet cel teden neumnosti brali kdo je za kaj kriv. 93 pa po novih 25
Achilleus
05. 10. 2018 07.41
+15
Kaj jezdić in Muha se nič več ne šopirita. Je pomagalo, da sem jima perje pristrigel...očitno...
CarlossCarsss
04. 10. 2018 20.52
+16
Če bi moral dohtar snemati takšen videoclip v Bangkoku, bi po moje kar nekaj ljudi zbrcal v tej gužvi.
Minnie123
04. 10. 2018 20.26
+27
a je ta lapp topek JL...čist ok....pa a se je nalezel sindroma #46#... oz saj ne vem..kdo se je od koga....dirke so to FANTKA , dirke...ne pa prijateljsko ogrevanje...jokanje na kubik.. ..pejta vidva...99 in 46....napisat pogoje, linije...zaviranja.....pa da potem ne beremo nebuloze....gaaaaaaaaaaaaaaaaaaaassssssssssssssssssssssss #MOTOGP#.....
Celjan74
04. 10. 2018 18.05
+37
Šampionski odgovor...ni vredno dramatizirati...svaka čast