MotoGP

Lorenzo sočustvuje z Vinalesom: Vem, zakaj ima težave

Lugano, 25. 04. 2019 15.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Po uvodnih treh dirkah nove sezone razreda motoGP lahko hitro ugotovimo, da sta največja dolžnika pred začetkom evropskega dela sezone Maverick Vinales in Jorge Lorenzo. Za Špancema je zahteven uvod nove sezone, a oba ostajata optimistična pred nadaljevanjem. Lorenzo je mlajšemu rojaku namenil nekaj besed spodbude za naprej.

Čeprav je Maverick Vinales začel uvodno dirko v Katarju s prvega in dirko v Argentini z drugega startnega mesta, pa je 14 točk in dvanajsto mesto v točkovanju svetovnega prvenstva občutno premalo glede na visoka pričakovanja španskega dirkača pred začetkom sezone. Yamahin motocikel je v letošnji sezoni bistveno konkurenčnejši, to nenazadnje dokazuje zimzeleni Valentino Rossi, ki je z dvema drugima in enim četrtim mestom, celo drugi v točkovanju svetovnega prvenstva. Pri Vinalesu se zdi, da je težava bolj psihološke narave, čeprav sam ves čas zatrjuje, da je dovolj hiter, da bi se lahko boril za najvišja mesta na vsaki dirki. 

Veliko je Španec pričakoval predvsem od dirke v Austinu, katero pa se ji pokvaril s prehitrim startom zaradi katerega je nato moral odslužiti kazen vožnje skozi bokse. Na koncu je vseeno osvojil 11. mesto in res potrdil, da je bil hiter. V bran je rojaku stopil še en dirkač, ki je letošnjo sezono začel zelo porazno, in sicer Jorge Lorenzo. Petkratni svetovni prvak je na uvodnih treh dirkah osvojil vsega sedem točk, a vseeno ostaja optimističen pred evropskim delom sezone in dejal je celo, da veliko pričakuje tudi od Mavericka Vinalesa, katerega razume, zakaj ima trenutno težave. 

Maverick Vinales je z začetkom letošnje sezone razočaran, čeprav je na prostih treningih in kvalifikacijah vselej pokazal, da je dovolj hiter, da bi se lahko boril za najvišja mesta.
Maverick Vinales je z začetkom letošnje sezone razočaran, čeprav je na prostih treningih in kvalifikacijah vselej pokazal, da je dovolj hiter, da bi se lahko boril za najvišja mesta. FOTO: motoGP
"Maverick ima skoraj na vsaki dirki enake težave na začetku. On je dirkač, ki se kot jaz, najraje vozi sam na prvem mestu. In njemu starti res delajo težave. Ni važno, ali začenja v prvi vrsti, ali bolj zadaj, vselej izgubi nekaj mesta zaradi slabih startov. S takšnimi težavami sem se ukvarjal tudi jaz na začetku svoje kariere v motoGP. Veliko dirk sem začel s prve vrste in takoj izgubil mesta in nato se je težko vrniti v tisti pravi ritem," je uvodoma dejal Lorenzo, ki bo na naslednji dirki, ki bo na sporedu na njemu ljubem dirkališču v Jerezu, poskušal končno upravičiti sedež na hondinem motociklu. 

"Najin slog vožnje je takšen, da uporabljava povsem drugačne linije kot ostali dirkači in če si v gneči in se voziš za drugimi dirkači, je to težko izpeljati do popolnosti. Ko se enkrat znajdeš za drugim dirkačem, moraš hitreje zavirati in s tem izgubljaš čas. In to se dogaja Mavericku. On je dirkač, ki res rad vozi sam v ospredju, takrat je nepremagljiv," je še dodal Lorenzo, ki je veliko svojih zmag med elito dosegel na prav takšen način, ko se je dobesedno 'odpeljal' konkurenci in osvojil 'lahko' zmago. 

"Dirka v Austinu je bila zame zelo dobra, če odštejemo napako na startu dirke. Takoj sem vedel, da sem bil prehiter in nato sem že med prvim krogom izgubil motivacijo, da bi sploh še dirkal naprej. Na zadnjih dveh dirkah sta se nam pripetili dve težavi, a kljub temu sem optimističen, saj sem bil hiter. Sedaj moram zgolj poskrbeti, da do konca sezone ne delam več napak in bo na mestih, na katerih si zaslužim biti," pa je svoje po dirki v Austinu dodal Vinales, ki bo v Jerezu lovil prve stopničke v elitnem razredu. Na omenjenem dirkališču je namreč zadnji dve dirki končal na šestem mestu, daleč od boja za stopničke. 

Urnik VN Španije
Urnik VN Španije FOTO: 24ur.com
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (20)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

iga_biba
25. 04. 2019 18.52
-74
Maverick Vinales začel uvodno dirko v Katarju s prvega in dirko v Argentini z drugega startnega mesta, potem pa mu motocikel zablokirajo, da ne blamira in spravlja v sramoto zimzelenega VR, ki bi že pred leti moral v gugalnik na terasi pred hišo, da ne rečem v penzijo. go rossi go v penzijo
žutaresnica
25. 04. 2019 19.28
+57
bonkintos
25. 04. 2019 19.38
+48
iga_biba..Lepo si opisal Hondino početje saj si vse opisal kar se dogaja Lorenzu.
JackSparrowwvv
25. 04. 2019 21.02
-41
Jezdimir, saj se zaradi nas lahko pod članki o Lorenzu javljaš kot Jezdić, ljudje so tak pozabili, kako si ga pozimi povzdigoval v nebo, oh in sploh, tak da se ti ni treba sramovati. Itak se te starši dovolj sramujejo...
žutaresnica
26. 04. 2019 08.18
+45
Korl iz tvojih vzornikov je razvidno da si še vedno na nivoju predšolskih otrok, tako da je vsak poskus resne komunikacije s tabo praktično nemogoč.
profesor m
27. 04. 2019 07.51
-10
strup a lahko zamenjas sliko na kak bolj rumenega
type r
25. 04. 2019 17.05
+63
Pol že nista taprava dirkača,če se neznata iz uzadja naprej prebijat!! Naj Rossija vprašata kako to gre!! :)
LightningBolt
25. 04. 2019 15.57
+60
Jorhe pravi, da je lažje jokat v dvoje. Da pa Vinales ob pogodbi težki par milijonov izgubi motovacijo za dirkat že v prvem krogu, je pa tud svojevrsten podvig.